Comunicarea prin Forta si Gratie

Vocea diafragmatica este acel mod de comunicare verbala care se intampla simultan de la nivelul abdomenului si de la nivelul pieptului si in care este angrenata vitalitatea noastra si vibratia inimii. Acest mod de a ne adresa interlocutorilor nostri este capabil sa transmita cu putere, din interior catre exterior, cuvantul nu doar gandit ci si simtit si cu atat mai mult imputernicit energetic. Este intensitatea si fermitatea pe care o putem da comunicarilor noastre pentru ca acestea sa ajunga intr-un mod cat mai impactant acolo unde sunt dorite si asteptate.

Ca si adepti ai unei cai spirituale, constienti fiind ca nu facem lucrurile la intamplare in viata asta, este important sa reusim sa ne folosim cuvintele intr-un mod eficient, transimtandu-ne mesajele catre cei din jur intr-o maniera vibranta, aflata in acord cu profunzimea convingerilor noastre si cu disponibilitatea celor care au nevoie sa fie atinsi de ele. Impartasirea informatiei si a valorilor proprii intr-un mod capabil sa maximizeze impactul si efectul cuvintelor in constiinta auditoriului, contribuie la eficientizarea demersurilor noastre catre implinirea obiectivelor vietii, constituind un act sacru de daruire fata de Creatie si fata de Creator.

Acest proces al transmiterii eficiente de informatie si energie in timpul unei comunicari se intampla cel putin pe primii 4 centri energetici: din Muladhara (centul aflat la baza trunchiului) ne vine vitalitatea, din Svadhisthana (centrul emotiilor, al senzualitatii si sexualitatii) ni se alimenteaza pasionalitatea, din Manipura (centrul energetic al puterii personale, aflat in capul pieptului, raspunzator de relatiile formale si de actiunile de tip antreprenoriat) ne este alimentata angrenarea in obiectiv, in proiect, in concept, iar de pe Anahata (centrul compasiunii de la nivelul inimii) ne vine starea de consacrare vizavi de proces, de noi insine, de interlocutorii nostri si de povestea comunicata. A ne activa pe Anahata atunci cand comunicam, duce mesajul nostru la un nivel superior din punct de vedere info-energetic deoarece il impregneaza cu ONESTITATE. In felul acesta mesajul poate intra in rezonanta cu nevoia de onestitate a interlocutorilor nostri si le poate deschide acestora mintile si sufletele pe frecventa a ceea ce este autentic, solid, demn de incredere, deci automat relevant, motivant si ultimativ convingator.

Ceea ce face ca ANAHATA sa se activeze este practica onestitatii in efectuarea comunicarii. Nimic nu poate inchide acest centru mai mult decat dorinta de a ne impresiona audienta in loc de a ne consacra efortului de a dezbate orice cu sinceritate. Practic Anahata se deschide atunci cand ne dam trup si suflet procesului si se inchide atunci cand alegem jucam un rol.

In cazul in care dorim si putem sa implicam si cel de-al 5-lea centru energetic, VISHUDA, in procesul comunicarii (a carui localizare se afla la baza gatului), avem de aplicat principiul lucrurilor abordate de la radacina existentei lor. Vishuda este centrul energetic al mesajelor profunde, care se activeaza atunci cand onestitatea se combina cu o cunoastere a mecanismelor cauzale aferente subiectului abordat. In momentul in care am sapat suficient de adanc incat sa putem cuprinde in campul constiintei diferite aspecte subtile si nuante de adancime ale unei probleme, in acel moment am atins acea capacitate speciala de a incorpora intelepciune in mesajul nostru. Atunci ne-am activat Vishuda pe comunicarea curenta si ne putem adresa intr-un mod esentializat audientei noastre. Daca pe Anahata atributul comunicarii era ONESTITATEA, pe Vishuda este CLARITATEA.

Mergand si mai sus, pe AJNA (centrul fruntii), deja in momentul in care comunicam de pe acest nivel ne adresam unei audiente extrem de restranse, capabile nu doar sa analizeze cu onestitate si in mod esentializat problema supusa dezbaterii, ci sa o si impregneze cu o impartialitate vizionara, interconectand-o cu orice fel de alte probleme conexe, asambland orice fel de bucati, oricat de multe si de contradictorii, intr-o constructie unitara, complexa, robusta, ce raspunde printr-o imagine de ansamblu fiecarui element in parte si tuturor impreuna. Atributul comunicarii efectuate de pe acest nivel este INTEGRALITATEA.

La ultimul nivel, pe SAHASHRARA (crestelul capului), exista doar legatura cu Dumnezeu, cu esenta creationala ce rezida in fiecare din noi. Este nivelul la care Creatia devine Creator si Creatorul devine Creatie. Comunicarea devine COMUNIUNE si totul este una. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro