Bolile contagioase

Ceea ce se numeste boala contagioasa poate fi privit drept efectul produs de o comunitate de fiinte microbiologice de densitatea a 2-a actionand ca factor invaziv si limitativ asupra fiintelor de densitatea a 3-a care au nevoie sa aprofundeze anumite aspecte si contexte ce tin de o raportare spiritualizata la Sine si la celalalte Sine. Daca aceasta experienta a limitarilor corporale nu este necesara pentru ca anumite intelegeri mai mult sau mai putin subtile sa se activeze in constiinta omului, atunci creaturile de densitatea a 2-a nu vor avea nici un efect asupra complexului corporal al fiintei de densitatea a 3-a.

De ce ar fi utila in evolutie contaminarea cu microbi, cu radiatii sau cu toxine?

1. Pentru a SCURTA viata tridimensionala (inutilitatea ramanerii in existenta) a persoanei care nu avanseaza in ratiune si simtire si care nici nu mai are sanse sa o faca in actuala existenta datorita obiceiurilor capatate si unui tipar mental-emotional rigid, incoerent si persistent.

2. Pentru a RESTRANGE activitatile fizice ale fiintei in favoarea unor activitati preponderent intelectuale, predispunand fiinta la o continua rafinare a simturilor subtile si nu la utilizarea intensiva a performantelor corpului. In unele cazuri acest lucru este putin probabil sa se intample daca fiinta este perfect sanatoasa dar insuficient de treaza sau plina de aspiratie in ceea ce priveste antrenarea mintii, ne avand prin urmare o inclinatie naturala catre intelectualitate, rafinamente afective, paradigma de viata.

3. Pentru LIMITAREA orientarii fiintei catre jocuri de putere, exces de competitivitate, dorinta de control si suprematie, deci o inhibare a unei eventuale comutari pe Calea Serviciului Orientat catre Sine ca urmare a exacerbarii egoului.

4. Pentru A SE PLATI prin suferinta si boala datorii karmice acumulate in aceasta viata sau in alte vieti, astfel incat, chiar daca acum fiinta nu intelege mare lucru din ele, ea sa nu fie nevoita sa le traverseze intr-o noua existenta, avand atunci sansa sa invete, sa inteleaga si sa realizeze lucruri pe cai mai blande, mai rafinate, mai eficiente.

Insa astfel de factori coercitivi, genereaza adesea tensiuni puternice la nivel mental, blocaje emotionale semnificative induse de situatiile restrictive, refuzul fiintei de a mai continua lupta pentru o viata mai buna sau o elevare a simturilor in conditii de suferinta, limitare si durere. Apare intotdeauna o marja de risc destul de mare cu privire la efectul de crestere spirituala vs. efectul de ratacire in drama pe care il pot provoca toti acesti factori catalitici in caz de supradozare. Drept urmare, exista posibilitatea pentru o fiinta cu o anumita deschidere mental-emotionala si spirituala sa reuseasca sa se dezvolte semnificativ ca si consecinta a incercarilor fizice la care este supusa, la fel cum exista si posibilitatea ca, infruntand stimuli neplacuti mult prea puternici, alesi sa faca parte din programul de intrupare in doze nepotrivit de mari, fiinta sa se demotiveze, sa isi piarda mintile sau sa doreasca sa-si grabeasca disparitia din planul fizic. In acest caz, incercarile de polarizare a fiintei prin parcursul ales sunt mult prea precipitate in raport cu propriile capacitati de integrare a experientei traversate. Este precum in cazul cursantului la o scoala sau facultate mult prea performanta pentru capacitatile lui de asimilare, acesta dorindu-si sa invete prea multe lucruri, prea grele si intr-o perioada de timp mult prea scurta pentru cat poate el sa inteleaga si sa duca. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor