Evolutia dimensionala in contextul existentei vãlului si in lipsa lui

Exista o filozofie pe alocuri deosebit de subtila asociata instaurarii vãlului, respectiv lipsei anterioare a lui din Universul cunoscut. Au existat si continua sa existe in Creatie lumi care nu beneficiaza de aceasta relativ nou introdusa paradigma evolutiva, adica VÃLUL UITARII MEMORIEI SUFLETULUI pe nivelul tridimensional de existenta. Conform complexului social de fiinte generic numit Ra, lumile fara vãl sunt unipolare, avand ca si unica directie de dezvoltare curentul existential pozitiv sau Serviciul Orientat catre Altii. Calea Negativa de raportare la existenta este consecinta introducerii Vãlului. La fel si conceptul de liber arbitru al entitatilor tridimensionale. Inainte de vãl, liberul arbitru, in sensul existentei unei a doua optiuni de atitudine si viziune, diametral opusa binelui, nu a existat. Intreaga creatie era polarizata pozitiv, isi cunostea memoria sufletului, traia in pace si nu avea prea multe dileme, cu atat mai mult variante antagonice de a reactiona la evenimente si de a intelege lucrurile prin puterea contrastului. Odata cu introducerea vãlului si pierderea memoriei sufletului, s-a instaurat si curentul negativ ca mod alternativ si posibilitate legitima de raportare la existenta, in sensul aparitiei unei a doua optiuni de viata nicicand prezenta anterior in Creatie si care aparent contrazicea caracterul integrativ, armonic si benevolent al Creatorului. Cu toate acestea, vãlul a fost introdus nu ca legitate separata a Creatiei - in contradictie cu iubirea si armonia universala - ci ca o distorsiune la ele, la Legea lui Unu, urmand a fi experimentata iubirea in separatie si mai apoi apoi reintegrata in legea unica. Aceasta distorsiune era interpretarea iubirii sub forma de sentiment manifestat ca IUBIRE DE SINE si nu ca IUBIRE A SINELOR. A luat nastere astfel varianta opusa tuturor fenomenelor cunoscute pana atunci in dinamicile Creationale, adica o varianta alternativa de cunoastere a Creatorului prin detasare si distantare de tot ce nu este EU, aducand cu sine provocari nemaintalnite, dintre care cea mai mare era un autentic liber arbitru oferit tuturor fiintelor - eficient, matur, dramatic prin insasi faptul ca era purtator de consecinte in functie de raportarea la Creatie si la Creator desemnata de fiecare ca fiind reprezentativa pentru el. Noul liber arbitru, asociat cu vãlul uitarii si cu posibilitatea de a opta pentru partea intunecata a dinamicilor creationale sau pentru partea luminoasa a lor, a reprezentat o modalitate de evolutie accelerata si complexa a fiintelor, fie pe o cale spirituala a pozitivitatii, fie pe una a negativitatii, in cadrul noului context creational dual.

Comunitatea Ra mentioneaza ca durata de absolvire a ciclului de viata tridimensional pentru societatile 3D care nu au beneficiat niciodata de introducerea liberului arbitru este de milioane de ani, spre deosebire de ciclul normal terestru care este de doar 25.000 de ani (in conditiile unei dualtitati extrem de pronuntate si ale unui angrenaj eficient al fiintelor in procesul evolutiei asumate si atestate). Viteza de maturizare a complexului constiintei in lumile unipolare prin comparatie cu cele duale este asemanatoare cu viteza broastei testoase fata de ghepard.

Iata cateva informatii nu doar incitante, ci chiar paradoxale, vizavi de LUMILE CU si FARA VÃL:

- Inainte de introducerea vãlului, puterile magice in lumile tridimensionale care nu isi pierdusera vreodata memoria sufletului si care aveau acces la resursele Creatorului precum fatul la resursele mamei prin cordonul ombilical constituiau o realitate la ordinea zilei afirma comunitatea Ra, de o mult mai mare amploare decat orice a mai fost posibil dupa introducerea vãlului in oricare dintre lumile care l-au adoptat. Totusi, inainte de vãl, desi accesul la aceste puteri era mult mai facil, exista o dorinta mult mai mica de a folosi acest potential. Explicatia rezida in faptul ca puterile magice reprezinta abilitatea individului de utiliza in mod constient resursele subconstientului, iar cum accesul la subconstient era transparent, direct, facil, neingradit si la indemana pentru orice individ care a existat in lumile de dinainte de vãl, atunci si motivatia, entuziasmul, determinarea de a folosi aceste resurse pentru perfectionarea si diversificarea complexelor corp-minte-suflet, era cu mult mai mica.

- Tot inainte de introducerea vãlului, existau multe societati avansate d.p.d.v. tehnologic, al caror progres stiintific se baza exclusiv pe usurinta cu care puteau aduce in manifestare orice facilitate materiala dorita, fapt datorat tocmai inexistentei respectivului vãl. Atunci cand o societate traieste intr-o stare de continua siguranta, incantare si acces nemijlocit la resursele creationale, data fiind natura extrem de lipsita de provocari a vietii entitatilor care compun o astfel de societate, chiar si cele mai sofisticate dintre aceste societati duc o lipsa cronica de ceea ce s-ar putea numi "elan vital", respectiv "complexitate a gandirii si simtirii". Intr-o astfel de societate, in care totul este extrem de clar, extrem de usor de realizat, in care nu exista constraste si cu atat mai mult diferentieri semnificative intre fiinte, nici o iubire nu este teribil de importanta, nici o drama nespus de profunda, nici un deziderat extrem de arzator, nici o realizare mai semnificativa decat oricare alta. Viata intr-o astfel de societate arata pecum a scolarului rasfatat de parinti (analogia accesului nemijlocit la Creator cu parintii extrem de permisivi vizavi de toate dorintele celui mic). Scolarul este imbracat, hranit, protejat de cei mari indiferent de rezultatele scolare sau de comportamentul sau. El adesea in loc sa-si faca temele se bucura de joaca, de mese festive sau de vacante. Pana nu exista un motiv impetuos de a excela, majoritatea entitatilor nu vor incerca sa o faca. Iar acest lucru nu se poate realiza altfel decat prin taierea cordonului ombilical (al fatului de mama si al fiintelor din Creatie fata de Creatorul lor).

- Inainte de vãl, fiintele tridimensionale isi puteau elimina mental durerea la fel cum astazi individul poate lua un calmant sau isi poate injecta morfina. Rolul durerii si atunci ca si acum era acela de alarma ca ceva nu functioneaza bine, totusi acum durerea este sensibil mai mult folosita pentru maturizarea constiintei decat atunci (cand juca doar rolul de semnal pentru necesitatea de reparare a unor dereglari la nivelul complexului corporal). Dezvoltarea constiintei nici nu se putea intampla prin durere in vremurile de dinainte de vãl deoarece totul era deja rezolvat, vindecat, fiinta stiind invariabil ce urmeaza sa faca pentru ca durerea sa treaca in cel mai convenabil mod si in cel mai scurt timp. Analogia in acest caz cu un simulator de zbor este mai mult decat adecvata: daca in timpul exercitiului de simulare prabusesti avionul, nimic remarcabil nu se intampla, nici in constiinta pilotului si nici la nivelul consecintelor din planul fizic pe care greseala sau raspunsul neadecvat le-ar atrage dupa sine. Pe cand atunci cand esti intr-un zbor adevarat, cand stii ca a prabusi un avion se soldeaza cu parasirea planului fizic a celor pentru a caror viata raspunzi mai mult sau mai putin, cand stii ca, la randul tau, e posibil sa dispari sau sa suferi o trauma fara a avea nici cea mai vaga idee cat de mult sau cat de greu vei suporta suferinta fizica si psihica de dupa, automat constiinta este capacitata cu ajutorul tensionarii creative, a pericolelor reale si a dificultatilor multiple pe care le reclama o experienta de viata derulata sub auspiciile vãlului.

- Inainte de vãl, transferul de energie sexuala intre parteneri era usor de realizat datorita faptului ca nu exista nici un obstacol care sa limiteze intelegerea naturii propriei fiinte in raport cu celelalte fiinte. Acest lucru avea drept consecinta faptul ca in dimensiunea 3D de dinainte de vãl, putine erau tentativele de percepere a relatiilor amoroase ca pe ceva special, remarcabil, revelator, din moment ce Sinele constientiza ca este o bucata din Creator, nu mai putin ca oricare alt Sine. Dupa coborarea vãlului a devenit mult mai dificila atingerea unei fuziuni amoroase intre parteneri tocmai datorita marilor mistere care si-au facut aparitia si au persistat, a zonelor inaccesibile sau greu penetrabile de cunoastere, intelegere, viziune, comuniune, manifestare. Practic toate Sinele au uitat de conditia lor de Creatori si nu au mai putut sa isi ofere iubire in mod implicit, ci doar cu multa truda si efort de cunoastere si explorare. Datorita numeroaselor obstacole care fortau fiinta tridimensionala sa munceasca mult pentru a-si depasi conditionarile si a reusi o uniune implinitoare cu o alta fiinta, atunci cand aceasta uniune ajungea sa fie in sfarsit realizata, ea devenea un act de fuziune amoroasa absolut special, rarisim, unic, in care transferul de stare, de informatie si energie dintre parteneri nu mai era ca inainte de vãl, ci devenea o legatura intensa si foarte personala intre doua fiinte aflate la capatul unor incercari pline de provocari, de tensiune creativa si afectiva cumulata si afirmata in cel mai vibrant mod. Uniunea astfel realizata permitea Creatorului sa se experimenteze pe sine cu o mult mai mare solemnitate si maretie decat in orice alt context lipsit de polaritate.

;

- In dimensiunile superioare celei de-a treia, respectiv in a 4-a si a 5-a, vãlul este ridicat, polaritatile sunt deja separate una de cealalta, fiintele si-au stabilit parcursul evolutiv fie pe calea pozitiva, fie pe cea negativa a procesului de ascensiune creationala iar interactiunea dintre fiinte se petrece fie intre doua fiinte polarizate ambele pozitiv, fie intre doua fiinte polarizate ambele negativ. In zona de polaritate pozitiva superior dimensionala, a impartasi reciproc traire, informatie si energie prin intermediul uniunii sexuale a doua fiinte este un act universal de punere a fiecarui partener in serviciu fata de celalalt si de daruire prin comuniune. In zona de polaritate negativa superior dimensionala, a minimiza trairile celui dominat in favoarea maximizarii trairilor celui celui dominant este o uniune sexuala exprimata printr-un raport de control, subjugare si posesiune, de asemenea universal pentru aceasta zona a dinamicilor creationale. In fiecare caz, se poate observa faptul ca, in regiunile din Creatie superior dimensionale, actul sexual si uniunile dintre parteneri reflecta in mod fidel principiile de baza ale fiecarei polaritati in parte.

- Lucrul constient cu structurile mintii si sufletului atrage dupa sine - pentru individul care se predispune catre un astfel de efort - o penetrare progresiva a vãlului care separa marile adevaruri cosmologice de intelegerea lor. Deoarece munca unui adept al Caii Serviciului Orientat catre Sine este una care tine mai mult de evenimente, planificari si infaptuiri, in timp ce munca unui adept al Caii Serviciului Orientat catre Altii se manifesta mai mult in sfera explorarii proceselor mentale si sufletesti, a echilibrarii si armonizarii energiilor, se poate spune ca vãlul este penetrabil mai mult si mai bine de catre adeptul caii pozitive decat de cel al caii negative. Insasi existenta curentului negativ este intim legata si conditionata de existenta vãlului. Sa nu uitam ca polaritatea negativa si-a facut aparitia ca urmare a introducerii vãlului, imediat din momentul in care acesta a fost activat in lumile creationale de densitatea a 3-a. Experimentul vãlul a oferit pentru prima data liber arbitru tuturor fiintelor, care, pierzandu-si memoria sufletului, au fost nevoite sa intre in ciclul de viata tridimensional cu o mare foaie alba in fata pe care sa isi astearna progresiv propriile experiente revelatoare despre cine sunt, ce vor, de unde vin, unde se duc. Separarea de memoria sufletului a fiecarei entitati tridimensionale prezente in sistemele planetare care au adoptat acest experiment al dualitatii a facut posibila crearea unei iluzii perfecte in cadrul careia sufletele sa aiba ocazia sa isi clarifice propria conduita si conditie in cel mai ingenuu mod posibil. Fara aceasta ecranare, fara acest vãl, nu ar mai fi existat optiune deoarece nu ar mai fi existat polul negativ al existentei care face posibila aducerea in manifestare a dinamicilor de viata penduland intre alb si negru, bun si rau, integritate si falsitate. In cazul inexistentei vãlului, toate fiintele ar sti ca sunt Creatorul cel infinit iubitor si a tot puternic, percepandu-se unele pe altele ca expresie a unicului Creator, interactionand pasnic, in deplina cunostinta de cauza a conditiei lor purtatoare de esenta divina. De aceea existenta polaritatii negative este atat de intim legata de vãl, dependentã de vãl si limitata de insasi existenta acestuia. Vãlul este cel care creeaza diferentiere si limitare in mod special in randul exponentilor curentului negativ, mentinandu-le activa perceptia separatiei de toate celalalte complexe corp-minte-suflet si nefacilitandu-le pe aceasta cale conectarea la fortele creationale care unesc in mod esential toate formele, fiintele si fenomenele din univers. Comunitatea Ra ne spune ca adeptii curentului pozitiv pot ajunge sa penetreze mai eficient iluzia si sa perceapa dincolo de vãl si de jocul dualitatii.


 

Per ansamblu, vãlul ne restrictioneaza pe toti de la trezirea imediata a mintii noastre subconstiente, intensificandu-ne experienta, in asa fel incat orice trezire - mai mare sau mai mica, mai timpurie sau mai tarzie - sa fie remarcabila. Vãlul este activ la nivelul celei de-a treia densitati a calatoriei noastre in lumile materiei pentru a ne determina sa alegem cum sa gandim si in ce fel sa actionam gratie in mod exclusiv liberului nostru arbitru spiritual. Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 

Din invataturile altora..


- "Nu ai idee cat de puternic poti fii pana cand a fi puternic nu devine singura optiune disponibila." 
~ Bob Marley

- "Experienta nu este ce ti se intampla, ci ceea ce faci cu ce ti se intampla." 
~ Aldous Houxley

- "Colectioneaza momente, nu lucruri." 
~ intelepciune contemporana

- "Incepe de unde esti. Foloseste ceea ce ai. Fa ceea ce poti." ~ intelepciune contemporana

- "Esti liber sa alegi. Dar nu esti liber de consecintele alegerilor tale."
~ intelepciune contemporana

- "Oamenii care stralucesc din interior nu au nevoie de lumina reflectoarelor." 
~ intelepciune contemporana

- "Dincolo de orice greutati, fii eroul vietii tale, nu victima!" ~ intelepciune contemporana

- "Secretul vietii este sa fii complet angajat in ceea ce traiesti aici si acum. Si in loc sa numesti asta munca, sa realizezi ca este joc." 
~ Alan Watts

- "A creste doar cantitativ si nu calitativ este ideologia celulelor canceroase."
~ Edward Abbey

- "Drumurile dificile conduc adesea la destinatii mirifice!" ~ intelepciune contemporana

- "Iubirea o lasi sa arda pana la capat, ca o lumanare. Nu o stingi brusc daca vrei sa ai sufletul impacat." ~ Ileana Carstea

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti." 
~ Gina Senarighi

- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez

- "Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinte."~ Proverb Chinezesc