Reactia automata la drama a individului insuficient polarizat
Atata timp cat individul nu si-a definit apartenenta la un proces de maturizare intensiva in acord cu valorile caii spirituale pozitive sau caii spirituale negative, atunci cand este confruntat cu drama, de cele mai multe ori reactioneaza inconsistent si orbeste prin automatisme de comportament si atitudini haotice. El nu sesizeaza oportunitatea de crestere din spatele dramei, nu intelege de ce drama este importanta ca proces de invatare in vederea clarificarii si sustinerii unei alegeri individuale pe cat de simple pe atat de complexe: Serviciul Orientat Catre Sine sau Serviciul Orientat Catre Altii. Atata timp cat alegerea nu este facuta si individul nu se mobilizeaza prin gand-cuvant-fapta catre o zona sau catre celalalta a evolutiei si devenirii sale, el va intampina drama in cel mai dezavantajos mod posibil, prin Triunghiul Comportamentelor Reactive:
Adoptand fara discernamant si efort creativ Triunghiul Dramei la nivelul starilor si situatiilor de zi cu zi, ajungem sa traim limitati, abuzati si indurerati in Triunghiul Comportamentelor Reactive - specific fiintei nepolarizate semnificativ nici in slujba Sinelui, nici in slujba Sinelor. Mai exact:
- Persistenta in Frica duce la BLAZARE vizavi de provocarile vietii, adoptandu-se o atitudine pasiva, ezitanta si labila, disperata si descurajata vizavi de orice solicita dedicare, confruntare, curaj, efort creativ.
- Persistenta in Vina duce la BLAMARE de sine si de altii; dintr-o astfel de stare se gasesc intotdeauna imperfectiuni pe care sa dam vina pentru nereusitele noastre si vinovati raspunzatori de toate actiunile soldate cu insucces.
- Impotrivirea stoica duce la CRAMPONAREA vizavi de evenimentele vietii si reprezinta Atasamentul fata de o situatie, o fiinta sau o stare dincolo de care persoana dependenta psihologic de respectiva situatie / fiinta / stare nu reuseste sa mai distinga si nici sa mai accepte vreun alt parcurs existential.
Raportand procesul la intregul esafodaj al dramei (CREDINTA - EMOTIE - ROL) putem observa ca triunghiul comportamentelor reactive de dezvolta si se alimenteaza dintr-o zona a tuturor dramelor ideologice, afective si factuale:
Contribuie financiar..
Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.
Experiente de cunoastere..
Pentru cel care citeste..
Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.
Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.
Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!
Contact..
Autor: Eduard IrimiaLocatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com