De ce este important lucrul cu drama in emanciparea conditiei umane

Trairile intense si apasatoare sunt in ultima instanta porti catre o Cultura a Generozitatii sau catre o Cultura a Suprematiei. Practic alegerea pe care noi toti o avem de facut in acest spatiu-timp tridimensional (Calea perceptiei si manifestarii de esenta POZITIVA sau Calea perceptiei si manifestarii de esenta NEGATVA, cu alte cuvinte Serviciul Orientat catre Altii sau Serviciul Orientat catre Sine) este declansata intr-o prima instanta de felul in care ajungem sa ne raportam la dramele din viata noastra, cocreand din ele fie caldura, fie raceala, fie cooperarea cu dinamicile vietii, fie supunerea acestora.

Datorita faptului ca avem acest parcurs de realizat, aici, in tridimensional, fiecare cu el insusi, intelegem ca o parte din suferintele interioare ne parvin ca si mesaje chiar de la Constiinta Mai Inalta, Sinele Superior sau Fiinta-Suflet care suntem ca esenta. Acestea sunt durerile adanci, de care nu putem scapa chiar daca au fost declansate de un eveniment singular care ulterior a incetat sa mai actioneze ca stimul. De ce acest lucru? Pentru ca ele au legatura nu atat cu situatiile punctuale, cu dramatismul de moment, cat cu atitudinea de fond vizavi de un context de viata mai general, menit sa arate incompatibilitatea perceptiei si deciziilor fiintei cu un parcurs existential purtator de valori spirituale, de angrenaj evolutiv.

Pentru individul care isi doreste sa avanseze pe Calea Spirituala de esenta POZITIVA, e bine de stiut faptul ca atitudinea haotica in fata dinamicilor vietii - nevalidata de la nivelul sufletului - naste o stare sufleteasca de disconfort care, in lipsa unei rafinari a simturilor, genereaza mai departe FRICA - “Aoleu, ce ma fac acum?!”, VINA - “Sunt nemerituos, Universul nu ma vrea, in fata lui Dumnezeu sunt un proscris!”, ATASAMENT (direct sau inversat) - “Voi face tot ce pot ca sa resping ceea ce vine catre mine, aceste sentimente, aceasta realitate!”. Cele trei elemente de tip DRAMA aparute astfel realimenteaza starea initiala de disconfort pana la apogeu. Daca am putea separa disconfortul de inceput, starea de apasare pe care o resimtim la momentul incipient (al atitudinii / abordarii / actiunii deficitare) de alimentarea ulterioara a ei cu FRICA, VINA, ATASAMENT (elemente care creeaza de fapt cea mai mare parte a disconfortului resimtit per ansamblu), atunci am putea beneficia de o informare importanta venind de la nivelul Sufletului (chiar daca neplacuta), indicand neconformitatea propriilor viziuni si optiuni cu viziunile si optiunile Sinelui Mai Inalt.

Care ar fi pasii unui angrenaj autentic pe Calea Spirituala Pozitiva a Serviciului Orientat Catre Altii aici, in tridimensional? Sfatul meu este sa incepi prin a-ti alege o directie de viata care sa tinteasca dincolo de trebuintele imediate si pe care sa continui mai apoi sa o explorezi si sa o dezvolti in felul tau original si unic. Lasa-te inspirat, foloseste-ti discernamantul, nu-ti vinde sufletul si exerseaza-ti liberul arbitru fara sa pornesti razboaie in numele nimanui. Ai grija de nevoile tale si respecta nevoile altora! Foloseste-ti atat ratiunea cat si simtirea! Fii rabdator si tenace! Spune adevarul, confrunta curajos tot ce vine si nu uita ca, adesea, lucrurile nu sunt ceea ce par.



 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere..



 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 Relatiile intense - greutati, provocari, beneficii



 


 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro