Dinamicile de putere si compasiune in relatiile de dragoste

Ne putem pierde tonusul, energia, stralucirea si creativitatea fara ca cineva sa ne provoace asta in mod special, doar pentru ca ne inchidem singuri canalul de comunicare cu forta spirituala a compasiunii universale. De exemplu, intr-o relatie de dragoste adeseori pierdem energie ca urmare a faptului ca abuzam sau ne lasam cu nonsalanta abuzati. Fiecare dintre noi avem misiunea de a lucra in aceasta viata cu abilitatile proprii de intelegere a felului in care dispunem de altii sau lasam pe altii sa dispuna de noi, impiedicand astfel energia armoniei si abundentei de orice fel sa curga liber. Momentul in care ni se permite prea mult de catre celalalt, este adesea momentul in care ajungem sa abuzam. La polul celalalt, partenerul de viata poate incepe la un moment sa dispuna dat in mod abuziv de energia noastra, simtindu-se bine prin prisma a ceea ce primeste si nerefuzand nimic din ceea ce ar putea folosi.

In general ne pierdem puterea in scenarii de co-dependenta, precum atunci cand asteptam infrigurati, plini de povesti acuzative si extrem de impulsivi ca partenerul sa vina acasa dupa cateva ore de intarziere. Orele de asteptare agitata pe o stare de non acceptare a situatiei (dublata de pretentii si proiectii), ne-au consumat deja energia. Pe care vom incerca sa o recuperam intr-un mod adesea ostil, disimulat sau fatis, chiar de la partener. Poate ca este justificabil sa cerem explicatii, insa este foarte importanta starea interioara din care o facem si atitudinea pe care o manifestam fata de celalalt. Nu putem avea o interactiune constructiva - cu atat mai mult intr-o situatie de criza - daca in mintea si-n sufletul nostru ne percepem folositi, indepartati, ignorati, respinsi, desconsiderati, fara valoare si fara importanta. Poate chiar sutem folositi, indepartati, ignorati, dar aceasta realitate ne afecteaza in mod dramatic doar atunci cand nu reusim sa ne ridicam deasupra ei, mai exact atunci cand ajungem sa ne identificam cu povestea sordida, sa fim exact cine spune ea ca suntem.

Este responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa invatam sa ne mentinem integritatea psiho-energetica prin managerierea eficienta a proceselor de relationare atat cu propriul Sine cat si cu celalalt Sine; in nici un caz nu este responsabilitatea oamenilor si a mediilor cu care interactionam de a face acest lucru in locul nostru, si nici de a ne arata fix acea latura a personalitatii pe care dorim sa o vedem pentru a nu ne crea probleme si batai de cap. Responsabilitatea noastra este sa alegem in fiecare moment unde vrem sa fim si care sunt acele persoane si evenimente care ne reflecta intr-o masura satisfacatoare aspiratiile si valorile. Pasul urmator este sa urmam ceea ce am decis in forul nostru interior.

Deseori proiectam asupra partenerilor de viata frustrarile noastre, lipsa de compasiune fata de noi insine si implicit fata de lume. Semnificatia pe care am dat-o gestului partenerului fara a verifica intr-o prima instanta veridicitatea si legitimitatea impulsurilor noastre este insasi felul in care ne percepem pe noi cu prima ocazie in care viata ne da un test punandu-ne intr-o situatie neasteptata, dificila si mai ales edificatoare despre cat de buni parteneri suntem cu noi insine si, mai departe, cu lumea. Mintea noastra lucreaza cu scenarii pe care deja le purtam in noi si pe care asteptarea infrigurata doar le amplifica, uneori pana la paroxism. Iar pentru ca oamenii in diferite contexte relationale dar mai ales iubitii sunt legati prin fire energetice subtile, cel mai probabil partenerul va intui, va anticipa, va presimti inca de pe drum tensiunea care s-a creat. Fara sa-si dea seama sau poate chiar in mod constient, va amana momentul intoarcerii acasa sau va sosi manifestand o iritare aparent inexplicabila. Iar din acest punct tensiunea poate fi escaladata prin cearta, acuzatii, indiferenta, interdictii, regrete.

Un antidot important impotriva spiritului acuzativ este cultivarea starii de RECUNOSTINTA. Ceea ce inseamna ca ajungem sa ne simtim recunoscatori in primul rand fata de viata pentru ocazia care ni se ofera de a ne intelege dizarmoniile si implicit de a corecta obstacolele aflate in calea propriei fericiri, care constau in principal din lipsa de comunicare si negociere. Lipsa aceasta se manifestata cel mai adesea prin tendinta de a constrange iubirea sa adopte o anumita forma. Constientizarea dizarmoniei mental-emotionale si faptuitoare ne da ocazia sa reusim sa devenim recunoscatori pentru ceea ce avem si mai ales pentru ceea ce putem avea realizand saltul de constiinta de pe nivelul luptei pe nivelul compasiunii vizavi de ceea ce se intampla cu noi si in relatiile din viata noastra.

Calea de a pune capat conflictelor este o cale interioara. Tot timpul e bine sa fim atenti la ceea ce simtim si sa nu proiectam pe bietul partener toate umbrele si dramele noastre ancestrale. Putem alege sa coboram in ele, sa urcam prin constientizare energia blocata acolo catre un nivel mai elevat de intelegere si manifestare si sa incercam sa relationam doar mai apoi, dupa momentul integrarii intr-o constiinta extinsa a starilor conflictuale. Cand in interior este ordine, exteriorul se reaseaza pe un alt fagas si reflecta noua stare de fapt in dinamica tridimensionala a relatiei.

In relatii, in relatie, prea multa intentionare cauzeaza tensionare. "Ti-am spus!", "Am incercat!", "M-am straduit!", "Ti-am demonstrat!", "Am dat tot!", reprosurile acestea revendicative nu functioneaza inte-o relatie de iubire adevarata. Ele il insfaca pe bietul partener de guler, il arunca intr-o incinta obscura si-l sechestreaza acolo. Nu-i dau spatiu, nu-l invita, nu il accepta, nu il curteaza, nu-l provoaca, nu se joaca si nu danseaza. Astfel de practici tin jocul iubirii inchis in pumnul strans al celui care il controleaza si il sufoca, in loc sa ii dea voie - precum unui fluture aflat in palma deschisa a unui copil - sa zboare si sa se intoarca singur inapoi. Unei iubiri ADEVARATE da-i libertatea de a alege si vei descoperi ca mereu esti tu cel ales.

Relatiile de dragoste iluminate sunt acele interactiuni in care inveti cum sa-ti sincronizezi propriul ritm al iubirii cu ritmul iubirii partenerului. Cum sa nu sufoci, sa nu disperi, sa dai spatiu, sa nu te agati de celalalt ucigandu-ti individualitatea si ucigand in celalalt placerea jocului, aventurii, dorintei si sperantei de a-ti castiga si recastiga iubirea zi de zi, intr-un mod mereu surprinzator si cel putin la fel de atractiv ca in prima zi. IUBIREA ILUMINATA este despre trairea relatiei ca si calatorie initiatica a explorarii unui univers de senzatii, afecte si concepte intr-o comuniune cvasi-continua cu Sine, cu partenerul, cu insasi Creatia si Creatorul.



 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere..



 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 
 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare



 


Din invataturile altora..


- "Nimic din ce este maret nu poate fi posedat. Tendinta de a poseda este unul din cele mai neinspirate lucruri pe care omul incearca sa le faca." ~ Osho

 
 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro