Armonia Civilizationala. Principii de convietuire coerenta la nivel social.

Au existat si exista in continuare pe planeta diferiti lideri si aspiranti ai unor curente culturale si/sau spirituale care spera sa gaseasca scurtaturi catre stari ale oamenilor si contexte sociale de convietuire foarte diferite de acelea cu care ne confruntam in prezent. Ei isi doresc poate in mod sincer sa propulseze fiinta umana catre noi orizonturi insa adesea nu reusesc sa intuiasca nivelul de complexitate pe care il presupune munca de transformare - individuala si de grup - avand ca rezultat alinierea cu noi trairi, fiintari, lumi si fenomene civilizationale.

Munca spirituala la nivel de proces transformator personal si social inseamna dobandirea unei fine auto-cunoasteri si transpunerea ei in practica. Iar cu cat timpul in care se aprofundeaza si se aplica aceasta cunoastere este mai mult si mai bine folosit, cu atat devine mai pertinenta si mai articulata capacitatea de exprimare, de afirmare si de impactare cu solutii a unui intreg spatiu planetar. Din punctul meu de vedere, in munca spirituala cu ecou social si civilizational nu exista scurtaturi, nu exista termene, nu au ce cauta graba si competitia. Instrumentele cu care se lucreaza sunt aspiratia, onestitatea, mobilizarea, temporizarea. Pe masura ce o experienta personala semnificativa este acumulata, ea poate fi mai apoi diseminata.

Adesea indivizii care se roaga cu ardoare la tot felul de divinitati pentru a schimba lumea ori pentru a dobandi tot soiul de puteri sau stari de extaz din alte lumi si realitati, nu sunt pregatiti pentru energiile pe care urmeaza sa le confrunte si nu pot sa sustina la nivel de realitate a constiintei - inca mult prea incarcate si "netreierate" - stari de inalta elevatie si putere, insasi motivatiile lor fiind una din piedicile aflate in calea unei astfel de puteri si elevatii. Legile Universului respecta liberul arbitru al fiecarui Suflet, iar atunci cand nu esti pregatit dar ceri sa ti se intample lucruri in mod accelerat risti sa nu poti face fata provocarilor si situatiior de viata care urmeaza sa vina pe firul cauzal corespunzator. Pentru ca lumina sa poata curge in cantitate mare prin fiinta, purificari masive trebuie sa aiba loc. Iar acestea se intampla aproape de fiecare data prin confruntari cu evenimente neplacute si cu fenomenologii dureroase. Pentru ca cele mai multe fiinte nu sunt capabile sa gestioneze la nivelul constiintei lor din prezent purificarile accelerate sau crizele de vindecare si restructurarile ample, ele clacheaza, disperand, inebunind, dezechilibrandu-se profund. Din punctul meu de vedere, yoghinii si liderii religiosi sau anumiti lideri politici ilustreaza adesea acest aspect. Apare destul de clar intr-un astfel de context intelesul profund al vorbei din popor: “Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample”.

Alternativa la astfel de practici excentrice este sa cultivi COERENTA (adica intelegerea si bunul simt) precum si CONSECVENTA (disciplina progresiva). Reusesti astfel sa te apropii de Armonie treptat, natural, in functie de propriile capacitati si disponibilitati, fara sa-ti forjezi bioritmul si fara sa forjezi nici bioritmurile altora in ceea ce priveste adoptarea unui mai mult si mai bine individual si general. De cele mai multe ori un astfel de drum este suficient de lin pentru a putea fi savurat, adesea plin de mister si de incantare, dar si suficient de provocator pentru a putea genera castiguri spirituale, producand evolutie. A invata ca drumul este la fel de important ca si destinatia, este o experienta spirituala importanta si valoroasa. Abordand lucrurile in felul acesta te poti bucura de viata vreme indelungata, in timp ce virtutiile au timp sa se nasca, sa se dezvolte, sa se maturizeze, devenind redutabile puteri in manifestare ale Mintii si Sufletului.

O societate umana ajunsa la un moment dat sa traiasca pe nivelul Armoniei va fi - in acceptiunea mea - o lume in care toate intentiile se manifesta fara goluri si blocaje, ca si cum o minte Universala infinit de inteligenta si de armonioasa orchestreaza din fundal pregatirea si aranjarea din timp a tuturor elementelor de context pentru ca TOATE lucrurile sa se intample TOT timpul in acord cu TOATE intentiile TUTUROR oamenilor.

 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor