Creatorul de durere, scenariul de viata si maturitatea spirituala in relatiile de dragoste

O femeie psihoterapeut pe care am cunoscut-o personal si careia ii apreciez munca si mintea, scria pe blogul ei urmatoarea poveste..

"
Cred ca fiecare ascundem, bine incuiata in suflet, o camera de tortura. Acolo ne ducem iubirea sa o chinuim.. ca si cand i-am face un mare favor. Examinand aceasta camera, am descoperit ca am nevoie sa existe in viata mea cineva care sa ma chinuie, sa ma pedepseasca.

In primul rand caut intotdeuna pe cineva care sa ma ignore.

Cineva care sa ma faca sa sufar si sa ma hraneasca nu cu prezenta sa, ci cu lipsa.

Constat ca am nevoie sa gasesc pe cineva de sex masculin care sa fie indiferent.

Am nevoie sa gasesc un barbat care sa fie ocupat. Am nevoie de un barbat care sa ma tina in asteptare, amanandu-ma, amagindu-ma pana la marea mantuire!

Am nevoie de un barbat care sa fie ocupat cu serviciul, cu el insusi sau cu suferinta sa, sa fie ocupat cu mama sau cu tatal lui. Daca nu, sa fie ocupat cu nevasta, cu cei unul sau mai multi copii. Sau, in cel mai fericit caz, sa fie ocupat cu viata lui, cu lupta lui, cu idealurile lui, cu umanitatea, insa neaparat sa fie indisponibil pentru mine!

Schingiuirea emotionala poate sa ia forme de o violenta extrema, imbracate in cele mai fascinante concepte despre daruire, iubire, spiritualitate.

Am nevoie de un barbat absolut, asa cum am nevoie de un Dumnezeu absolut!

Am nevoie de un barbat care sa aiba preocupari si griji cel putin nationale, planetare, si apoi, pentru ca imi rafinez suferinta, vreau mai mult! Vreau sa sufar mai adanc si mai bine! Am nevoie ca el sa fie cat mai departe. Nu e de-a ajuns 100 de km sau cativa ani. Distanta trebuie sa doara somatic. Am nevoie de un barbat departe, care sa fie ocupat cu probleme, daca se poate COSMICE de-a dreptul!!

Sa fie absolut dominator, absolut pasional, absolut.. extremist in toate. Care sa nu ma ierte, care "sa ma incerce" cu tot felul de pedepepse crestine, cu tot feluri de posturi si canoane, cu tot felul de obiceiuri de supunere a femeii specifice lumii musulmane, in care barbatul este stapanul si in care mai exista si o stapana de harem. Iar daca nu mor virgina in asteptarea unei nopti in patul sultanului (ca sa prind un loc de cadana), pot sa ma consider binecuvantata!

Am nevoie de un barbat tantric, expert in tehnici sofisticate de amor care sa ma faca sa ma indragostesc de el intr-atat de tare incat sa-mi doresc sa exist dureros, picurand in fiecare clipa de viata esenta mortii, ajungand sa-i spun: "Iubitule, fa-mi din absenta ta un rug, un rug existential pe care sa ard zilnic de dorul tau!".. in asteptarea unui gest, a unei clipe de atentie, de tandrete. Care, insa, nu va veni cand imi trebuie, cat imi trebuie, ca nu cumva sa ma simt implinita.

Am nevoie de cineva care sa ma doara ca nu cumva sa ies din statutul de victima. Cineva care sa-mi inabuse curajul strigatului de libertate!

Am nevoie de un tata care sa ma respinga, sa aleaga alt copil pe care sa-l iubeasca, am nevoie de un parinte care sa ma ignore, care sa ma abandoneze si care sa ma schingiuie intr-o mie de feluri, necontenit, pana la sfarstul zilelor mele, si, daca voi creste, prin fiecare etapa de viata umbra lui demonica sa ma urmareasca inteligent, sa ma chinuie abil, iar cand el nu va mai fi, eu sa ii tin locul expert de dureros.

Am nevoie de un sabotor intern, de un persecutor neintrecut, specialist in comunicare, in camuflaje emotionale, un creator de violenta. Am nevoie de un razboi nevazut in spatiul meu intrapsihic. Si daca nu e nimeni sa ma atace, sa imi bombardeze atent si nemilos fiecare scancet al dorintei cu un "NU!" hotarat-necontenit, proiectez asta pe toata lumea din jurul meu si ma aflu in razboi cu toti.

Am nevoie de ravagii emotionale, de traume psihice, de violenta verbala, de cuvinte dure, de taceri lungi in care sa ma simt desconsiderata.
Am nevoie de absenta fericirii.
Am nevoie de scenariul meu de viata cu care am venit in casa parintilor mei, cel pe care il stiu de atata amar de vreme!

Am nevoie de parinti care iar si iar sa ma doara, sa imi corespunda! Iar daca ei sunt departe, apoi imi voi lua durerea si o voi proiecta pe oricine are macar o aroma din ea, ca sa ma pot hrani cu toata suferinta relatiei!

Imi voi polei perfid fiecare clipa de viata cu povestea drumului Golgotei si cu alte mituri ale martirilor lumii acesteia! Ma voi duce mai apoi cu suferinta curgandu-mi prin ADN si imi voi cauta persecutorul. Imi voi lua scenariul de viata si ma voi ingropa in intunericul starii de victima. Sabotandu-ma in haos, voi fugi spre nefericirea cea mai profunda!

E P I L O G . . .

Dumnezeu cel adevarat, sufletul plangand, iubitul meu cel adevarat, toti ma vor astepta, intelegandu-ma, iubindu-ma - inteligent, matur, generos, neconditionat, etern.

Ma vor astepta.. SA CRESC.

Cu drag,
Gina Chiriac
"


 

Consider aceasta poveste puratatoare a unor SENSURI si VALORI de o importanta exceptionala - onestitate, candoare, vigilenta, asumare, finetea observarii trairilor, capacitate de autoanaliza, permisiunea acordata experientei de a se derula, modalitatea extrem de perceptiva de raportare la experienta, asimilarea de cunoastere spirituala prin ratiune si simtire.

As merge insa si mai departe si as raporta o astfel de viziune asupra realitatilor incontestabile ale fiintei umane la o imagine de ansamblu a Creatiei si legilor care ne guverneaza existenta..

Ce s-ar intampla daca am recunoaste ca, pe undeva, ne place tot ce-am citit mai sus? Nu ca ne recunoastem in cele descrise, ci ca ne dorim ca lucrurile acelea teribile sa faca parte cumva din existenta si experienta noastra. Vrem in adancul sufletului sa putem afirma ca macar si pentru o clipa am trait altfel, ridicandu-ne deasupra LIMITELOR unei vieti conventionale, sigure si anoste. Vrem sa avem puterea sa fi confruntat departarea, timpul, faptele, jocul, riscul. Caci este nevoie sa existe o departare pentru ca o mai mare apropiere sa se produca. Este nevoie de timp pentru sentimente care merg dincolo de el. Este nevoie de fapte pentru recunoastere. Este nevoie de individualitatea partilor pentru a resimti placerea jocului impreuna. Si este nevoie sa ne asumam riscuri pentru a deveni intr-un final remarcabili. Alchimizarea continuturilor constiintei noastre este strans legata de profunditatea - uneori chiar visceralitatea - experientei asumate si traversate. Povestea creatorului de durere care exista in fiecare din noi este universala. Ea ne conecteaza la un filon de informatie si energie avand legatura cu insasi modul in care Creatorul tuturor lucrurilor se experimenteaza pe sine prin intermediul Creatiei sale, pe drumul de la fragment la intreg. Felul in care firul povestii ne intriga si ne fascineaza deopotriva denota ca mintea noastra nu va reusi nicicand sa opreasca ceea ce sufletul doreste sa traiasca. Acest fragment de constiinta universala care este sufletul nostru invita mintea sa tina pasul cu el. Si asta pentru ca, intr-un final, recompensa va fi puterea, compasiunea si intelepciunea dobandite in focul provocarilor doveditoare.

La sfarsitul unei astfel de experiente barbatul si femeia se transforma in cea mai buna versiune a lor. In terminologia populara un astfel de barbat si o astfel de femeie devin "barbatul adevarat" si "femeia adevarata". Definitia pe care o pot oferi unei astfel de versiuni a barbatului si femeii suna in felul urmator..

Un barbat adevarat nu se cramponeaza de niste haine mulate pe un corp perfect: pentru el aceasta este o stare de lucruri superficiala in spatele careia nu se ascunde nimic semnificativ. Un barbat adevarat nu se gandeste la pat cu prima ocazie: aceasta este doar o pofta demodata de baiat mare. Un barbat adevarat nu-si vinde sufletul pentru un trup oferindu-i-se pe tava intr-o camera de hotel: e prea simplu si fara gust. Un barbat adevarat va cauta mereu jumatatea lui, fiinta care sa ii provoace mintea si sa ii citeasca sufletul, acea fiinta care va fi misterul, dragostea si nebunia lui.

Barbatul adevarat isi doreste femeia vietii lui, urmarind sa gaseasca in fiinta de langa el acea feminitate care sa ii puna in valoare masculinitatea, care sa completeze cealalta jumatate de cerc nebunesc din el insusi.

Barbatii adevarati aleg acea femeie care isi cunoaste valoarea, pentru ca in felul acesta ei si-o recunosc pe a lor. Barbatii adevarati iubesc femeia care nu se lasa cucerita dupa un cadou si doua glume, pentru ca la randul lor acesti barbati isi cunosc demnitatea. Un barbat adevarat va avea rabdare atunci cand urmareste sa identifice femeia adevarata. Dintre toate femeile, el le va alege pe cele mai entuziaste. Dintre cele mai entuziaste – pe cele mai intelepte. Dintre cele mai intelepte – pe cele mai rafinate. Si dintre cele mai rafinate, pe cele mai nebune. Pentru ca, de fiecare data cand isi va privi adanc in ochi femeia astfel aleasa, barbatul adevarat va fi citind in ochii ei entuziasmul, intelepciunea, rafinamentul si nebunia din el insusi. 


Comentarii (5)

COMENT. #1 - Bota

Subiecte foarte interesante!

06/13/2015 - 16:00

 

COMENT. #2 - Mihai

Masochismul este o boala demonica, de aceasta boala suferi matale, iar cel mai grav in aceasta boala nu este boala, ci lipsa vointei vindecarii de aceasta boala! Mergi la Biserica Ortodoxa acolo unde se fac slujbe care se numesc Sfintul Maslu - una dintre cele 7 Sfinte Taine ale Bisericii; cand sufletul tau va simti mangaierea lui Dumnezeu, cand te va atinge aripa Duhul Sfant, nu o sa ma vrei nimic pe lumea asta decat a fii cu Dumnezeu, si numai atunci vei intelege ceea ce acum nu ai cum sa intelegi - cum este sa fii cu Dumnezeu!

08/31/2018 - 18:11

 

COMENT. #3 - Eduard

Marile cunostinte si intelegeri nu sunt prelegeri de memorat, ci experiente de traversat si de integrat corp-minte-suflet. Contactul cu insondabilul nu se realizeaza prin reproducerea mecanica a cuvintelor unui popa sau altuia ori prin statul sub patrafir. Insondabilul isi are rolul si rostul lui in ecuatia vietii la scara planetara, universala si ultimativ creationala, tocmai de aceea legile planului tridimensional nu permit accesul la insondabil in lipsa unei calatorii extrem de personale catre orice poate insemna el. Motivul? Un acces neconditionat la totul si orice ar anula lucrul individual cu propria constiinta, a carei maturizare este necesar sa se produca progresiv si ingenuu, prin aspiratie personala si efort asumat in directia confruntarii cu misterul si provocarile vietii in materie.

09/01/2018 - 16:36

 

COMENT. #4 - stoian eugenia

Sunt fascinata si entuziasmata de felul cum se simte tot ceea ce citesc in aceste materiale! Am sentimentul de apartenenta la aceste trairi transmise prin cuvintele scrise...

02/21/2024 - 14:23

 

COMENT. #5 - Eduard

Un moment de constientizare si acceptare neconditionata a ceea ce se se gaseste ascuns in mintea si sufletul nostru ne pune in contact cu sursa de iubire universala care are darul si harul sa ne vindece de suferinte vechi si dizarmonii care ne-au fragmentat existenta cine stie de cand!

02/28/2024 - 17:44

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Ajutorul primit, consecinta spirituala a celui oferit 


Din invataturile altora..


- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect."
~ Lyssa Royall

- "Evita sa grabesti lucrurile care au nevoie sa creasca." ~ intelepciune contemporana

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in el." ~ Barbara Marciniak

- "Experienta nu este ce ti se intampla, ci ceea ce faci cu ce ti se intampla."
~ Aldous Houxley

 

 Viata ca un puzzle, cel mai rodnic mod de a trai 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro