Cultura sanatoasa a internetului

Suntem adesea inconjurati de informatii contradictorii dar mai ales de canale de stiri care se intrec pe ele in a ne sugera cum sa gandim, la ce sa gandim si mai ales cum si la ce sa nu gandim. In astfel de vremuri in care informatia devine pentru unii o binecuvantare, pentru altii o arma, este necesar sa ne alegem modul in care dorim sa ne raportam la informatie. Pentru adeptul caii spirituale In Serviciu Fata De Altii, Internetul nu este doar o necesitate ci ar trebui sa devina un stil de viata, un element de cultura si educatie, un factor al evolutiei si dezvoltarii personale si sociale, al progresului si al sigurantei vietii pe planeta. Obiceiul de a cauta sa accesam informatii din surse descentralizate, de la tertze parti nedirijate de la un centru de comanda si control, despre orice entitate sau subiect de interes public implicand oameni, institutii sau situatii, poate imbunatati radical viata individuala si oranduirea sociala.

Si pentru ca vorbim de o spiritualitate aflata in SERVICIU FATA DE ALTII, este totodata la fel de important sa lasi pe internet urma experientei tale de viata – vizavi de oamenii, produsele, serviciile, institutiile si situatiile cu care ai avut de-a face si datorita carora ai de impartasit in mod responsabil o poveste mai importanta si mai valoroasa pentru semenii tai decat toate reclamele de la tv. Se pot creea in felul aceste premisele destructurarii monopolului pe informatie pe care marile carteluri media au urmarit de-a lungul timpului sa le impuna oamenilor mai putin educati. Ce inseamna asta? Inseamna spre exemplu sa recunosti si sa impartasesti faptul ca un produs sau un serviciu (de orice natura ar fi el) are atat calitati cat si defecte, ca nu este un panaceu universal al nevoilor celui caruia i se adreseaza, ca se raporteaza corespunzatoar doar unei anumite game de nevoi din cele care ne preocupa si pe care le dorim rezolvate. Mai inseamna sa vorbesti deschis despre experienta personala cu acei oameni / institutii / entitati care de multe ori mimeaza bunele intentii dar care in realitate abuzeaza si nu vor sa dea socoteala pentru politicile si practicile lor abuzive. Internetul ofera sansa reala de a demasca in fata unei lumi intregi ilegalitatea, ipocrizia si absurdul acelor culturi organizationale care aleg sa divinizeze profitul si sa desconsidere omul. Se poate crea in felul acesta o cultura informationala bazata pe constiinta individuala si de grup care, intr-un timp mai lung sau mai scurt, poate invalida exact acele tentative de a a manipula centralizat, metodic si grosolan mintile si sufletele celor mai putin inzestrati, cultivati, ofertati de sansa si de oportunitati.


 

Voi oferi si un exemplu concret, al meu personal, despre o experienta neplacuta care s-a lasat cu pierderi financiare de partea mea si pe care am ales sa o aduc la cunostinta unei lumi intregi pentru ca lucrurile care mi s-au intamplat mie sa nu se mai intample nimanui dintre toti cei care se informeaza (iar acum au si unde) inainte de a lua decizii. Povestea este despre o companie americana activand in mod ilegal in Romania din anul 2014 si care, prin diferiti interpusi, vinde calitatea de membru intr-un club privat de calatorii. Compania se numeste World Ventures si nu este o companie de turism, cum s-ar putea crede, ci o entitate care promoveaza o schema piramidala de imbogatire (un fals MLM). Dupa o cercetare asidua de multe luni de zile, pe langa faptul ca am informat organele abilitate in vederea luarii de masuri contra practicilor mafiote ale acestei companii, am publicat intregul caz sub forma unei discutii publice pe forumul Softpedia, discutie care in prezent numara 19 pagini de continut. Pentru a putea vedea POZELE atasate ca DOVEZI pe firul discutiei, trebuie sa ai (sau sa-ti faci) un cont de membru pe acest forum si sa fii logat.

Pagina poate fi accesata aici: World Ventures, o companie MLM activand abuziv pe piata din Romania.

 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor