Raspunsul creativ la drama al omului polarizat pozitiv

Atunci cand individul polarizat pozitiv - din punct de vedere al sistemului sau de valori si prin actiuni / decizii aducand si atestand aceste valori in viata de zi cu zi - intalneste o situatie de criza si o potentiala drama, el va reusi sa priveasca dincolo de contextul de moment si sa discearna semne si semnale ale emanciparii fiintei dincolo de firul epic al povestii. Fiecare individ are propriul sau drum in viata, iar pentru adeptul la Calea Pozitiva a Serviciului Orientat Catre Altii, indiferent de locul in care se afla pe acest drum, drama va fi intampinata printr-o suita de atitudini si comportamente pe care le-am putea grupa generic intr-un asa numit Triunghi Creativ al Transformarii.

Mai exact in ce consta acest triunghi?

Pentru a raspunde la intrebare este necesar sa examinam procesul trecerii de la Drama si Limitare la Starile interioare de tip RESURSA si Actiunile creative si proactive capabile sa propulseze fiinta pe scena vietii.

1. Persistenta in Frica duce la BLAZARE sau RENUNTARE.
Care este antiodotul impotriva renuntarii? As spune INFRUNTAREA DIRECTA a ceea ce este (ca raspuns vizavi de starile si situatiile tensionate si limitative care impun atitudini si actiuni purtatoare de ideal si de aspiratie).

2. Persistenta in Vina duce la BLAMARE sau AGRESARE de sine si de altii.
Care este antidotul impotriva blamarii starilor, evenimentelor si persoanelor? As zice EXPERIMENTAREA INGENUA a ceea ce este (curiozitatea si deschiderea catre experienta fara a ne bloca in judecati de valoare chiar si in cazul unui esec).

3. Impotrivirea in fata inevitabilului vietii duce la CRAMPONARE sau RIGIDIZARE si este data de atasamentul fata de o situatie dincolo de care persoana atasata nu reuseste sa mai gaseasca un sens si un scop viabil de a mai construi ceva in cadrul propriului sau parcurs existential. Antidotul? FLEXIBILIZAREA CREATIVA fata de ceea ce este (ca raspuns adaptat fiecarei situatii in parte).

Putem denumi in mod sugestiv demersurile de Confruntare, Acceptare si Flexibilizare: Triunghiul Creativ al Manifestarii si Transformarii pe Calea Pozitiva, (triunghiul iesirii din drama, blocaj, limitare).


Triunghiul Transformarii este un triunghi al starilor. Stari resursa, in primul rand compasive (atat fata de sine cat si fata de altii), totodata confruntative (care nu lasa lucrurile la intamplare), gratioase (prin faptul ca accepta ceea ce este), maleabile (cautand sa se raporteze in mod unic la fiecare situatie in parte), asadar per ansamblu stari generatoare de inspiratie, virtute, vitalitate, mobilitate.

Triunghiul Transformarii este de asemenea un triunghi al actiunii prin faptul ca toate cele 3 elemente comporta o mobilizare si o capacitare a fiintei, atat interioara cat si exterioara, cu un nivel ridicat de coerenta si de impact, atat la nivel individual cat si social.

Deoarece avem nevoie ca virtutiile sa ajunga sa curga liber prin simturi, sa se manifeste in mod spontan si convingator in constiinta omului, se lucreaza cu acest Triunghi al Transformarii si se investigheaza evenimentele de viata cotidiana atat sub aspect de stare cat si sub aspect de raspuns la ele. Munca este fundamental la nivel de constiinta, cu efort si dedicare implicate in procesul de patrundere, de rafinare, de adancire si de asumare a unui act decizional. Practic, in felul acesta virtutiile ajung sa fie INTELESE si PRACTICATE, angajand individul pe un drum al vietii sale incarcat de semnificatii si deloc parcurs la intamplare sau "cum o fi". Procesul are darul de a creste vibratia fiintei pe masura ce o astfel de intelegere si angajare pe paradigma pozitiva a evolutiei sale se declanseaza, se dezvolta, se diversifica si incepe sa genereze merite. Fiinta ajunge in felul acesta sa intre in rezonanta cu dimensiunea imediat superioara a existentei sale pe spirala evolutiva, 4D pozitiv.

FRICA, prin aplicarea asupra sa a Triunghiului Transformarii, deschide poarta de acces la energii puternice de polaritate pozitiva care s-ar putea defini ca si virtuti prin:

- CURAJ
- RIGUROZITATE
- DETERMINARE

Prezenta acestor virtuti conduce la un comportament a carui caracteristica principala este CONFRUNTATIVITATEA (starea de infruntare a ceea ce vine, asa cum vine).

VINA, prin aplicarea asupra sa a Triunghiului Transformarii, deschide poarta de acces la energii puternice de polaritate pozitiva care s-ar putea defini ca si virtuti prin:

- COMPASIUNE
- RESPECT
- CANDOARE

Prezenta acestor virtuti conduce la un comportament a carui caracteristica principala este RESPONSABILITATEA (starea de asumare a propriei prezente si contributii la procesele si situatiile din care ajungem sa facem parte).

ATASAMENTUL, prin aplicarea asupra sa a Triunghiului Transformarii, deschide poarta de acces la energii puternice de polaritate pozitiva care s-ar putea defini ca si virtuti prin:

- ASPIRATIE
- ENTUZIASM
- VIZIUNE

Prezenta acestor virtuti conduce la un comportament a carui caracteristica principala este PREFERENTIALITATEA (constientizarea dorintelor si nevoilor propriei fiinte afirmate ca preferinta, nu ca unica optiune de viata - nevrotica, obsesiva, compulsiva, maniacala).

Se contureaza astfel tot mai clar Triunghiul Comportamentelor Armonice, specific fiintei tot mai tot mai intens polarizate inspre 4D+ :Exersarea compasiunii in toate contextele de viata este extrem de importanta pentru adeptul la o evolutie spirituala pe Calea Serviciului Orientat catre Altii. Chiar si in timpul unei confruntari, actiunile purtatoare de compasiune atat fata de sine cat si fata de altii dau rezultate care plaseaza conflictul intr-o zona constructiva a disputei, producand constientizare in directia imbogatirii experientei cu rafinamente si nuante menite sa activeze forte spirituale dintre cele mai importante pentru armonizarea proceselor din lumile dualitatii. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” - Joseph Campbell

- "Cand pierzi ceva, nu pierde lectia." - Dalai Lama

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." - Leonardo Da Vinci

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." - OSHO

- "Cel mai mare esec nu este cel ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." - Leon Adama

- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Umorul e bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." - Andrei Plesu

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim in egala masura dragostea si respectul pe care il oferim celorlalti si dorim sa ni-l ofere ceilalti, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect." - Lyssa Royall