Importanta propriilor contributii la ceea ce traim aici si acum

Cati dintre romani se uita la emisiunile "Nora pentru mama", "Capatos", "Stirile de la ora 5"? Cati dintre romani citesc "Click", "Cancan" sau "Libertatea"? E greu sa te desprinzi de circ, razboi, gafa si injurie? Atunci nimeni nu iti va putea oferi o alternativa mai buna la toate acestea! Intr-adevar, probabil ca mult timp n-ai stiut ca se poate si altfel, nu ai avut nici cea mai vaga idee despre cum poate sa arate o viata in care nu ne punem noroi in cap, si asta pentru ca nu ti-a explicat nimeni ce poti gasi dincolo de aceste manifestari gregare, lipsite de substanta. Este de asemenea adevarat ca indoctrinarea educativa se vrea una din cele mai grele incercari ale timpurilor actuale. Insa aceste justificari sunt acceptabile pana intr-un punct: propria constiinta in actiune.

Examenul de viata al vremurilor noastre este, pe fond, un examen al constiintei. El urmareste sa trezeasca in individ aspiratia, visul, preocuparea, mobilizarea, disponibilitatea de a intra in necunoscut ori de cate ori este necesar pentru manifestarea unei stari de a fi tot mai coerente la nivel individual si global. Toate acestea incep de la stadiul de intentie si continua cu implementarea intentiilor in viata de zi cu zi, facand acest lucru cu asumare, curaj, smerenie si o dorinta sincera de transformare. Examenul de constiinta al zilelor noastre este despre impulsul si determinarea de a lasa in urma cararile batatorite ale ultimilor mii de ani - pentru a deschide poarta catre un altceva, sustentabil, implinitor, purtator de scop si sens spiritual. Iar pentru asta este nevoie ca individul sa iasa in afara tiparelor, incetand sa mai faca aceleasi lucruri din comoditate, obisnuinta sau ignoranta.

Orientandu-ne prin eforturile depuse catre un ALTCEVA mai implinitor, diferit de tot ce ne displace atat de tare in jurul nostru, iesim automat din canoanele unui stil de viata invechit, prafuit, obositor, searbad, lipsit de stralucire si de forta spirituala, purtator de suferinta si limitare. Acest ALTCEVA este o constructie nascuta din participarea fiecaruia si a tuturor impreuna la actiuni generatoare de progres individual si social, indiferent la ce domeniu al vietii ne raportam si de pe ce nivel al realizarii personale privim.

Noua perspectiva nu vine cu o imagine predefinita despre cum va arata totul intr-un final. Este o constructie flexibila care se realizeaza din mers, cu oameni empatici atat mental cat si afectiv vizavi de problemele si dizarmoniile pe care ni le reclama realitatea momentului. Este o constructie fata de care avem ocazia sa manifestam integritate si creativitate la fiecare pas, fara a sti neaparat unde mai exact ne vor duce urmatorii pasi. Caci, dincolo de ce putem face noi, avem in plus ocazia pe un astfel de drum sa intelegem cum lucreaza Universul si Karma cand vine vorba de sansa, potrivire, oportunitate, oferite toate in completarea propriei noastre contributii de putere, compasiune si intelepciune la mersul lucrurilor in acest spatiu-timp planetar si universal.



 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere..



 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor