Autoalimentarea din el insusi a triughiului dramei

- Pe FRICA se pot dezvolta VINA si ATASAMENTUL..
Mi-e frica de tine atunci cand te vad foarte suparat pentru ca nu stiu la ce sa ma astept din partea ta. In consecinta ma consider vinovat ca nu sunt suficient de bun sa te fac sa te simti mai bine in prezenta mea. Faptul de a vrea in fel si chip sa reusesc acest lucru ma face extrem de atasat – de-a dreptul dependent – de acceptarea, valorizarea si validarea pe care le doresc venite din partea ta.

- Pe VINA pot aparea FRICA si ATASAMENTUL..
Ma simt vinovat ca nu poti sa fii fericit in preajma mea. Ca urmare, mi-e frica tot timpul sa nu fac ceva gresit pentru a te indeparta si mai tare de mine. Cu cat mi-e mai frica de asta, cu atat ma atasez mai mult de nevoia de a-ti fi pe plac in toate felurile imaginabile pentru a nu te pierde.

- Pe ATASAMENT se pot naste FRICA si VINA..
Sunt atat de atasat de obiectul afectiunii mele incat nu mai pot concepe viata fara el! In consecinta mi-e o frica teribila de a nu pierde insasi motivul existentei mele. De aceea, de fiecare data cand apare o situatie de criza ma simt extrem de vinovat ca nu am facut totul pentru a preintampina respectiva situatie demonstrand cat de mult merit sa am parte de ceea ce imi doresc.

Practic, ceea ce se intampla, este construirea unui intreg ESAFODAJ AL DRAMEI care sedimenteaza tragedia in constiinta individuala si de grup prin adoptarea - fara discernamant - de intentii, concepte si sentimente distructive. Daca INTENTIA consideram a fi actul de vointa care impulsioneaza fiinta sa avanseze catre un anumit scenariu de viata, CONCEPTUL ca fiind imaginarea in detaliu a scenariului intentionat iar SENTIMENTUL trairea afectiva aferenta materializarii treptate a scenariului intentionat si conceptualizat, bucla distructiva intentie-concept-sentiment in cazul Fricii, Vinei si Atasamentului se prezinta dupa cum urmeaza..


- In cazul FRICII
(care predispune preponderent catre rolul de VICTIMA), triunghiul INTENTIE-CONCEPT-SENTIMENT arata in felul urmator:

- In cazul VINEI
(care predispune preponderent catre rolul de AGRESOR), triunghiul INTENTIE-CONCEPT-SENTIMENT arata in felul urmator:
- In cazul ATASAMENTULUI
(care predispune preponderent catre rolul de SALVATOR), triunghiul INTENTIE-CONCEPT-SENTIMENT arata in felul urmator:


VICTIMA in general cauta si gaseste explicatii in exterior pentru toate nereusitele ei, se lamenteaza, nu are obiective si trateaza cu lipsa de implicare tot ce nu-i vine de-a gata.

CALAUL (agresorul) este in general foarte afectat de ceea ce se intampla cu el si in jurul lui sub aspectul trairii unui sentiment apasator al desconsiderarii de sine si, mai departe, de altii, iar, ca urmare, impune pedepse pentru mai toate lucrurile carora le atribuie masura vinei.

SALVATORUL in general nu accepta riscul, necunoscutul, inevitabilul si impredictibilul, simtind nevoia sa acapareze povestile de viata ale altora cu propria poveste, considerand ca un lucru nu poate fi nicicand mai bun altfel decat asa cum este el abordat in acceptiunea salvatorului. 


Cele 3 tipologii / jocuri de rol COMUTA ADESEA dintr-una in alta putand fi prezente doua sau chiar toate trei la un acelasi individ. Astfel:

- Un CALAU (un agresor, un asupritor) se poate considera la un moment dat intr-o misiune mesianica si atunci devine SALVATOR (Hitler se vedea pe el insusi nu doar exterminatorul evreilor ci si salvatorul poporului german). Tot calaul poate deveni o VICTIMA atunci cand functia si statutul lui de calau sunt periclitate aproape complet (dictatorul Muammar Gaddafi cerea mila si implora indurare in ultimele momente ale tiranicei sale vieti).

- Un SALVATOR caruia i s-a refuzat salvarea de catre cei carora le-a oferit-o poate deveni ca urmare a contradictiei dintre dorinta si deznodamant un CALAU razbunator (Moise intorcandu-se cu tabliile celor 10 porunci de pe munte si gasindu-si poporul inchinandu-se la chip cioplit, imparte multimea in doua si le ordona sa se omoare unii pe altii, cu tot cu femei si copii). Tot SALVATORUL poate cadea intr-o depresie vecina cu nebunia sau cu o stare psihica vegetativa, devenind astfel VICTIMA (iar ca exemplu il voi da pe acelasi Moise care ajunge sa regrete toata viata lui faptul ca nu a reusit sa isi "pastoreasca" poporul intr-atat de bine incat sa i se permita patrunderea impreuna cu oamenii sai pe taramul fagaduintei - noul teritoriu evreiesc de dupa fuga din Egipt).

- La randul ei, o VICTIMA se poate transforma pentru scurt timp in CALAU atunci cand s-a negat si s-a reprimat atat de tare in privinta propriei sale conditii, a propriilor neajunsuri si limitari, incat devine temporar inecata intr-o revolta oarba. Daca aceasta revolta este pe realitatea exterioara, inseamna ca victima a ajuns sa considere diferiti factori din afara sa ca fiind vinovati de tot ce i s-a intamplat neplacut si doreste sa pedepseasca aceasta realitate, sa se razbune pe ea si pe mjlocitorii sai devenind un CALAU ridicat impotriva tuturor celor identificati ca "persona non grata". O buna parte din crimele pasionale se intampla datorita acestei comutari extrem de violente intre statutul de victima si cel de calau. In cazul in care victima considera ca de vina este propria persoana sau propria realitate interioara devenita intru totul indezirabila, ea ajunge sa nu se mai suporte pe sine in propria viata si se autoflageleaza, devenind un CALAU cu instincte suicidale. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com
 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” ~ Joseph Campbell

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." ~ OSHO

- "E necesar sa deprinzi un nou mod de a gandi pentru a manifesta un alt mod de a fi." - Mariane Williamson

- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Calmul este bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." ~ Andrei Plesu

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect." ~ Lyssa Royall

- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat." ~ Melanie Joy

- "Uita-te in oglinda. Aceasta este singura ta concurenta." ~ intelepciune contemporana