Drepturile animalelor, drepturile fiintelor

Per ansamblu, exista DOUA FELURI DE SUFERINTA: acea suferinta care te face mai puternic, mai bun si mai intelept, respectiv suferinta inutila, adica acel gen de suferinta care te face doar sa suferi. Cei care maltrateaza animalele sau se raporteaza la fiintele din lumea necuvantatoare ca la niste obiecte se incadreaza in cea de-a doua categorie, a celor care doar produc suferinta si atat. Acesti asa zisi oameni sunt de cele mai multe ori indivizi cu porniri salbatice, dezaxate, incontrolabile, care iau intotdeauna cele mai usuratice decizii, adesea grotesti si aproape fara exceptie inconstiente si cu grave repercursiuni in propria viata la nivel de cauzalitate si destin. Problema cea mai mare este insa suferinta uriasa inoculata regnului animal de pretutindeni.

Faptul de a ne folosi de animale in numele propriilor nevoi este justificabil si acceptabil doar atata timp cat dovedim moderatie si atestam existenta unui scop mai inalt vizavi de aceasta folosire a lor. Grija si respectul fata de viata, fata de fiinta si constiinta care este / a fost acel animal este conditia sine-qva-non a unei atenuari a karmei generate de pe urma sacrificarii animalelor de catre om. Desigur, se vor gasi intotdeauna indivizi care sa spuna: "animalele se omoara intre ele, de ce nu am avea si noi dreptul sa facem acelasi lucru cu ele?". Raspuns: dintr-o mie de motive. De la ratiunile de a lua viata animalului (mergand pana la cele mai absurde, inutile si grotesti motive), pana la insasi legitatile diferite care guverneaza existenta regnului animal si respectiv a celui uman. Sa nu uitam ca omul poseda ideologie, in baza careia are de cantarit la fiecare pas deciziile pe care le ia, suportand in timp si consecintele acestor decizii. Animalul se supune unor legi care tin de ritmurile naturale, de evolutia in cadrul acestor ritmuri, nu de ratiunea de a fi fluture sau peste, leu sau caprioara.

Iata o mostra din ce inseamna pentru unii indivizi fratii nostri necuvantatori.. Imagine din timpul carnagiului focilor petrecut in anul 2014 in apele Canadei, eveniment considerat de activistii pentru drepturile animalelor ca fiind cel mai mare macel marin inregistrat vreodata, la nivel similar cu cel din Namibia.

De ce s-a intamplat asta? Motivele celor care savarsesc aceste acte de cruzime sunt la fel de puerile pe cat de grotesti sunt actiunile in sine: este sezonul in care puii de foca au concentratia cea mai mare de acizi grasi omega 3 in corp si de asemenea pielea/ blana cea mai scumpa de pe piata. Sa nu ne imaginam vreun moment ca se folosesc anestezice cand animalele sunt omorate sau vreo forma de eutanasiere. In general le inteapa, le impusca sau le bat cu harpoanele pana cand nu mai pot misca, dupa care fiinta aceea incapabila sa mai reactioneze este jupuita de vie. In Aprilie 2014 peste 50.000 de mamifere marine au fost macelarite in moduri oribile. Iar "traditia" s-a repetat in 2015.

Acest fenomen este insa mai complex decat poate parea la prima vedere.. In general progroamele animale de pe planeta noastra se intampla cu concursul si prin mijlocirea guvernelor lumii. Atat prin sistemele educationale distorsionate cat si prin actiunille intreprinse in plan legislativ si logistic, cei care conduc lumea URMARESC ca hoardele de salbatici sa poata savarsi toata aceasta atrocitate. Demonicitatea guvernantilor lumii este un adevar dovedit de insasi evenimentele pe care acestia le sprijina si le orchestreaza cu minutiozitate: prin recrutarea, finantarea si sustinerea legala a cohorte intregi de indivizi rudimentari, fara educatie, lipsiti de judecata si spalati pe creier, pusi in slujba distrugerii si a genocidului fara nici cel mai mic discernamant, acesti guvernanti urmaresc creearea unor adevarate ritualuri ale mortii, actionand impotriva a tot ce inseamna UMANITATE si UMANISM pe planeta! Rationamentul din spatele varsarilor de sange tine de perturbatiile info-energetice din sfera plaetara si din mintile oamenilor, care se produc si persista atunci cand animalele se confrunta in masa cu teroarea, sclavia, tortura si moartea in chinuri. Cantitatea de perturbatii care se creeaza astfel este atat de mare incat actioneaza ca un bruiaj masiv al oricaror incercari de racordare a omului la realitati mai inalte, mai luminoase, cu mult mai potente, purtatoare de scop si sens, generatoare de progres si evolutie planetara pe cai benevolente.

Desi poate parea ca planeta noastra e plina de negativitate, in realitate, dincolo de toata ignoranta care inca este prezenta in lume si care genereaza drame nenumarate, oamenii care s-au remarcat deja pe PARADIGMA POZITIVA a existentei sunt considerabili mai multi si mai determinati sa persiste in aceasta explorare decat cei care au reusit sa se articuleze pana la un anumit grad pe PARADIGMA NEGATIVA, participand la jocul de putere al falsitatii, al intunecimii si al carnagiului. Iar aceasta inclinare a balantei, din ce in ce mai vizibila peste tot, este si cea care va pune capat abuzurilor si macelurilor de neimaginat care se intampla in lumea animala cu tot concursul oferit de guvernele si administratiile lumii.

La nivel de interactiune spirituala intre regnuri, animalele sunt constiinte 2D care au fost desemnate de Logosul Creator al sistemului solar din care facem parte sa contribuie in aceste vremuri la deschiderea inimilor si mintilor oamenilor (constiintelor 3D) catre compasiunea generata de confruntarea cu suferinta fratilor nostri necuvantatori, ca de altfel sa ateste inchiderea inimii si a mintii altora, dezumanizati intr-o atat de mare masura in urma abuzurilor savarsite, incat, prin atrocitatile comise, ei sa se incadreze deja in existenta actuala si in existentele urmatoare pe un parcurs aferent zonei de actiune si de influenta a Caii Negative, urmand ca, in intruparile care se vor succeda, sa experimenteze viata pornind de la temelia lumii intunericului, ca material de abuz si manevra al celor mai abili ca ei in manvrarea mecanismelor raului. Multi oameni sunt in prezent ajunsi in acest stadiu in urma faptului ca si-au vandut Sufletul (valorile care tin de o evolutie prin pozitivitate si benevolenta) celor care le-au oferit o plata pentru sangele varsat.

Animalele evolueaza catre cea de-a 3-a densitate (corespunzatoare intruparii ca om) prin experienta lor de animal, asadar nimic nu este degeaba, insa abuzul ingrozitor la care sunt supuse nu este justificabil prin prisma evolutiei realizate in acest fel. Faptul ca animalele se dau unui parcurs terifiant in scurta lor viata aici, avand drept scop superior in aceste vremuri polarizarea fiintei umane inspre pozitiv sau inspre negativ, nu inseamna ca asta e singura cale prin care animalele pot contribui la dezvoltarea si emanciparea omului, iar omul, in contrapartida, la dezvoltarea si emanciparea animalului. Animalele castiga atat constinta cat si merite karmice prin sacrificiul lor, insa un castig asemanator il pot avea in urma convietuirii alaturi de fiinte umane a caror lumina spirituala a fost trezita si se manifesta. Animalele pot accesa, prin sentimentele pe care sunt capabile sa le dezvolte in preajma omului trezit, o zona de constiinta superioara si merite karmice pe cai mult mai blande, mai demne, mult mai putin trumatizante si mult mai elevate. De aceea o astfel de cale a carnagiului duce la o acumulare de karma negativa pentru individul care o alimenteaza direct sau indirect. Alegerile acestor indivizi, aflate la un nivel incipient al existentei constiente ca om, vor fi duse mai departe ca seminte cauzale in actuala existenta si in urmatoarele, platindu-se prin incercari grele si tot felul de penitente pretul cruzimii si al sangelui varsat.

Lipsa limbajului comun dintre om si animal este o provocare spirituala implementata de Logosul Creator local pentru a contracara orice tendinte de falsificare a experientei polarizarii inspre bine sau inspre rau a omului. Acest Logos a hotarat ca diferentierea dintre om si animal prin aspect si limbaj are menirea de a furniza o ingenuitate la cel mai inalt nivel a experientei alegerii pentru oamenii din acest Spatiu-Timp. Animalele nu arata ca noi, nu vorbesc, nu au mimica si gestica noastra. Totusi ele comunica. Datorita acestui fapt, aceia dintre noi care sunt capabili sa le receptioneze mesajele, vor fi totodata capabili sa faca alegerile compasive pe care Logosul le asteapta pentru apartenenta legitima la curentul spiritual de polaritate pozitiva cu tot ce decurge din el, aici si mult dincolo de acest plan al existentei. Oamenii capabili sa faca asta sunt cei indreptatiti sa inlocuiasca treptat - prin propriul exemplu de atitudine si comportament vizavi de orice fiinta vie - sistemul barbar de credinte si practici conform caruia animalele nu conteaza, fiind privite si tratate in cel mai superficial mod: drept comoditati, obiecte, distractii sau surse ambulante de blana, piele, carne, numai bune pentru a fi exploatate, abuzate, torturate, omorate fara discernamant si fara nici un pic de respect pentru Viata, Creatie si Creator.

Prin demascarea adevarului hidos din spatele realitatilor insangerate, majoritatea oamenilor sunt deja pusi in fata unei decizii esentiale: aleg sa le pese ori intra in tabara celor care sustin tacit atrocitatea atunci cand se raporteaza cu indiferenta, blazare, letargie sau agresivitate neanderthaliana la ceea ce apare din ce in ce mai evident ca fiind adevarul tragic al holocaustului animal.

Raportarea la realitatile animale ATESTA felul in care traim si ne raportam la viata. Din punct de vedere al Curentului Spiritual Pozitiv, alegem sa ne pese, alegem sa refuzam participarea directa sau indirecta la orice fel de carnagiu, alegem sa recunoastem si sa raspandim principiul universal conform caruia inducerea de supliciu si atrocitate unei alte fiinte, fie ea om sau animal, este o CRIMA si atrage dupa sine realitati similare in comunitatile umane care savarsesc sau sustin aceste acte.

As vrea sa avem o imagine cat mai clara a ceea ce inseamna animalul umanizat ca urmare a supliciilor pe care acestea le traverseaza aproape sacrificial in mijlocul unei lumi tridimensionale aflata inca in ratacire si deriva..

In colajul de fotografii alaturat (imagini surprinse in China), unul dintre cei doi catei a murit intr-un accident de masina iar celalalt a stat langa el mai bine de 6 ore, in mijlocul strazii, manifestandu-si afectiunea si incercand sa-si protejeze prietenul de masinile din trafic.

Oamenii pot alege cum sa se raporteze la animale si la experienta de inaltare a regnului animal, inaltandu-se la randul lor prin integritatea manifestata in relatia cu animalul, sau coborand in adancurile mizeriei si haosului - nu doar prin actul agresiunii, ci si prin indiferenta fata de el.

In acest sens, un film special, facut cu mult suflet, ne reaminteste despre FIRESCUL relatiilor OMULUI SPIRITUALIZAT cu REGNUL ANIMAL prezent la tot pasul in jurul sau..


 


Comentarii (2)

COMENT. #1 - Laura

FRUMOS SI ADEVARAT.

03/04/2017 - 19:54

 

COMENT. #2 - Gabriela

RESPECT salvatorilor!

09/26/2017 - 19:44

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 

Din invataturile altora..


- "Cat timp exista abatoare, vor exista razboaie, campuri de lupta si sange varsat."
~ Lev Tolstoy

- "Esti liber sa alegi. Dar nu esti liber de consecintele alegerilor tale."
~ intelepciune contemporana

"Imagineaza-ti ca intr-o zi va trebui sa explici animalelor din crescatorii si abatoare de ce sunt acolo, traind mizerabil de la nastere pana la moarte. Ce le vei spune?" 
~ intelepciune contemporana

"Este nostima usurinta cu care oamenii rai cred ca toate le vor iesi bine."
~ Victor Hugo

"Crescatoriile de animale si abatoarele constituie cea mai mare cruzime de care omul este capabil! Acestea sunt, de fapt, lagare de concentrare in care fiinte sensibile isi irosesc vietile in privatiuni totale, de lumina, aer curat, ingrijre medicala, spatiu in care sa se miste sau posibilitatea de a trai in comunitati portivite pentru nevoile lor. Suferinta le este atat de intensa de la nastere pana la moarte, incat dincolo de aceasta nu mai exista decat nebunia care se instaleaza implacabil ca si consecinta a nenumaratelor abuzuri la care animalele sunt supuse. Mintile animalelor sunt pur si simplu strivite de atata trauma!"
~ Norm Phelps

"Curata campul ca sa aiba loc sa coboare ingerii." ~ Nichita Stanescu

"Cand va fi sa mori, nu te gandi la intunericul dinainte, ci la acea lumina pe care o lasi in urma ta! Si te vei stinge cu zambetul pe buze."
~ Nicolae Iorga

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro