Corespondenta gaura neagra - gaura alba

S-a postulat faptul ca un fenomen de tip gaura neagra trebuie in mod obligatoriu sa aiba drept corespondent pereche un fenomen de tip gaura alba. Insa in intreg universul cunoscut nu s-au detectat pana acum fenomene clare care sa corespunda existentei acestor asa zise gauri albe, nici pe departe pe cat se pot observa si postula fenomenele de tip gaura neagra. Asadar, daca totul trebuie sa aiba undeva o corespondenta, unde sunt gauriule albe din acest univers?

Am putea considera fara sa exageram ca Big Bang-UL este UNICUL FENOMEN DE TIP GAURA ALBA asociat universului cunoscut de noi. Orice alte aparitii sporadice de tip "gauri albe", constand in fluxuri spontane de diverse energii provenind aparent de nicaieri, ar putea fi cel mult o ejectare temporara de materie din vidul cuantic. Daca astfel de fenomene (cu o astfel de provenienta) s-ar dovedi ca intr-adevar exista, ele ar avea o influenta minora asupra universului cunoscut si o prezenta care nu ar putea fi detectata decat ca si eveniment izolat si doar pe durata existentei evenimentului propriu zis. Aceste evenimente nu ar putea genera sau sustine actuala tesatura spatiu-timp.

Exista un incident cosmic izolat, deosebit de interesant, petrecut in 2006, cand satelitul Swift a observat in constelatia Fecioarei o izbucnire de nicaieri (adica fara o sursa clara de provenienta) a unui fascicul extrem de puternic de raze gamma care a durat 102 secunde. Zona in care acest fenomen si-a facut aparitia a fost generic numita GRB 060614, crezandu-se ca este vorba despre o supernova. Totusi, s-a convenit ulterior ca nu exista nici o supernova in regiunea respectiva de Univers. Puterea si durata exploziei ar putea indica un fenomen de tip gaura alba spontana, aparuta la un moment dat de nicaieri, care a inceput sa impinga materie, apoi s-a prabusit sub efectul propriei gravitatii.

Acum 8 ani se pare ca nu exista o tehnologie adecvata pentru a studia o explozie de genul acesta, prin urmare vom avea nevoie de o alta ocazie, similara, pentru a observa in mod corespunzator ce este de fapt un astfel de fenomen.

Dincolo insa de misterul care inconjoara evenimentul din 2006, emisia captata de satelitul “Swift” nu a fost un lucru complet rupt si total diferit de orice alt fenomen cosmic deja cunoscut sau observat. O energie colosala, de circa un trilion de ori mai puternica decat soarele nostru, a fost atunci trimisa in spatiu, iar modul in care lumina a ajuns la apogeu si apoi s-a stins nu indica o explozie, ci mai degraba, o dinamica energetica de tip QUASAR. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor