Ofensiva pe calea dramei a individului polarizat negativ

La fel cum individul aspirand la o calea spirituala de esenta pozitiva are nevoie sa proceseze triunghiul dramei (Frica - Vina - Atasament) de asa natura incat sa poata da nastere unor atitudini si actiuni generatoare de putere compasiva, Calea Negativa are la randul sau nevoie sa se dezvolte in directia procesarii acestui triunghi al dramei dar catre o putere ofensiva, manipulatoare, acaparatoare.

Pe calea negativa se intampla cam asa:

- FRICA individului polarizat negativ este pusa la lucru inteligent si metodic in directia SPECULARII fricilor celorlalti, urmarindu-se inrobirea celor mai slabi prin propria lor frica.

- VINA resimtita de personajul polarizat negativ pentru actiunile imorale pe care le intreprinde este transformata intr-un sistem de valori inversate, in care lipsa de repere si de cunoastere a individului dovedit ca fiind slab este argumentul care legitimeaza inrobirea lui de catre cel puternic. Acest sistem de valori inversate se cere atestat prin alimentarea cu adepti capabili sa raspandeasca aceste politici si practici. Actiunea de INREGIMENTARE a indivizilor in structurile negative din orice loc si din orice timp surclaseaza vina si o transforma in merit.

- ATASAMENTUL fata de stimuli devine pentru adeptul ascensiunii pe calea negativa o disciplina a simturilor si un act de CONTROL al celor care se pierd usor in stimulente de orice fel, prin puterea pe care mintea celui polarizat negativ ajunge sa o poata exercita asupra mintilor mai slabe, care nu resusesc sa isi managerieze constructiv impulsul natural de a se atasa iremediabil de persoane, lucruri, evenimente si idei.

Se naste astfel un Triunghi Ofensiv al Transformarii pe Calea Negativa:Instrumentele principale prin care individul polarizat negativ actioneaza pentru a specula, pentru a inregimenta si pentru a controla sunt in mare 3 actiuni de vampirizare psiho-sociala:

- CRITICA (o critica agresiva si coercitiva, mergand pana la depersonalizare si "vanatoare de vrajitoare")
- INDIFERENTA (vizavi de situatiile inechitabile, nedrepte, dezumanizante, pe care de altfel vampirul le si intretine)
- INTERDICTIA (tot ce poate sa interzica va interzice in ideea consolidarii unui climat psiho-social de control si obedienta)

Putem numi in mog generic acest set de actiuni vampirice Triunghiul Comportamentelor Ofensive:Ceea ce face de fapt vampirul psiho-social exponent al Caii Negative este sa distorsioneze triunghiului dramei la toate nivelele (conceptual, emotional si al actiunilor din planul fizic) in directia utilizarii acestui CUMUL de energii dramatice pentru inrobirea si dominarea celor mai putin treji, atenti, compasivi sau lucizi. Se porneste asadar de la cel mai fin si determinant nivel, acela de concept si credinta distructiva (Sunt neputincios, Nu merit, Trebuie), trecandu-se mai apoi pe nivelul afectiv (unde sunt cultivate si intretinute stari emotionale dramatice avand la baza frica, vina si atasamentul) dupa care se ajunge la manipularea jocurilor de rol care se intampla la nivelul dinamicilor din planul fizic (fiind alimentate rolul victimei, agresorului si salvatorului):Vampirul cauta in felul acesta sa dispuna de cat mai multi indivizi captivi intr-o zona a limitarii, a suferintei si neputintei atent induse si meticulos intretinute, urmarind crearea unui segment social cat mai mare de sclavi numai buni pentru a fi folositi. Subiectii vampirilor, transformati tot mai mult in fiinte manevrate, ajung sa intareasca perspectiva dezastruoasa a lumii asupra ei insisi, ca loc in esenta lipsit de scop si sens, de putere si stralucire, de sansa si armonie, numai bun de a fi pus la dispozitia intentiilor si actiunilor vampirice. Triunghiul actiunilor vampirice produce astfel o o distorsionare si mai mare a triunghiului dramei in detrimentul celor adormiti, inconstienti si, ultimativ, folositi.

Pe fondul triunghiului actiunilor vampirice - CRITICA - INDIFERENTA - INTERDICTIE - se dezvolta Triunghiul Tipologiilor Vampirice care indica 3 tipuri principale de vampir ce utilizeaza Critica, Interdictia, Indiferenta in diferite proportii si la diferite nivele pentru a induce un anumit tip de manipulare, control si dominatie:Pentru a nuanta cat mai mult si cat mai bine fiecare tipologie, voi descrie sintetic atributele fiecareia in parte..

1. Vampirul Neputintei
Acest vampir social arunca ancore energetice prin inducerea sentimentelor de frica, vina si atasament, apeland la inocularea convingerii ca unii sau altii nu vor reusi niciodata cu adevarat sa iasa dintr-o situatie limitata si debilitanta. Acesta este tipul de persoana negativa si negativista care va face tot posibilul sa te aduca in stadiul in care sa ajungi sa te crezi fara putere si fara valoare, fara talente si lipsit de sansa de a reputa vreun succes in directia in care doresti sa mergi si sa progresezi. La o scara mult mai mare si mult mai subtila, intreaga cultra mass media este impregnata de mesaje purtatoare de pseudo valori si pseudo gandire care inoculeaza omului insuificient de lucid, de treaz si de vigilent sentimentul sfarselii, al neputintei, al implacabilului, al dramei interminabile, al lipsei de scop si sens, incercand cat de mult posibil sa reduca totul la o zona comercial-gregara a existentei. Fie la nivel de 1 la 1, fie la nivel de 1 la multi, ancorele vampirice ale secatuirii de energie din zona cultului neputintei inoculeaza credinta ca totul este prea greu, ca este imposibil sau chiar nerealist sa vrei altceva decat ti se spune ca poti, ca este normal sa fii lipsit de energie si de incredere in fortele proprii, ca nu ai cum sa fii creativ si unic in afara normelor deja trasate, ca oricand se pot gasi voci autorizate capabile sa iti demonstreze cu argumente cum stau de fapt lucrurile, ce poti si mai ales ce nu poti. In cazul in care individul reputeaza anumite succese si reusite, acest vampir va incepe sa spuna ca totul este intamplator, ca se putea esua la fel de bine. El mai poate sustine ca totul este un noroc care nu va tine mult, ca prin ceea ce persoana a reusit sa faca nu a demonstrat de fapt nimic. Sentimentele de invidie si de gelozie sunt adesea prezente.

Cautarea de greseli, de nod in papura este o alta latura a unui astfel de comportament vampiric. Uneori vampirul neputintei are avantajul ca poate identifica in mod corect o problema. Scopul acestuia nu este insa corectarea problemei ci distrugerea increderii in sine a persoanei si faptul de a le arata celor din jur acest caz, reducand sensul vietii persoanei in cauza la greseala respectiva. Mai mult, ca parte a strategiei si diversiunii, el va incerca sa castige cat mai multi adepti.

Adesea, un vampir al neputintei va incerca sa impresioneze prin auto-victimizare. In cazul in care "adevarurile" sale ajung sa nu mai fie luate in considerare sau sunt desconspirate, acesta se poate mobiliza sa stranga dovezi si argumente ca este o victima, ca nu poarta nici o responsabilitate pentru modul in care se prezinta situatia, ca el este de fapt cel ranit, nedreptatit, persecutat, caruia i s-au rastalmacit bunele intentii si generoasele actiuni. Toate aceste idei le inoculeaza pe cat posibil unei audiente cat mai mari, cerand in schimb toata atentia, energia, dedicarea si sacrificiul noilor adepti pentru propria lui cauza. Acest tip de vampirism se bazeaza aproape fara exceptie pe INDOCTRINARE si nu poate prinde radacini acolo unde fiinta nu accepta intermediari in relatia cu sine, cu ceilalti oameni, cu Divinitatea.

2. Vampirul Conflictelor
De data aceasta pe principiul DEZBINA SI STAPANESTE, un astfel de individ dezvolta strategii vampirice prin care urmareste si reuseste sa puna doua sau mai multe persoane sau grupuri in conflict. Adesea el cauta probleme, iar daca nu le gaseste le inventeaza. In timpul acesta pregateste terenul, agita apele, unelteste si proiecteaza directii de abordare si comportament care pun partile implicate in ipostaze antagonice, tensionate, conflictuale, in cadrul carora fiecare parte ajunge sa o considere indigesta si marginala pe cealalta, sa arunce cu noroi, sa acuze, sa atace, sa condamne. Pe parcurs, vampirul va interveni discret in conflict, alimentand convingerea fiecarei parti ca ea este cea detine dreptatea, ca in numele acestei dreptati este necesar sa porneasca intr-o binemeritata cruciada sau sa declanseze un razboi sfant. Mai mult, vampirul va ajuta in mod discret ambele parti, intervenind in alimentarea si dirijarea din umbra a tuturor actiunilor si demersurilor intreprinse. Scopul lui nu este sa castige o anumita parte, ci sa inteteasca, sa lungeasca si sa diversifice intregul conflict pana cand ambele parti - tot mai devastate - ajung sa conlucreze in interesul sau.

Adesea, dupa ce a provocat si a intetit conflictul, vampirul vine cu propria solutie, intretinuta de anumite resurse materiale, logistice, strategice, pe care el le detine si pe care partile nu le mai au, obligand astfel la un armistitiu in care aparentele ajutoare si inlesniri vizavi de situatia creata - pe care vampirul pare ca le ofera cu generozitate - sunt platite inzecit de catre functiile, pozitiile si beneficiile pe care pacea rusionoasa dintre parti i le pune la dispozitie vampirului. Mai ales pe termen lung, aceste beneficii permit accesul vampirului la zone de suprematie si putere din ce in ce mai ample in raport cu structura sociala pe care ajunge astfel sa o controleze. Acest vampir poate pretinde adesea ca are toate raspunsurile la toate problemele, ca singurele opinii si solutii adevarate sunt ale lui. Poate ajunge sa demonteze orice efort depus de cei din jur de a face altfel si, dupa ce dezinformeaza, dezbina si descurajeaza pe cat de mult posibil, vine iarasi cu solutiile sale, eventual prezentate intr-o forma diferita. In esenta acest vampir isi ascunde adevaratele intentii sub o masca de partizanat colaborationist cu toate partile implicate intr-un conflict mai mare sau mai mic. Vampirii conflictelor vor deveni tot mai puternici pe masura ce genereaza tot mai multe crize la nivelul fiecarei parti, invatand apoi sa gestioneze lucrurile (deci implicit partile) pe cat mai multe cai in avantajul lor. In general ei lucreaza mana in mana cu urmatorul tip de vampir...

3. Vampirul Binelui
DIAVOLUL CARE UMBLA CU ICOANA IN MANA este felul in care se manifesta acesti vampiri destul de greu de identificat. Ei joaca rolul salavatorilor preocupati de soarta lumii si de bunul mers al lucrurilor, de profetirea "benevolenta" a dezastrelor si de "mantuirea" sufletelor. La o prima vedere se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acesti vampiri simuleaza ca doresc binele semenilor lor sau al societatii, cand de fapt aceasta atitudine o folosesc pentru a deschide usi, pentru a castiga simpatizanti si adepti. Ei sunt cei care lucreaza cu o agenda ascunsa pentru a tine oamenii neatenti si nepasatori intr-o iluzie de libertate si de guvernare "benevolenta" cu scopul de a castiga credibilitate publica ce urmeaza a fi ulterior folosita in escaladarea proceselor de control si suprematie. Acesti vampiri nu au o inima radianta (cum in mod eronat s-ar putea crede), nu emana caldura si nici bunavointa autentica din fiinta lor. Ei manifesta o inteligenta rece, gesturile lor sunt atent studiate, mimica teatrala si controlata, preocuparea pentru problemele altora fiind major aspectata de instinctul de autoafirmare si dominatie. Adesea ei trec drept drept niste persoane pozitive deoarece le este usor sa cupleze la situatii obisnuite, normale, de viata cotidiana, in care oamenii asteapta doar un marunt gest de curtoazie sau de intrajutorare pentru a valida sau invalida, in cel mai simplist mod posibil, o persoana sau o structura. Gesturi pe care un astfel de vampir nu are nici o problema sa le manifeste cu o naturalete iesita din comun: isi ajuta vecinul sa impinga masina, lasa bacsis la magazin, zambeste angajatelor de la fabrica de confectii de unde se transmite o emisiune TV si le ofera acestora flori de 1 martie, merge la biserica de sarbatorile religioase si are grija sa fie vazut, indeamna la respectarea drepturilor cetatenesti si pare ca este afectat de lipsa calitatii serviciilor in lumea pe care el insusi o populeaza cu solutii dezavantajoase la probleme stringente si strategice, avand un masiv impact social negativ.

In general Vampirul Binelui nu actioneaza singur, el adesea apare dupa ce un Vampir al Conflictului si-a facut treaba si are nevoie de cineva credibilizat ca "bine intentionat, pozitiv, izbavitor" care sa-i duca solutiile mai departe. Cand intalnesti un salvator, intreba-te daca face PENTRU TINE sau face PENTRU EL lucrurile pe care se ofera sa le faca. Adesea raspunsul la aceasta intrebare ti-l poate da o eventuala investigare a urmarilor pe care un gest sau o actiune aparent benevolenta a sa vizeaza sa le atraga (precum o atitudine favorabila si partinitoare care iti va fi solicitata in contrapartida ulterior). Un individ care ofera in mod compasiv un real cadou nu se va preocupa niciodata de existenta vreunui contra-serviciu pe care persoana beneficiara il are de returnat in contravaloare pentru gestul benevolent. Este important ca fiecare sa invete sa puna intrebari, sa ceara explicatii si sa cerceteze cu atentie aspectele in aparenta neimportante ce decurg dintr-o eventuala acceptare a "cadoului", "binefacerii" sau "benevolentei". Este important de asemenea ca fiecare sa verifice pentru el informatiile prezentate, identitatea si istoricul individului sau institutiei care vine cu promisiuni, cu bunavointa si cu solutii salvatoare, sa caute sa acceseze un feedback public sau sa ceara unul privat despre respectiva entitate si actele sale aparent bine intentionate. Internetul a fost si va ramane in acest sens o importanta resursa de autoeducare si de investigare a implicatiilor educationale, culturale, guvernamentale vizavi de orice fenomen social. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 Ajutorul primit, consecinta spirituala a celui oferit 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” - Joseph Campbell

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume." - Michael J. Scofield

- "O tara de oi cere un guvern de lupi." Edward R. Murrow

- "Cand pierzi ceva, nu pierde lectia." - Dalai Lama

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." - Leonardo Da Vinci

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." - OSHO

- "Cei slabi nu pot sa ierte, iertarea este atributul celor puternici." - Mahatma Gandhi

- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." - Abraham Lincoln

- "E necesar sa inveti un nou mod de a gandi pentru a manifesta un alt mod de a fi." - Mariane Williamson

- "Cel mai mare esec nu este cel ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." - Leon Adama

- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Calmul este bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." - Andrei Plesu

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul de care dorim sa ne inconjuram, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect." - Lyssa Royall

- "Transformarea personala are efecte globale. Pe masura ce progresam, progreseaza si lumea. Revolutia care va salva lumea este in mod ultimativ una personala." - M. Williamson

- "Opusul dragostei nu este ura, este indiferenta. E apatia. Este sa nu-ti pese catusi de putin." - Leo Buscaglia

- "Exemplul personal nu este principalul lucru care ii influenteaza pe altii, este singurul lucru care o poate face. El reprezinta diferenta dintre a avea idee despre cale si a merge pe cale.'' - Albert Schweitzer

 

 Viata ca un puzzle, cel mai rodnic mod de a trai 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro
 

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!