Creatia universala individualizata

Studiul teoriei dublat de trairea ei, dobandirea unui anumit grad de putere si compasiune atat ca intelegere cat si ca manifestare, sunt evolutii cat se poate de personale si de personalizate. Principiul unicitatii fiintei se oglindeste in fondul si forma propriilor infaptuiri si realizari. Orice materializam prin propria determinare este expresia viului original, a Creatorului unic din fiecare - nedefinibil, irepetabil, un mister, o minune. Individualitatea nu exclude Universalitatea (racordarea la o armonie generala a lucrurilor), ci o diversifica la infinit. Universalitatea la randul ei confera individualitatii temeinicie, acea inspiratie de a creea lucruri care se includ si se sustin unele pe altele dar se si provoaca si se completeaza intre ele in cele mai surprinzatoare moduri.

Este important sa fim vii, originali, individuali pentru a putea declansa reactii catalitice semnificative in lumea din jur.

Orice intentii si mobilizari e de dorit sa aiba in mod necesar un corespondent in propria nevoie de un lucru sau de altul. De exemplu, motivatia din spatele existentei acestui proiect este ombilical legata de o nevoie personala a mea de a ma trezi intr-o dimineata, poate maine, poate peste 1 an, peste 10 sau mai tarziu, intr-o lume altfel decat preponderent materialista, cu manifestari galagioase si egoiste, izvorate dintr-o agitatie continua dar care nu se invarte in jurul unor obiective purtatoare de scop si sens, a unor teluri inalte. Si da, pornind de la o astfel de motivatie si viziune personala se poate dezvolta un anumit grad de intelegere a neajunsurilor vietii (implicit a mecanismelor care le guverneaza), un anumit grad de compasiune vizavi de greutatile si suferintele aferente oricarui parcurs evolutiv, se pot clarifica si nuanta tot mai bine obiectivele propriei vieti, se poate naste o anumita determinare de a face un lucru sau altul si de a-l face bine, inspirand eventual si pe altii sa devina tot mai constienti de ceea ce aleg sa fie si sa faca in fiecare moment al existentei lor pentru a creste in putere, compasiune si intelepciune la nivel de individ si de societate.

Adevarurile, obiectivele si infaptuirile cu caracter de universalitate pe Calea Servicului Orientat catre Altii sunt intotdeauna mecanisme, tinte si drumuri ce respecta o armonie, atat cu privire la propria persoana, cat si in ceea ce priveste raporturile cu celalalte fiinte, lucruri, evenimente.

Insa demarajul, angrenajul, scopurile si drumurile sunt toate personale. Pe parcurs ele se universalizeaza tot mai mult, devin modele si arhetipuri evolutive, insa, in mod paradoxal, aceasta universalitate nu intra in conflict cu amprenta personala, nu o limiteaza ci o conecteaza la o dinamica armonica de ansamblu. Starea de constiinta care implica universalitatatea este o stare non conflictuala, non rezistiva, non reactiva, non invaziva, care poate sa transforme haosul in armonie, ordonand totul fara sa limiteze nimic. Asadar ramanem creatori individuali in timp ce devenim tot mai universali. Motivele si tendintele noastre se transforma in creatii personalizate care cresc si se universalizeaza odata cu noi.
 Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro