Amanetarea puterii personale prin juraminte, promisiuni si declaratii de intentie

Un capitol important din viata omului este cel al angajamentelor, al promisiunilor, al juramintelor.

Contractele cu viata incep in plan subtil, cauzal, de la o simpla declaratie de INTENTIE. Desigur, ea poate fi anulata in cazul in care o alta declartie de intentie este facuta la un moment dat noua de catre noi insine, insa acest lucru se poate intampla intr-un mod atat de simplu doar acolo unde noi insine suntem singurii implicati in propria declaratie de intentie. Atunci insa cand declaratia de intentie vizeaza un eveniment sau un context de evenimente care mai include cel putin o persoana, juramintele, promisiunile sau angajamentele facute ne urmaresc in plan subtil pana cand sunt dezlegate de toti cei in cauza, pusi de comun acord sa renunte la asteptarile legate de “contractul” facut.

Am sesizat uitandu-ma in jur ca una dintre cele mai comune si in acelasi timp iresponsabile forme de angajament este la cei care merg la cumparaturi in locuri in care toata lumea se tocmeste cu toata lumea si, in timp ce se uita peste produse, potentialul cumparator este atat de presat de un vanzator insistent sa cumpere un anume produs, incat, chiar si numai pentru a scapa de gura persuasivilor vanzatori, cumparatorul le spune ca nu are bani pe moment dar PROMITE ca va reveni ceva mai tarziu, cand, mai mult ca sigur, o sa si cumpere. Poate ca vanzatorul nu pune prea mare pret pe ce ii spune cumparatorul, dar, cu atat mai mult cu cat o face, potentialul cumparator a deschis deja in plan subtil un canal de comunicare intre el si vanzator prin care SE ANGAJEAZA sa puna la dispozitia vanzatorului o parte din propria energie si sansa. Daca vanzatorul este un individ care nu uita si nu iarta, simpla decizie de acceptare a declaratiei de intentie a cumparatorului de a se intoarce la el este un act de luare in posesie a unei bucati din structura energo-informationala a fiintei celui care a promis ca revine, aceasta constructie subtila individuala in care este incorporata vitalitate, carisma, sansa, urmand sa se ajusteze treptat pentru a functiona in favoarea vanzatorului, caruia ii va oferi posibilitatea sa se foloseasca de anumite elemente din tesatura sa pana la implinirea unui act comercial de comun acord consfintit. Nerevenirea la fata locului a cumparatorului indatorat energetic si karmic, ii confera vanzatorului posibilitatea de a jongla in actele comerciale ulterioare cu energii oportune castigului care nici macar nu sunt ale lui, fiind "extrase" de la cei care s-au amanetat pe ei insisi pentru niste gablonturi. Se poate spune ca acestia nu au stiut sa refuze un om insistent dar se poate spune si ca au preferat sa isi vanda o bucata de suflet celui care le-a oferit tentatia de a scapa ieftin, printr-o minciuna, de un eveniment care nu facea altceva decat sa le reclame o decizie asumata si ferma.

Multe alte contracte se fac atunci cand suntem indragostiti si promitem partenerului marea cu sarea, cerul si pamantul, eternitatea dragostei noastre. In momentul cand relatia se termina unilateral, curmata chiar de cel care ieri facea toate aceste promisiuni iar azi se dezice de cel caruia i s-a dat in felul acesta, rana de tradare pe care celalalt o resimte va deschide o bresa energetica in corpul cauzal al celui care pleaca fara sa se mai uite in urma, alegand, inevitabil, in locul medierii, fuga de la locul “incidentului”, fara insa a se gandi la pretul pe care il are de platit pentru aceasta lipsa de asumare a responsabilitatii. Bresa energetica astfel creata impacteaza planul cauzal individual si il va predispune pe cel care a denuntat unilateral angajamentul facut sa se loveasca de situatii dizarmonioase in viitoarele relatii, direct proportionale cu intensitatea prin care cel lasat in urma isi reclama integritatea emotionala si demnitatea relationala. In starea diametral opusa, la nervi, putem promite sa nu-l mai avem in gratii pe celalalt nicicand, putem declara ca il renegam si il desconsideram pe viata, ca nu vom avea liniste pana cand nu o sa il urmarim si in gaura de sarpe spre a-i arata cine suntem noi. Daca celalalt se leaga la randul lui prin propria intentie la declaratia noastra de intentie, demarand la randul lui ofensiva, din acel moment, pana cand securea razboiului nu este ingropata de ambii parteneri, o coarda energetica ii va lega si ii va secatui de energie ori de cate ori unul sau amandoi vor incerca sa se disculpe sau sa se distraga din situatia conflictuala, incalcand principiile contractului pe minte si pe suflet facut atunci cand si-au declarat si respectiv au consfintit razboiul reciproc dintre ei. Cu mult mai inteleapta intr-o astfel de situatie ar fi politica defensiva a celui amenintat si nu cea ofensiva prin care acesta s-ar acupla la declaratia de razboi a celui care deja a facut-o.

Pe de alta parte, nici sa nu iei decizii, sa nu faci alegeri si sa nu emiti declaratii de intentie NU ESTE O CALE SANATOASA DE A TRAI, deoarece inhiba jocul polaritatilor si, drept urmare, cresterea pe calea pozitiva sau negativa se opreste. Insa toate declaratiile de intentie, fie ele scrise sau verbale, pregatite dinainte sau spontane, trebuie facute cu maxima precautie si pe o perioada de timp determinata, marcata de termeni clari si precisi. Desfacerea unilaterala a unui contract pe corp, minte si suflet este cu atat mai grea cu cat cei implicati intr-un astfel de angajament sunt mai multi si mai fermi. Desigur ca nimic din ce s-a facut nu e de nedesfacut de-a lungul timpului, insa adesea juramintele sunt surse de corzi energetice si constrangeri karmic-cauzale purtatoare de multe limitari fizice, activabile intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat prin faptul ca fiinta poate ajunge sa fie intr-o forma sau alta posedata de entitatea individuala sau de grup care nu doreste ruperea legamantului. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro