Societatile secrete. Masoneria, sistemul de minciuna planetara. Alternative.

Partea 1

 1. Introducere
 2. Despre culte, organizatii si societati secrete
 3. Importanta intelegerii realitatilor de dincolo de materie


Partea a 2-a

 1. Istoria intunecata a Cavalerilor Templieri. Conexiunea cu prezentul.
 2. Inceputurile Francmasoneriei


Partea a 3-a

 1. Dezvoltarea sistemului masonic


Partea a 4-a

 1. Simbolistica masonica
 2. Ocultismul masonic
 3. Ideologia masonica


» Partea a 5-a «

 1. Activitatea politica a Francmasoneriei
 2. Sistemul financiar masonic. Dobanda ca arma. Statul corporatie.


Partea a 6-a

 1. America masonica: demagogia, sclavagismul si crima institutionala
 2. Ordinul Illuminati

Partea a 7-a

 1. Primul Razboi Mondial (1914-1918)
 2. Masoneria si inceputurile Comunismului


Partea a 8-a

 1. Al Doilea Razboi Mondial (1939-1945)


Partea a 9-a

 1. Razboaiele francmasonice postbelice ale blocurilor comunist si capitalist
 2. Propaganda Due (P2), unealta masonica a terorismului si crimei in Europa


Partea a 10-a

 1. Asasinarea presedintelui american John F. Kennedy
 2. Pretinsa calatorie pe Luna a misiunilor Apollo


Partea a 11-a

 1. Tehnologia cenzurata public si folosita distructiv de Masonerie
 2. Utilizarea pe scara larga a vaccinurilor otravitoare si alte metode de intoxicare in masa


Partea a 12-a

 1. Uneltirile diabolice ale prezentului
 2. Spiritul societatii. Ce avem de facut.

 

10. Activitatea politica a Francmasoneriei

Masonerie politica: balul masonic de inaugurare a investirii a lui Barack Obama.

Indiferent cum s-a numit de-a lungul timpului, curentul francmasonic s-a mobilizat la toate nivele in lupta sa impotriva emanciparii pozitive - sociale si spirituale - a omului de rand, aruncand in joc nenumarate forme de imperialism si fundamentalism: sistemele dinastice, organizarile monarhice, comunismul, nazismul, capitalismul, sionismul, enclavele religioase si dictaturile militare. La banchetul Marii Loji a Frantei din 18 septembrie 1886, francmasonul Gonard a spus: “Noi, francmasonii, declaram formal ca nu ne ocupam nici de religie, nici de politica. Dar ele sunt principala noastra preocupare!".

Azi, in fratia intunecata a Francmasoneriei un procuror mason nu poate acuza un alt frate mason, un functionar francmason nu poate da in vileag frauda superiorului sau francmason. Judecatorii masoni sunt mai loiali Ordinului decat legilor statului in care activeaza. Asa se explica nenumaratele cazuri de favorizare a infractorului (prin neinceperea urmaririi penale sau prin pedepsele cu suspendare), precum si lipsa in Romania - pana in anul 2019 - a unei legi organice a raspunderii magistratilor. Iar lucrurile nu se opresc aici: un politist mason poate acoperi urmele unui criminal mason; politicienii masoni isi vor servi in primul rand fratia si doar mai apoi, eventual, interesul national sau uman; directorii de banci masoni prefera sa devalideze o tara prin acordarea frauduloasa de credite fratilor din loji, respectiv prin blocarea imprumuturilor pentru toti nemasonii, uneori impingandu-i pe acestia la faliment.

Pentru Francmasoneria corupta, loialitatea si privilegiile nu au insa de-a face cu fratii ca indivizi, ci ca unelte in exercitarea planurilor puternic ocultate ale Ordinului. In interiorul Francmasoneriei toata lumea este incurajata sa vrea mai multa putere, mai mult control, si pentru asta exista o perpetua framantare si o conspiratie continua chiar intre membri. Daca lupta pentru exercitarea controlului in interiorul Francmasoneriei se lasa cu victime in mod periodic, lupta pentru controlul mondial este insasi conspiratia Masoneriei impotriva a tot ce nu este masonic, iar aceasta conspiratie se lasa cu victime in randul celor usor de manipulat si functioneaza prin intermediul privilegiilor de orice fel pe care fratii masoni si le acorda intre ei, in detrimentul a tot ce nu este masonizat.

Practica fratilor masoni de a se favoriza unii pe altii in numele conspiratiei mondiale este frecvent intalnita in toate guvernele lumii. Cu greu mai poate fi gasit azi un politician cunoscut care sa nu fie arondat unei loji masonice.

Lideri politici masoni: George W. Bush, Vladimir Putin, Bill Clinton, Yitzhak Rabin, Regele Hussein al Iordaniei

In administratia centrala a FMI si la Banca Mondiala cea mai mare parte a oficialilor de rang inalt sunt francmasoni.

Baroneasa Philippine de Rothschild si directoarea FMI, Christine Lagarde, separat si impreuna. Atat baroneasa cat si directoarea FMI poarta bijuterii cu demonul Baphomet.

Lojile masonice au o mare influenta asupra Comisiei Europene din Bruxelles si a Parlamentului European din Strasbourg. Marele Orient Belgian este infiltrat in esaloanele superioare ale Comisiei Europene unde influenteaza deciziile luate de acest corp executiv. Marea Loja a Frantei are membri foarte influenti atat in Comisie cat si in Parlament. Conform jurnalistului lituaniano-american Valdas Anelauskas, CIA-ul a finantat inca din anii 1960 organizatiile secrete care au creat Uniunea Europeana (supranumita si Statele Unite ale Europei).

BIROCRATIA care s-a dezvoltat si s-a diversificat de atunci incoace pana la nivelul la care nimic nu mai poate fi realizat fara un teanc de acte, o gramada de birouri implicate, proceduri greoaie (adesea inutile) si foarte mult timp pierdut pe holurile institutiilor, este o masura special gandita in scopul folosirii blocajului birocratic drept paravan pentru actiunile deliberate de abuz, santaj, tergiversare si descurajare de catre sistemul masonic in functiune a demersurilor catre normalitate intreprinse de cetatean.

In perioada in care a fost director al Bibliotecii Nationale din Paris, Bernard Fay – istoric francez si antimason declarat – a desfasurat o cercetare valoroasa in arhivele societatilor secrete si a dat publicitatii numele a 17.000 de conspiratori infiltrati la toate nivelele in sfera politicului si conex. Drept urmare, guvernul Vichy (1940-1944) a deportat in lagare 520 de francmasoni considerati periculosi si a executat 117 considerati foarte periculosi. Mai tarziu, francmasonii au vrut sa-si ia revansa. Bernard Fay a fost condamnat in 1953 de un tribunal de razboi la inchisoare pe viata. Dupa 7 ani insa, in 1960, el a fost gratiat de presedintele Charles de Gaulle.

In cartea sa “Clubul Iacobinilor” (Le club des Jacobins sous la Troisieme Republique), istoricul francez Paul Nourrisson povesteste despre cum sunt discutate toate legile mai intai in Loja Marele Orient al Frantei si doar mai apoi ajung in Parlament. Iar fenomenul nu e deloc unul izolat sau rarisim, dimpotriva. In incercarea de a-si apara public pozitia dictata de loja, unele figuri din mediul politic si economic ies ulterior la rampa cu declaratii dintre cele mai dispretuitoare adresate societatii careia pretind ca ii reprezinta interesele. Iata cateva exemple recente din Romania..

Dispretul public afisat la unison de reprezentanti ai mediului politic si economic din Romania


Daca ne gandim chiar si numai la felul in care se fac legile (parlamentarii pot parasi plenul sau pot sa nu fie prezenti in plen atunci cand se dezbat legi, special pentru a nu fi adoptate din lipsa de cvorum acele masuri cerute de societate dar neagreate de loji) realizam ca insasi sistemul legislativ este gandit de asa natura incat sa perpetueze falsa neputinta sub masca falselor bune intentii. Iar daca societatea se autosesizeaza chiar si numai in ceea ce priveste absenteismul nejustificat al parlamentarului de la propriul servici de interes public, acesta beneficiaza oricum de imunitate.

Autorul de materiale documentare masonice Jean Bidegain povesteste in cartea sa “Masti si fete masonice: documente nepublicate” (Masques et Visages Maconniques: Documents inedits) despre faptul ca francmasoneria franceza avea o societate special creata pentru indoctrinarea comunista a membrilor ei cu o teorie grosolana despre imperialismul militant socialist. Ea se numea La Chevalerie Du Travail. Bidegain a subliniat faptul ca toata politica din actualul sistem este o politica masonica iar asta nu serveste progresului umanitatii, ci numai intentiilor secrete ale conspiratiei, care aproape fara exceptie sunt construite pe principiul “Dezbina si stapaneste!” sau "Prin haos la ordine!" (propriul haos, propria ordine). Aceste traditii, predate intens in cluburile masonice destinate indoctrinarii membrilor, sunt menite sa distruga conceptele despre armonie ca baza a existentei societatii.

Iar cand vorbim despre ARMONIE, includem aici orice act care are legatura cu binele tuturor fiintelor, nu doar cu binele unor fiinte in detrimentul altora. Guvernele lumii functioneaza insa pe princicpiul grupurilor de interese si, dincolo de orice justificare isi gasesc vizavi de masurile nepopulare luate impotriva propriilor popoare, nici o justificare nu mai poate sta in picioare atunci cand vine vorba de sustinerea voita si fatisa a torturii si crimei savarsite impotriva fiintelor necuvantatoare - insumand toate acele fiinte care nu se pot reprezenta singure, ci doar prin intermediul nostru, al celor carora ne place sa ne spunem "oameni". Iata o mostra din 2016 a hotararilor prin care Guvernul si Parlamentul Romaniei isi atesta natura satanica, nu prin masuri fiscale de tip feudal sau prin justitia stramba, ci prin REFUZUL de a combate suferinta regnului animal supus abuzurilor si atrocitatilor de tot felul..

Doina Silistru (senator PSD), sefa Comisiei de Agricultura din Senat, actionand impotriva protectiei animalelor contra torturii si atrocitatii.

Acest caz nu este insa unul izolat. Parlamentarii si guvernantii nostri emit in fiecare zi legi abuzive, profund nedrepte, care sfideaza nu doar logica, ci si realitatea din teren si insasi bunul simt universal. Fenomenul guvernarii distructive petrecut actualmente la o scara atat de mare si pornind de la un nivel atat de inalt are legatura cu apartenenta legiuitorilor stiuti si nestiuti la suprastructuri esentialmente demonice, suprastatale, din care actiunile voit distructive isi trag seva in integralitate. Desi propaganda oficiala incearca sa ne convinga prin toate mijloacele si pe toate caile ca raul imens din aceasta tara are drept sursa incompetenta si feluritele incardasiri dintre golanii locali, a sosit vremea sa reflectam asupra tiparului de manipulare folosit. O utilizare de data recenta a unui astfel de tipar a fost guvernul tehnocrat. S-a incercat pe aceasta cale inducerea ideii conform careia ministrii guvernului Ciolos sunt liberi de structuri, ne arondati politic grupurilor de interese, in masura sa ia decizii conforme doar cu pregatirea lor tehnica din domeniul de activitate vizat de ministerul pe care il reprezinta. Sa comparam insa calitatea de tehnocrat, adica ce pretind acesti oameni ca sunt, cu ceea ce sunt ei de fapt daca le studiem cu atentie CV-ul..

Tehnocratii romani au scoala politica a ministerelor de interne din tarile in care au activat sau activeaza.

Observam ca toti au la activ scolile politice ale ministerelor de interne din tarile in care au activat sau activeaza, asta insemnand ca sunt inregimentati in structurile politico-economico-militare globale si raspund la comenzile Francmasoneriei prezente la toate nivele in cadrul acestor structuri. Daca examinam si apartenenta la organele politico-economice internationale pentru care oamenii acestui guvern au lucrat si lucreaza, controlul exercitat de la Bruxelles si de la Washington asupra treburilor de stat ale Romaniei devine un fapt confirmat pe deplin.

Apartenenta la structuri straine a oamenilor de stat din guvernele Romaniei

Sa ne aducem aminte si cum s-a instaurat guvernul tehnocrat: prin moarte, prin specularea politica a unui eveniment infiorator (incendiul din clubul Colectiv). Un eveniment care a reverberat in mass media controlata de masoni ca nici un altul, dezbatut public intr-atat de intens incat sa legitimeze dizolvarea peste noapte a unui intreg guvern anterior (de altfel plin de probleme) in vederea instaurarii unuia complet nou (pretins mai bun).

Cand asistam insa la o inlocuire intr-atat de radicala a unei tabere de putere cu o alta, in lumea francmasonica a grupurilor de interese care poarta razboiul suprematiei un eveniment tragic declansator al unei astfel de schimbari nu poate fi nicidecum unul intamplator. Nimic din evenimentul Colectiv nu a fost o intamplare, din nici un punct de vedere. Drama Colectiv este cu mult mai mare decat suferintele oamenilor pe care i-am vazut la televizor. Dar asta este deja o alta poveste, una extrem de intunecata, pe care fiecare o poate cerceta pe mai departe dupa propria pricepere si vointa.

 

Problema nu este insa ca DOAR ACEST GUVERN sau DOAR GUVERNUL simuleaza independenta de supra-structuri in conditiile in care aceasta independenta nu exista. Problema este ca o intreaga pleiada de personaje numite politic in fruntea celor mai importante institutii ale statului sunt niste nulitati neavenite cumparate de Francmasoneria internationala special pentru a fi puse pe functii in vederea indeplinirii ordinelor avand legatura cu sabotarea economiei, justitiei, mediului, educatiei, sanatatii pana in punctul in care, devenite neperformante, institutiile, companiile, mecanismele de tara sunt preluate de stapanii capuselor locale in vazul lumii intregi, acestia devenind tiranii de facto ai tarilor bantuite de coruptie si de acalmie sociala generalizata.

Asa se explica managementul voit neperformant care a falimentat sistematic spitalele, scolile, institutele de cercetare, transporturile, industria producatoare din toate domeniile. Nu este cazul sa presupunem ca cei NUMITI in functii de conducere sunt niste oameni care, daca ar fi lasati, ar fi in stare sa performeze. De cele mai multe ori, diplomele, cv-urile si studiile acestor lideri, manageri sau directori sunt masluite in proportie de 100% pentru a da falsa impresie ca personajul respectiv a reusit in viata ca urmare a propriilor merite si calitati, cand de fapt singurul sau "merit" si singura sa "calitate" este ca s-a vandut fara dureri de cap celor care i-au oferit un mijloc de locomotie, 4 pereti, o functie, un salariu, niste insigne, niste diplome, cateva excursii, cartabos sau aparitii la tv. Drept urmare, asistam azi, ca si acum 50 de ani, la situatia in care indvizi cu vocatie de cizmari s-au trezit peste noapte luati in seama de o lume care in mod normal nu ar fi avut niciodata ce sa discute cu ei. Aceasta este adevarata "valoare" care caracterizeaza cea mai mare parte a Masoneriei contemporane.

Si ca o adevarata valoare, toata aceasta "crema" a societatii romanesti (daca ar fi sa ne luam dupa importanta fotoliilor ocupate) este cea care a reusit cu o rata de succes neasteptat de mare sa distruga sistematic cam tot ce se putea distruge. Desigur, sunt si vor mai fi comentatori care vor spune ca dimensiunea lucrarii distructive atesta inteligenta, posibilitatile si gradul de organizare deosebita al celor care au pus-o in scena. Cei care comenteaza astfel uita insa un lucru: sa faci rau este foarte usor, nici pe departe nu se compara cu greutatea facerii de bine. A CONSTRUI este mult mai greu decat A DISTRUGE. Prin urmare toti cei care au intrat cu juramant si contract in armatele de raufacatori exact asta sunt: niste oameni josnici carora nu le-a trebuit prea mult efort si nici prea multa minte ca sa-i tradeze pe cei din jur (si ultimativ pe ei insisi), infratindu-se cu dracu pentru niste beneficii prostesti iar mai apoi cu alti praduitori intru prostie, tradare si crima. Organizati, cu posibilitati? Poate. Insa cel neadezionat ar trebui sa ia in calcul faptul ca el nu are acces la posibilitatile acelea nu pentru ca le este inferior celor care se folosesc de ele, ci pentru ca nu ar face niciodata lucrurile ingrozitoare pe care ei le fac ca sa ajunga acolo unde acestia pretind ca sunt.

Puterea din spatele puterii

Ca oglinda a sistemului masonic in functiune, cele mai odioase exemple vin din sanatate. Daca nu ma deranjeaza atat de mult faptul ca in interiorul Bisericii se spala bani, ma deranjeaza insa foarte tare sa vad ca acest lucru se intampla in unitatile medicale, acolo unde diferenta dintre viata si moarte ar trebui sa o faca in mod normal sansa de la Dumnezeu si nu lipsa tifoanelor sau accesul la o aparatura medicala de maxima necesitate, inaugurata cu fast dar inutilizabila pentru cei care au nevoie de ea ca sa traiasca.

Religie si medicina masonica in Romania

Sa luam un exemplu de data inca si mai recenta: managerul penal si suburban al Spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucuresti. Este vorba de masonul Florin Secureanu (rezonanta securista a numelui nu este o coincidenta!). Atunci cand nu pozeaza intr-o persoana onorabila, realitatea sinistrului personaj este urmatoarea:Insa un asa delincvent politic, un parvenit si un neica nimeni nu ar putea sa faca pe nebunul daca nu ar fi incurajat si tinut in brate de o pleiada intreaga de necurati, avand legaturi intre ei pe linie masonica pana la cel mai inalt nivel cunoscut al structurilor politice internationale din actualul sistem.

Reprezentanti romani si straini ai Ordinului masonic al Cavalerilor de Malta si ai Ordinului masonic al Cavalerilor Templieri

Actualul sistem al imposturii inseamna, atat intern (la nivel de Romania) cat si extern (la nivel de organisme internationale) conspiratia promovarii pe functii publice a inaptilor, incompetentilor, obedientilor si nebunilor. Aceasta nu este o ”teorie a conspiratiei", ci o practica orchestrata minutios de la cel mai inalt nivel. Dupa modelul Ceaușeasca - doctora, inginera și savanta de renume mondial Hași Doi Zero (H²O) - ulterior guvernului tehnocrat a urmat Viorica și camarila, vașnicii NIMENI - in picioare si la ordin - a caror misiune trasata din afara a fost sa faca tara praf. Un motto - ramas in istorie - al guvernarii Dancila intruchipeaza sincronizarea exemplara a viciului de vorbire cu cel de gandire, lucru fatal atunci cand este ridicat la rangul de politica de stat: "Orice om ii este teama de o plangere penala dar eu sper sa nu se ajunga la astfel de lucruri pentru ca eu cred in justitie si cred ca toata lumea trebuie sa credem in justitie!".

Curentul dancilez al marelui nimic de gandire si actiune

Cu aceasta ocazie hai sa vedem cum recunoastem clanurile masonice din politica, administratie, finante, showbiz, afaceri. Ei bine, analizand individul apartinator dupa..

 • Scandalurile in care este implicat, incluzand aproape fara exceptie insusirea de foloase materiale necuvenite.
 • Discrepanta dintre ce spune ca se INTAMPLA si ce se intampla de fapt, dintre aparenta si esenta.
 • Averea sau veniturile imposibil de dovedit si disproportionat de mari față de media pe țară sau pe glob, aratand, dincolo de aspectul ilegalitatilor savarsite, cat de mult se preocupa sa stranga pentru el, contribuind deliberat la consolidarea unui sistem lucrand in serviciu față de sine, fara nici cel mai mic interes pentru crearea facilitatilor care sa faca sistemul sa lucreze in serviciu față de altii, fata de intreaga comunitate sociala (nationala si globala).
 • Numarul impresionant de titluri, diplome, onoruri si functii, procurate in orice fel mai putin prin mijlocirea si dovedirea propriei valori, evident colectionate si afisate cu obstinatie peste tot pe unde vrea sa convinga de presupusa lui experienta si expertiza, ori despre maxima sa importanta si autoritate.
 • Publicitatea de care beneficiaza, adesea chiar si in cele mai derizorii chestiuni.
 • Actele de caritate pe care le pune in scena din cand in cand (evident cu multa zarva si expunere media), menite sa-i asigure fabricarea imaginii de mare filantrop si om de bine, alaturi de inocularea in opinia publica a ideii de generozitate, responsabilitate si bune intentii ale imbogatitilor din tagma lui, care, dupa ce praduiesc tot ce pot pradui de la cei din jur, vor sa ne faca sa credem ca, desi sistemul nu ajuta pe nimeni, ei sunt capabili sa se ajute singuri, nu doar luptandu-se cu sistemul, ci ajutandu-ne si pe noi in acelasi timp!
 • Tratamentul preferential de care se bucura: statut profesional privilegiat si nemeritat, contracte banoase cu institutii sau companii de stat, creditari de la banci in conditii si la cote imposibil de obtinut pe cai legale, transplanturi de organe realizate prin nerespectarea listelor de asteptare, favorizarea in justitie sau in relatia cu agentiile guvernamentale.
 • Dispretul sau disocierea inepta pe care le afiseaza fata de legile in vigoare, fata de problemele reale si stringente ale societatii, fata de cetatenii acestei societati, mai exact fata de toti cei care nu au parvenit asemenea lui/ ei/ lor.


Clanurile masonice locale si nationale

Daca ne imaginam cumva ca actualul sistem politic din 1990 pana in 2020 inseamna altceva decat clanuri, carteluri, clientelism minutios selectionat si stratificat intr-o piramdida semi-opaca de interese si obiective sinistre la nivel national si global, ei bine, primul om cu care a inceput aceasta sarabanda de 30 de ani din istoria post-ceausista a Romaniei nu dezminte cu nimic aparteneta tuturor carmuitorilor tarii la curentul de sorginte masonica si satanica. Ion Iliescu a fost si este unul dintre masonii si agentii secreti cei mai activi din Romania.

Iliescu si Masoneria

Ca si concluzie generala vizavi de caracterul masonic sau masonizat al tuturor structurilor politice si administrative cunoscute, interne si internationale, se remarca urmatorul aspect relevant si revelator: incepand cu revolutia franceza din 1790, Europa a fost scena unui joc de inlocuire a oranduirii monarhice cu altceva, iar acest joc a fost puternic influentat de ideile si doctrinele masonice cu privire la noile forme de control centralizat (si generalizat) dorite si urmarite. Cum traim azi? Intr-un mai mare confort material (de care abia daca mai avem timp sa ne bucuram), cu mai multe legi (generatoare in principal de blocaj birocratic, nu de dreptate), cu o cantitate a coruptiei mai ceva ca in Evul Mediu (acel gen de coruptie care produce distrugere si anihilare la scala globala datorita saltului tehnologic al actualei societati), o coruptie protejata atat de legile existente (pline de sincope, lacune si abuzuri), cat si de cei care aplica legea (de multe ori adevarate armate de criminali actionind sub acoperirea de functionari).

Constitutia? Un compromis politic intre masele oprimate si opresorii lor. Conform Constitutiei noastre, Romania functioneaza de facto in regim de monarhie parlamentara absoluta, in care nici un parlamentar nu poate fi tras la raspundere pentru ce legifereaza, nici in timpul mandatului, nici dupa, oricat de neconstitutional ar fi ceea ce face. Nu exista raspunderea parlamentarului, cum nu exista nici o frana in calea orisicarui abuz legislativ savarsit in regim de recidiva. Mai mult, daca un parlamentar se dovedeste un criminal notoriu (in sensul cel mai propriu), el nu poate fi anchetat penal decat daca un coleg de-al lui, pus sef de comisie parlamentara speciala, declara ca e de acord ca procurorii si judecatorii sa-l ancheteze si mai apoi sa-l judece pe colegul criminal. De cand crima este incriminabila doar daca se pune de-acord cu incriminarea ei un individ obscur dintr-o comisie obscura? In loc sa se aplice prevederea constitutionala conform careia nimeni nu este mai presus de lege, se aplica si azi ceea ce decreta in Evul Mediu auto-intitulatul rege-soare (Ludovic al 14-lea) cu privire la puterea dictatoriala de care dispunea dupa bunul plac: "statul sunt eu". Unde e Constitutia, unde sunt drepturile omului? Nici macar pe hartie, caci toate sunt pline de contradictii si compromisuri, iar in practica nici atat nu se regasesc. Iata ce inseamna constitutie masonica, revolutie masonica, administratie masonica!

Desigur, se vor gasi voci care sa spuna ca au existat si masoni cu bun renume in istoria mai mult sau mai putin recenta a Romaniei: A. I. Cuza, Kogalniceanu, Alecsandri, Balcescu. Faptul ca toti au fost masoni, devoaleaza cat de infiltrata a fost si este aceasta organizatie subversiva in toate treburile acestei lumi: in educatie, justitie, administratie, peste tot. Cum controleaza, influenteaza si saboteaza pe toti cei care aparent decid ei si fac ei. Faptul ca azi 90% din judecatori sunt masoni, politicienii asisderea, oamenii de afaceri ce sa mai zic, nu poate fi decat dovada ultima cum mult trambitata independenta a justitiei nu exista, constiinta politicianului nu exista, reusita pe forte proprii a omului de afaceri nu exista, totul reducandu-se la un urias compromis si conflict de interese intre societate si falsii ei lideri, in fapt niste marionete masoane.

11. Sistemul financiar masonic. Dobanda ca arma. Statul corporatie.

Sistemul financiar masonic

Aristotel a scris in lucrarea sa “Politica”: Lucrul detestat dar cu cele mai "profitabile" ratiuni de a exista este CAMATARIA, caci face un castig din banii insisi, nu din obiectul lor natural. Pentru ca banii au fost meniti sa fie folositi ca etalon al schimbului de bunuri, nicidecum pentru a se inmulti intre ei prin dobanzi, tocmai de aceea, dintre toate modurile de a te imbogati, acesta este cel mai nefiresc.

In Babilon, dobanda legala era de 30% pe an pentru bani si 50% pe an pentru grane. In Asiria nu exista nici o limita superioara a dobanzii. Fermierii erau deseori atat de inglodati in datorii, incat literalmente mureau de foame impreuna cu familiile lor. Acest fapt ducea la o explotare barbara a omului de catre om, diseminabila peste tot in lume pe masura punerii la punct a unui sistem de sclavie economica, ierarhizat, centralizat si tot mai abil reglementat.

Economistul irlandez Margrit Kennedy a aratat ca un imprumut cu dobanda de 1% se dubleaza in 70 de ani. Un imprumut cu dobanda de 3% se dubleaza in doar 24 de ani. Un imprumut cu dobanda de 6% se dubleaza in 12 ani, iar la 12% dobanda, e dublat in 6 ani. Daca cineva ar fi imprumutat un cent in anul 1 d. Hr. si ar fi cerut pe el o dobanda de 4% pe an, in 1750 el ar fi putut sa cumpere aur care sa cantareasca la fel de mult ca intregul Pamant. La o dobanda de 5%, acest lucru ar fi fost posibil inca din anul 1403. Continuand acumularea de capital pe baza curgerii dobanzii pana in prezent, omul care imprumutase 1 cent in anul 1, ajungea in anul 1990 sa poata cumpara 12.245 de bucati de aur de marimea Pamantului.

Aceste exemple ne arata cat de NENATURAL este sistemul financiar actual, tocmai fiindca faciliteaza acumularea de capitaluri uriase in conturile unor indivizi care nu au muncit nici o zi pentru capitalurile pe care pretind ca le detin si nici nu au oferit vreodata produse sau servicii de valoarea capitalului acumulat.

Dolar vs. AurDupa revolutia europeana inceputa in Franta in anul 1795, folosirea banilor de hartie s-a raspandit. Tranzactiile platite cu aur au fost inlocuite cu bilete valorice (sau bancnote), avand ca putere de cumparare echivalentul lor in aur detinut de negustori. Acei negustori care detineau suficient aur puteau imprumuta din acest moment nu aurul in sine cat hartia valorica atestand detinerea lui. Sistemul nu a fost gandit intamplator astfel, ci special pentru ca mosierii, negutatorii, camatarii si orice alt lider al vremii posesor de bogatii sa se poata imbogati cu mult mai mult decat valoarea reala a bogatiilor detinute. Mai exact toti au inceput, cu ajutorul noului sistem pe baza de hartii cu valoare, sa practice frauda. Oficial ei nu mai imprumutau in noul sistem aur, ci bilete valorice. Aurul era pastrat in visterie ca element asigurator pentru volumul valoric al biletelor tranzactionate. Neoficial insa, finantatorii vremii au inceput sa imprumute atat biletele cat si aurul fara a mai tine cont ca cele doua reprezentau o unica valoare, transpusa fie in aur, fie in bilete valorice, si nu doua valori cumulative (si aur si bilete valorice). Aurul il imprumutau fara acte si il recuperau la fel, iar hartiile de valoare care atestau existenta cantitatii corespunzatoare de aur in visterie le imprumutau fara ca echivalentul in aur sa mai fie fizic prezent sau disponibil. Asistam asadar la o falsa dublare a valorilor detinute, la care se adauga dobanzile aplicate falselor valori. Ca urmare a unui astfel de sistem financiar inselator si artificial, se ajunge in timp la inzecirea, insutirea sau inmiirea unor averi inexistente in mod real.

In ziua de azi in practica bancara s-a oficializat regula conform careia banca poate sa imprumute (cu dobanda) de 10 ori mai mult capital decat rezervele de aur pe care le detine (in conditiile in care aurul s-a mentinut etalonul valoric planetar in orice fel de tranzactionare de bunuri si sevicii). Asta inseamna ca o dobanda declarata de 10% este in realitate 10 x 10% = 100%. Bancherii masoni creeaza practic bani din nimic iar mai apoi pretind unei lumi intregi sa munceasca o viata pentru plata falselor datorii catre asa zisii finantatori.

In 1690 Anglia era intr-o stare dezastruoasa dupa 50 de ani de razboi cu Franta si Olanda, iar noul rege, William al 3-lea de Orange, a cerut ajutorul catorva bancheri puternici. Ei au oferit Angliei un imprumut de 1,25 de milioane de lire sterline, din care au virat efectiv doar 750.000.

Termenii imprumutului au fost urmatorii:

1. Numele celor care ofereau suma nu trebuiau facute publice nici chiar in cercurile cele mai intime ale regelui.
2. Finantatorilor li se permitea sa fondeze Banca Angliei din care puteau sa imprumute 10 lire in bancnote pentru fiecare lira de aur din seiful bancii.
3. Reprezentantii bancii urmau sa preia datoria nationala si sa se ocupe de taxarea directa a oamenilor pentru acoperirea datoriei.

Procesul de gestionare a resurselor financiare ale Angliei implementat astfel a fost cea mai importanta etapa in crearea si consolidarea unui sistem sclavagist modern, in care datoria publica fata de o banca privata putea sa creasca la nesfarsit iar popoarele sa nu termine niciodata de platit dari, biruri, taxe, impozite si dobanzi.

Banca AnglieiBanca Angliei (in mod inselator promovata de-a lungul timpului drept banca nationala) a capatat controlul total asupra monedei nationale (implicit dreptul de a emite bancnote). Imprumutarea banilor prin camatarie a putut continua pe scara larga, institutional. In felul acesta poporul englez a cumulat o datorie nationala uriasa catre aceasta entitate privata si frauduloasa. Taxele au crescut iar preturile s-au dublat intr-un timp scurt. Bancherii masoni aveau nevoie sa detina monopolul asupra fluxului de bancnote aflate in circulatie, tocmai pentru a controla prin propriile masuri fiscale accesul populatiei la fluxul monetar, deci implicit la bunastare. In acest fel puteau sa faca profituri enorme, sa modeleze sistemul politico-economic si sa subjuge populatiile indatorate.

Deoarece Bancii Angliei i-a fost permis prin lege sa imprumute bani la o valoare de 10 ori mai mare decat rezervele de aur de care dispunea, cu o dobanda de 5% era nevoie de doar 2 ani pentru a castiga ca profit o suma egala cu cea initiala. Pana in 1698 (deci in doar 8 ani), datoria poporului englez catre banca nationala (in realitate privata si masonica) a crescut de la 1,15 milioane de lire sterline (cat era in 1690) la 16 milioane de lire sterline. In 1815 datoria se ridica la 885 de milioane de lire, in 1945 a devenit 22,5 miliarde de lire, iar in 1960 datoria nationala era de 28 de miliarde de lire. Pana in 1995 datoria nationala a Angliei fata de cartelurile de banci private - nationale si/sau internationale - se ridicase la 300 de miliarde de lire sterline, o suma egla cu 45% din produsul intern brut.

In pofida formarii unui Comitet (Mac Millan) desemnat sa investigheze in 1929 care sunt persoanele care guverneaza Banca Angliei, un singur nume a fost identificat - cel al familiei Rothschild. Toate marile razboaie ale ultimelor 3 secole au fost pornite si finantate de conglomeratul economic ce isi trage radacinile din aceasta familie de bancheri masoni.

In Olanda societatile secrete au reusit sa fondeze o banca centrala privata inca din 1609. Aproximativ 40 dintre cele mai importante banci ale lumii au fost intemeiate intr-un mod asemanator Bancii Angliei.

Rezerva Federala SUAIn Statele Unite acest lucru s-a petrecut in 1913, cand Congresul a dat o lege prin care se anula dreptul statului american de a pune bani in circulatie, acest drept fiind transferat unui sistem de fonduri private numit Rezerva Federala. Acesta entitate este de fapt un cartel de 13 banci private din care cea mai importanta este banca din New-York. Charles A. Lindbergh, membru al Congresului si tatal faimosului aviator de mai tarziu cu acelasi nume, a spus: “Cand presedintele a semnat asta, guvernul secret al pietei monetare a devenit legal si s-a infaptuit cea mai grava crima a legislatiei din acest secol. Ziua socotelilor este amanata pret de doar cativa ani.” In prezent nici presedintele SUA, nici membrii Congresului si nici secretarul Trezorieriei nu au acces sau autoritate in institutia Rezervei Federale.

In anii imediat urmatori momentului in care banca privata numita Rezerva Federala a devenit banca nationala a Statelor Unite, presedintele francmason de la acea vreme, Woodrow Wilson, a permis ca datoria nationala sa creasca de la 1 miliard de dolari la 445 de miliarde. Dobanda pe imprumuturi a devenit prioritatea bugetului federal. In 1980 datoria nationala a Statelor Unite ajunsese la 1 triliard de doalri (o mie de miliarde) iar in 1995 era de 5 triliarde. 32 de milioane de americani traiau in saracie in anul 2002.

Avand bancile centrale ca fatada, bancile comerciale ca mijlocitoare, politicienii ca figuranti care ii mascheaza pe cei care dirijeaza cu adevarat lucrurile din umbra si poporul ca sclavi datornici si nestiutori, cateva sute de conspiratori de la varful puternic ocultat al tuturor grupurilor conspirative mondiale au reusit sa manipuleze o lume intreaga. Cel putin pana acum.

Banca Nationala a RomanieiSituatia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la infiintarea sa, in Aprilie 1880, era urmatoarea: "Banca Nationala a Romaniei este o societate ANONIMA in care statul detine O TREIME din actiuni, restul de DOUA TREIMI apartinand particularilor”, se arata in istoricul institutiei postat pe site-ul BNR. Legea statutului BNR spune ca aceasta institutie nu primeste instructiuni de la nici o autoritate publica; nu exista o procedura de raportare in Parlament a membrilor consiliului de administratie al BNR, acestia beneficiind de imunitate penala totala si neconditionata. E o imunitate care nu poate fi ridicata de nici o autoritate publica a Romaniei, un fel de stat in stat. Cu alte cuvinte, banca noastra nationala este o afacere privata suprastatala a unor camatari internationali care fac si desfac aici aceleasi intrigi financiare precum in toate celalalte tari.

Dobanzile abuzive si inrobitoare sunt incluse ca taxe in preturile finale ale produselor, ceea ce face ca toate bunurile si serviciile sa fie foarte scumpe si sa ne lase cu foarte putini bani in buzunar. Istoricul economist John King a aratat ca, din cauza sistemului dobanzilor aplicat de fiecare “banca nationala”, comerciantii trebuie mereu sa-si ridice preturile. Acest lucru este camuflat in INFLATIE. Vorbim practic despre o schema piramidala de imbogatire a unei elite a finantelor, schema care nu se va putea extinde la nesfarsit, fiind doar o chestiune de timp pana cand aceasta se va prabusi sub propria greutate. In legatura cu acest fapt, economistul a recomandat abolirea dobanzii pentru a evita o catastrofa economica.

Plata dobanzilor este inclusa in toate preturile in proportie de pana la 80%. Toate bunurile ar fi cel putin la jumatate de pret fara taxele pentru dobanzi.

Potrivit istoricului suedez Herman Lindqvist, francmasonii au decis in anul 1810 ca salariile trebuie aduse si mentinute la pragul saraciei. O asemenea decizie conspirativa arata un dispret urias pentru cetatenii planetei. De atunci si pana azi, foametea, saracia, greutatile de tot felul si nevrozele asociate au atins cote foarte mari in raport cu indicele populational. Sistemul financiar pe baza de dobanda a facut posibil ca cei care aveau deja foarte multi bani sa devina si mai bogati (aproape fara exceptie masonii detinatori de banci, fonduri de investitii, fabrici si corporatii), pe cand cei care fac adevarata munca sa aiba probleme de la o luna la alta pana la nivel de supravietuire fizica.

Banii miliardarilor, ai bancilor si corporatiilor.
LEGENDA: 1 tn (trillion) = 1 triliard = 1000 bn (billion) = 1000 miliarde

Un lucru profund imoral e sa fii bogat intr-o lume saraca. Indiferent ce justificari iti gasesti, lumea e saraca si din cauza ta. Un lucru inca si mai imoral este sa TEZAURIZEZI bogatiile lumii, sa le depozitezi, aducand saracia in mod voit intr-o lume dintotdeauna bogata. Sclavagismul modern consta in transformarea oamenilor in unitati de munca nerecompensate nicicand la reala valoare si nevoie a lor, varful piramidei fiind intotdeauna cel care isi atribuie uzufructul intregii munci realizate in sistem piramidal, adjudecandu-si totodata si titlul de "factor de progres in societate". Pe toate canalele masonice de informare / indoctrinare ni se repeta intr-una cum investitorul x a creat locuri de munca in industria y, miliardarul z a creat Internetul, Facebook-ul, Windows-ul sau telefonul mobil inteligent, Ceausescu a construit Casa Poporului sau metroul bucurestean si lista e lunga. Nimeni dintre acestia nu a facut nimic din toate astea. Singurul lucru pe care l-au facut aceste personaje a fost sa uzeze si sa abuzeze drastic de o resursa umana extraordinara care a mijlocit ajungerea la deznodamantul numit Facebook, Windows, internet sau telefonie, Casa Poporului sau Metrou. Iar dupa ce resursa umana a facut asta, cu ce s-a ales? Cu facturi la telefon, internet, calatorit cu metroul sau vizitat Casa Poporului, facturi care se scurg intr-un mod netransparent, nejustificat si necuvenit in buzunarele "cui trebuie". Iata si definitia imperialismului politico-economic sau a monopolurilor celor putini peste cei multi, la pastrarea carora vegheaza din timpuri stravechi sistemul masonic in functiune, indiferent ca s-a numit sau se numeste monarhie, capitalism, comunism, nazism, sionism.

La 1 mai 1998 a fost infiintata Banca Centrala Europeana, de fapt o grupare de banci private activand pe tot cuprinsul Europei. Menirea ei a fost sa se asigure ca toti oamenii ajung sa aiba datorii prin impozite si taxe imposibil de achitat. Bancherii masoni incercau deci sa realizeze ideea antica a Cavalerilor Templieri de a crea un super stat printr-un sistem economic de tip sclavagist.

Totusi.. NU-ul danez impotriva monedei Euro la referendumul din septembrie 2000 si NU-ul suedez din septembrie 2003 arata ca lucrurile nu stau chiar asa cum au fost planuite. Nu trebuie sa fii un mare profet in viata ca sa vezi ca moneda euro nu stabilizeaza economiile tarilor si nu ai nevoie de ea IN ACESTE CONDITII.

In anii "70, valoarea totala a tranzactiilor mondiale era de 50% in bunuri si servicii, restul fiind realizate in actiuni si dividente. In 2001, doar 1% constituiau tranzactii de bunuri, in timp 99% reprezentau hartii cu valoare. Concluzia este simpla: jocurile de imbogatire fara o baza reala au invadat economia intr-o proportie covarsitoare.

LoterieIar daca despre jocurile cu hartii de valoare putina lume din marea masa cunoaste detalii sau este implicata in derularea lor, pentru restul lumii s-au inventat JOCURILE DE NOROC, practic o forma de contributie activa la generarea de capital de catre cei multi pentru cei putini. Oamenii de rand sunt invitati sa cotizeze la LOTO cu sume care cumulativ pot ajunge si la zeci de milioane de euro, in conditiile in care sistemul extragerilor este falsificat cu ajutorul tehnologiei care il controleaza, nu doar la noi in tara, ci in mai toate tarile care au inlocuit mecanica pura cu mecanica supervizata prin programe de calculator. Conform lect. univ. dr. Georgiana Oana Stanila activand in Catedra de Audit, Contabilitate si Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, suflanta care controleaza amestecarea si extragerea bilelor nu lasa sa treaca prin inelul de selectie a bilelor castigatoare acele bile care nu fac parte din setul de 49 de bile convenit de catre softul de calculator ca va fi folosit pe parcursul extragerii curente. Apartenenta bilei la set se verifica printr-o scanare automata a codului bilei in momentul cand aceasta ajunge la inelul de selectie si inainte de a fi lasata sa treaca prin el ca bila castigatoare. Daca bila nu corespunde setului, ea nu poate sa treaca de primul inel de verificare. In cazul in care Loteria Romana foloseste doua seturi de bile, 6 bile din setul oficial, desemnat din soft ca fiind setul care poate trece de scanare (deci din care orice bila poate iesi castigatoare) si 43 dintr-un alt set de bile, nerecunoscute de soft si automat nelasate sa treaca prin orificiul de selectie, loteria poate controla exact atat combinatia extrasa, cat si reporturile. Datorita faptului ca Loteria Romana memoreaza electronic toate biletele (combinatiile) jucate in cadrul agentiilor sale si le inregistreaza prin intermediul calculatoarelor intr-o baza de date centralizata, ea poate sti oricand ce combinatii au fost jucate de una sau mai multe persoane, respectiv ce combinatii nu au fost jucate de nimeni, astfel incat sa decida cu ceva timp inaintea extragerii daca vor fi castiguri, cat de mari si catre cine directionate. Daca mai luam in considerare si faptul ca un castig nerevendicat timp de 3 luni (de catre persoana care a jucat combinatia castigatoare) nu se reporteaza ci se varsa in conturile institutiei Loteriei, posibilitatea ca toti acei multi bani jucati de milioane de oameni sa fie fraudati in proportie de 100% este de 100%. Inadvertentele aparute ocazional in extragerile loteriilor nationale din diferite tari devoaleaza pe deplin inselatoria.

Marea minciuna a loteriei

Reintorcandu-ne la jocurile speculative de pe pietele de capital, in toamna anului 1992, in urma speculatiilor valutare la bursa, masonul George Soros (membru B’nai B’rith) tranzactioneaza 10 MILIARDE de dolari in diferite monezi (lira, marca, franc), reusind sa deprecieze semnificativ ca putere de cumparare lira sterlina si sa realizeze un castig personal de aproximativ 1,5 miliarde de dolari doar pe baza respectivelor speculatii. In acelasi an, Soros a castigat aproape 300 de milioane de dolari speculand impotriva cursului de schimb al lirei italiene. Datorita artificiilor financiare ale lui Soros, Italia a fost nevoita sa devalorizeze moneda nationala cu 30%. Atacurile lui Soros impotriva monedelor nationale au continuat in 1997 in Asia de Sud-Est, reprezentand un factor decisiv in prabusirea puterii de cumparare a monedelor asiatice.

George SorosLa intalnirea FMI din Hong Kong in septembrie 1997, prim ministrul malaezian Mahathir Bin Mohamad a etichetat aceste activitati drept jafuri nationale: “Toate aceste tari au muncit zeci de ani pentru a-si consolida moneda si vine un ticalos plin de bani ca Soros sa le distruga!”. El l-a calificat pe Soros drept infractor international. In replica, Soros – pirat al valutei si lider al Quantum Fund (un fond de investitii infiintat chiar de el) – a declarat la 4 septembrie 1998 ca ministrul malaezian “ar trebui indepartat de la putere”. Cei care viseaza sa conduca lumea nu doresc protejarea pietelor nationale. E interesant de stiut ca in consiliul de conducere al Quantum Fund patronat de Soros sunt si reprezentanti ai familiei Rothschild. Alaturi de ei sunt indivizi specializati in spalarea de bani proveniti din comertul cu narcotice si alte activitati de crima organizata. Intrebat ce parere are despre consecintele sociale ale actiunilor sale, Soros a declarat: “Nu pot si nu vreau sa iau in considerare consecintele sociale ale actiunilor mele!”.

In perioada 1993-1997, Soros a finantat cu cel putin 6 milioane de dolari organizatii din Statele Unite care promovau legalizarea drogurilor. El a fondat de asemenea propriul sau institut pentru legalizarea drogurilor si pentru practicarea pe scara larga a eutanasiei, evident o fundatie de caritate numita "Institutul pentru o Societate Deschisa" sau "Fundatia Soros". Judecand dupa activitatile sale, s-ar parea ca in viziunea lui Soros societatea deschisa este o tara sau un conglomerat de tari care accepta jaful, specula, substantele halucinogene si suprimarea vietii prin cat mai multe mijloace considerate legale, grupate sub termenul generic “eutanasie”.

Urmatoarea informatie arata AFINITATEA cabinetului Ciolos pentru fundatia Soros prin includerea in Guvern a unui reprezentant al intereselor miliardarului american..

Apartenenta la Fundatia Soros a ministrului din cabinetul Ciolos Cristian Ghinea

 

In prezent guvernele statelor lumii nu (mai) reprezinta administratii publice nationale de teritorii si bunuri comune cetatenilor unei tari (gestionate conform interesului national), ci corporatii financiare statale (societati comerciale teritoriale) activand in scopuri legate strict de profit (de orice natura ar fi el) sub tutela si in subordinea unor corporatii financiare supra-statale (trusturi financiar-bancare internationale) fata de care si-au consfintit falimentul (implicit dependenta totala) atunci cand au acceptat, contra unor imprumuturi banesti, sa cedeze:

- dreptul emiterii de moneda / bilete valorice / bani;
- dreptul de a stabili politicile monetare ale statului / tarii / teritoriului;
- dreptul de control asupra bancilor, devenite organisme de forta, activand ca entitati private / grupuri de interese de tip stat in stat (aflate in afara oricarui control institutional), urmarind sa obtina dominatia economica totala (regionala si globala).

Odata cu adoptarea co-interesata a unor astfel de politici si practici, guvernele si-au recunoscut insolventa in fata bancilor iar pentru a functiona in continuare prin creditari de la banci, au operat modificari de statut, devenind entitati comerciale vasal, tolerate si utilizate de institutiile bancare in actiunile si demersurile lor.

Ca si garantie pentru plata debitelor contractate fraudulos de la bancile activand la fel de fraudulos, guvernele supra-indatorate au acceptat la un moment dat sa infaptuiasca in forma continuata o mare inselatorie, anume sa isi asigure solvabilitatea fata de banci prin garantarea cu bonitatea in munca a fiintelor vii. Iar ca sa garanteze cu energia, munca, timpul sau viata cuiva care nu a consfintit niciodata sa se puna in slujba unei organizatii / corporatii cu astfel de pretentii, guvernele au conspirat cu bancile sa instituie peste legea comuna (bazata pe raporturi factuale / concrete intre doua sau mai multe persoane) o supralege numita legea comerciala (avand la baza raporturile statutare dintre persoane) care avea sa devina legea universala a interactiunilor cointeresate dintre doua sau mai multe parti (persoane fizice sau juridice), urmand sa surclaseze ca prioritate de reglementare toate celalalte legi. Acest sistem legislativ conferea unei parti privilegii legale de stapanire asupra unei alte parti atata timp cat partea stapanita nu invalida in termeni de contracte concrete si drepturi naturale pretentiile partii stapanitoare.

Prin intermediul guvernelor masonice si a bancilor creditoare inventate si detinute de masoni, aducerea statelor lumii la un numitor comercial comun vizand noua realitate juridica a fost doar o chestiune de timp. In acest sens a fost creat Codul Comercial Uniform (Uniform Commercial Code sau UCC) a carui prima versiune apare in America in anul 1952. Exista numeroase revizuiri de-a lungul timpului iar actualmente UCC este o carte de legi si proceduri comerciale de dimensiuni enciclopedice. Incepand din anul 1980, Codul Comercial Uniform este ratificat si adoptat de guvernele a zeci de tari printre care si Romania, semnatare ale tratatului United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods. In anul 1991, Guvernul, Parlamentul si Presedintia Romaniei atribuie oficial formei de organizare politica si administrativa a tarii (pentru care nu exista nici un act de infiintare ca si "administratie publica") statulul de corporatie financiara statala, parte a corporatiei financiare internationale.

Corporatia Romania

Prin Codul Comercial Uniform (UCC), entitatile sale operatoare (corporatiile financiare) au urmarit sa duca drepturile omului in zona interpretabilului, acolo unde lipsa unui contract real care sa reglementeze intr-un anumit fel un anumit lucru este echivalenta cu existenta unui contract virtual care poate reglementa printr-o solicitare unilaterala respectivul lucru in orice fel. Practic totul devine tranzactionabil, inclusiv drepturile omului, codul comercial pretinzand ca respecta aceste drepturi dar luandu-le in considerare doar la solicitarea expresa si explicita a partii care isi cunoaste drepturile si notifica in clar partea pretendenta despre exercitarea sub forma comerciala a lor. In secret toate curtile de justitie au comutat pe noul sistem, in care orice pricina importanta se judeca pe dreptul civil circumscris dreptului comercial (raporturile civile dintre parti sunt conditionate de raporturile comerciale dintre acestea). Noua realitate legislativa a facut posibila crearea unor precedente halucinante in actul de justitie, raul dobandind un cadru legal de a exista, cel putin atata timp cat binele nu invalideaza acest cadru pe baza principiilor comercial-contractuale integrate intr-o justitie de drept comun.

Prin garantarea cu bonitatea in munca a fiintelor vii, guvernele au oferit bancilor o putere mai mare decat probabil si-au imaginat vreodata: luarea in administrare de catre banci a uzufructului muncii si vietii tuturor celor inregimentati guvernamental ca cetateni garanti. Pentru asta elita guvernamentala a inventat proceduri frauduloase de atribuire implicita a statutului de cetatean dator la stat si tributar masurilor dispuse de stat in favoarea bancilor tuturor celor care detin un CERTIFICAT de nastere (ulterior buletin) emis de corporatia statala si, in plus, s-a obligat sa creeze acel climat economic deficitar care sa forteze populatiile indatorate guvernamental sa apeleze personal la creditul bancar in conditii unilateral reglementate si controlate (menite sa faca la un moment dat orice fel de credit imposibil de platit).

Pe zona bancara, creditele acordate de banci unei persoane sau insasi Guvernului nu reprezinta un transfer de valori reale din proprietatea bancilor creditoare in proprietatea entitatilor creditate. Practic banca nu detine valorile pe care pretinde ca le imprumuta ci, in baza semnaturii clientului de pe contractul de creditare, banca se auto-investeste prin hartia contractuala respectiva cu valoarea monetara inscrisa pe ea, in conditiile in care aceasta valoare este acoperita doar de promisiunea clientului de a produce prin munca sa viitoare valoarea reala corespunzatoare. O recunoastere in piata a instrumentelor de plata generate astfel este o simpla conventie fara acoperire dictata de sistemul bancar si aplicata de organizatiile guvernamentale aservite. Sistemul bancar din care face parte orice banca locala creaza astfel bani din nimic, pe care si-i atribuie cu titlu de restituire si la care aplica si o dobanda reprezentand profit net la ceva ce nu a existat si nu exista. Se dovedeste astfel ca nu banca este creditorul persoanei, ci persoana este creditorul bancii.

Insasi banii (acele bilete sau unitati valorice prin intermediul carora facem plati) asigura - in functie de cantitatea detinuta - un DREPT DE UTILIZARE (si nu de proprietate!) asupra unor bunuri si servicii cotate mai valoroase sau mai putin valoroase pe piata comerciala dar gajate toate de guverne bancilor. Cu cat cineva (persoana fizica sau juridica) figureaza ca detine mai multi bani in conturi, cu atat el detine de fapt un drept de utilizare mai generos asupra unor facilitati al caror administrator cu drept maxim de sechestru este corporatia guvernamental-bancara, in care autoritatea decisiva e banca iar cea executiva guvernul. Pentru acest drept de utilizare acordat lui de corporatie, cetateanul plateste impozite, dobanzi, taxe - pe teren, pe casa, pe masina, pe salariu, pe profit, fiecare contributie fiind modificabila dupa cum dispune in mod unilateral guvernul dirijat de banca.

In acelasi mod guvernele au fost creditate de banci cu drepturi de utilizare a unei parti din uzufructul global (nicidecum de proprietate asupra respectivului uzufruct) in contrapartida cu exercitarea presiunilor si orchestrarea diversiunilor politico-economice dorite de banci asupra populatiilor guvernate. Deducem de aici ca, prin aceasta manevra, bancile au transformat guvernele in unitati operative cu atribute executorii in ceea ce priveste implementarea in cadrul oranduirilor sociale din toate tarile a intereselor imperialiste ale bancherilor de la varful trusturilor financiar-bancare. Banii platiti de banci guvernelor nu reprezinta asadar o valoare propriuzisa (aur, argint, grane, industrie) transferata din proprietatea bancilor in proprietatea guvernului pentru ca guvernul sa functioneze autonom, ci doar un drept de utilizare (cuantificabil in bani) a bunurilor administrate ultimativ de banci, atata timp cat guvernele se dovedesc eficiente in implementarea politicilor si practicilor dictate de respectivele banci. Institutia guvernamentala se dovedeste astfel a fi o marioneta a bancilor, acele banci care conditioneaza solvabilitatea pe mai departe a nenumaratelor agentii guvernamentale de capacitatea lor de a controla pana la sclavie fiintele umane inregimentate contractual pe baza de statute atribuite unilateral. Cu cat un guvern se dovedeste mai eficient in subjugarea vietilor cetatenilor care intra sub incidenta lui, cu atat solvabilitatea lui in fata bancilor este mai mare si resursele atribuite ii sunt sporite.

Deoarece intregul sistem bancar este unul centralizat avand la varf Banca Mondiala, Fondul Monetar International (ambele conduse din Washington DC), precum si Banca Reglementelor Internationale (aflata la Basel, in Elvetia), singura politica a guvernelor lumii este controlul draconic al populatiilor asa cum este el dictat de bancherii de la varful trusturilor financiare. Acest control al populatiilor prin intermediul guvernelor corupte si masonice are drept scop ultimativ pregatirea terenului pentru acceptarea la un moment dat de toate populatiile globului a preluarii actului de administrare a lor de catre un singur organism guvernamental-bancar, actionand dictatorial si discretionar, centralizat si opac, de la un unic centru de comanda si control, in interesul strict al celor aflati la varful sau. Esecul unui guvern de a controla cetatenii tarii prin politici si practici abuzive in directia facilitarii unei instaurari mai devreme sau mai tarziu a dictaturii mondiale preconizate de stapanii banilor si ai concernelor, arunca aparatul guvernamental in faliment, statul respectiv urmand sa intre in stare de asediu, suferind impunerea din afara a unor conditii draconice vizand plati reale ale datoriilor virtuale contractate fraudulos de guvernele asa zis debitoare de la bancile asa zis creditoare.

Corporatia finaciara globala

Practic guvernele sunt instrumentele bancilor de inregimentare comercial-contractuala a populatiilor si de abuzare a lor intr-un asemenea mod incat acest proces sa conduca treptat la instaurarea guvernului imperialist unic avand in spate banca unica, solutie aflata deja la sertar, pregatita pentru a fi servita daca se va crea contextul social haotic, anarhic si complet disfunctional preconizat de masoni.

Eliberarea contractuala a cetateanului de sub asa zisele acorduri (unilateral incheiate cu el de cele doua structuri opresive lucrand in tandem - guvernul si banca) invalideaza din punct de vedere al legalitatii si legitimitatii orice tentative de insusire pe mai departe de catre banci si guverne a uzufructului muncii desfasurate de toata societatea la nivel regional si global, fapt care ar bloca, pe cale de consecinta, impunerea unei noi ordini tiranice mondiale.

In prezent aceasta ordine tiranica functioneaza doar ca nu este investita si recunoscuta oficial. Sistemul nu este altceva decat o uriasa masinarie functionand centralizat, opac, dictatorial si discretionar, parte datorita celor adezionati la terte organizatii oculte, parte multumita celor ignoranti si "prelucrati". De la detalii si amanunte la imaginea de ansamblu, lucrurile arata astfel..

presedintii papusati

Atitudinea prezidentiala stereotipa a candidatilor Klaus Iohannis si Viorica Dancila este consecinta existentei a 3 niveluri de putere pe care se structureaza intregul spectru geo-politic modern:

1. Actionarii marilor corporatii si banci, cei putred de bogati, detinatorii de capital si scamatorii de facto ai schemelor de control si opresiune.

2. Directorii executivi (CEO) ai companiilor incorporate, care pot fi actionari sau doar simpli angajati. Functia lor este doar una, aceea de a produce profit pentru cei din prima categorie, mai exact de a le asigura scamatorilor controlul asupra resurselor (de-o potriva materiale si umane).

3. Structurile statale, de obicei corupte si vandute celor de nivel 2, cu rolul de facilitatori ai profitului si controlului, aceste structuri fiind singurele investite prin vot de membrii unei populatii pentru a reglementa legal, administrativ si juridic modul in care functioneaza societatea, evident in asa zisul interes comun si legitim al tuturor celor care i-au investit.

CEO-ii de pe nivelul 2 vor insa legi preferentiale, drepturi de proprietate, scutiri de taxe, justitie partizana, totul pentru a concentra nenumarate beneficii in mainile lor, prin asta furnizand parghiile de control celor de pe primul nivel. De aceea parlamentele, administratiile si tribunalele sunt pline pana la refuz de criminali deghizati in functionari (identificabili aproape fara exceptie in persoana celor de profesie "sefi", "inamovibili" sau "cu statut special").

Exista si citeva cazuri care particularizeaza reteta de mai sus, cu referire la imperii si colonii:

- in Rusia, datorita culturii dobindite in timp si marimii imperiului, nivelul 2 (afacerile) a pactizat simbiotic cu nivelul 3 (administratia de stat), ceea ce a dat nastere la o struto-camila numita OLIGARHIE POLITICA, al carei principal exponent este insusi presedintele statului.

- in Romania (si restul coloniilor) politicienii sint un fel de nivel 4. Inainte de a fi alesi, ei trebuie sa treaca prin filtrul nivelelor 2 si 3 din imperiile care au asimilat si subjuga colonia; ceea ce inseamna ca nu pot candida fara a fi mai intai desemnati din afara pentru asta.

Iata modul cum este implementata si functioneaza in prezent ordinea tiranica mondiala. Daca ea va iesi oficial la rampa ca politica unica, economie unica, administratie unica, investita si recunoscuta de toate populatiile globului, atunci a fost trecuta acea linie de demarcatie dincolo de care nu mai exista cale de intoarcere de la o era a omenirii instapanita de cultul raului, al subjugării, al urgiilor si al mortii, inapoi la ceva mult mai bun la care inca mai nazuim azi.

 

 


Comentarii (4)

COMENT. #1 - Conni

Merci mult pentru informatiile prezentate.
Pe mine m-au ajutat.
Intr-un fel, au clarificat niste simtaminte avute, in contradictie cu manipularea la care am fost pe post de pacalici :D
Universul cu tine, dragule !

01/09/2018 - 14:23

 

COMENT. #2 - Eduard

Iti multumesc! Ce bine a sunat asta! :-)

01/09/2018 - 17:31

 

COMENT. #3 - Alin Raileanu

Cele mai sincere felicitari pentru munca dumneavoastra, aveam idee de tot ce-ati expus aici, dar din pacate am cazut si in multe "plase" bine tesute ale contra-informarii. Multumesc din suflet pentru claritatea care se naste in sfarsit (cum trebuie) in rationalitatea mea! FELICITARI!!!

01/08/2023 - 14:45

 

COMENT. #4 - Eduard

Ma bucur ca aceasta informatie aduce lumina acolo unde este cea mai mare nevoie de ea! Va doresc pe mai departe o lectura plina de supra-intelesuri!

01/09/2023 - 06:52

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor
 

Din invataturile altora..


"Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield

- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” ~ Joseph Campbell

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." ~ Leonardo Da Vinci

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." ~ OSHO

- "Cei slabi nu pot sa ierte, iertarea este atributul celor puternici." ~ Mahatma Gandhi

- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." ~ Abraham Lincoln

- "E necesar sa deprinzi un nou mod de a gandi pentru a manifesta un alt mod de a fi."
~ Mariane Williamson

- "Cel mai mare esec nu este faptul ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." ~ Leon Adama

- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Calmul este bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." ~ Andrei Plesu

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect."
~ Lyssa Royall

- "Transformarea personala are efecte globale. Pe masura ce progresam, progreseaza si lumea. Revolutia care va salva lumea este in mod ultimativ una personala." ~ M. Williamson

- "Opusul dragostei nu este ura, este indiferenta. E apatia. Este sa nu-ti pese catusi de putin."
~ Leo Buscaglia

- "Exemplul personal nu este principalul lucru care ii capaciteaza pe altii, este singurul lucru care o poate face. El reprezinta diferenta dintre a avea o idee despre cale si a merge pe cale.''
~ Albert Schweitzer

- "Religia reprezinta credinta oarba in experienta altcuiva. Spiritualitatea inseamna sa ai propria ta experienta." ~ Deepak Chopra

- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat."~ Melanie Joy

- "Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!"
~ Prof. Dr. Ana Aslan

- "Iubirea o lasi sa arda pana la capat, ca o lumanare. Nu o stingi brusc daca vrei sa ai sufletul impacat." ~ Ileana Carstea

- "Un om trebuie sa fie suficient de matur ca sa-si recunoasca greselile, destul de destept ca sa invete din ele si indeajuns de tare ca sa le indrepte!"~ Alphonse Allais

- "Caracterul unui om nu se arata in momentele de confort, ci in cele de schimbari si controverse." ~ Martin Luther King

- "Cele mai intunecate locuri din iad sunt rezervate acelora care isi mentin neutralitatea in vremuri de criza morala." ~ Dante Alighieri

- "Lucrurile de care esti cu adevarat pasionat nu sunt intamplatoare, ele sunt chemarea ta."
~ Fabienne Frederickson

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti."
~ Gina Senarighi

- "Grosolania este imitarea puterii de catre persoanele slabe." ~ Eric Hoffer

- "Omul intelept nu spune tot ce gandeste dar ce spune, gandeste." ~ Aristotel

- "Nu exista revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii." ~ Nelson Mandela

- "Intotdeauna pare imposibil, pana cand se intampla." ~ Nelson Mandela

- "Adevarata ignoranta nu este absenta cunoasterii ci refuzul de a o dobandi."
~ Karl Popper

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak

- "Fara deviere de la norma lucrurilor, progresul nu este posibil." ~ Frank Zappa

- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant

- "O lume diferita nu poate fi construita de oameni indiferenti." ~ Peter Marshall

- "Nu conteaza prea mult ce privesti, conteaza intotdeauna ce vezi." ~ Henry Thoreau

- "Avem nevoie de o revolutie globala. Dar aceasta trebuie sa fie o revolutie a constiintei."
~ John Kennedy

- "Singuratatea nu inseamna sa nu ai oameni in jurul tau. Inseamna sa nu ai cu cine sa impartasesti lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine." ~ Carl Jung

- "Raiul pe Pamant este o alegere pe care o avem de facut, nu un loc pe care il avem de gasit."
~ Wayne Dyer

- "Viata ta este mesajul tau catre lume. Ai grija sa fie unul inspirat." ~ Lorrin L. Lee

- "Cat timp exista abatoare, vor exista razboaie, campuri de lupta si sange varsat."
~ Leo Tolstoy

- "Integritatea inseamna sa actionezi corect si moral chiar si atunci cand nimeni nu este atent la ce faci." ~ C. S. Lewis

- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez

- "Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinte."~ Proverb Chinezesc

- "Viata este cel mai dificil examen. Multi il pica pentru ca incearca sa-i copieze pe altii. Ei nu stiu ca fiecare are in fata propriul lui set de intrebari si probleme." ~ intelepciune contemporana

- "O intindere uriasa de apa nu poate scufunda un vapor atata timp cat nu patrunde in interiorul vaporului. In mod asemanator, negativitatea unei lumi intregi nu te poate dobori atata timp cat veghezi si nu o lasi sa patrunda in interiorul tau." ~ intelepciune contemporana

- "Lucreaza pentru cauze, nu pentru aplauze. Traieste pentru a exprima, nu pentru a impresiona. Nu dispera sa-ti faci prezenta remarcata, fa-ti doar absenta simtita."
~ intelepciune contemporana

- "Adevarul este rezervat acelora care au curajul sa puna la indoiala toate lucrurile despre care au fost invatati." ~ intelepciune contemporana

- "Alcoolul nu este raspunsul la nici o intrebare. El doar te face sa uiti intrebarile."
~ intelepciune contemporana

- "Esti liber sa alegi. Dar nu esti liber de consecintele alegerilor tale."
~ intelepciune contemporana

- "Uita-te in oglinda. Aceasta este singura ta concurenta." ~ intelepciune contemporana

- "Nu ai nevoie de religie pentru a-ti construi moralitatea. Daca nu esti o persoana morala, atunci duci lipsa de compasiune si empatie, nu de religiozitate."
~ intelepciune contemporana

- "Cele 3 principii de baza ale dinamicilor de viata tridimensionala:
1 - Ceea ce credem, manifestam.
2 - Ceea ce simtim, atragem.
3 - Ceea ce intreprindem, devenim."

~ intelepciune contemporana

- "Esti ceea ce alegi sa devii." ~ Carl Jung

- "5 pacate capitale: bogatie fara munca, placere fara constiinta, ratiune fara emotie, politica fara principii, comert fara moralitate."
~ Mahatma Ghandi

- "Omul obisnuit se adapteaza lumii. Omul exceptional persevereaza in incercarea de adaptare a lumii la el insusi."
~ George Bernard Shaw

- "Experienta nu este ce ti se intampla, ci ceea ce faci cu ce ti se intampla."
~ Aldous Houxley

- "Evita sa grabesti lucrurile care au nevoie sa creasca." ~ intelepciune contemporana

- "In viata obtii ceea ce ai curajul sa ceri."
~ Oprah Winfrey

- "Tot ce trebuie sa decidem este ce sa facem cu timpul care ni s-a dat." ~ J. R. Tolkien

- "Incepe de unde esti. Foloseste ceea ce ai. Fa ceea ce poti." ~ intelepciune contemporana

- "Cand te duci seara la culcare
Si-ti pui o mana sub obraz
Sa te intrebi cu-ngrijorare
Ce am facut eu oare azi?

O zi trecuta fara fapte
Care sa-ti fi ramas in minte,
In viata ta e ca o noapte
Sau ca un basm fara cuvinte.

E ca si cum n-ai fi trait
Si ti-ai pierdut o zi din viata,
Si soarele s-ar fi oprit
Cazut in somn de dimineata."

~ Demostene Botez

- "Educatia nu inseamna memorarea faptelor ci mai degraba antrenamentul mintii sa gandeasca." ~ Albert Einstein

- "Daca nu poti sa gasesti un grup a carui constiinta se potriveste cu a ta, creeaza tu grupul." ~ Neale Donald Walsch

- "Colectioneaza momente, nu lucruri."
~ intelepciune contemporana

- "Oamenii care stralucesc din interior nu au nevoie de lumina reflectoarelor."
~ intelepciune contemporana

- "Dincolo de orice greutati, fii eroul vietii tale, nu victima!" ~ intelepciune contemporana

- "Cand repeti de mai multe ori o greseala, nu mai este o greseala, e o alegere."
~ Paulo Coelho

- "A putea sa fii singur este esential pentru a putea fi impreuna cu altcineva. Cand am invatat sa fim singuri, putem fi cu altii fara a-i folosi pe post de surogate pentru singuratatea noastra."
~ Bell Hooks

- "Nu ai idee cat de puternic poti fii pana cand a fi puternic nu devine singura optiune disponibila."
~ Bob Marley

- "Daca nu-ti place un lucru, schimba-l. Daca nu-l poti schimba, schimba-ti atitudinea!"
~ Maya Angelou

- "Adesea oamenii urasc adevarul. Din fericire, adevarului nu-i pasa."
~ Larry Winget

- "Secretul vietii este sa fii complet angajat in ceea ce traiesti aici si acum. Si in loc sa numesti asta munca, sa realizezi ca este joc."
~ Alan Watts

- "Atunci cand consideri ca ai terminat de invatat, incepi sa mori." ~ Albert Einstein

- "Nu limita un copil la propria ta viziune si intelegere. Caci v-ati nascut in vremuri diferite."
~ Rabindranath Tagore

- "Scuzele sunt hotul ce-ti fura timpul. Fixeaza-ti obiectivele, accepta responsabilitatea si actioneaza!" ~ intelepciune contemporana

- "Doar atunci cand un tantar iti aterizeaza pe testicole realizezi ca exista intotdeauna o cale de solutionare a problemelor fara violenta!"
~ intelepciune contemporana

- "Doar pentru ca cineva te doreste, asta nu inseamna ca te si valorizeaza!"
~ intelepciune contemporana

- "Ori de cate ori ajungi sa te regasesti de partea unei majoritati, e timpul sa te opresti si sa reflectezi!" ~ Mark Twain

- "Ochiul sesizeaza doar ceea ce mintea e capabila sa priceapa."
~ intelepciune contemporana

- "Traim cu totii sub acelasi cer dar nu avem acelasi orizont!" ~ Konrad Adenauer

- "A creste doar cantitativ si nu calitativ este ideologia celulelor canceroase."
~ Edward Abbey

- "Drumurile dificile conduc adesea la destinatii mirifice!" ~ intelepciune contemporana

- "Toti avem potential, dar dobandirea abilitatilor aferente potentialului necesita munca grea!"
~ Michael Jordan

- "Sensul vietii este sa dai vietii un sens."
~ intelepciune contemporana

- "De ce ai mai vrea sa traiesti daca nici macar nu INCERCI sa realizezi ceva semnificativ?"
~ John Green

- "Acorda atentie lucrurilor aparent lipsite de importanta pentru ca intr-o buna zi e posibil sa te uiti in urma si sa realizezi cat de importante au fost de fapt!"
~ intelepciune contemporana

- "Prietenii sunt acei oameni rari care te intreaba ce mai faci, dupa care asteapta sa auda raspunsul."
~ intelepciune contemporana

- "Un profesionist este un amator care nu a renuntat!" ~ intelepciune contemporana

- "Fii curajos si incearca sa confrunti lucrurile intr-un mod care te inspaimanta oarecum!"
~ Holley Gerth

- "Daca ti s-a dat un vis, ti s-au dat si sanse sa il implinesti!" ~ Irina Binder

- "Scopul vietii nu este acela de a fi doar fericit! Este despre a fi util, despre a fi un om de onoare, despre a fi intelept si despre a schimba ceva in bine pentru ca tu ai trait!" ~ Neale Walsch

- "Averea nu il schimba pe om, doar il demasca!" ~ proverb chinezesc

- "O afacere care nu produce altceva decat bani este o afacere mediocra!" ~ Henry Ford

- "Acolo unde cei infranti vad bariere, invingatorii zaresc trambuline." ~ Robert Brault

- "Asociaza-te cu cei aflati in aceeasi misiune ca tine!" ~ intelepciune contemporana

- "Fericirea din viata ta depinde de calitatea gandurilor tale." ~ Marcus Aurelius

- "Cei mai buni profesori sunt aceia care iti indica incotro sa te uiti dar nu-ti spun si ce anume sa vezi." ~ Alexandra Trenfor

- "Traditia? Doar pentru ca ai facut un lucru de nenumarate ori in acelasi fel, nu inseamna ca nu este incredibil de stupid!"
~ intelepciune contemporana

- "Faptele nu inceteaza sa existe doar pentru ca sunt ignorate." ~ Aldous Huxley

- "Daca ai curajul sa spui ADIO, viata te va recompensa cu un nou INCANTAT DE CUNOSTINTA!" ~ Paulo Coelho

- "Iubirea de tara este un lucru extraordinar! Totusi de ce s-ar opri iubirea la granita?"
~ Pablo Casals

- "Daca nu lupti pentru ceea ce vrei, atunci meriti ceea ce ai!" ~ J. Maxwell

- "Intentia ta poate schimba realitatea in cazul in care este acordata cu sufletul tau."
~ Martin Soulreader

- "Ar fi perfect posibil sa examinam totul din punct de vedere tehnico-stiintific, insa atunci viata noastra nu ar mai avea nici un motiv de a mai exista in forma in care o cunoastem azi. Ar fi ca si cum am descrie o simfonie a lui Beethoven ca variatia presiunii unei unde si o strangere de mana ca un contact dintre doua suprafete cu proprietati diferite. Doar pentru atat, insa, nu am avea nevoie sa fim oameni. Ar fi de ajuns sa existam ca unde si suprafete."
~ intelepciune contemporana

- "Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat intemeietorul civilizatiei." ~ Sigmund Freud

- "Razboiaele religioase sunt in esenta omoruri in masa comise de indivizi straduindu-se sa-si demonstreze unii altora care din ei are cel mai bun prieten imaginar!"
~ Napoleon Bonaparte

- "Nu trai acelasi an de 75 de ori, considerand asta viata!" ~ Robin Sharma

- "Aceia care sunt vii traiesc intr-o stare de continua uluire!" ~ Buddha

- "O inima calda intr-o lume rece este o dovada de putere si nu de slabiciune!"
~ Katherine Henson

- "Un stil de viata sanatos nu este doar despre ce mananci, ci si despre ce informatii ajungi sa integrezi la nivel emotional, mental, spiritual."
~
Shamala Tan

- "Un dragon nu si-ar tatua niciodata un cocalar. Invers se intampla cu regularitate."
~ intelepciune contemporana

- "Niciodata sa nu renunti la un vis din cauza timpului necesar pentru a-l duce la indeplinire. Timpul va trece oricum."
~ Earl Nightingale

- "Pentru a stabili daca ceva este uman sau nu, stabileste mai intai daca lucrul respectiv ti-ar placea sa-ti fie facut tie." ~ Andrea Kladar

- "Nici o minte geniala nu a existat vreodata fara un dram de nebunie." ~ Aristotel

- "Iti mai aduci aminte cand ai facut ultima data ceva pentru prima data?"
~ intelepciune contemporana

- "Uneori cel mai mic pas facut in directia corecta devine cel mai mare pas al existentei tale."
~ intelepciune contemporana

- "Rabdarea nu este despre cat de mult esti dispus sa astepti, ci despre cat de bine te comporti in toata aceasta asteptare."
~ intelepciune contemporana

- "Intotdeauna exista un mic adevar in fiecare AM GLUMIT, putina cunoastere in fiecare NU STIU, un pic de emotie in fiecare NU-MI PASA si putina durere in fiecare SUNT BINE."
~ intelepciune contemporana

- "Consideri ca aventura este periculoasa? Incearca rutina. Este letala." ~ Paulo Coelho

- "N-o sa ajungi vreodata la destinatie daca te opresti sa arunci cu pietre in fiecare caine care latra pe marginea drumului."
~
Winston Churchill

- "Sa-ti cunosti propriul intuneric este cea mai buna metoda de a te descurca in intunericul altora." ~ Carl Jung

- "Nu poti trece oceanul daca nu ai curajul sa pierzi din vedere tarmul."
~ intelepciune contemporana

- "Copiii au nevoie de doua lucruri: de radacini si aripi." ~ intelepciune contemporana

- "Ceea ce vedem este adesea doar o mica parte din ceea ce se intampla de fapt."
~ intelepciune contemporana

- "Nu bagajul te doboara, ci felul in care il cari."
~ Lena Horne

- "Cand simti ca vrei sa renunti, gandeste-te ce te-a facut sa incepi."
~ intelepciune contemporana

- "Mediocrii sunt usor de identificat. Ei nu admira, nu aproba, nu incurajeaza, ci doar neaga, refuza si contesta." ~ Octav Bibere

- "Nimic nu dispare pana cand nu ne invata ceea ce avem nevoie sa stim."
~ Pema Chodron

- "Consideri ca esti prea mic pentru a face o diferenta in aceasta lume? Atunci incearca sa dormi in camera cu un tantar."
~ intelepciune contemporana

- "A intelege sarcasmul este semnul unei minti sanatoase si treze."
~ intelepciune contemporana

- "Cea mai buna cale de a prezice viitorul este aceea de a-l crea." ~ Abraham Lincoln

- "Refuza sa-ti cobori standardele doar pentru a te adapta celor ce refuza sa si le ridice pe ale lor."
~ intelepciune contemporana

- "Cea mai saraca persoana din lume este persoana fara un vis."
~ intelepciune contemporana

- "Dificil nu este sa mergi inainte. Dificil este ce lasi in urma."
~ intelepciune contemporana

- "Lasa lumea sa stie de ce esti aici si fa-o cu pasiune!" ~ Wayne W. Dyer

- "A fi in stare sa gandesti despre cum gandesti este un semn de inalta inteligenta."
~ intelepciune contemporana

- "Respectul este castigat. Onestitatea este apreciata. Increderea este cultivata. Loialitatea este returnata."
~ intelepciune contemporana

- "A fi tolerant nu inseamna sa impartasesti convingerile altuia. Inseamna sa recunosti dreptul altcuiva de a se increde in propria constiinta si de a i se supune acesteia."
~ intelepciune contemporana

- "Daca treci prin iad, nu te opri."
~ Winston Churchill

- "Cand bate vantul schimbarii, unii oameni construiesc ziduri, altii construiesc mori de vant." ~ proverb chinezesc

- "EU SUNT.. = doua dintre cele mai puternice cuvinte. Caci ceea ce adaugi dupa ele este ceea ce iti defineste realitatea."
~ intelepciune contemporana

- "Lumea este plina de lucruri magice, asteptand in tacere ca simturile noastre sa le descopere."
~ W. B. Yeats

- "Mii de lumanari pot fi aprinse de la o singura lumanare si viata acelei lumanari nu va fi scurtata. Nici fericirea nu este stirbita de impartasirea ei." ~ Buddha

- "O doamna adevarata nu pretinde, multumeste. Un barbat adevarat nu promite, infaptuieste."
~ intelepciune contemporana

- "Nimic din ce este maret nu poate fi posedat. Tendinta de a poseda este unul din cele mai neinspirate lucruri pe care omul incearca sa le faca." ~ Osho

- "Durerea este aceeasi pentru toate creaturile. De ce cred unii oameni ca durerea lor este diferita?" ~ intelepciune contemporana

- "Rasa, religia, mandria etnica si nationalismul nu fac altceva decat sa te invete cum sa urasti anticipat oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata." ~ intelepciune contemporana

- "Nu astepta judecata de apoi. Ea are loc in fiecare zi." ~ Albert Camus

- "Disciplina inseamna sa alegi intre ce-ti doresti acum si ce-ti doresti cel mai mult."
~ intelepciune contemporana

- "Inainte ca o revolutie sa inceapa in strada, ea trebuie sa se petreaca in minte."
~ intelepciune contemporana

- "Valoarea nu rezida in lucruri. Valoarea se afla in oameni. Atunci cand iubim lucruri care nu ne pot iubi inapoi - bani, masina, casa, prestigiu - cautam intelesurile vietii acolo unde ele nu pot fi gasite." ~ Marianne Williamson

- "Coincidenta este modul in care Dumnezeu se implica ramanand anonim."
~ Albert Einstein

- "Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele." ~ Osho

- "O barca este in siguranta in port. Totusi nu pentru asta au fost facute barcile."
~ intelepciune contemporana

- "In viata nu trebuie neaparat sa ai carti bune, ci sa joci bine cartile pe care le ai."
~ Josh Billings

- "In loc sa-ti planifici urmatoarea vacanta, poate ar fi mai bine sa-ti planifici o viata din care sa nu mai simti nevoia sa evadezi."
~ Seth Godin

- "Daca nu-ti place sa vezi poze cu atrocitati si abuzuri savarsite pe animale, este nevoie sa contribui la stoparea atrocitatii, nu a pozelor."
~ Johnny Depp

- "Istoric vorbind, cele mai teribile lucruri - razboiul, genocidul si sclavia - sunt rezultatul supunerii oarbe si nu al nesupunerii."
~ Haward Zinn

- "Pune-te in locul animalelor exploatate, incearca sa vezi lumea prin ochii lor, sa simti ceea ce ele simt, si vei intelege de ce este atat de mare nevoie de tine!"
~ intelepciune contemporana

- "Inteligentii educati = lanseaza idei; inteleg, vad, gandesc cu propriul creier; se raporteaza critic la lume si la ideile altora; au repere culturale, un sistem de valori, fac apel la canoane si autoritate in mod justificat, fie doar si pentru a da cu ele de pamant; cand se intampla sa mai fie si ireverentiosi, vorbim de acei norocosi pe care nici macar scoala n-a reusit sa-i strice."
~ intelepciune contemporana

- "Crescatoriile de animale si abatoarele constituie cea mai mare cruzime de care omul este capabil! Acestea sunt, de fapt, lagare de concentrare in care fiinte sensibile isi irosesc vietile in privatiuni totale, de lumina, aer curat, ingrijre medicala, spatiu in care sa se miste sau posibilitatea de a trai in comunitati portivite pentru nevoile lor. Suferinta le este atat de intensa de la nastere pana la moarte, incat dincolo de aceasta nu mai exista decat nebunia care se instaleaza implacabil ca si consecinta a nenumaratelor abuzuri la care animalele sunt supuse. Mintile animalelor sunt pur si simplu strivite de atata trauma!"
~ Norm Phelps

- "Daca oamenii sunt buni doar de frica unei pedepse sau in speranta unei rasplati, atunci sunt cu adevarat o adunatura jalnica!"
~ Albert Einstein

- "Lucrurile rele nu se vad in vremurile bune. Pană la urma tot la reflux iti dai seama cine inoata dezbracat." ~ Warren Buffet

- "Multi vad ceea ce pare a fi, dar putini inteleg ceea ce este." ~ Machiavelli

- "Daca vrei sa-ti masori bogatia, incepe cu toate calitatile pe care le ai si pe care banul nu le poate cumpara." ~ intelepciune contemporana

- "Conduita morala nu inseamna pur si simplu exigenta de a renunta anume la placerile vietii, ci mai degraba interesul plin de solicitudine pe care-l depune cineva ca sa faureasca o soarta mai buna pentru toti oamenii." ~ Albert Einstein

- "Oamenii indeajuns de nebuni ca sa creada ca pot schimba lumea sunt si cei care o fac."
~ Steve Jobs

"Intelege bine regulile ca sa stii cum sa le incalci eficient." ~ intelepciune contemporana

"Nu ridica vocea, imbunatateste-ti argumentele!" 
~ intelepciune contemporana

"Aminteste-ti ca neprimind ceea ce iti doresti este uneori spre binele tau."
~ intelepciune contemporana

"Nu vei fi niciodata fericit daca te vei intrista fiindca altcineva este mai fericit decat tine."
~ Seneca

"In regatul iubirii nu exista competitie intre fiinte; nu exista posesivitate si nici control."
~ intelepciune contemporana

"Daca s-ar baza toti pe premiza ca lucrurile unanim acceptate sunt si adevarate, nu ar mai exista speranta de progres."
~ intelepciune contemporana

"Cel care sta la umbra azi, este cel care a plantat un copac mai demult."
~ Warren Buffett

"Daca doi oameni sunt de acord in toate privintele, poti fi sigur ca doar unul dintre ei gandeste." ~ intelepciune contemporana

"Lenea reprezinta obiceiul frecvent de a te odihni inainte de a fi obosit."
~ Jules Renard

"Frumusetea fara inteligenta este precum o capodopera pictata pe un servetel."
~ intelepciune contemporana

"Cine promite foarte greu, indeplineste aproape sigur." ~ Jean Jaques Rousseau

"O jumatate de adevar este o minciuna intreaga." ~ Ed Cole

"In principal sunt doar doua greseli pe care poate ajunge sa le faca cel aflat pe drumul catre adevar: prima este sa nu mearga pana la capat, a doua este sa nu inceapa." 
~ intelepciune contemporana

"Marimea audientei tale nu conteaza. Continua sa faci bine ceea ce faci."
~ intelepciune contemporana

"Traieste viata cu integritate si da-i un sens. Cand vei imbatrani, te vei gandi la viata ta si o vei putea savura pentru o a doua oara."
~ intelepciune contemporana

"Emotiile sunt informatie. Stiu ce simt. Pot sa exprim asta. Imi aleg reactiile in loc de a ma lasa posedat de ele!" 
~ intelepciune contemporana

"Daca esti in cautarea persoanei care-ti poate schimba viata, priveste-te in oglinda!"
~ Roman Price

"Odata ce te conformezi, odata ce ajungi sa faci lucruri doar pentru ca ceilalti le fac la randul lor, letargia iti acapareaza talentul si iti nimiceste puterea sufletului." ~ Virginia Woolf

"Oamenii care nu se predispun sa infranga minciuna, ignoranta si nedreptatea, au hotarat sa nu se mai gandeasca la ele in speranta ca astfel se vor simti bine. " ~ Blaise Pascal

"Darnicia nu sta in a da mult, ci in a da la timp." ~ La Bruyere

"Cele mai frumoase vise le ai atunci cand esti treaz!" ~ intelepciune contemporana

"Este nostima usurinta cu care oamenii rai cred ca toate le vor iesi bine." ~ Victor Hugo

"Cei mai multi oameni nu vor sa stie adevarul. Ei vor doar asigurari ca ceea ce isi imagineaza ca stiu este adevarul." 
~ intelepciune contemporana

- "In loc sa-i cumperi copilului tau tot ce-ai fi vrut sa ai candva si n-ai avut, invata-l tot ce-ai fi vrut sa stii si n-ai stiut!"
~ intelepciune contemporana

- "Inteligenta, implicare, consecventa, determinare, bun simt, bun gust, preocupare pentru schimbare. Cu aceste ingrediente poti ajunge sa construiesti oriunde, oricand, oricat."
~ intelepciune contemporana

- "Inaintea mea - cararea -
kilometru dupa kilometru,
secole dupa secole,
se intinde alba...
iar drumul,
in panta imperceptibila,
urca mereu."

~
Jiddu Krishnamurti

- "Locul nasterii: planeta Pamant. Rasa: umanitatea. Politca: libertatea. Religia: compasiunea." ~ intelepciune contemporana

- "Oamenii inteligenti tind sa aiba mai putini prieteni decat oamenii obisnuiti. Cu cat esti mai inteligent, cu atat mai selectiv devii cu timpul."
~ Nikola Tesla

- "Care este diferenta intre TE PLAC si TE IUBESC? Cand iti place o floare, o rupi. Cand iubesti o floare, o uzi zilnic."
~ intelepciune contemporana

- "Scopul unei glume nu este acela de a degrada o fiinta umana, ci de a-i aminti ca ea este deja degradata." ~ George Orwell

- "Pentru a fi mare, e nevoie de munca in proportie de nouazeci si noua la suta."
~
William Faulkner

- "Nu trebuie sa credem tot ce spun oamenii, dar nici sa consideram ca ei vorbesc fara nici un temei." ~ Immanuel Kant

- "Un popor care voteaza politicieni corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima, e complice." ~ George Orwell

- "Cel mai trist om este acela care-si preschimba visele in argint si aur." ~ Khalil Gibran

- "Există suficient in lume pentru nevoile omului, dar nu si pentru lacomia lui."
~
Mahatma Gandhi

- "Pentru a deveni stapan, politicianul pozeaza in servitor." ~ Charles de Gaulle

- "Un cap bun si o inima buna sunt intotdeauna o formidabila combinatie." ~ Nelson Mandela

- "Nu cred intr-un destin care cade asupra oamenilor oricum ar actiona. Dar cred intr-un destin care cade asupra lor dacă nu actioneaza."
~ intelepciune contemporana

- "La cea mai mare parte a oamenilor, calmul seamana cu letargia, iar emotia cu patima."
Epicur

- "Nici celui bolnav nu-i foloseste un pat de aur, nici celui fara minte un noroc deosebit."
~ Socrate

- "Daca un milion de oameni sustin cu totii o prostie, tot prostie ramane." Anatole France

- "A te intreba este inceputul intelepciunii."
~ Socrate

- "Orice lingusitor traieste pe cheltuiala cui il asculta." La Fontaine

- "Daca scapi de o problema, nu inseamna ca i-ai gasit si solutia." André Gide

- "Cea mai apropiata cale catre glorie este sa faci tot posibilul sa fii ceea ce iti doresti sa fii considerat." ~ Socrate

- "Puterea in sine nu este importanta. Important este ce simtaminte si intelegeri mai inalte trezeste in fiinţă prezenta sau absenta ei."
intelepciune contemporana

- "Nu ai nevoie sa suferi de limitari inimaginabile si sa induri un haos continuu pentru a creste."
intelepciune contemporana

- "Timpul linisteste si lamureste. Nicio stare sufleteasca nu poate ramane neschimbata de-a lungul timpului." Thomas Mann

- "Ca sa-ti pierzi capul, trebuie sa-l ai."
Albert Einstein

- "Cel ce marsaluieste vesel in rand cu trupa, deja si-a castigat dispretul meu. I s-a dat ditamai creierul din greseala, din moment ce maduva spinarii i-ar fi fost de-ajuns." Albert Einstein

- "Invata din greselile altora, nu poti trai destul pentru a le face pe toate."
Anna Eleanor Roosevelt

- "Incearca sa fii un om de valoare si nu neaparat un om de succes." Albert Einstein

- "Orice prost poate sa stie. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein

- "Nu puteti primi ceea ce nu oferiti. Curgerea in exterior determina curgerea catre interior.”
~
 intelepciune contemporana

- "Daca viata n-ar avea nici un tel, daca ne-ar fi data numai pentru a fi traita, ca scop in sine, toata aceasta complexitate de care suntem inconjurati nu s-ar mai fi nascut!”
~
 Lev Nicolaevici Tolstoi

- "Mai bine sa te consumi decat sa ruginesti.”
~
 Denis Diderot

- "Vietile noastre se incheie in ziua in care ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.” ~ Martin Luther King

- "Fiecare om trebuie sa-si inventeze propriul drum.” ~ Jean-Paul Sartre

- "Cand dezbaterea este pierduta, calomnia si agresiunea devin uneltele ratatului.” ~ Socrate

- "Cand un om ti se pare aspru, gandeste-te intotdeauna ca o cetate intarita nu e neaparat o cetate inamica.” ~ Nicolae Iorga

- "Ceea ce conteaza nu este ceea ce vei face, ci ceea ce faci chiar acum.” ~ Napoleon Hill

- "Trecutul nu poate pieri, caci viitorul se va naste din el." ~ Anatole France

- "Nu lasa pe nimeni sa fie prioritatea ta, in timp ce tu devii optiunea lui." ~ Albert Camus

- "Adesea, banii costa prea mult."
~
Ralph Waldo Emerson

- "Fa primul lucru care nu sufera amanare! Al doilea se va deslusi pe parcurs."
~
Thomas Carlyle

- "Cel care accepta jignirile si desconsiderarea, le merita." ~ Pierre Corneille

- "Cel ce nu stie sa se bucure de noroc atunci cand il afla n-are dreptul sa se planga cand acesta il paraseste." ~ Miguel de Cervantes

- "Daca am trudi pentru toate lucrurile deosebite de care suntem capabili, ne-am uimi si pe noi cu realizarile noastre." ~ Thomas Edison

- "Marea taina a existentei nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti."
~
Feodor Dostoievski

- "Uneori ne intalnim destinul chiar pe drumul pe care am luat-o ca sa ne ferim de el."
~
La Fontaine

- "Majoritatea esecurilor in viata sunt ale oamenilor care nu-si dau seama cat de aproape sunt de succes atunci cand renunta."
~
Thomas Edison

- "Istoria inca nu a cunoscut o persoana care sa aiba o viata usoara si al carei nume sa merite a fi retinut." ~ Theodore Roosevelt

- "Poarta-te ca si cand tot ceea ce faci conteaza. Pentru ca asa si este." ~ William James

- "Unii traiesc fara nici un ideal, fara nici o tinta. Trec prin lume ca niste fire de paie pe un rau. Nu merg ei, ci curentul ii duce." ~ Seneca

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro