Raporturile de putere si compasiune dintre om si celelalte regnuri

Regnurile sunt interconectate intre ele. Animalele reflecta inocenta pierduta din oameni, oamenii stimuleaza latura mentala a oricarui animal cu care intra in contact. Animalul este omul lipsit in totalitate de ideologie. Omul este animalul investit cu personalitate si cu individualitate. Pitagora spunea cu mii de ani in urma: "Atata vreme cat oamenii vor masacra animalele, ei se vor ucide unii pe altii. Cel care seamana moarte si durere printre alte fiinte nu are cum sa culeaga bunatate si iubire pentru fiinta lui." Altfel spus, nici un regn nu se naste exclusiv pentru a fi exploatat pana la exterminare de un altul. Aceasta este conceptia materialista si egotico-maniacala despre viata, iar daca am fi putin mai atenti la relatiile iluminate dintre fiinte, fie ele animale si oameni, plante si oameni, pietre si oameni, am realiza ce resurse deosebite reprezinta aceste asocieri pe zona de constiinta si inaltare a fiecarui regn si a tuturor impreuna.

Karma omenirii de pe urma atrocitatilor savarsite asupra celorlalte regnuri atarna greu in balanta inaltarii si continuarii vietii in lumi si realitati mai blande si mai implinitoare. Atata timp cat omul decimeaza ecosistemul, cat atrocitatea a fost savarsita si lectia nu a fost asimilata, mintea armonizata si fapta rascumparata pe cat posibil, individul se indreapta catre o realitate in care atrocitatea ii va fi servita pentru a intelege visceral implicatiile atrocitatii. Cand nu dai nimic la schimb, cand nu inveti nimic si nu indrepti nimic, cand sacrificiul facut NU EVIDENTIAZA nimic altceva decat usuratatea, primitivismul si barbaria, este o chestiune de timp pana cand cruzimea si barbaria vor gasi cai sa se manifeste in contrapartida. Si cand spun "evidentiaza" ma refer la CONTEXTUL sacrificarii animalului sau mutilarii unei paduri de arbori: de ce o faci (care anume este motivul pentru care consideri ca este necesar), cata suferinta provoci, cata compasiune traiesti pentru animal sau pentru ecosistem, cat de mult te preocupa gasirea unor solutii alternative, cat respect ai pentru viata pe care o iei? Pe planeta noastra o mare parte din oameni sunt complet rupti de aceste realitati, complet lipsiti de aceste repere valorice. Omoara si distrug de dragul auto-gratificarii egoului, mananca orice de dragul plictiselii, incurajeaza comertul cu piei de animale jupuite de vii sau chinuite in fel si chip doar pentru ca ei sa se mai poata impopotona cu un zorzon insangerat, totul dintr-o stare de blazare cronicizata. Acesti indivizi ajung sa echivaleze existenta regnului animal si vegetal cu bunuri si obiecte, manifestand fata de aceste forme de viata si constiinta atitudini primitive, absurde, ostile si dezgustatoare, purtatoare de repercursiuni karmice atat la nivel de individ cat si de grup.

De partea celalalta se afla acei oameni cu reale veleitati mental-sufletesti si deschidere catre relatii si realitati cu grade tot mai mari de universalitate, stare de spirit care le permite sa vada in animale si plante mult mai mult decat mancare, accesorii si distractie. De acesti oameni are cea mai mare nevoie in aceste timpuri regnul animal si vegetal de pe frumoasa noastra planeta!

La nivel de esenta, animalele si plantele reflecta arhetipuri spirituale intruchipand calitati si atribute de care omul are nevoie ca sa se dezvolte si la care ar putea avea acces nu prin decimarea lor in masa, ci prin deschiderea mintii si sufletului catre energia, mediul de viata si particularitatile de manifestare ale oricarei fiinte si constiinte care nu este om. Mai presus de tot ce ni se spune in carti, la tv sau la scoala despre ceea ce este din punct de vedere fizic un animal, ar trebui sa incepem sa realizam felul in care acel animal ne priveste si cum ne face sa ne simtim, ce trairi mentale si sufletesti activeaza in noi si ce ne-ar putea invata prin simpla lui prezenta. Ajungem astfel sa intelegem faptul ca nimic nu valoreaza mai mult decat o viata respectata pentru ceea ce este ea. Animalele ne pot ajuta sa ne descoperim mai bine pe noi, sa ne deschidem simturile adormite si sa evoluam in Serviciu Fata de Altii. Caci ele vin cu lectia compasiunii, fara de care nimic nu poate fi infaptuit si facut sa dureze pe calea pozitiva de cunoastere si experimentare a Creatiei si Creatorului. Hai sa facem ca sacrificiul de pana acum al minunatelor animale sa nu fi fost in zadar! Sa incercam tot mai mult sa empatizam cu sufletul vegetal si animal, sa-i oferim pretuirea si dragostea de care are atata nevoie si pe care ne-o reclama in nenumarate feluri acum mai mult decat oricand!

 

Si, in mod special, cateva cuvinte despre mamiferele marine..

Mamiferele marine sunt acele vietuitoare ale apei care, in loc sa depuna icre pentru a se inmulti, nasc pui vii. Rechinii, delfinii si balenele sunt varful evolutiv al mamiferelor acvatice pentru ca detin atat abilitati deosebite cu privire la inteligenta si senzorialitate, cat si multe caracteristici afective pe care le pot manifesta in raport cu oamenii si prin care pot trezi stari corespondente de constiinta in mintea si sufletul persoanei cu care intra in rezonanta. Putatoare ale unor energii ancestrale facilitand cooperarea dintre regnuri, prezenta delfinilor sau a balenelor in preajma omului a fost considerata intotdeauna o terapie corp-minte-suflet, in timp ce rechinii au reprezentat un examen de viata si constiinta pentru acea categorie de indivizi care dezvolta frica, dogma si agresivitate vizavi de orice prezenta impunatoare pe care nu o pot controla sau respecta, fie ea om sau animal.

Exista povesti ale unor salvatori ocazionali de balene care, in timp ce faceau eforturi sa le elibereze din navoadele pescadoarelor, au marturisit ca, odata ce au ajuns in preajma acestor fiinte impresionante, s-au simtit invaluiti de prezenta complesitoare a balenei iar intalnirea cu balena care le urmarea fiecare miscare si fiecare gest le-a marcat viata pentru totdeauna, sub aspectul trezirii unor stari de constiinta nemaintalnite: grandiozitate a existentei, compasiune, intelepciune, viziune holostica asupra lucrurilor.

Din pacate, idioti si monstri la un loc inventeaza in prezent motive si pretexte nenumarate pentru a tortura si ucide in masa aceste fiinte. De aceea, printre multele lucruri pe care le poti face pentru a-ti accelera evolutia in aceste timpuri este sa te implici in combaterea masacrelor animale si in stoparea distrugerii ecosistemelor vegetale. Te poti alatura celor care practica ecologia spirituala si poti face diferenta dintre viata si moarte pentru flora si fauna din orice colt al lumii. Poti sustine viata pe planeta printr-o simpla semnatura online sau te poti alatura numeroaselor activitati din teren urmarind ecologizarea proceselor industriale, educarea populatiei cu privire la drepturile animalelor si protejarea biosferei vegetale, curatarea ecosistemelor poluate, protejarea arieratelor contra agresiunilor de tot felul sau repopularea lor cu flora si fauna. Iar cel mai important lucru este ca, prin toate aceste actiuni ajuti la DIMINUAREA SUFERINTELOR MONUMENTALE din lumea ANIMALA si VEGETALA. Orice ai alege sa faci in acest sens, observa totodata cum te face sa te simti. Undeva, dincolo de adancuri si de intinderi, dincolo chiar de realitatea tridimensionala, spiritele naturii vor sti ceea ce faci si, intr-un fel sau altul, isi vor arata recunostinta.
 


Comentarii (2)

COMENT. #1 - Ana Andone

Multumesc! Am citit si simt ca dintr-odata un beculet s-a aprins in constiinta mea.

07/11/2014 - 01:41

 

COMENT. #2 - Eduard

Acest lucru ma bucura cel mai mult!

09/21/2014 - 15:01

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro
 

 Ajutorul primit, consecinta spirituala a celui oferit

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com