Complexul Corp-Minte-Suflet in Spatiu-Timp si Timp-Spatiu

In timp ce in Spatiu-Timp nu este posibil sa determini cursul evenimentelor ci doar sa lucrezi la corectarea distorsiunilor perceptuale prin rafinarea alegerilor, abordarilor si atitudinilor in raport cu dinamicile creationale traversate, in Timp-Spatiu, este imposibil sa corectezi distorsiunile in cadrul vreunei dinamici dar poti sa vezi imaginea de ansamblu, sa analizezi, sa sintetizezi, sa vindeci traumele experientei din Spatiu-Timp, sa alegi sectoarele de experienta viitoare, necesar a fi aprofundata in urmatoarele intrupari si, nu in ultimul rand, sa iti ierti Sinele ca nu a reusit sa integreze mai multa cunoastere in cadrul experientei incarnationale desfasurate in Spatiu-Timp.

Avantajul zonei de Timp-Spatiu este fluiditatea viziunii generale asupra lucrurilor.

Avantajul zonei de Spatiu-Timp este ca, lucrand in intunericul uitarii, acompaniati doar de lumina propriei disponibilitati de a cunoaste, putem intelege dezechilibrele si distorsiunile in detaliu si facem asta in cadrul unei experiente in care descoperim lucruri pe care nu le stiam dinainte, facem conexiuni de care nu aveam idee anterior, trezim la viata abilitati pe care nu le-am mai avut, ajungand astfel sa progresam in mod ingenuu si autentic catre nivele tot mai rafinate ale intelegerii fenomenelor din Creatie.

La sfarsitul unei vieti in Spatiu-Timp, intreaga cunoastere si experienta dobandita este esentializata si merge in Timp-Spatiu, unde totul este analizat si desfasurat inainte si inapoi pentru o cat mai buna sintetizare a ceea ce s-a realizat si respectiv a ceea a ramas de realizat
.

Apare destul de clar cu aceasta ocazie faptul ca fiinta - ca esenta constienta si creativa - supranumita si Complexul Corp-Minte-Suflet, COMUTA intre zonele de existenta Spatiu-Timp si Timp-Spatiu, ne putand fi in nici un fel identificata cu ceea ce aici numim “corpul nostru fizic”.

Mai exact:

Componenta CORP a complexului Corp-Minte-Suflet care suntem nu face referire la structura anatomo-fiziologica a corpului nostru solid, material, elementul "CORP" din acest ansamblu de 3 fiind:
- pe de-o parte, acel tipar subtil, cauzal, din planul metafizic Timp-Spatiu, determinant pentru felul in care suntem capabili sa functionam ca structuri constiente in planul fizic; acesta reprezinta POTENTIATORUL experientei fiintei din Spatiu-Timp la nivelul componentei CORP.
- pe de alta parte, insasi felul in care acest corp este folosit efectiv in viata tridimensionala pentru a da curs actiunilor care consfintesc alegerile fiintei in raport cu dezvoltarea si evolutia sa pe mai departe; in acest caz avem de-a face cu SEMNIFICATORUL experientei fiintei din Spatiu-Timp la nivelul componentei CORP.

Componenta MINTE are ca si corespondenta:
- predispozitia cauzala din planul metafizic Timp-Spatiu pentru gandirea si simtirea de la nivelul planului fizic (diferita de la individ la individ); acest element reprezinta POTENTIATORUL experientei fiintei din Spatiu-Timp la nivelul componentei MINTE.
- pe de alta parte, mintea in actiune, cea care foloseste efectiv materialul primit in stare de potential pentru a transforma date in informatie utila, pentru a cantari lucrurile de la circumstanta la circumstanta si a lua decizii intr-un mod relevant pentru evolutia individuala, reprezinta SEMNIFICATORUL experientei fiintei din Spatiu-Timp la nivelul componentei MINTE.

Componenta SUFLET incorporeaza in ea:
- capacitatea potentiala inoculata in planul metafizic Timp-Spatiu de ascensionare a fiintei pe spirala evolutiva ca urmare a traversarii experientelor din episodul incarnational curent; aceasta capacitate reprezinta POTENTIATORUL experientei fiintei din Spatiu-Timp la nivelul componentei SUFLET.
- starea de spirit curenta, prin intermediul careia alegem moment de moment cum sa ne raportam la un set de vise, aspiratii si nazuinte, dezvoltand disponibilitatea depunerii unui efort de o anumita cantitate si calitate in directia unei rafinari a spiritului, reprezinta SEMNIFICATORUL experientei fiintei din Spatiu-Timp la nivelul componentei SUFLET.

Am putea spune ca, oricare ar fi nivelul dimensional al experientei (3D, 4D, 5D, 6D), POTENTIATORUL este intotdeauna constiinta noastra din Timp-Spatiu, in timp ce SEMNIFICATORUL este constiinta noastra din Spatiu-Timp. La nivelele inferior dimensionale, acestea sunt doar o mica parte din ceea ce sunt ele la nivelele superior dimensionale. Pe nivelul 6D superior cele doua exista in deplinatatea fiintarii lor, ca Logos de tip Creatie Manifesta in Spatiu-Timp si respectiv ca Logos de tip Minte Creatoare in Timp-Spatiu.

In urma acestei analize stratificate apare si mai clar faptul ca vehicolul fiintial - complexul CORP-MINTE-SUFLET - are in el atat o componenta de Timp-Spatiu cat si o componenta de Spatiu-Timp, diferite de la un nivel dimensional la altul si de la o polaritate la alta.

Lumea Timp-Spatiu este o lume la fel de ORGANIZATA si de supusa unor LEGITATI precum este si lumea Spatiu-Timp, in care ne traim vietile terestre ca parte a unui parcurs evolutiv. Fiinta ajunsa la sfarsit de experienta incarnationala curenta in Spatiu-Timp comuta pe zona de existenta din Timp-Spatiu si primeste ajutor si asistenta constand in primul rand intr-un proces de vindecare, in cadrul caruia este indrumata sa admita, sa ierte si sa inteleaga unde mai exact se situeaza de-a lungul ciclului sau de experiente incarnative in raport cu procesul per ansamblu al evolutiei sale.

Natura Timp-Spatiului este aceea conform careia o viata traita in Spatu-Timp de care tocmai ne-am despartit poate fi VIZIONATA ca o biblioteca a inregistrarilor, sau ca o carte cu multe pagini ce pot fi rasfoite, citite, recitite dar niciodata modificate, retraite, rescrise. Cu toate acestea, valoarea revizuirii din Timp-Spatiu consta in testarea cunostintelor si aptitudinilor dobandite in Spatiu-Timp si nu in antrenarea si dezvoltarea lor. In cadrul unui test, atunci cand testul este riguros si corect, gradul de intelegere si de integrare a materiei studiate este revelat si clarificat. Testul din Timp-Spatiu sustinut la sfarsitul episodului incarnational din Spatiu-Timp nu este genul de test care implica memorarea a cat mai multe detalii ale experientei avute. Testul este mai degraba acela al observarii Sinelui de catre Sine cu multa atentie, onestitate, compasiune, rigurozitate. In acest exercitiu al analizarii si sintetizarii, individul isi atesta rafinamentele perceptuale dobandite ca urmare a experientei de viata traversate.

Studiul propriu zis, acumularea de cunostinte este asadar realizata prin experienta directa avuta in timpul incarnarii din Spatiu-Timp, unde contextul general al lucrurilor nu este clar iar atentia este in mod ingenuu focalizata asupra detaliilor experientei chiar in timpul derularii acesteia.


 

Dupa cum evidentiam anterior, pentru FIECARE DIMENSIUNE CREATIONALA exista un Spatiu-Timp si un Timp-Spatiu DIFERITE de la o dimensiune la alta ca si de la o polaritate la alta. Exista asadar:

- Spatiu-Timp pozitiv 3D si Spatiu-Timp negativ 3D,
- Timp-Spatiu pozitiv 3D si Timp-Spatiu negativ 3D.

Lucrurile continua si mai departe in mod asemanator:

- Spatiu-Timp pozitiv 4D, Spatiu-Timp negativ 4D,
- Timp-Spatiu pozitiv 4D, Timp-Spatiu negativ 4D.

Totusi de la nivelul 4D, Spatiu-Timpul pozitiv se separa complet de Spatiu-Timpul negativ, in timp ce in 3D ele coexista in cadrul lumilor de polaritate duala. In lumea noastra, spre exemplu, unele comunitati prospera, sunt educate si binevoitoare, in timp ce altele se lupta, se abuzeaza si sunt extrem de perverse. In oricare dintre variante insa, atat populatiile pozitive cat si cele negative primesc ajutor si indrumare in Timp-Spatiul corespunzator dintre doua incarnari succesive, conform lectiilor de viata si constiinta pe care fiecare dintre cele doua curente de evolutie spirituala se presupune ca le are de gestionat.

Aceste procese se petrec peste tot unde exista populatii 3D in galaxie. Raportat la numarul de stele existent in galaxia noastra, estimat undeva intre 100 si 400 de miliarde - sa alegem cea mai mica valoare, 100 de miliarde - sorii sau stelele care detin sisteme planetare asemanatoare cu al nostru ocupa un procent de aproximativ 32%. Comunitatea Ra estimeaza ca aproximativ 10% din sistemele stelare existente in Calea Lactee gazduiesc forme de viata similare cu cele de pe planeta noastra. Asadar, in total, in galaxia noastra, cam 3% dintre stelele existente poseda un sistem planetar in cadrul caruia intalnim cel putin o planeta prezentand conditii de viata similare cu cele de pe Pamant, in toate aceste locuri existand posibilitatea de a intalni populatii 3D aflate in diferite stadii ale unui proces civilizational. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 

Din invataturile altora..


- "E necesar sa deprinzi un nou mod de a gandi pentru a manifesta un alt mod de a fi."
~ Mariane Williamson

- "Adevarata ignoranta nu este absenta cunoasterii ci refuzul de a o dobandi."
~ Karl Popper

- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro