Tiparele de sanatate sau boala asociate lumilor dualitatii

In ceea ce priveste sanatatea sau boala, comenzile sunt date in general de corpul cauzal: ramanem sanatosi sau ne imbolnavim. Daca decizia este boala, pe fir cauzal se atrag mecanismele imbolnavirii si corpul incepe sa cedeze. Refacerea corpului se realizeaza tot dupa tiparul cauzal. Refacerea nu are loc daca tiparul nu permite. Atata timp cat acesta transmite ramanerea in boala si handicap, corpul va reproduce handicapul si boala, ramanand disfunctional. Din momentul in care cauzalul decide ca este momentul unei insanatosiri deoarece au fost parcurse niste etape de lamurire cu viata, se ajunge la un context de vindecare, uneori chiar miraculos.

Suferintele complexului fizic e mai putin probabil sa se intalneasca - mai ales in vremuri de Recolta - in randul celor aflati in plin proces de migrare catre 4D negativ, deoarece aceasta directie sau curent evolutiv (serviciul fata de sine) include aproape fara exceptie interesul extrem acordat propriei persoane. Dedicarea si grija pentru propriile corpuri sunt deziderate importante ale entitatilor de polaritate negativa aflate in prag de graduare, mai mult decat sunt pentru cele de polaritate pozitiva. Totusi exista diferite tipuri de boli, afectiuni si simptome care sunt asociate cu distorsiuni specifice mintii fiintei negative. Una dintre aceste distorsiuni este furia ineficient controlata si folosita. Insa pentru o fiinta negativa aflata in pargul propriei recoltari (deci extrem de avansata pe calea evolutiva de esenta negativa), furia - ca distorsiune mentala - rareori ajunge sa disemineze intr-una sau mai multe boli la nivelul corpului fizic deoarece fiinta puternic polarizata negativ cel mai probabil isi va gestiona pana la urma furia de asa natura incat aceasta sa devina sursa de angrenaj eficient in tendinte si actiuni de posedare, control si manipulare a obiectului furiei, oricare ar fi acesta.

Se stie in general ca boala numita CANCER este o somatizare la nivelul corpului fizic a unei INEXPRIMARI CREATIVE si DECISIVE a fiintei vizavi de o situatie nefavorabila care persista. Tumorile, in mod special maligne, sunt de cele mai multe ori afectiuni karmice care indica faptul ca te afli intr-o faza a existentei care nu mai genereaza evolutie intr-un anumit sector al fiintarii, iar prin optica, atitudini si actiuni neschimbate pe acel domeniu de viata intretii starea de falsa autosuficienta si o mai mare sau mica izolare fata de intreg, fata de tot ce inseamna scopul si sensul tau per ansamblu in acest Spatiu-Timp. O parte din individ se vrea de sine statatoare. Acea parte dezvolta in plan fizic tumora - formatiune de celule din propriul corp care nu mai raspunde la comenzi si refuza sa conlucreze pentru o armonie superioara a lucrurilor. Iata o exemplificare sugestiva in ceea ce priveste aparitia tumorilor mergand pana la cancer pentru o entitate aflata pe calea pozitiva a evolutiei respectiv pentru una aflata pe calea negativa, ambele confruntate cu stimulul FURIEI.

Pe calea pozitiva, procesarea corespunzatoare a FURIEI ca si deziderat al complexului corp-minte-suflet de a inregistra progres si nu blocaj ar fi urmatoarea.. Entitatea pozitiva percepe furia. Daca reuseste sa se focuseze mental pe aspectele destabilizatoare pe care le implica declansarea furiei, in primul rand va sesiza ca are nevoie sa isi accepte sentimentul furiei pentru a nu ajunge la tensiuni mental-afective apoteotice. Apoi incepe sa sesizeze ideile care alimenteaza furia. Fiinta cauta sa aprofundeze la nivel de concept frustrarile aferente dorintelor neimplinite, incercand sa isi inteleaga aceste dorinte atat din punct de vedere al necesitatii existentei lor cat si al posibilitatilor de implinire pe cai care nu forteaza ci doar invita la gasirea unui drum optim. Procedand astfel, se declanseaza la un moment dat in propria constiinta un proces de transformare a obiectului furiei intr-un obiect al acceptarii, medierii si cocrearii unor situatii de viata noi. Este practic un proces de integrare a energiilor contradictorii si reactive intr-o schema de cooperare cu Sine si cu Altii capabila sa recunoasca atat INDIVIDUALITATEA partilor dintr-un sistem cat si nevoia de RAPORTARE constructiva a uneia la cealalta. O astfel de atitudine concilianta aduce cu ea premize de armonizare a situatiilor capabile sa faca loc SOLUTIILOR aflate in serviciu fata de altii, generatoare de progres individual si general. Intampinarea situatiilor conflictuale in acest fel stinge resentimentele si genereaza autosustenanta (in locul unei false autosuficiente), abordareain acest fel fiind purtatoare de compasiune individuala (fata de Sine), sociala (fata de Altii) si planetara (fata de tot ce nu este Eu).

In cazul entitatii negative, aceasta va folosi FURIA tot intr-o maniera constienta pentru a progresa, dar in mod diferit. Pentru inceput ea va refuza sa accepte energia dezorganizata a furiei, intelegand ca este vitala folosirea energiei furiei in scopul atingerii obiectivelor si nu al trairii afective brute. Prin exercitarea vointei in directia concentrarii resurselor de care dispune in jurul obiectului furiei, fiinta negativa isi va comuta atentia de pe consumarea furiei prin trairi afective intense, inspre acele eforturi si actiuni menite sa rastoarne prin intrigi si subterfugii situatia dezavantajoasa de la momentul initial. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiinta negativa investeste o cantitate remarcabila din energia furiei in creearea de trambuline favorabile ajungerii la obiective. Orice distorsiuni de natura emotionala ale complexului mintii (care sunt prin definitie dezorganizate si subversive) vor fi in mod constient si metodic mai intai reprimate iar apoi aduse la suprafata in mod gradat, sub forma de planuri si actiuni manipulative, tintind in directia castigului treptat de autoritate vizavi de aspectele care dezavantajeaza fiinta in raporturile de putere cu o alta. Este un joc in care doar exersarea continua a puterii Sinelui asupra celorlalte Sine poate oferi satisfactie, succes si ultimativ autoconservare. Un exemplu de utilizare a resurselor interioare caracteristic polaritatii negative din fiinta este nefructificarea dorintei sexuale oricand si oricum, ci mai degraba mentinerea acesteia sub un control strict, fapt care confera fiintei negative un plus de magnetism, energie si autoritate asupra unei fiinte mai slabe atunci cand jocul relational implica nu doar placere ci si obiective clare de "manevrare" a celeilalte persoane.

CONTROLUL (de Sine si de Altii) este cheia folosirii furiei in scop de crestere spirituala pe calea negativa. COMPASIUNEA (fata de Sine si de Altii) este cheia folosirii furiei pentru crestere spirituala pe calea pozitiva. Intre acesti doi poli se afla posibilitatea mai mare sau mai mica de aparitie a cancerului ca expresie a trairii inconsistente a starii de furie.

CANCERUL poate fi vindecat de la nivel mental – si pe aceasta cale este un bun invatator – atunci cand entitatea orientata inspre un parcurs spiritual intelege ca ceea ce se intampla in corpul ei este un semnal de alarma prin care boala numita CANCER - ca forma subtila de autoagresiune - semnaleaza ineficienta relationarii cu Sine si cu Altii din punct de vedere al unei EVOLUTII purtatoare de scop si sens spiritual. CANCERUL este consecinta relatiilor superficiale cu propria persoana si cu cei din jur, reflectand o anumita forma de abuz intretinuta cu nonsalanta timp indelungat pe un anumit sector al vietii. El ar putea fi contracarat eficient daca fiinta s-ar predispune catre schimbare si innoire, atestand prin gand-cuvant-fapta apartenenta sa din ce in ce mai articulata la zona de polaritate pozitiva sau negativa a existentei.

Este mult mai probabil pentru entitatile nepolarizate (asadar nearticulate nici in sens pozitiv, nici in sens negativ) sa experimenteze distorsiunea bolii in corpurile lor decat este pentru fiintele puternic polarizate (fie pozitiv, fie negativ). Comunitatea Ra transmite prin mediumul Carla faptul ca pe alte sisteme planetare cu dubla polaritate, provocarile sub forma de suferinte fizice oferite ca si catalizator evolutiv in scopul indreptarii fiintelor catre o abordare spirituala a vietii au functionat se pare mult mai eficient decat functioneaza actualmente pe planeta noastra, unde inca exista multa degradare fizica si factori coercitivi de natura corporala care persista pentru ca nu si-au atins scopul. Tocmai de aceea pe Pamant inca se invata prin aceasta distorsiune extrem de pronuntata catre suferinta fizica si boala. Practic insa, cu cat ne folosim mai bine de contextele dificile din viata de zi cu zi pentru distilarea continuturilor mental-afective prin intermediul carora impactam decisiv aceasta lume si realitate, cu atat degradarea fizica va fi mai putin probabil sa persiste sau sa se instaleze. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 Viata ca un puzzle, cel mai rodnic mod de a trai 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

Interactiunile dintre persoane variat polarizate 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro