Drumul eroului si trairea legendei personale pe calea spirituala de esenta pozitiva

Eroul spiritual confrunta orice situatie, isi accepta conditia limitata dar in acelasi timp tinde sa si-o depaseasca si face acest lucru empatizand, vibrand, canalizandu-si energiile creatoare in directia celor mai inalte aspiratii ale sale. Cauta sa se descopere pe sine intr-o multitudine de situatii si incearca tot timpul sa aiba o idee destul de clara despre ce il motiveaza, ce il reprezinta cu adevarat si unde se gaseste pe drumul catre implinirea CU INTEGRITATE a dezideratelor corpului, mintii si sufletului sau. Nu raspunde la evenimente exclusiv pe baza de frica (incremenind in situatii si scenarii), nu se invinovateste ca nu a facut destul si nu arata cu degetul la altii atunci cand lucrurile nu merg asa cum ar fi dorit el, nu creeaza psihoze - nici de atractie, nici de respingere - vizavi de ceea ce ii place sau ii repugna. In paralel isi respecta preferintele cu privire la orice lucru, persoana, situatie, idee considerata dezirabila, motivanta si relevanta pentru el. Eroul caii spirituale de esenta pozitiva isi contureaza prin intentie ceea ce doreste sa manifeste, CAPABIL oricand sa ceara de la viata ORICE dar PREGATIT tot timpul sa nu primeasca NIMIC.

Procesul afirmarii propriilor aspiratii moment de moment prin gand-cuvant-fapta este insotit de o extindere a campului constiintei inspre virtuti si abilitati care pun intr-o lumina noua ajungerea la obiective, facand ca drumul sa conteze la fel de mult ca si destinatia. Cand ajungem sa constientizam clipa de clipa acest lucru, calitatea de erou spiritual se activeaza la potentialul ei maxim.

Cele mai mari obstacole in calea dezvoltarii si afirmarii pe zona de polaritate pozitiva a existentei, ar fi:

- Propria autoglorificare (grandomania).
- Lipsa de repere si de entuziasm (refuzul unei cunoasteri de sine si de lume purtatoare de scop si sens).
- Inexistenta obiectivelor (mersul cu turma catre ceea ce cred altii ca este important si potrivit pentru tine).
- Lenea (lipsa impulsului creativ si proactiv, asteptatul pensiei si ramanerea intr-o perpetua zona de confort).
- Victimizarea (jeluirea, vaicareala, blazarea pe fondul neasumarii a ceea ce traiesti).
- Gelozia pe succesele, calitatile si norocul altora (focusarea pe ceea ce se intampla in ograda vecinului).
- Preocuparea pentru propriile beneficii in detrimentul beneficiilor altor fiinte (indiferenta vizavi de ceea ce lasi in urma).

Iar pentru a nu face confuzii intre acele abilitati si demersuri care se cer afirmate pe un drum evolutiv de polaritate pozitiva (in care fiinta se afla preponderent in serviciu fata de altii), respectiv negativa (in care este preponderenta punerea in serviciu fata de sine), as dori sa mentionez ca orice dinamica individuala sau de grup care tinde inspre CONDITIONARE si POSESIUNE este de esenta negativa, in timp ce dinamicile in cadrul carora fiintele se afirma prin DISPONIBILITATE si COMPASIUNE sunt de esenta pozitiva.

Per ansamblu, eroul spiritual care avanseaza in viata tridimensionala catre cele mai inalte orizonturi ale existentei sale pe calea pozitiva poate fi caracterizat de urmatoarele atribute si calitati extrem de nuantate:

- Isi asuma riscuri dar fara sa se hazardeze, facand apel atat la curaj cat si la precautie.
- Nu ii plac regulile, dar nici dusman de facto al acestora nu este, pur si simplu pentru ca nu este anarhist. Armonie vs. Haos este confruntarea lui preferata.
- Se plictiseste usor dar stie sa isi refocuseze energia catre lucruri pe care sa le faca sa conteze cu adevarat.
- Isi pune foarte multe intrebari. De genul: "de ce sunt aici?", "cu ce am de a face?", "care sunt optiunile?", "care sunt consecintele?", "ce am de invatat?", "ce conteaza cu adevarat?", "ce pot face eu?".
- Uneori greseste, insa este suficient de onest ca sa-si recunoasca greseala, destul de inteligent ca sa invete din ea si indeajuns de tare ca sa o indrepte pe cat posibil.
- Colaboreaza, dar nu oricum, nu oricand si nu cu oricine.
- Este independent - atunci cand nu colaboreaza.
- Se auto-motiveaza. Totusi nu traieste doar cu el insusi si adesea o motivatie intemeitata care ii este oferita din afara este mai mult decat binevenita si cu atat mai mult bine primita!
- Este generos, dar nu ofera cadouri exagerate celor aflati in diferite nevoi si nici gratieri nemeritate celor care au gresit si au persistat in greseala.
- Ii place sa experimenteze si o face inteligent, teoretizand experienta.
- Munceste mult. Dar oricat de mult ar munci nu devine zbir, nu se auto-maltrateaza si nu se dezumanizeaza prin munca lui. Martiriul nu este o prioritate pentru eroul spiritual care nu uita sa faca apel atat la COMPASIUNE (de Sine si de Altii) cat si la INTELEPCIUNE in demersurile vietii sale.
- Fiind o pasare rara, nu se inconjoara niciodata de prea multa lume, dar nici complet singur nu ramane. Se poate spune ca are, de regula, prin preajma cativa oameni cu care vorbeste aceeasi limba, impartasind aceleasi valori, dar numarul acestora va fi adesea foarte mic.




 



Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere..



 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com
 


Din invataturile altora..


- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti."
~ Gina Senarighi

- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak

- "Raiul pe Pamant este o alegere pe care o avem de facut, nu un loc pe care il avem de gasit."
~ Wayne Dyer

- "Uita-te in oglinda. Aceasta este singura ta concurenta." ~ intelepciune contemporana

- "Cele 3 principii de baza ale dinamicilor de viata tridimensionala:
1 - Ceea ce credem, manifestam.
2 - Ceea ce simtim, atragem.
3 - Ceea ce intreprindem, devenim."

           ~ intelepciune contemporana