Omul ignorant in raport cu cele doua curente de spiritualitate planetara

Zona de influenta si de actiune legitima a caii negative a fost si va continua sa ramana multimea ignoranta si adormita. Totusi as dori sa nuantez acest aspect cu privire la ignoranta maselor: in masura in care societatea, adica noi toti, pretindem de la omul de langa noi tot ce ne trece prin cap ca putem pretinde fara sa oferim NIMIC la schimb (de la compasiune pana la cunoastere si resurse), preocupandu-ne doar de propriile probleme fara sa incercam sa aducem in manifestare mai multa disponibilitate si mai multe oportunitati acolo unde este nevoie de ele si unde putem contribui, ne mai miram de ce planeta geme de atata tristete, mizerie, suferinta, boala, moarte?

Personal am avut la un moment dat viziunea a ceea ce inseamna un lider la varf al curentului negativ. Este un individ care foarte probabil nu a zambit cu adevarat nici macar o data in toata viata lui, dar care, pe cat este de rece vizavi de tot ce il inconjoara, pe atat este de angrenat in ceea ce are de infaptuit potrivit legilor, regulilor si menirilor caii sale.

Dincolo insa de o mai mica sau mai mare determinare a celor care deja se afla ancorati pe calea pozitivitatii sau a negativitatii intr-un stadiu mai mult sau mai putin avansat, in zona de mijloc se regasesc multimile indiferente si inerte, care nu se predispun la a fi miscate si pe care nimic nu le misca. Aici totul se traieste secvential si ceea ce anima oamenii sunt adesea cele mai de suprafata dinamici. Ultimele mode, circul, barfa si cancanul, ipocrizia, gafa si injuria, teribilismul si distractiile fara noima, lipsa de responsabilitate, non actiunea si non implicarea, ingurgitarea informatiei de-a gata si de-a valma, filozofia cu iz de cinzeaca spirituala, toate acestea sunt pseudo-valorile de care se lasa guvernati cei multi din zona de masa.

A fi papagal nu este o sursa de progres pe nici una dintre cai. Cand esti prost nu stii ca esti prost, le e greu doar celorlalti. Lacomia, grandomania, fatarnicia sunt justificabile numai pe calea negativa si NU CA EXPRESIE A PROSTIEI unor indivizi usuratici si fanfaroni, ci doar in masura in care ele reflecta alinierea intentiilor proprii cu legitatile jocului de putere aferent castigarii de adepti sau de mijlocitori ai lucrarii in serviciu fata de sine. Cei care doar tanjesc dupa niste inlesniri si pentru ele fac lucrurile imorale pe care le fac, sunt doar niste pioni priponiti pe tabla de joc a celor care au acces la mecanisme cauzale in baza carora misca lucrurile, pionii fiind tinuti pe pozitii atata timp cat pot deservi la comanda scopurile si misiunile pe care altii le decid pentru ei. Si asta pentru ca ei singuri nu sunt capabili sa inteleaga mai mult, sa perceapa o imagine de ansamblu, sa se capaciteze inspre acele principii de cale in baza carora sa-si dezvolte abilitatea de a deveni determinanti si nu determinati.

Sa ne aducem aminte de cuvantarea unui reprezentant al curentului de negativitate planetara dintr-un trecut nu foarte indepartat al istoriei noastre civilizationale: “Iubesc tradarea dar ii urasc pe tradatori”. Ideea la care inteleg eu ca face referire este aceea conform careia tradarea este perfect justificabila pe calea negativa din punct de vedere al scopurilor precise pentru care este pusa la treaba, insa niciodata tolerabila ca expresie a slabiciunii celui care nu stie sa isi poarte pelerina de tradator sub o impecabila masca de onestitate, in numele unor ratiuni cat se poate de precise. Cat timp nu faci dintr-o anti-virtute un mijloc acceptabil de instituire a unei forme tot mai sofisticate de control si obedienta, menirea spirituala a caii negative nu este implinita. Asa cum virtutiile sunt borne-martor ale emanciparii individului si societatii pe calea pozitiva a devenirii umane, in Serviciu fata de Altii, tot astfel anti-virtutiile nu pot functiona decat ca borne ale ceea ce se vrea realizat in zona dominatiei si suprematiei, pe o cale intunecata de esenta negativa. Incremenirea natanga si spasmodica intr-un proiect sordid in care alegi sa joci unicul rol de portavoce a unor directive obscure, preluate si puse in practica de dragul unor avantaje constand in acumulari materiale fara noima si fara doctrina, este neindoielnic un fapt ce reflecta disponibilitatea catre a fi folosit si in nici un caz ascensiunea spirituala prin negativitate a individului aflat in Serviciu fata de Sine. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor
 


 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro