Realitati planetare aferente unui nivel superior de existenta si manifestare

Personal nu cred ca, odata instaurat, experimentul VÃLUL va fi retras. Cred insa ca acesta este impartit in etape si cicluri. Cred in pauzele binemeritate de refacere a ecosistemelor si comunitatilor la confluenta dintre doua astfel de cicluri (profetia lui Nostradamus despre cei 1000 de ani de pace si fericire planetara care ar urma sa se instaureze la inceputul acestui mileniu poate fi un exemplu in acest sens). Cred de asemenea in faptul ca ceasul cosmic marcheaza inceputuri si sfarsituri bine determinate de trecere de la intuneric la lumina si viceversa, momente care nu pot fi pacalite, evitate, trucate. Ceea ce vine din vechea sfera de existenta, ori se adapteaza la cea noua, ori dispare.

Pentru a duce experienta planetara la un alt nivel, este fundamental necesara aparitia si dezvoltarea unui filon educational puternic din zona valorilor pozitive ale serviciului orientat catre altii, formand indivizi care mai intai invata sa-si deschida inima si doar mai apoi sa devina competitivi cu mintea, context in care competitivitatea va fi a lor cu ei insisi si nu a lor cu ceilalti. Se creaza astfel o dinamica la nivel planetar aflata preponderent in serviciu fata de altii si in acelasi timp proactiva, deloc stagnanta si in nici un caz lipsita de provocari. Va fi o lume cunoscand si intelegand legitatile universale care o guverneaza sub aspectul polaritatii, asadar o lume in care liberul arbitru spiritual nu va mai fi nici cand un motiv de neinelegere si disputa desi va continua sa existe ca si optiune penduland intre cei doi poli ai existentei, negativul continuand sa aiba adepti si sa ofere tentatii, probleme si dileme dar la un nivel de viziune si intr-o forma de manifestare care nu va mai implica in nici un fel metodele rudimentare tinand in prezent de specularea si tranzactionarea nevoilor de baza ale omului. In acest fel isi va putea face aparitia o societate avansata, capabila de progres material in paralel cu o evolutie spirituala complexa, bazata pe cu totul alte rigori decat haosul, mizeria si credintele oarbe. Atent masurate, permanent investigate si armonios imbinate din ambele parti, elementele unei vieti implinitoare din punct de vedere material si spiritual, provenind din cu totul alte sfere de intelegere si manifestare decat cele cunoscute si accesibile noua in prezent, isi vor putea face aparitia si vor putea ramane in existenta.

Neluarea in considerare a unui astfel de salt pe care intreaga sfera planetara il are de efectuat conform ceasului logoic din planurile cauzale, face ca sustinerea spirituala pentru oricine si orice nu tine pasul cu actuala pozitie pe spirala evolutiva a planetei sa fie din ce in ce mai mica pana cand ajunge sa nu mai fie deloc. Iar cand sustinerea spirituala dispare, individul dispare.

Prezentul este inca foarte diferit de ceea ce ar urma sa se intample ulterior pe aceasta planeta. Pentru ca ce se intampla in prezent arata inca precum un ev mediu tarziu, doar cu mai multa tehnologie la dispozitie: in continuare se creeaza planuri, subterfugii si diversiuni menite sa angreneze liberul arbitru al celor dezinteresati si subjugati in chiar propria lor schema de subjugare. In cazul in care nu exista suficienta determinare de a iesi din aceasta stare de facto, fiinta devine subiect al unui proces de auto-distructie, indiferent carui factor din exterior poate parea ca i se datoreaza acest lucru.

Menirea Caii Serviciului Orientat catre Altii nu este in prezent de talia declansarii vreunei fabuloase prefaceri civilizationale. Calea pozitiva a emanciparii si evolutiei are de lucru in acest moment la capacitarea mintii si sufletelor celor care deja si-au afirmat disponibilitatea de a misca lucrurile si pe ei insisi pe aceasta directie, in acest sens, intr-un fel sau altul. Este o munca anevoiasa dar care beneficiaza de o mare sustinere din planurile cauzale deoarece se pune accent pe ingredientele urmatoarei perioade din istoria civilizationala a Pamantului: trezire, iluminare, implementarea unui nou cod al existentei in acest spatiu-timp. La baza intregii lucrari se afla ingredientul numit compasiune si respect. O comunitate umana, pana cand nu-si extinde cercul respectului si al compasiunii la toate fiintele vii, nu va cunoaste pacea si armonia, nu va putea experimenta modalitati de cunoastere altele decat prin sange, cruce si martiriu, nu va putea sesiza puterea si harul din zona relatiilor iluminate - in raport cu Sine, cu Altii, cu planeta, cu viata insasi, cu Dumnezeu.

Evolutie va fi oricum, de noi depinde in ce fel: coborand in mod dramatic pentru ca mai apoi sa urcam fiindca nu mai putem cobori mai jos de atat? SAU mergand pe un drum care, in panta imperceptibila, urca mereu? 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 

Din invataturile altora..


- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak