Invatatorii si ghizii timpurilor noastre

Am sesizat citind literatura spirituala (vorbesc de cea de o calitate cel putin satisfacatoare), o parte luminoasa - as putea spune semnificativa - in energia si informatia provenita de la diversi autori, insa am sesizat de-o potriva si o parte intunecata, ce tine in primul rand de neglijarea afectelor. Afectele sunt - in propria mea viziune si acceptiune despre viata - motorul ascensiunii pe calea spirituala de esenta pozitiva. Reprimarea / negarea / disimularea / controlul afectelor sunt practici si abordari care tin de paradigma negativa a existentei fiintei, constand in exercitarea controlului mai mult sau mai putin draconic fata de orice fenomen - stare, fiinta sau eveniment.

O chestiune importanta care ma trimite cu gandul catre latura intunecata din energia si informatia transmisa de acesti autori / invatatori / ghizi este aceea ca ei interactioneaza in plan subtil cu diverse "entitati spirituale" care le transmit adesea ce obiective sa aiba in vizor, cum sa priveasca anumite lucruri, ce decizii sa ia. O entitate pozitiva dintr-o dimensiune superioara care a integrat cunoastere / iubire / intelepciune in structura sa de lumina, indiferent cu ce solicitari va fi intampinata, nu va da niciodata verdicte despre ce e bine si ce e rau, despre ce ar trebui sa creada si de la ce ar trebui sa se abtina cu ganditul / simtitul / facutul cel care intreaba. Spiritualitatea pozitiva autentica incurajeaza dezvoltarea individuala si sociala pe calea explorarii ingenue a situatiilor de viata cu care fiecare ne confruntam.

O alta chestiune pe care am pus-o dintotdeauna sub semnul intrebarii este faptul ca unii autori de materiale sau activitati de natura spirituala pe care i-am contactat personal nu au considerat niciodata de cuviinta sa ia in serios propunerile mele de a misca lucrurile intr-o directie comuna. O persoana autentic pozitiva nu priveste lumea si viata in termeni de independenta si delimitare de restul oamenilor / lucrurilor. Pe calea pozitiva totul este interdependenta, conlucrare, comunicare. Practic structura sociala deschisa. A creea o platforma spirituala a omenirii incepe si se termina de-o potriva cu mine, cu tine si cu toti cei care doresc sa contribuie. A te erija intr-un invatator detasat de toti si toate, care nu acorda atentie feedback-ului, contributiei si intentiilor altora, imi suna a elitism mascat. Pot intelege ca unii dintre ei au planurile si proiectele lor, insa de-a lungul timpului acestia nu au venit cu nici un fel de contributii la problemele reale si stringente pe care le reclama realitatea momentului, atat in ceea ce priveste interiorul (starile fiintelor) cat si in ceea ce priveste exteriorul (relatiile dintre fiinte). Nu am simtit empatizare cu fondul problemelor, iar o abordare lipsita de acest atribut este tipica afinitatii fata de un soi de ideologie si doctrina de esenta negativa.

Nu in ultimul rand am sesizat - in cazul unui anumit autor destul de consacrat de literatura spirituala - ca acesta pomenste uneori despre un punct de lumina pe care anumite persoane - mai speciale, spune el - il pot vedea sporadic ca si semn al confirmarii importantei respectivelor persoane vizavi de contextul transformarilor planetare din acest spatiu-timp. Mai spune ca in baza acestor aparitii - de fractiuni de secunda - aceste persoane pot concluziona ca sunt vizate sau vizitate de fiinte dintr-o dimensiune superioara, energizate sau cooptate intr-un plan divin, ori ca au un rol cheie de jucat in actuala dinamica de evenimente. Ei bine, daca as intra chiar acum pe platforma online a respectivului autor si as povesti despre anumite stari de extaz care pe mine personal ma incearca aproape de fiecare data cand ma simt inspirat sau informat din dimensiuni mai inalte, cred ca m-as simti eu prost din cauza derizoriului in care ar cadea ceea ce a comunicat acest autor despre punctul de lumina. Acele stari de extaz despre care vorbesc dureaza pana la zeci de minute si uneori chiar ore, inunda corpul si mintea cu vitalitate, cu viziune, cu o dragoste fata de Creatie care surclaseaza orice pasiune punctuala din lumea asta si cu o putere de a merge mai departe aflata mai presus de orice contra-argument. Stari de extaz care vin in mod gentil insotite de anumite confirmari sau infirmari cu privire la deciziile care pot fi luate intr-o directie sau alta si care imi arata ca un eveniment neplacut este o lectie necesar sa fie trecuta mai greu sau mai usor dar dincolo de care exista iubirea, pretuirea si grija unui univers intreg. Aceasta este calea spirituala pozitiva in actiune, nu un punct rece si impersonal de lumina si energie.

Parerea mea este ca toti acesti invatatori inca oscileaza intre a se pune in serviciu fata de sine pe calea negativa sau a se oferi in serviciu fata de altii pe calea pozitiva. Iar aceasta decizie luata la toate nivelele de manifestare a fiintei este lectia vietii lor. Au muncit mult cu ei ca sa poata sa perceapa realitatile subtile despre care vorbesc, insa examenul suprem al existentei in aceasta densitate (dimensiunea a 3-a a Creatiei) - care este ALEGEREA unei cai sau a celeilalte - nu l-au dat si nu l-au luat (inca). 


Comentarii (2)

COMENT. #1 - Mihaela Ciobanu

Cu cat citesc mai mult din ceea ce ne daruiesti, imi dau seama cat de putin stiu si inteleg din sensul vietii aici, pe Pamant! Parca acum ma nasc (desi am 53 de ani) si invat alfabetul vietii. Nu inteleg intotdeauna ceea ce scrii. Trebuie sa recitesc. Ma gandesc ca ar fi minunat un ghid al vietii in slujba binelui pentru copii si adulti. Faci un lucru minunat pentru trezirea noastra la viata. Iti multumesc ca existi!

05/24/2022 - 12:05

 

COMENT. #2 - Eduard

Nu ezita sa ma intrebi despre orice lucru consideri tu ca merita sa intrebi pentru o mai buna intelegere si asimilare a ceea ce apreciezi ca fiind un potential adevar. Prin articolul de fata am vrut sa arat - intr-un mod pedagogic si delicat (pentru simturile majoritatii oamenilor) - ca ghizii si invatatorii zilelor noastre sunt adesea persoane care imprastie informatii distorsionate si, dincolo de ratacirile inerente cautarii unor raspunsuri la niste intrebari, cei mai multi dintre ei manipuleaza cu buna stiinta si nonsalanta, imbracand 10-20-30% adevar in 70-80-90% minciuna.

In acest scurt material audio-video am exemplificat spontan aceasta realitate: https://youtu.be/UE_oXBmtDUY

Daca timpul mi-ar permite, as avea mult mai multe de aratat si de demonstrat (pentru cei care chiar cauta)!

Iti doresc experiente cat mai revelatoare pe FortaSiGratie (si nu numai)!

05/25/2022 - 05:22

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 

Din invataturile altora..


- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield

- "Adevarul este rezervat acelora care au curajul sa puna la indoiala toate lucrurile despre care au fost invatati." ~ intelepciune contemporana