Gradul de armonie al unei societati, etalonul maturitatii spirituale a indivizilor ei

Ignoranta naste monstri. Din punct de vedere al unei spiritualitati de esenta pozitiva, omorarea monstrilor nu este solutia pe termen lung la ignoranta, ci insasi combaterea ignorantei. Personal, prefer sa stiu ca un individ este malefic datorita CONSTIINTEI lui (speculand slabiciunile, indiferenta si neatentia celor din jur) decat datorita absentei acesteia. Asadar.. fiecare dintre noi poate alege ca si cale de a progresa una din cele doua tabere ale constiintei spiritualizate, cu influenta puternica asupra celei de-a treia tabere, a inconstientilor:

1. Tabara celor care produc inductie de valoare in lume.
2. Tabara celor care produc reductie de ineficienta.

Fiecare tabara functioneaza dupa legile ei, fiind o cale a dezvoltarii personale (si ultimativ civilizationale), prima prin COMPASIUNE si prin construirea de structuri sociale deschise avand la baza creativitatea si integritatea morala a indivizilor ei, a doua prin CONTROL si structuri sociale imperialiste avand ca fundament al existentei dominatia si suprematia celui mai puternic asupra celui slab.

Valorile celor doua cai sunt diferite, tot ce inseamna succes si eforturile care se cer depuse pentru atingerea acestuia sunt de asemenea diferite, alegerea noastra insa este una singura: unde vrem sa fim, cum dorim sa progresam aflandu-ne pe aceasta planeta in anul de gratie 2020? Ca factor inductiv sau ca factor reductiv al existentei? Ori preferam mai degraba sa ramanem in zona lipsita de polaritate a vietii - acolo unde personal consider ca se afla 75% din populatia planetei (cei care joaca fotbal, se uita la televizor, mananca mici, beau bere, se plang, barfesc, sufera de tabieturi si de lene cronica)? Unii oameni mai au inca timp sa-si faca alegerea si sa si-o dovedeasca pe parcurs (in cazul in care alegerea nu a fost deja facuta)!

In alta ordine de idei, cei care actualmente construiesc imperii se folosesc de puterea multimilor ignorante ca masa de manevra. Iar cand considera ca nu mai au nevoie de multime, datorita faptului ca multimea nu are si alte merite, se vor uita sa o reduca prin eugenie (ameliorarea populatiilor umane prin masuri genetice - alegerea parintilor, sterilizare, controlul sarcinilor, analizele fetusilor, vaccinari in masa). Promotorii imperialismului (indiferent ca se numeste marxism-leninism, capitalism, comunism, nazism, sionism) nu vor dori ca masele ignorante sa iasa din starea de adormire si amortire, ci sa performeze din aceasta stare prin raspuns eficient la comenzi. Asta inseamna ca stimularea trezirii din somnul ignorantei este treaba celeilalte tabere, a celor care functioneaza si se afirma pe CALEA EVOLUTIVA DE ESENTA POZITIVA.

Existenta imperiilor ca principiu de organizare se bazeaza intotdeauna pe o anumita cantitate si calitate a controlului exercitat de o "elita" asupra indivizilor de la baza societatilor imperialiste. Felul in care arata un imperiu - oricat de mare sau de mic - se poate schimba foarte mult in timp, dar oamenii pe care el este cladit vor trebui sa ramana esentialmente obedienti pentru ca imperiul sa continue sa existe. Soldatul de azi are arme sofisticate, soldatul roman avea sabie, lance, scut. Fundamental insa, el era si este un om ignorant si folosit, pentru ca nu face altceva decat sa se conformeze si sa se puna la dispozitia celor care decid pentru el.

Cei care manevreaza la varf imperiile nu vor aprecia niciodata ignoranta dar o vor tolera atata timp cat se vor putea FOLOSI de ea. Practic orice este folosibil, este si tolerabil de catre aceia care activeaza pe CALEA EVOLUTIVA DE ESENTA NEGATIVA. Nu este vorba de o toleranta binevoitoare, ci despre una cointeresata si coercitiva. Sa nu uitam ce spunea un rege din istoria nu foarte indepartata: iubesc tradarea dar ii urasc pe tradatori (sau in traducere libera: "cand nu voi mai putea sa te folosesc asa cum vreau eu, nu voi ezita sa ma dispensez de prezenta-ti dezgustatoare").

Atunci cand alegi sa construiesti imperii, sa decizi cine iti este de folos si cine dispare, sa participi la eugenie, treci automat in tabara negativa a celor care controleaza lumea prin falsitate, jocuri de putere, autoritarism. Cand insa alegi sa raspandesti o cunoastere de asa natura incat sa nu mai poata exista ignoranta in lume, scara valorilor este inversata si, in loc de multimi inregimentate de oameni ce raspund orbeste la comenzi, obtii oameni liberi, a caror stralucire sta in atitudinea lor benevolenta, dar intotdeauna decidenta, decisiva si suverana cu privire la orice problema ii priveste si ii include. Pe o masa critica de astfel de persoane se poate cladi o civilizatie extrem de evoluata, dar nu in regim de imperiu ci sub forma de structura sociala deschisa.

In momentul in care frecventa cumulata a CONSTIINTEI oamenilor de pe planeta se schimba sensibil in sensul afirmarii sale tot mai pronuntate inspre polul pozitiv al unei existente spiritualizate, intreaga realitate si tot ce cunoastem se transforma in consecinta. Nimic nu ramane asa cum a mai fost. Un experiment simplu - dar genial totodata - atesta acest lucru la nivelul celor mai elementare dinamici ale planului fizic: dispunerea structurilor materiale dupa modele si tipare din ce in ce mai complexe si ordonate, pe masura ce frecventa energiei care le impregneaza continua sa creasca.
 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com