Triunghiul dramei la nivelul rolurilor

Aceeasi drama care in subtil este alimentata de structura Frica-Vina-Atasament, in plan concret comuta pe o structura de roluri corespunzatoare. Acestea sunt: VICTIMA, AGRESOR, SALVATOR si constituie triunghiul dramei la nivelul rolurilor. Drama de rol este mai densa decat cea psiho-emotionala prin faptul ca aduce in manifestare tipare comportamentale care implica multa reactivitate si putina creativitate.

Triunghiul dramei privit de la nivelul rolurilor este:
                                


- VICTIMA
este rolul jucat cel mai adesea cand emotia traita preponderent este FRICA.
- AGRESORUL se dezvolta ca rol predominant pe fondul starii emotionale de VINA.
- SALVATORUL vrea cu orice pret sa "scape" lumea de la a se experimenta pe ea insasi. ATASAMENTUL de o situatie imaginara sau reala este energia structurala a Salvatorului.

Din perspectiva caii ascensionale pozitive, a Serviciului Orientat catre Altii, toate aceste situatii-roluri sunt expresia dramei traite ca prizonier in lumea efectelor, acolo unde nu intelegi ci doar faci, unde nu cunosti, doar presupui, unde spatiul interior nu este investigat si abisurile nu sunt patrunse, acolo unde intelesurile vietii nu sunt deslusite si doar te lupti cu vitregiile sortii, neintelegand natura lor, ce vor ele, de unde vin, unde se duc si care este realitatea de dincolo de furtuna.

Victimizarea este drama celui care se considera abandonat, tradat, ignorat de toti si toate, cu cele mai mari probleme, singurele care conteaza si pe care nimeni nu i le intelege deoarece el este o victima a intregii Creatii, parasit chiar si de Dumnezeu. Victima nu s-a gandit nici un moment ca poate ceea ce traieste reprezinta parcursul perfect asumat al propriului Suflet sau Sine mai Inalt catre o maturitate a constiintei capabila sa inteleaga lucrurile din ce in ce mai bine d.p.d.v. al esentei lor spirituale. Un parcurs, desigur, mai lung sau mai scurt, mai greu sau mai usor in functie de cauzalitatile acumulate ca urmare a deciziilor luate de individ moment de moment si a ratiunilor din spatele lor. Suferinta este doar un catalizator pe cale. Tot ce se intampla este parte din drumul Sufletului catre propria inaltare prin constientizare. Acesta este si a fost dintotdeauna scopul si sensul oricarui drum, oricat de greu sau de usor. De aceea cel mai bun antidot al victimizarii este si va ramane ASUMAREA a ceea ce traim, cu toate demersurile care se impun facute pentru a trai mai bine ca urmare a ridicarii nivelului de constiinta.

Agresorul este cel care sufera de pe urma vinei de a fi altfel decat considera el ca este in regula sa fie, conform unor standarde si cutume adoptate fara prea mari eforturi de distilare a lor, de cele mai multe ori in contextul unor evenimente si situatii de viata traumatizante. Agresorul este o persoana care se invinovateste, se condamna si se dispretuieste pe sine pentru faptul ca se considera "anormal" sau este considerat astfel de catre un anumit segment social pe care acesta il valideaza si il investeste. El pierde din vedere mesajul evolutiv al experientei sociale si scopul ei de cunoastere, ajungand sa se raporteze exclusiv la forma pe care experienta o imbraca, la felul in care aceasta arata si se simte la suprafata. Neavand perceptii de adancime, individul adopta cel mai adesea acea scara de valori pe care exteriorul i-o serveste si, drept urmare, incepe sa eticheteze parti din el insusi ca fiind acceptabile sau inacceptabile conform acestor valori. Datorita faptului ca partile inacceptabile nu sunt aduse in campul constiintei si confruntate, in loc sa fie alchimizate ele sunt lasate in starea bruta in care se gasesc, iar mai apoi renegate. Facand acest lucru, individul ajunge sa se intoarca impotriva lui insusi, considerandu-se de neacceptat in propria-i viata si autoagresindu-se conceptual, emotional, energetic si chiar fizic. Pasul urmator este sa-i agreseze si sa-i renege pe toti cei din jur care ii reflecta partile renegate din el insusi. Daca emanciparea ca proces nu este initiata, individul este posibil sa comute pe Calea Serviciului Orientat catre Sine, devenind un tiran sau slujitor credincios al unuia.

Drama salvatorului este drama celui care misca lucrurile din punctul A in punctul B pentru a le conserva, pentru a le salva. Pe Calea Serviciului Orientat catre Altii, a oferi ajutor si inspiratie care sa impulsioneze nu doar bunastarea fizica ci si dezvoltarea psihica a individului si societatii, reprezinta insasi identitatea si definitia acestei cai. Totusi, a cara crucea altora este cu totul altceva si tine de drama Salvatorului, a carui indulgenta si misionarism nu ajuta prea mult acolo unde ignoranta si indolenta maselor atarna greu in balanta constiintei individuale si de grup. Atunci cand faci ceva in numele unei colectivitati, e nevoie de realizarea unei convergente, a unei sincronicitati, intre tine - catalizator - si cei care se lasa cooptati in procesul catalitic de transformare. Daca nu ai in vedere aceasta convergenta, vei fi o locomotiva care trage dupa ea niste vagoane inerte, ducand o lupta personala cu ceva cu care ceilalti, vagoanele, nu sunt pregatiti sa se confrunte si nici nu intentioneaza. Vezi Matrix - scena in care Morpheus ii spune lui Neo ca majoritatea oamenilor sunt atat de inerti si dependenti de sistem, atat de inconstienti si de nepregatiti sa se decupleze, incat au nevoie de sistem ca sa supravietuiasca. Atunci cand vrei cu orice pret sa salvezi lumea de ea insasi, traiesti ceea ce in psihologie dar si in spiritualitate se numeste DRAMA SALVATORULUI. La un anumit moment, toti cei fortati sa se trezeasca se vor lupta ca sa isi apere dreptul lor la somn, dreptul fundamental de a alege sa nu stie ce se intampla cu ei. A sustrage individul de la un parcurs relativ uniform al vietii sale este mai mult un deserviciu si mai putin un beneficiu. Mantuirea nu vine ca un somnifer peste o problema care creaza insomnii, ci mai degraba ca un tonic la procesul de trezire, asumat si manifestat. Un Mantuitor sau un Avatar este o fiinta gata sa ofere atat hrana fizica unei guri infometate cat si hrana spirituala fiintei dornice de cunoastere si afirmare. Este o expresie a constiintei Christice care i-a indrumat cu multa compasiune si daruire pe cei care AU CAUTAT lumina in intuneric in acest spatiu planetar si universal. Dar cheia este propria cautare, propriul efort, propriile zbateri, propriile aspiratii. Doar un ajutor acordat in completarea unui astfel de efort reprezinta un act de iubire si de respect fata de viata, fata de Creatie si fata de Creator pe Calea Serviciului Orientat catre Altii. 


Comentarii (1)

COMENT. #1 - D

Super! Multumesc! O zi plina de vesti bune!

10/16/2018 - 17:03

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor