Triunghiul psiho-emotional al dramei

Confruntarea cu evenimentele vietii si invatarea prin intermediul dinamicilor planului fizic produce adesea criza, confuzie, impotrivire. Aceste tensiuni pot fi creative pana la un punct dupa care, netransformate, ele devin nocive pentru ca genereaza intr-o cantitate mult prea mare FRICA, VINA, ATASAMENT, acumulate si conectate intr-un triunghi al dramei la nivel afectiv. Este nivelul emotiilor reactive generatoare de blocaje pe drumul vietii.
FRICA
este sentimentul care defineste cel mai bine refuzul de a explora ceea ce nu cunosti. Intr-o prima faza frica e sanatoasa. Ea indica o cumpana si solicita o analiza inainte de a decide in ce masura si cu ce intensitate oferim un anume raspuns la un stimul stresor. Frica este aproape intotdeauna un indicator de a mai depasi niste limite. Mai degraba decat a combate frica, provocarea este de a o infrunta pentru a lua contact cu adancimi ale mintii si sufletului care nu pot fi trezite si lamurite decat prin experimentarea fricii. Intr-un final frica ne poate umple de inspiratie si de putere sau ne poate goli de energie si de viata. Folosirea mai mult sau mai putin eficienta a fricii pe post de catalizator al constiintei se reflecta in actiunile noastre, determinate fie de o confruntare asumata si decisiva cu evenimentele generatoare de frica, fie de o ramanere in compromisul si promiscuitatea unui banal cotidian blocant si debilitant. CURAJUL, spunea Ambrose Redmoon, nu inseamna absenta fricii; inseamna a considera altceva ca fiind mai important decat frica. Pe calea Serviciului Orientat catre Altii, acest "altceva" datator de curaj este adesea manifestarea unei atitudini bazate pe integritate, atat fata de propriul Sine cat si fata de toate celalalte Sine. Dobandirea unei astfel de atitudini integre tine de intelegerea faptului ca atat propriul Sine cat si orice alt Sine sunt de-o potriva o expresie a Creatorului unic, care cauta o cale de a se experimenta pe el insusi la un nivel din ce in ce mai elaborat prin interactiunea dintre aceste unitati de constiinta ale sale, Tu si Celalalt. Integrarea unui astfel de adevar in manifestarile constiente ale fiintei nu doar ca alimenteaza curajul de a confrunta lucrurile ci, mai mult decat atat, trezeste in fiinta o dragoste metafizica de Creatie si de Creator, purtatoare de forta spirituala.

Atentie insa la urmatorul aspect: CURAJUL nu exclude PRECAUTIA. Traim inconjurati de forte mult mai mari ca noi, pe care nu le intelegem si pe care nici nu avem cum sa le intelegem in totalitate cu mintea si cu simturile actuale. A renunta la precautie si a pune asta pe seama unui curaj debordant (de aberant), ieftin si teribilist, este o lipsa de inteligenta si de intelepciune, de multe ori dublata de grandomanie si elitism.

VINA este sentimentul care se dezvolta atunci cand consideri ca un episod de viata care comporta anumite invataturi si lectii menite sa te creasca si sa te dezvolte este de fapt o executie publica in scopul de a evidentia faptul ca nu esti suficient de bun si nici nu ai cum sa fii, prin urmare esti vinovat pentru ceea ce esti, respectiv pentru ceea ce nu esti. Este un sentiment mai nociv decat frica pentru ca produce o autoflagelare ingrozitoare si face ca omul sa isi refuze insasi experienta vietii si a propriei inaltari, a evolutiei si a desavarsirii sale.

Vina implica automat nevoia de pedeapsa. Cand ajungi sa te pedepsesti pe tine pentru ceea ce esti, ajungi sa ii pedepsesti si pe ceilalti pentru ceea ce ar trebui sa fie si nu sunt. Vezi ultimile stiri despre liderii antisemiti ai diferitelor grupari extremiste, despre care se tot afla ca sunt de fapt de aceeasi origine sau cu aceleasi preocupari ca ale celor pe care ii contesta si carora le reneaga dreptul la existenta.

ATASAMENTUL se intampla atunci cand iti identifici existenta cu un anumit coltisor de realitate, refuzand sa admiti ca mai este posibila orice alta varianta in schimb sau in completare. Atasamentul este totuna cu dependenta de stimuli (de prezenta sau lipsa lor), reflectand adesea o stare vegetativa a fiintei pe un palier al existentei sau pe mai multe (personal, social, profesional, spiritual). A considera ca viata nu are sens fara x persoana, y lucru sau z situatie reflecta un prizonierat intr-o lume a limitelor in care vechiul refuza sa moara pentru ca noul sa se poata naste.

- Pe FRICA se dezvolta Egoul Autosuficient (tipologiile umane cele mai pronuntate pe aceasta directie sunt Lasul si Resemnatul).
- Pe VINA se dezvolta Egoul Spartan (Sadicul si Masochistul sunt cele mai evidente tipologii din aceasta categorie).
- Pe ATASAMENT se dezvolta Egoul Acaparator (Posesivul si Avarul sunt principalii exponenti ai acestei tipologii). 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor