Vitalitate vs. Constiinta

Vitalitatea este prima baza a existentei umane, fundamentul oricarei fericiri mai inalte si mai ample. In mod ideal ea ar trebui alimentata atat prin adoptarea unor bune obiceiuri de intretinere corporala, cat si la nivelul rafinarii constiintei, locul de unde vitalitatea este alimentata pe fir karmic-cauzal de ceea ce gandim, de orizonturi, emotii, viziuni, aspiratii si de modul de aducere a lor in manifestare.

Vitalitatea deriva primordial din valoarea spirituala asociata fiecarei experiente de viata avute. Perceptia spirituala poate fi considerata computerul de bord al masinariei fizice, scanteia fara de care oricata benzina punem in rezervor, motorul nu se va aprinde si echipamentul nu va functiona.

De aceea nu vor fi niciodata de ajuns exercitiile fizice, alimentatia sanatoasa, un somn de voie, placerile de weekend. In completarea lor se cer distilate cu mintea si cu sufletul experientele dificile, ce reclama confruntari si alegeri importante cu privire la valorile spirituale aferente vietii noastre de zi cu zi.

Solitudine vs. Interactiune

Cea mai eficienta cale de a invata si de a evolua imi pare mie ca este ALTERNAREA solitudinii cu interactiunea. Aceasta alternanta este un catalizator evolutiv mult mai puternic decat a te ocupa doar de propria persoana in izolare si pustietate SAU de a te confunda cu grupul pierzandu-ti identitatea prin interactiune sociala continua. A interactiona DOAR cu Sinele fara a schimba energie si informatie cu mediul inconjurator este ca si cum ai trai fara oglinzi, caz in care Sinele nu poate sesiza contextul mai general al actiunilor sale - din punct de vedere al implicatiilor si semnificatiilor. Pe de alta parte, a trai DOAR prin prisma celorlalti, a ceea ce crede, zice sau face grupul, te anuleaza ca identitate, constiinta individuala, putere personala, aspecte care se dezvolta ca urmare a contributiei tale decidente si decisive la mersul lucrurilor in aceasta lume, pe aceasta planeta, in propria viata si in vietile celorlalti. Fiecare individ il aspecteaza pe cel de langa el in procesul sau evolutiv prin reflectarea unor aspecte interioare si exterioare utile in emanciparea sa. Insa fiecare, la randul lui, are datoria, onoarea si menirea de a se introspecta pe el insusi, de a se distanta periodic de ce este in jur, identificand si slefuind in propriul camp perceptual acele trasaturi care il vor face sa-si puna amprenta lui proprie si personala asupra lumii si vietii - in acel mod neasemuit cu al nimanui altcuiva, relevant, de nereprodus, unic, pretios, valoros.

Scindare vs. Integrare

Dupa cum am vazut deja, frica, vina si atasamentul sunt fenomene care disloca parti din intregul constiintei, le aduc in stare de conflict si mai apoi le ostracizeaza, fragmentand astfel campul perceptual in diferite segmente si portiuni ce ajung sa functioneze dezbinat, izolat, anacronic.

Procesul arata cam asa: mi-e frica de realitatea x, o condamn pe y si sunt foarte atasat de z. Aceasta stare de facto mentine practic intregul scindat in bucatile de sine statatoare x, y, z. Sunt astfel alimentate realitatile separate si conflictuale x, y, z ca purtatoare de lipsuri si limitari. Alternativa este conlucrarea bucatilor in cadrul unui intreg armonic. Cum? Prin Introspectare si Psihanaliza a substraturilor suferintei, prin procesul de Moarte Arhetipala in drama si limitare, prin constientizarea si aplicarea la un nivel tot mai rafinat a ceea ce am numit Triunghiul Creativ al Manifestarii si Transformarii, prin lucrul cu Triada Intentie-Concept-Sentiment, respectiv cu Tandemul Acceptare-Respingere.

In baza unor astfel de abordari sistematizate putem deduce ca este necesara conectarea atat la sine, la propriile trairi interioare, cat si la ceea ce se intampla in afara lor, urmarind sa receptionam cu o acuratete cat mai buna semnalele pe care ni le transmite atat interiorul nostru confruntat cu exteriorul, cat si exteriorul modelat prin actiunile declansate ca urmare a ceea ce ajungem sa constientizam in interior. Asadar vorbim de perceperea unui raport de forte intre propriile stari (de angoasa / limitare sau, din contra, de entuziasm / expansiune) si energia / informatia existente in mediul inconjurator (putandu-se manifesta in sincronicitate sau in antagonism cu ideile si afectele noastre). Ceea ce avem de facut este sa ne conectam atat la stari cat si la evenimente pentru a creea racorduri cat mai consistente intre cele doua. Facem asta in scopul gasirii unui consens al corpului, mintii si sufletului vizavi de aducerea in manifestare a propriilor nevoi si aspiratii intr-un fel care sa le imbine cumva cu nevoile si aspiratiile deja existente in lumea din care facem parte.

Importanta propriilor contributii vizavi de ceea ce traim aici si acum

Cati dintre romani se uita la emisiunile "Nora pentru mama", "Capatos", "Stirile de la ora 5"? Cati dintre romani citesc "Click", "Cancan" sau "Libertatea"? E greu sa te desprinzi de circ, razboi, gafa si injurie? Atunci nimeni nu iti va putea oferi o alternativa mai buna la toate acestea! Intr-adevar, probabil ca mult timp n-ai stiut ca se poate si altfel, nu ai avut nici cea mai vaga idee despre cum poate sa arate o viata in care nu ne punem noroi in cap, si asta pentru ca nu ti-a explicat nimeni ce poti gasi dincolo de aceste manifestari gregare, lipsite de substanta. Este de asemenea adevarat ca indoctrinarea educativa se vrea una din cele mai grele incercari ale timpurilor actuale. Insa aceste justificari sunt acceptabile pana intr-un punct: propria constiinta in actiune.

Citeste in continuare despre noua perspectiva de viata a zilelor noastre »



Borne ale cresterii pe fiecare din cele doua cai spirituale

Atributele de putere ale ascensiunii pe calea negativa


Calea Negativa ii confera adeptului sentimentul ca a gasit o putere care ii da un sens major in viata, la fel cum calea pozitiva ii confera sentimentul unei puteri speciale adeptului ei. Individul polarizat negativ va dori sa ofere cunoasterea aferenta servirii sinelui cat mai multor indivizi, invatand si predand despre nevoia si legitimitatea de a-i inrobi pe altii in numele acumularii si dovedirii propriei puteri. Reprezentantii curentului spiritual de esenta negativa sunt invatati sa isi gaseasca sensul vietii si al propriilor actiuni doar in nevoile si dorintele care tin de suprematia individuala fata de orice. Hedonismul (cultul propriilor dorinte si placeri in detrimentul a orice altceva) este adesea parte integranta a conceptiei despre viata a celor care-si deservesc in mod exclusiv Sinele. Intelepciunea Caii Negative este stiinta cooptarii liberului arbitru a cat mai multor Suflete intr-o lucrare de control si dominatie a tot ce nu este suficient de puternic, stralucitor, determinant. Autoritatea absoluta reprezinta satisfactia suprema pe o astfel de cale.

Citeste in continuare »

Drumul eroului si trairea legendei personale pe calea pozitiva


Eroul spiritual confrunta orice situatie, isi accepta conditia limitata dar in acelasi timp tinde sa si-o depaseasca si face acest lucru empatizand, vibrand, canalizandu-si energiile creatoare in directia celor mai inalte aspiratii ale sale. Cauta sa se descopere pe el insusi intr-o multitudine de contexte si incearca tot timpul sa aiba o idee destul de clara despre ce il motiveaza, ce il reprezinta cu adevarat si unde se gaseste pe drumul catre implinirea CU INTEGRITATE a dezideratelor corpului, mintii si sufletului sau. Nu raspunde la evenimente exclusiv pe baza de frica, nu se invinovateste ca nu a facut destul si nu arata cu degetul la altii atunci cand lucrurile nu merg asa cum ar fi dorit el, nu creeaza psihoze - nici de atractie, nici de respingere - vizavi de ceea ce ii place sau ii repugna. Eroul caii spirituale de esenta pozitiva isi contureaza prin intentie ceea ce doreste sa manifeste, capabil oricand sa ceara de la viata orice dar pregatit tot timpul sa nu primeasca nimic.

Citeste in continuare »

 

Boala ca factor catalitic evolutiv

Tiparele de sanatate sau boala asociate lumilor dualitatii


In ceea ce priveste sanatatea sau boala, comenzile sunt date in general de corpul cauzal: ramanem sanatosi sau ne imbolnavim. Daca decizia este boala, pe fir cauzal se atrag mecanismele imbolnavirii si corpul incepe sa cedeze. Refacerea corpului se realizeaza tot dupa tiparul cauzal. Refacerea nu are loc daca tiparul nu permite. Atata timp cat acesta transmite ramanerea in boala si handicap, corpul va reproduce handicapul si boala, ramanand disfunctional. Din momentul in care cauzalul decide ca este momentul unei insanatosiri deoarece au fost parcurse niste etape de lamurire cu viata, se ajunge la un context de vindecare.

Citeste in continuare »

Bolile contagioase


Ceea ce se numeste boala contagioasa poate fi privit drept efectul produs de o comunitate de fiinte microbiologice de densitatea a 2-a actionand ca factor invaziv si limitativ asupra fiintelor de densitatea a 3-a care au nevoie sa aprofundeze anumite aspecte si contexte ce tin de o raportare spiritualizata la Sine si la celalalte Sine. Daca aceasta experienta a limitarilor corporale nu este necesara pentru ca anumite intelegeri mai mult sau mai putin subtile sa se activeze in constiinta omului, atunci creaturile de densitatea a 2-a nu vor avea nici un efect asupra complexului corporal al fiintei de densitatea a 3-a.

Citeste in continuare »

 

Drama ca declansator de raspunsuri reactive, ofensive sau creative in functie de polaritate

Reactia automata la drama a celui insuficient polarizat


Atata timp cat individul nu si-a definit apartenenta la un proces de maturizare intensiva in acord cu valorile caii spirituale pozitive sau negative, atunci cand este confruntat cu drama, de cele mai multe ori reactioneaza inconsistent si orbeste prin automatisme de comportament si atitudini haotice. El nu sesizeaza oportunitatea de crestere din spatele dramei, nu intelege de ce drama este importanta ca proces de invatare in vederea clarificarii si sustinerii unei alegeri individuale complexe: Serviciul Orientat Catre Sine sau Serviciul Orientat Catre Altii. Atata timp cat alegerea nu este facuta si individul nu se mobilizeaza prin gand-cuvant-fapta catre o zona sau catre celalalta a evolutiei si devenirii sale, el va intampina drama in cel mai dezavantajos mod posibil, prin Triunghiul Comportamentelor Reactive.

Citeste in continuare »

Ofensiva pe calea dramei a individului polarizat negativ


Atunci cand triunghiul dramei exista deja si se manifesta in viata de zi cu zi, apare oportunitatea de polarizare pe calea negativa a individului care speculeaza lipsa de inteligenta si de iluminare a celor mai putin treziti, educati si benevolenti in orice sector din viata de zi cu zi. La fel cum individul aspirand la Calea Pozitiva are nevoie sa proceseze triunghiul dramei de asa natura incat sa poata da nastere la atitudini si actiuni generatoare de putere compasiva, Calea Negativa are la randul sau nevoie sa se dezvolte in directia procesarii acestui triunghi al dramei catre o putere ofensiva. Atitudinile si comportamentele vizavi de drama ale individului polarizat negativ le-am putea sintetiza intr-un asa numit Triunghi Ofensiv al Transformarii pe Calea Serviciului Orientat catre Sine.

Citeste in continuare »



 

Raspunsul creativ la drama al omului polarizat pozitiv


Atunci cand individul polarizat pozitiv - din punct de vedere al sistemului sau de valori si prin actiuni / decizii aducand si atestand aceste valori in viata de zi cu zi - intalneste o situatie de criza si o potentiala drama, el va reusi sa priveasca dincolo de contextul de moment si sa discearna semne si semnale ale emanciparii fiintei dincolo de firul epic al povestii. Fiecare individ are propriul sau drum in viata, iar pentru adeptul la Calea Pozitiva a Serviciului Orientat Catre Altii, indiferent de locul in care se afla pe acest drum, drama va fi intampinata printr-o suita de atitudini si comportamente pe care le-am putea grupa generic intr-un asa numit Triunghi Creativ al Transformarii.

Citeste in continuare »

Cocrearea realitatii prin obiective universale pe calea pozitiva


A-ti stabili obiectivele vietii si a urmari ca prin fiecare pas facut sa te apropii din ce in ce mai mult de realizarea lor este un proces avand capacitatea de a da un scop si un sens major existentei noastre, de a comuta viitorul pe destin, de a ne oferi noua insine motivatii de nezdruncinat in demersurile de orice fel, precum si capacitatea de a genera tot mai multa putere de manifestare si foarte multa focusare pe constructia care incepe din apele adanci ale forului nostru interior si se termina in cel mai evident mod la nivelul planului fizic. Am numit acest parcurs CO-CREAREA REALITATII, un joc interactiv si dinamic ïn care coexistam cu toate celalalte lucruri.

Citeste in continuare »

 

Creatia in subtil si in concret pornind de la nivelul intentiei compasive

Un act de creatie universal se desfasoara pornind din planul cauzal al intentionarii sale si mergand pana in planul material al infaptuirii actiunilor corespunzatoare. A sari peste etape de timp, de rafinare si de sedimentare a procesului, nu eficientizeaza materializarea obiectivului sau autosustenanta sa. Nici a invada sau a submina alegerile si creatiile altora nu misca mai bine lucrurile, caci te scoate de pe fagasul universalitatii si creeaza drama si blocaje, adica un parcurs cu obstacole si durere. Intentia care are la baza o intelegere atat compasiva cat si confruntativa vizavi de ceea ce se urmareste a fi realizat, reprezinta cheia care deschide usa celui mai bun parcurs posibil pentru obiectivul vizat.

FOCUSAREA pe obiectiv se intampla in plan subtil prin triada intentie-concept-sentiment. In plan concret, FOCUSAREA devine MANIFESTARE si se intampla prin triada gand-cuvant-fapta, imputernicita pe fiecare element in parte de triada din subtil intentie-concept-sentiment. Dupa cum putem observa, subtilul este intotdeauna caramida concretului, pe care il alimenteaza si il articuleaza. O definitie sugestiva a elementelor din subtil ar fi urmatoarea:

- Intentia poate fi definita drept un impuls creativ constient, focusat, non reactiv si non rezistiv de anticipatie a unui act de creatie. Intentia este cea care activeaza obiectivul, asumarea drumului pana la el si demarajul propriuzis in procesul de cocreare a realitatii.
- Conceptul reprezinta segmentul mental al oricarui act de creatie, constructorul sau cel care proiecteaza totul in tandem cu intentia. Conceptul structureaza obiectivul si il defineste ca si constructie informationala, ca imagine mentala, ca mecanism logic-intuitiv de organizare a faptelor.
- Sentimentul (sau afectul) este fiorul sufletesc al trairii propriei creatii, de la momentul intentionarii ei pana la aducerea sa in manifestare. Afectele au intotdeauna legatura atat cu intentia, cat si cu procesul de conceptualizare iar mai apoi cu manifestarea propriuzisa. Atunci cand oricare dintre acestea nu sunt aliniate cu cerintele si rigorile Sinelui mai Inalt (esentialmente spirituale), cand lipsa unei anumite fiabilitati, armonii sau sincronicitati este ignorata, planul afectiv declanseaza stari sufletesti apasatoare prin care semnaleaza intuitiv disfunctionalitatea, invitand la ajustari corespunzatoare.

Citeste in continuare despre ce este intentia si ce nu este ea »





Alinierea gand-cuvant-fapta a demersurilor individuale catre progres si evolutie

In munca spirituala pe Calea Pozitiva a Serviciului Orientat catre Altii nimeni nu isi poate permite sa faca abstractie de propriul exemplu. Propovaduirea valorilor nealiniate cu stilul de viata personal, discrepanta intre ce spui si ce faci, indemnurile din teorie care nu concorda cu practica reprezinta tot atatea probleme in ceea ce priveste sustinerea din spatiile cauzale de care aspirantul are nevoie sa beneficieze pe un traseu autosustentabil al existentei sale. Simplul fapt de a nu alinia gandul, cuvantul si fapta in viata de zi cu zi presupune creearea unor perturbatii in karma care vor determina aparitia pe firul vietii a numeroase fenomene posibil zguduitoare, menite sa te faca sa realizezi neadevarul din propriile vorbe, lasitatea din propriile fapte sau ipocrizia din falsele intentii afisate.

Despre ONESTITATE

Onestitatea este un ingredient foarte important al dezvoltarii personale si al oricarei schimbari favorabile pe drumul vietii. Onestitatea fata de ceilalti deriva din onestitatea fata de sine. Sunt cateva reguli de baza care activeaza in individ filonul de forta spirituala al onestitatii.

Dincolo de un astfel de sistem de reguli, care tine de practica onestitatii in viata de zi cu zi, neaplicarea lui conduce aproape fara exceptie la plafonare, decredibilizare, auto-ridiculizare, prin imbratisarea de-a gata si de-a valma a celor mai simpliste, usuratice si la indemana poteci, dogme si norme. Conformismul apatic, auto-sabotarea si auto-limitarea sunt cateva din consecintele extrem de neplacute - dar inevitabile - ale unei abordari a vietii lipsite de onestitate.

Citeste in continuare despre regulile onestitatii »



Paradoxul Acceptare-Respingere

Ce inseamna acest paradox?

INSEAMNA sa-ti dai voie cu onestitate (fata de sine si fata de orice alt sine) sa nu suporti, sa nu degusti, sa nu doresti sa dai curs lucrului care te agreseaza, te deranjeaza, iti creeaza disconfort si lehamite, imbratisand insa pe de-antregul experienta contactului cu lucrul respectiv. A RAMANE IN MIJLOCUL EXPERIENTEI ADMITAND CA NU ADMITI este cheia rezolvarii paradoxului de a fi conectat la intreaga Creatie, cu nenumaratele ei forme de manifestare, in timp ce te mentii o constiinta bine diferentiata in cadrul acestei Creatii.

Este practic concilierea a doua aspecte care aparent se exclud unul pe celalalt din existenta:
- COMUNIUNEA cu experienta vs. DELIMITAREA in cadrul ei;
- ACCEPTAREA a tot ce vine vs. RESPINGEREA a tot ce nu convine.

Citeste in continuare despre lucrul cu paradoxul acceptare-respingere »



Atitudini purtatoare de forta spirituala

Compasiune vs. Mila


MILA: Saracul de el, n-a fost in stare sa faca nimic cu viata lui, o sa fac eu si pentru el ca sa-l scap de aceasta mare problema!

COMPASIUNEA: Nu il voi salva eu, dar ii voi fi alaturi in timp ce se va salva singur!


Puterea pe o cale spirituala de esenta pozitiva nu poate fi stimulata prin mila, ci intampinand persoana cu o doza de compasiune menita sa stimuleze eforturile persoanei de a-si rezolva singura problemele. Daca nu respectam aceasta norma spirituala de conduita, intram in rolul dramatic al SALVATORULUI, respectiv al VICTIMEI, acumuland consecinte karmice.

Ajutorul nu este exclus, dar el nu este oferit ca o suplinire a lipsei de efort si de preocupare a persoanei care il primeste.

Comportamente flexibile


Atitudinea flexibila in fata unei situatii aduce in discutie folosirea tariei si respectiv a blandetii in doze diferite, la momente diferite, fara a ezita cand situatia o cere sa oferi versiunea tare si nu pe cea moale, tocmai pentru a preintampina o calamitate sau pentru a constientiza o persoana altfel de ne constientizat.

In mod asemanator, este important ca blandetea sa poata fi folosita cu aceeasi usurinta ca si taria in momentul in care simtitm ca putem interveni gentil acolo unde suntem cat de cat ascultati, cat de cat bine primiti, cat de cat intampinati cu intelgere si bun simt. Blandetea este foarte potrivita ca moneda de schimb la masa unor tratative si negocieri despre probleme ale trecutului, prezentului sau viitorului vizavi de care exista argumentatie, disponibilitate si deschidere de ambele parti.

 

Vampirizarea energetica in cazul unui conflict sau cum pierdem energie in relatiile toxice

Nelinistea pe care o traim pe fond de frica, vina sau atasament tulbura campul nostru energetic. In functie de natura conflictului (faptic, sentimental, ideologic), ancorele energetice ale celui mai puternic si mai abil, mai incisiv si mai stapan pe situatie se fixeaza in diverse zone ale campului energetic al celui mai slab si mai tulburat. In cazul in care conflictul este mentinut multa vreme, apare riscul materializarii unor boli, corpul victimei suferind un dezechilibru energetic cronic.

Citeste in continuare despre energetica in cazul conflictelor »





Conexiunea vampirica dintre oameni ca impuls evolutiv de crestere in putere si compasiune

Sunt si aspecte pozitive in comportamentul celor care au tendinta sa posede, sa domine, sa vampirizeze. Uneori criticile lor sunt pertinente, atacurile lor surprind ignoranta din oameni, capacitatile lor ofensive scot la lumina indolenta multimii care poate lua forme dintre cele mai monstruoase intr-un context care solicita exact opusul, adica empatie, solidaritate, creativitate. Atata timp cat calitatile umane la orice nivel sunt activate de ofensiva celui puternic, provocator, pretentios, incisiv, persuasiv, scopul evolutiv din punct de vedere spiritual este implinit. Puteri adormite se pun in miscare, o anumita forma de cunoastere incepe sa se dezvolte, forta si gratia se trezesc la viata. Problema apare atunci cand criticile si incisivitatea celui agil, puternic si dominant devin - din manifestari incomode - atacuri injositoare, lipsite de scupule, distructive, dezumanizante, nimicitoare.

Citeste in continuare despre beneficiile evolutive ale conexiunilor vampirice dintre oameni »




Purificarea energetica a spatiilor locuite si locuibile

Conform indicatiilor furnizate Carlei in cadrul transmisiunilor din partea comunitatii Ra, purificarea energetica a spatiilor locuite si locuibile este extrem de necesara pentru armonizarea si imputernicirea locului in care ulterior se doresc realizate lucruri semnificative. Ea se intampla cel mai bine cu ajutorul a 3 ingrediente fizice si catvea psihologice/metafizice.

- Ingredientele Fizice: apa, sarea, usturoiul.
- Ingredientele Psihologice si Metafizice: consacrarea, invocatia, ritualul.

Reziduurile energetice sunt ABSORBITE de vibratia apei si NEUTRALIZATE de vibratia purificatoare a sarii. Usturoiul are darul si harul de a ELIMINA entitatile astrale joase din spatiile locuite. Usturoiul taiat in bucati respinge fiintele astrale cu vibratie dizarmonioasa din orice spatiu, acestea neputand sa suporte coexistenta cu emanatiile vibratorii ale usturoiului. Practic exercitiul ne faciliteaza conectarea prin mijloacele mentionate la sfere de forta si gratie din acest Univers care alunga entitatile ostile si neutralizeaza energiile grele.

Citeste in continuare despre metodele de purificare a spatiilor »



Trairea si constientizarea vietii de la nivelul primelor 4 chakre (centri energetici)

Inainte de a urca pe nivelul 4, este important sa avem o idee cat mai clara despre atributele de constiinta si manifestare aferente primelor 3 nivele, considerate baza si fundamentul existentei umane:

- Muladhara: instinct de supravietuire, posesiune, procreare, perpetuare
- Svadhisthana: senzualitate, sexualitate, placere, dorinta
- Manipura: analiza, sinteza, hotarare, determinare

O buna parte din oameni functioneaza doar pe MULADHARA. Ei se limiteaza la siguranta zilei de maine, sunt obsedati de casa si masina, vor sa aiba pensie si asigurare de sanatate, sa isi vada copiii casatoriti si avand urmasi, vor ca totul sa arate ca un manual de practici standard pentru o viata ca scoasa din cutie si numai buna de asternut in fata geamului precum zestrea fetei mari la maritatul ei. Daca ceva nu este conform indrumarului, atunci alearga neobositi sa realizeze acel lucru. Totul este o goana dupa siguranta, reperele vietii fiind “treaba ca de-obicei” si “trebuie sa o facem si pe-asta ca sa fim in randul lumii”.

Cei care nu raman inregimentati in prima categorie si admit ca viata e mai mult decat o polita de asigurare, cauta sa isi descopere acea latura a personalitatii ce reclama - in plus fata de supravietuire - cultivarea si afirmarea emotiilor, a dorintelor, a senzualitatii si sexualitatii, ajungand pe aceasta cale sa experimenteze stari de constiinta aferente celui de-al doilea centru energetic. Practic cei care isi traiesc apogeul perceptual al existentei lor pe acest nivel functioneaza pe primele doua chakre: MULADHARA + SVADHISTHANA, admitand ca daca nu au treburi de rezolvat, atunci vor avea cel mai probabil o idila de savurat. Majoritatea oamenilor de pe planeta isi traiesc viata in mod predilect pe primul nivel, infuzand, din cand in cand, ceva trairi din cel de-al doilea. Practic ei se limiteaza la siguranta zilei de maine si, uneori, daca mai ramane timp si chef, la placerile imediate ale zilei de azi.

Urmeaza categoria celor care urca pe MANIPURA ca stare de constiinta. Cei care se plaseaza aici ajung sa aiba obiective si teluri relativ ample, sa isi stabileasca tinte si traiectorii de viata, sa faca planuri si sa le duca la indeplinire, fiind preocupati de realizarile lor pe plan socio-profesional cel putin la fel de mult ca de celalalte lucruri sau chiar in detrimentul lor (caz in care Manipura este dezechilibrata in raport cu Svadhisthana sau Muladhara). Manipura este nivelul de constiinta al celor care isi doresc sa intreprinda actiuni de anvergura si sa aiba succes, sa acceada la diverse pozitii importante in cadrul societatii si sa isi faca auzit punctul de vedere, sa realizeze lucruri semnificative prin mijlocirea propriei vointe si viziuni. Cei care au centrul Manipura bine dezvoltat fac din orice lucru considerat important un proiect si un deziderat. La acest nivel intra in joc relatiile formale, tinand de raporturile de cointeresare dintre oameni: familiale, sociale, profesionale.

Citeste in continuare despre conexiunea dintre primii trei centri si cel de-al patrulea »



Gratia in relatiile personale si sociale

Un individ care la nivel relational traieste pe Svadhisthana sau pe Manipura cel mult, va fi dragastos si atent doar atata timp cat nevoia de cealalta persoana il motiveaza sa faca gesturi dragute si doar in termeni de cerere si oferta. Iubirea de cuplu care nu este dublata de iubirea de oameni nu este o iubire spirituala, infuzata de gratie, urcand pana pe Anahata, ci mai degraba un atasament cu alura de indragosteala fata de ceea ce are celalalt de oferit.

Insa gratia nu inseamna nici sa te duci habotnic inspre oameni oportunisti, superficiali sau profitori, tu dand totul si neasteptand nimic la schimb. Relatia cu aceasta categorie de persoane ar trebui reinventata fata de ceea ce se vehiculeaza in prezent prin cartile si pe la cursurile de dezvoltare personala, unde se pune foarte mare accent pe "iubirea neconditionata", fara insa a se nuanta intensiv acest concept. Foarte pe scurt, atitudinea de fond este cea care face diferenta, validand sau invalidand actiunile pe care le intreprinzi. Poti sa intampini acesti oameni cu gratia de a nu incerca sa le combati dreptul la ignoranta, indolenta si indiferenta, la pretentii si autosuficienta, urmarind insa tot timpul sa iti faci propria ta alegere de a nu fi asa, de a nu functiona dupa aceasta reteta, de a nu te asocia cu exemple de genul acesta. La polul celalalt, poti sa te lupti si sa te zbati, sa pretinzi si sa acuzi, cautand argumente acolo unde absenta gratiei din propriul camp perceptual - manifestata prin incapacitatea de a permite celuilalt sa se subordoneze propriului sau nivel de constiinta - reprezinta de fapt argumentul de fond al tuturor disputelor din respectiva relatie conflictuala.

Amanetarea puterii personale prin juraminte, promisiuni si declaratii de intentie

Un capitol important din viata omului este cel al angajamentelor, al promisiunilor, al juramintelor. Contractele cu viata incep in plan subtil, cauzal, de la o simpla declaratie de intentie. Desigur, ea poate fi anulata in cazul in care o alta declartie de intentie este facuta la un moment dat noua de catre noi insine, insa acest lucru se poate intampla intr-un mod atat de simplu doar acolo unde noi insine suntem singurii implicati in propria declaratie de intentie. Atunci insa cand declaratia de intentie vizeaza un eveniment sau un context de evenimente care mai include cel putin o persoana, juramintele, promisiunile sau angajamentele facute ne urmaresc in plan subtil pana cand sunt dezlegate de toti cei in cauza, pusi de comun acord sa renunte la asteptarile legate de “contractul” facut.

Citeste in continuare despre cum ne pierdem puterea cand ne angajam fara discernamant »



Comunicarea prin Forta si Gratie

Vocea diafragmatica este acel mod de comunicare verbala care se intampla simultan de la nivelul abdomenului si de la nivelul pieptului si in care este angrenata vitalitatea noastra si vibratia inimii. Acest mod de a ne adresa interlocutorilor nostri este capabil sa transmita cu putere, din interior catre exterior, cuvantul nu doar gandit ci si simtit si cu atat mai mult imputernicit energetic. Este intensitatea si fermitatea pe care o putem da comunicarilor noastre pentru ca acestea sa ajunga intr-un mod cat mai impactant acolo unde sunt dorite si asteptate.

Ca si adepti ai unei cai spirituale, constienti fiind ca nu facem lucrurile la intamplare in viata asta, este important sa reusim sa ne folosim cuvintele intr-un mod eficient, transimtandu-ne mesajele catre cei din jur intr-o maniera vibranta, aflata in acord cu profunzimea convingerilor noastre si cu disponibilitatea celor care au nevoie sa fie atinsi de ele. Impartasirea informatiei si a valorilor proprii intr-un mod capabil sa maximizeze impactul si efectul cuvintelor in constiinta auditoriului, contribuie la eficientizarea demersurilor noastre catre implinirea obiectivelor vietii, constituind un act sacru de daruire fata de Creatie si fata de Creator.

Citeste in continuare despre comunicarea implicand fiecare centru energetic »



Dinamicile de putere si compasiune in relatiile de dragoste

Ne putem pierde tonusul, energia, stralucirea si creativitatea fara ca cineva sa ne provoace asta in mod special, doar pentru ca ne inchidem singuri canalul de comunicare cu forta spirituala a compasiunii universale. De exemplu, intr-o relatie de dragoste adeseori pierdem energie ca urmare a faptului ca abuzam sau ne lasam cu nonsalanta abuzati. Fiecare dintre noi avem misiunea de a lucra in aceasta viata cu abilitatile proprii de intelegere a felului in care dispunem de altii sau lasam pe altii sa dispuna de noi, impiedicand astfel energia armoniei si abundentei de orice fel sa curga liber. Momentul in care ni se permite prea mult de catre celalalt, este adesea momentul in care ajungem sa abuzam. La polul celalalt, partenerul de viata poate incepe la un moment sa dispuna dat in mod abuziv de energia noastra, simtindu-se bine prin prisma a ceea ce primeste si nerefuzand nimic din ceea ce ar putea folosi.

In general ne pierdem puterea in scenarii de co-dependenta, precum atunci cand asteptam infrigurati, plini de povesti acuzative si extrem de impulsivi ca partenerul sa vina acasa dupa cateva ore de intarziere. Orele de asteptare agitata pe o stare de non acceptare a situatiei (dublata de pretentii si proiectii), ne-au consumat deja energia. Pe care vom incerca sa o recuperam intr-un mod adesea ostil, disimulat sau fatis, chiar de la partener. Poate ca este justificabil sa cerem explicatii, insa este foarte importanta starea interioara din care o facem si atitudinea pe care o manifestam fata de celalalt. Nu putem avea o interactiune constructiva - cu atat mai mult intr-o situatie de criza - daca in mintea si-n sufletul nostru ne percepem folositi, indepartati, ignorati, respinsi, desconsiderati, fara valoare si fara importanta. Poate chiar sutem folositi, indepartati, ignorati, dar aceasta realitate ne afecteaza in mod dramatic doar atunci cand nu reusim sa ne ridicam deasupra ei, mai exact atunci cand ajungem sa ne identificam cu povestea sordida, sa fim exact cine spune ea ca suntem.

Citeste in continuare despre transferurile de putere si compasiune in relatiile amoroase »




Raporturile de putere si compasiune dintre om si celelalte regnuri

Regnurile sunt interconectate intre ele. Animalele reflecta inocenta pierduta din oameni, oamenii stimuleaza latura mentala a oricarui animal cu care intra in contact. Animalul este omul lipsit in totalitate de ideologie. Omul este animalul investit cu personalitate si cu individualitate. Pitagora spunea cu mii de ani in urma: "Atata vreme cat oamenii vor masacra animalele, ei se vor ucide unii pe altii. Cel care seamana moarte si durere printre alte fiinte nu are cum sa culeaga bunatate si iubire pentru fiinta lui." Altfel spus, nici un regn nu se naste exclusiv pentru a fi exploatat pana la exterminare de un altul. Aceasta este conceptia materialista si egotico-maniacala despre viata, iar daca am fi putin mai atenti la relatiile iluminate dintre fiinte, fie ele animale si oameni, plante si oameni, pietre si oameni, am realiza ce resurse deosebite reprezinta aceste asocieri pe zona de constiinta si inaltare a fiecarui regn si a tuturor impreuna.

Citeste in continuare despre relatiile dintre regnuri »



Rabdarea ca mijloc de implinire personala

Rabdarea nu inseamna resemnare. Ea este precum o bila pe un resort comprimat. Faciliteaza acumularea unui anumit tip de cunoastere si, prin urmare, a unui anumit tip de putere vizavi de o lectie, o tema, un subiect. Iar cand resortul este in sfarsit eliberat, cand situatia din potrivnica devine favorabila, dinamica bilei de pe resort poate fi una extrem de puternica si de precisa in implinirea dezideratului pentru care s-a rabdat. Insa rabdarea presupune atat acceptare (vizavi de ceea ce este) cat si determinare (vizavi de ceea ce se doreste). O rabdare mult prea indarjita si agresiva sau mult prea indiferenta si nepasatoare, care naste asadar fie incrancenare, fie resemnare, blocheaza energia creativa a implinirii optime a scopului pentru care se rabda si diminueaza sansele de reusita. Este echivalentul timpului cu care nu te mai intalnesti decat poate cu pretul unei noi suferinte inca o data si de la inceput. Sau, este precum examenul pentru care te-ai pregatit in proportie de 90%. Adesea, diferenta dintre succes si insucces o fac exact acele 10 de procente in fata carora ai hotarat ca obiectivul tau nu este suficient de important pentru a merita o mobilizare la nivelul tuturor resurselor tale. De aceea momentele de restriste nu ar trebui evitate sau pacalite, ci acceptate si confruntate cu multa atentie si grija.


Creatia universala individualizata

Studiul teoriei dublat de trairea ei, dobandirea unui anumit grad de putere si compasiune atat ca intelegere cat si ca manifestare, sunt evolutii cat se poate de personale si de personalizate. Principiul unicitatii fiintei se oglindeste in fondul si forma propriilor infaptuiri si realizari. Orice materializam prin propria determinare este expresia viului original, a Creatorului unic din fiecare - nedefinibil, irepetabil, un mister, o minune. Individualitatea nu exclude Universalitatea (racordarea la o armonie generala a lucrurilor), ci o diversifica la infinit. Universalitatea la randul ei confera individualitatii temeinicie, acea inspiratie de a creea lucruri care se includ si se sustin unele pe altele dar se si provoaca si se completeaza intre ele in cele mai surprinzatoare moduri.

Citeste in continuare despre creatia universala individualizata »




 


Comentarii (2)

COMENT. #1 - Dorina Dumitrescu

Extraordinar, interesant, bine de stiut chiar si pentru cunoscatori! Multumiri sincere!

11/06/2019 - 10:53

 

COMENT. #2 - Eduard

Cu drag!

11/07/2019 - 03:43

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere..



 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere



 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Ajutorul primit, consecinta spirituala a celui oferit



 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” ~ Joseph Campbell

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield

- "O tara de oi cere un guvern de lupi." ~ Edward R. Murrow

- "Cand pierzi ceva, nu pierde lectia." ~ Dalai Lama

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." ~ Leonardo Da Vinci

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." ~ OSHO

- "Cei slabi nu pot sa ierte, iertarea este atributul celor puternici." ~ Mahatma Gandhi

- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." ~ Abraham Lincoln

- "E necesar sa deprinzi un nou mod de a gandi pentru a manifesta un alt mod de a fi." - Mariane Williamson

- "Cel mai mare esec nu este faptul ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." - Leon Adama

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect." ~ Lyssa Royall

- "Transformarea personala are efecte globale. Pe masura ce progresam, progreseaza si lumea. Revolutia care va salva lumea este in mod ultimativ una personala." ~ M. Williamson

- "Opusul dragostei nu este ura, este indiferenta. E apatia. Este sa nu-ti pese catusi de putin." ~ Leo Buscaglia

- "Religia reprezinta credinta oarba in experienta altcuiva. Spiritualitatea inseamna sa ai propria ta experienta." ~ Deepak Chopra

- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat." ~ Melanie Joy

- "Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!" ~ Prof. Dr. Ana Aslan

- "Iubirea o lasi sa arda pana la capat, ca o lumanare. Nu o stingi brusc daca vrei sa ai sufletul impacat." ~ Ileana Carstea

- "Un om trebuie sa fie suficient de matur ca sa-si recunoasca greselile, destul de destept ca sa invete din ele si indeajuns de tare ca sa le indrepte!" ~ Alphonse Allais

- "Caracterul unui om nu se arata in momentele de comfort, ci in cele de schimbari si controverse." ~ Martin Luther King

- "Cele mai intunecate locuri din iad sunt rezervate acelora care isi mentin neutralitatea in vremuri de criza morala." ~ Dante Alighieri

- "Lucrurile de care esti cu adevarat pasionat nu sunt intamplatoare, ele sunt chemarea ta." ~ Fabienne Frederickson

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti."
~ Gina Senarighi

- "Grosolania este imitarea puterii de catre persoanele slabe." ~ Eric Hoffer

- "Intotdeauna pare imposibil, pana cand se intampla." ~ Nelson Mandela

- "Adevarata ignoranta nu este absenta cunoasterii ci refuzul de a o dobandi."
~ Karl Popper

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak

- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant

- "O lume diferita nu poate fi construita de oameni indiferenti." ~ Peter Marshall

- "Nu conteaza prea mult ce privesti, conteaza intotdeauna ce vezi." ~ Henry Thoreau

- "Singuratatea nu inseamna sa nu ai oameni in jurul tau. Inseamna sa nu ai cu cine sa impartasesti lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine." ~ Carl Jung

- "Cat timp exista abatoare, vor exista razboaie, campuri de lupta si sange varsat."
~ Leo Tolstoy

- "Integritatea inseamna sa actionezi corect si moral chiar si atunci cand nimeni nu este atent la ce faci." ~ C. S. Lewis

- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez

- "Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinte." ~ Proverb Chinezesc

- "Nu ai idee cat de puternic poti fii pana cand a fi puternic nu devine singura optiune disponibila." 
~ Bob Marley

- "Cele 3 principii de baza ale dinamicilor de viata tridimensionala:
1 - Ceea ce credem, manifestam.
2 - Ceea ce simtim, atragem.
3 - Ceea ce intreprindem, devenim."

           ~ intelepciune contemporana

 

Interactiunile dintre persoane variat polarizate



 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro
 

 Viata ca un puzzle, cel mai rodnic mod de a trai



 


Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 

Evolutia personala prin negativitate vs. pozitivitate



 


Motto..


Sunt un om viu.
Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain.
Abia am timp sa ma mir ca exist, dar
ma bucur intotdeauna ca sunt.

Nu ma realizez deplin niciodata,
pentru ca
am o idee din ce in ce mai buna
despre viata.

Ma cutremura diferenta dintre mine
si firul ierbii,
dintre mine si lei,
dintre mine si insulele de lumina ale stelelor.
Dintre mine si numere,
bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3.

Iau in serios iarba,
iau in serios leii,
miscarile aproape perfecte ale cerului...

Nichita Stanescu

 
 

Experiente de cunoastere..



 


Modul optim de lecturare..


Deoarece proiectul FortaSiGratie ofera informatii neobisnuite, interconectate si diversificate, este recomandata parcurgerea materialului in ordinea sectiunilor (de la stanga la dreapta), respectiv in ordinea articolelor existente in cadrul fiecarei sectiuni (de sus in jos). Fiecare bucata de continut are un rol important si unic in intreaga tesatura a comunicarii. Accesarea ordonata a compozitiilor favorizeaza integrarea informatiilor intr-o viziune rafinata si de ansamblu.