Canepa - o planta miraculoasa si o materie prima cu nenumarate intrebuintari

CANEPA (sau dupa denumirea de specialitate - Canabis) are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: NIMIC NU SE ARUNCA, totul este valorificat, iar produsele obtinute sunt de o diversitate nemaintalnita, de la banala funie pana substante medicinale sau cosmetice, materiale auto sau de constructii. Dupa cultivarea unui teren cu aceasta planta, pamantul devine in anul urmator propice cultivarii cerealelor deoarece canepa indeparteaza in mod natural buruienile, creandu-le un mediu nepotrivit. De asemenea, cantitatea de ingrasamant chimic necesara unei productii bune de canepa este cu mult mai mica decat la alte culturi. Din seminte se produce bere, ulei utilizat in industria vopselelor, ulei cosmetic, ulei comestibil sau margarina. Partea lemnoasa, ce ramane dupa prelucrarea primara, poate fi folosita la realizarea hartiei, la extractia zaharului din ea, pentru obtinerea placilor prefabricate, chiar si a unui combustibil solid cu mare putere calorica. Din frunze canepei se fac medicamente si ceaiuri medicinale. Fibrele din canepa pot inlocui fibra de sticla in unele componente din industria auto. Tricotajele din canepa sunt ecologice, refolosibile si foarte calduroase.

Semintele de Canepa sunt extrem de hranitoare si reprezinta o solutie viabila pentru a pune capat foametei la nivel mondial. Cu o concentratie de 80% grasimi nesaturate de care corpurile noastre au nevoie pentru a se mentine in forma, precum si datorita bogatiei in proteine si aminoacizi, canepa reprezinta o sursa de hrana echilibrata pentru alimentatia umana. O multime de produse alimentare pot fi asigurate din canepa. Semintele de canepa sunt o sursa importanta de nutrienti in cantitate mare. Se cunoaste faptul ca semintele de canepa, sub forma de faina, ulei, extract la rece, consum in stare cruda sau prajite, sunt un aliment sanatos si un remediu non medicamentos eficient in multe afectiuni. Acizii grasi esentiali pe care ii contin ajuta la curatarea vaselor sanguine de colesterol. Acesti acizi grasi mai pot fi procurati doar prin sacrificarea faunei marine (uleiul de peste este adesea obtinut prin masacrarea focilor, delfinilor, rechinilor, balanelor).

Cea mai veche dovada despre utilizarea canepei o reprezinta o bucata de tesatura din canepa descoperita in Mesopotamia, datand de acum 10.000 de ani. Cea mai veche hartie din fibra de canepa inregistrata in prezent provine din China, de acum 2 milenii.

Primul motor Diesel a fost proiectat sa foloseasca uleiuri vegetale in cea mai mare parte pe baza de canepa. Acesta este un combustibil bio pentru motoare Diesel, non toxic si bio-degradabil. In 1930, Henry Ford a produs un automobil care era fabricat din punct de vedere structural in proportie de 70% din canepa (ca materie prima folosita). Picturile marilor artisti - Rembrandt, Van Gogh, Gainsborough - au fost realizate pe panze de canepa, folosindu-se acuarele extrase tot din aceasta planta.

Canepa are nevoie de 100 de zile ca sa creasca (adica exact de un sezon), si asta fara folosirea ierbicidelor si a pesticidelor (a caror productie la nivel mondial se utilizeaza in proportie de 50% numai in culturile de bumbac). De asemenea, din canepa s-ar putea fabrica hartie pentru ziare si carti, mult mai rezistenta decat cea produsa din lemnul copacilor, cu impact benefic incomensurabil in ceea ce priveste prezervarea padurilor.


 

CONSPIRATIA impotriva Canepei

In anul 1937, marea corporatie petrochimica DuPont si-a patentat procesul fabricarii plasticului din petrol si carbune. Raportul anual al companiei le-a recomandat actionarilor sai sa investeasca in noua sa divizie petrochimica. Produse sintetice precum celofanul, celuloidul, nailonul etc., puteau fi realizate din petrol. Industria naturala a canepei ar fi pus in pericol afacerile DuPont in proportie covarsitoare.

Un investitor important al companiei DuPont era Andrew Mellon (1855-1937), devenit Ministrul Finantelor in timpul presedintiei lui Hoover. Mellon l-a numit pe Harry J. Anslinger, nepotul sau, la conducerea Biroului Federal de Narcotice si Droguri Periculoase. Intentia era foarte clara: canepa trebuia sa fie declarata ilegala, intrucat ameninta afacerile de miliarde de dolari ale unei singure entitati si, mai departe, periclita controlul populatiilor, infaptuibil intr-o buna masura prin monopolizarea unor sectoare comerciale de interes major. Prin intermediul monopolurilor se retrageau din patrimoniul umanitatii acele resurse viabile accesibile oricui si se inlocuiau cu altele mult mai putin viabile dar aflate integral in subordinea unor comitete si corporatii. Retragerea canepei de pe piata s-a realizat prin introducerea in cultura sociala a unui termen obscur - „marihuana” - pe care corporatistii si guvernantii l-au implantat in mod negativ in constiinta Americii.

MANIPULAREA Mass-Media impotriva Canepei

In perioada anilor 1920-1930, in ziarele americane a inceput o campanie care evidentia tot felul de grozavii cu privire la marijuana. Pericolul marijuanei era prezentat in stirile de prima pagina. Cititorii au fost invatati ca marijuana era responsabila pentru majoritatea accidentelor de masina si pentru pierderea moralitatii.

Filme ca „Marijuana, asasinul tinerilor" ("Marihuana: Assassin of Youth" - 1935), „Nebunia marijuanei" ("Reefer Madness" - 1936), „Marijuana, iarba diavolului" ("Marihuana: The Devil’s Weed" - 1936) erau pelicule propagandistice create de acesti industriasi pentru a inlatura un dusman. Scopul lor era acela de a castiga simpatia publicului, astfel incat sa poata fi adoptate legile anti-marijuana.

In anii "30, oamenii erau de-a dreptul naivi, la limita ignorantei complete si amneziei totale. Masele precum oile, asteptau sa fie pastorite de lupi. Toate stirile prezentate in ziare sau la radio erau considerate adevarate.

La data de 14 aprilie 1937, legea interzicerii marijuanei a fost introdusa in comitetul special din cadrul Congresului SUA, entitatea care putea introduce un proiect de lege in camera legislativa fara a fi dezbatut de alte comitete. Presedintele acestui comitet era Robert Doughton, un apropiat al companiei DuPont. El s-a asigurat ca legea va trece prin Congres.

James Woodward, doctor si avocat, a depus marturie, mult mai tarziu, din partea Asociatiei Medicale Americane, ca motivul pentru care aceasta asociatie nu a denuntat legea interzicerii marijuanei, a fost faptul ca de-abia dupa vot ar fi descoperit ca marijuana era de fapt canepa.

In septembrie 1937 canepa a devenit ILEGALA. Cea mai folositoare planta din lume a fost declarata un drog, iar de atunci, planeta sufera o poluare apoteotica. Congresul american a interzis canepa pentru ca i s-a spus ca ea este un narcotic cauzator de violenta. Anslinger, seful Comisiei de droguri, a promovat ideea ca marijuana ii face pe consumatori sa se comporte deosebit de violent. In anii ’50 insa, sub amenintarea comunista din SUA, povestea demagoaga a fost inlocuita cu o alta, considerata mai potrivita cu evenimentele de la acea data, acelasi Anslinger afirmand exact contrariul: marijuana te va linisti atat de mult, incat soldatii americani nu vor mai lupta deloc. Asadar inca un motiv in plus de interdictie, char daca logic vorbind, se batea cap in cap cu anteriorul.


 

DATE ISTORICE si STATISTICE inregistrate de-a lungul timpului despre Canepa

- 80% din toate textilele, confectiile, hainele, etc. erau facute din canepa, pana cand in anii 1820 s-a introdus cultivarea bumbacului;

- toate manualele scolare din SUA au fost tiparite pe hartie realizata din canepa pana in anii 1880; primele biblii, harti, declaratia de Independenta a SUA, toate au fost scrise pe hartii realizate din canepa;

- in anul 1916, guvernul SUA a previzionat faptul ca pana in anii 1940, toate ziarele vor fi tiparite pe hartii de canepa si astfel nu va mai fi nevoie ca arborii sa fie taiati. Studiile aratau ca 1 acru de canepa echivaleaza cu 4,3 acri de arbore din punct de vedere al productivitatii de fibra celulozica;

- vopsele si emailuri de calitate au fost realizate din samanta de canepa pana in 1937 in SUA;

- tot in SUA, din 1631 si pana la inceputul anilor 1800 era legal si recomandabil sa-ti platesti impozitele in recolte de canepa;

- primul model de masina Diesel de la Ford mergea pe gazolina extrasa din canepa, tabla masinii fiind realizata tot din canepa - cu o rezistenta se pare de 10 ori mai mare decat tabla obisnuita;

- cultivarea si productia canepei nu degradeaza mediul inconjurator. Agentia Americana de Dezvoltare (USDA) a confirmat acest lucru aratand ca aceasta planta produce de 4 pana la 7 ori mai putina poluare decat ceilalti inlocuitori organici ai plantei.

- revista „Mechanical Engineering Magazine” (februarie 1938) a publicat un articol intitulat „Cea mai profitabila cultura care poate fi crescuta vreodata”, aratand ca aceasta nu poate fi alta decat canepa.

CANEPA INDUSTRIALA - cultivata pentru toate aceste beneficii - provine in general din specia Canabis Sativa si prezinta un nivel neglijabil de subtsanta psihedelica - THC - prin comparatie cu subspecia cultivata pentru a deveni drog. Raportul este de 1 la 10 parti de THC intre canepa industriala (Canabis Sativa) si canepa folosita la obtinerea Marijuanei (o combinatie hibrida intre Ruderalis cu Indica sau Sativa). In general Canabisul slab sau inactiv din punct de vedere al proprietatilor psihedelice are atat o concentratie mica de THC cat si o concentratie suficient de mare de CBD - substanta chimica ce inhiba efectele psihoactive ale THC.

De asemenea, canepa sau canabisul, din orice specie ar fi, inceteaza sa mai produca substanta THC atunci cand planta este polenizata. Asadar culturile in aer liber, nu doar Sativa ci si Indica, au putine sanse sa ajunga sa mai produca THC intr-o cantitate suficient de mare pentru a sintetiza din ele o forma de drog, cel putin atata timp cat exista albine pe planeta.

Canepa industriala nu este interzisa, dar este necesar un AVIZ FAVORABIL pentru a putea fi cultivata. Un astfel de aviz este insa dificil de obtinut deoarece legislatia este in asa fel facuta incat impune conditii draconice pentru cultivatori si culturi. O legislatie mult mai relaxata si bine intentionata ne-ar putea oferi premise viabile pentru a inregistra progrese remarcabile atunci cand vine vorba de comunitati, economie, planeta - datorita culturilor de canepa.


 

90 de UTILIZARI pentru CANEPA


  >> MANCARE
 

  - Uleiuri alimentare de calitate superioara 

  1- ulei pentru salata
  2- ulei pentru coacere
  3- adaugat  în supe / fripturi
  4- adaugat  in legume fierte la abur

  5- adaugat peste paste
  6- adaugat la peste
  7- mixat cu iaurt
  8- adaugat in humus

  - Seminte crude

   9- "lapte" de canepa
  10- inghetata (fara lactoza)
  11- branza (fara lactoza)

  12- ciocolata
  13- burgeri vegetarieni
  14- bere

  - Seminte prajite

  15- gustare
  16- amestecuri cu diverse
  17- adaugare la prajituri

  18- adaugare la paine
  19- adaugare la briose
  20- batoane tip fibrobar

  - Faina

  21- prajituri
  22- paine
  23- briose

  24- batoane fibrobar
  25- adaugare in sosuri
  26- adaugare la salate

  >> SANATATE

  27- alifie
  28- solutie tip frectie

  29- remediu nutritional
  30- aromoterapie

  >> COSMETICA

  31- sapunuri
  32- sampoane
  33- balsamuri
  34- lotiuni de maini
  35- lotiuni de corp
  36- uleiuri de masaj

  37- uleiuri de baie
  38- emolient de buze
  39- ruj
  40- creme de protectie solara
  41- curatator grunjos pentru corp
  42- uleiuri parfumate

  >> TEXTILE

  - Imbracaminte

  43- blugi
  44- camasi
  45- tricouri
  46- rochii
  47- jachete

  48- cravate
  49- podoabe
  50- curele
  51- sosete
  52- incaltaminte

  - Uz personal

  53- rucsacuri
  54- genti

  55- portofele
  56- panza de cort

  - Uz general

  57- prelate
  59- vele

  58- bannere
  60- sezlonguri

  - Baie si dormitor

  61- prosoape
  62- rogojini de baie
  63- perdele de dus

  64- asternuturi
  65- servetele
  66- fete de masa

  - Uz gospodaresc

  67- funii
  68- chingi
  69- hamace
  70- lumanari
  71- creioane colorate
  72-papusi

  73- carpete
  74- detergent de rufe
  75- lac
  76- vopseluri de pictura
  77- uleiuri pentru mobila
  78- crema de pantofi

  >> UTILITATI  PENTRU ANIMALE

  79- zgarda pentru caini si pisici
  80- jucarii de mestecat pentru caini

  81- jucarii de adulmecat pentru pisici
  82- prajiturele pentru cai

  >> PRODUCTIE INDUSTRIALA

  83- materie prima de esenta lemnoasa
  84- beton 
  85- lubrifianti si diversi lianti structurali
  86- izolatii

  87- umplutura pentru mobila 
  88- celuloza si hartie
  89- tencuiala
  90- plastic 


Comentarii (7)

COMENT. #1 - Prodan Leontina

Oare de ce politicienii din Romania au semnat legi impotriva ratiunii existentei noastre? Oare nu au aflat ca o lege proasta este o crima?

03/31/2015 - 10:33

 

COMENT. #2 - Aurel Bria

Ne fiind politician, nu pot raspunde, insa alaturi de politicienii pe care ii criticam mai sunt si asa zisii "specialisti" si mai ales "oamenii de stiinta" din cercetare, universitati (exemplu UAV Arad) care pe bani multi nu au demonstrat si aplicat mai nimic. Statiunile de cercetare agricola mai misca ceva dar nu pot face mare lucru in valorificare deoarece se aduc din import diverse seminte obtinute prin modificari genetice, surprinzator de ieftine.

Speranta este la oamenii care incearca sa arate lumii cate ceva si la cei care nu se lasa nedocumentati. Va urez mult succes!

04/05/2015 - 16:44

 

COMENT. #3 - Viorica Balteanu

CANEPA ROMANEASCA TREBUIE SALVATA!

05/24/2015 - 21:59

 

COMENT. #4 - Ioan Puiu

Incepand cu acest an Romania devine una din tarile importante in cultivarea canepei in UE. Suprafata cu canepa este de circa 2.000 ha si sunt in faza de proiect investitii in domeniul procesarii canepei. Legislatia a fost simplificata, astfel incat fermierii au acces la cultivarea unei plante care nu este sub monopolul marilor corporatii. Statiunile produc suficienta samanta pentru multiplicare si cred ca exista bune premise ca in 2-3 ani Romania sa redevina cel mai mare producator de canepa.

06/04/2017 - 12:30

 

COMENT. #5 - Eduard

O veste excelenta! Abia astept sa vad rezultatele!

06/06/2017 - 02:57

 

COMENT. #6 - Cusic Clemson

Sotia mea a suferit de cancer pancreatic confirmat a fi in etapa a patra. Doctorul mi-a spus ca nu mai putea face nimic din moment ce ea nu raspundea la tratament, dar fratele meu a contribuit la salvarea noastra cumparand acest ulei de canepa de la Rick Fundatia Simpson, care a spus el a ajutat la lupta pacientilor impotriva cancerului de diferite tipuri. Asa ca am decis sa-i dam o sansa. Pana acum starea sotiei mele s-a imbunatatit foarte mult si in prezent poate sa mearga in jurul casei singura. Am simtit ca este necesar sa-i las pe altii care sufera de aceasta boala acuta sa stie ca, odata ce ai un ulei de canepa bun, poti avea intr-adevar o a doua sansa de a trai. Daca se intampla sa aveti nevoie de acest ulei puteti contacta pe acest mail fundatia care mi l-a furnizat: ricksimpsoncannabis@hotmail.com

07/26/2018 - 04:14

 

COMENT. #7 - Eduard

Iti multumesc pentru informatiile utile si pentru faptul ca ai impartasit experienta. Multa sanatate!

07/27/2018 - 03:02

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 

Din invataturile altora..


- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield

- "O tara de oi cere un guvern de lupi."
~ Edward R. Murrow

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." ~ OSHO

- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." ~ Abraham Lincoln

- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Calmul este bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." ~ Andrei Plesu

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect."
~ Lyssa Royall

- "Opusul dragostei nu este ura, este indiferenta. E apatia. Este sa nu-ti pese catusi de putin."
~ Leo Buscaglia

- "Exemplul personal nu este principalul lucru care ii capaciteaza pe altii, este singurul lucru care o poate face. El reprezinta diferenta dintre a avea o idee despre cale si a merge pe cale.''
~ Albert Schweitzer

- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat." ~ Melanie Joy

- "Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!"
~ Prof. Dr. Ana Aslan

- "Un om trebuie sa fie suficient de matur ca sa-si recunoasca greselile, destul de destept ca sa invete din ele si indeajuns de tare ca sa le indrepte!" ~ Alphonse Allais

- "Cele mai intunecate locuri din iad sunt rezervate acelora care isi mentin neutralitatea in vremuri de criza morala." ~ Dante Alighieri

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti."
~ Gina Senarighi

- "Intotdeauna pare imposibil, pana cand se intampla." ~ Nelson Mandela

- "Fara deviere de la norma lucrurilor, progresul nu este posibil." ~ Frank Zappa

- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant

- "O lume diferita nu poate fi construita de oameni indiferenti." ~ Peter Marshall

- "Nu conteaza prea mult ce privesti, conteaza intotdeauna ce vezi." ~ Henry Thoreau

- "Raiul pe Pamant este o alegere pe care o avem de facut, nu un loc pe care il avem de gasit."
~ Wayne Dyer

- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez

- "Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinte." ~ Proverb Chinezesc

- "Lucreaza pentru cauze, nu pentru aplauze. Traieste pentru a exprima, nu pentru a impresiona. Nu dispera sa-ti faci prezenta remarcata, fa-ti doar absenta simtita."
~ intelepciune contemporana

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro