Arborele Vietii in actuala octava creationala

Arborele Vietii este o structura de informatie si energie prin care constiinta organizeaza materia si materia informeaza constiinta. Altfel spus, Arborele Vietii este o sursa extrem de condensata de informatie si energie prin care fiinta poate avea acces la cai de a intelege Creatia si de a parcurge pasi importanti in cadrul ei. Per ansamblu, Arborele Vietii reprezinta modul in care este gandita actuala Octava Creationala (actualul univers multidimenional din care facem parte). El reveleaza mintea arhetipala a Creatorului cu privire la implementarea Creatiei sale pentru acest Univers in care ne-am nascut si in cadrul caruia evoluam. Emularea jonctiunii Creator-Creatie prin diferentierea Timp-Spatiu si Spatiu-Timp a experientei creationale, are rolul de a controla si in acelasi timp de a mentine autentic modul in care Creatorul se descopera pe sine in cadrul propriei sale Creatii.

TIMP-SPATIUL (planul metafizic) este planul raspunzator pentru construirea tiparelor calatoriei, cel care divizeaza, imparte si organizeaza totul de la mare la mic. SPATIU-TIMPUL (planul fizic) sau felul in care facem propriu-zis parte din calatorie este contextul in care interactionam ca bucata cu alte bucati din afara noastra pentru a creste din aproape in aproape, de la mic la mare, de la fragment la intreg, revenind, incarcati de cunoastere, de unde am plecat cu mult timp in urma.

Pana cand nu se formeaza complet Timp-Spatiul aferent tuturor dimensiunilor corespunzatoare viitoarelor noastre experiente din lumile materiei, Spatiu-Timpul nu se activeaza ci ramane in stare de potential, incognoscibil, nemanifest, latent. El exista doar ca destinatie finala, sub forma Logosurilor de tip Creatie care suntem noi cei din viitor asteptand sa ajungem acolo pe calea unei experiente doveditoare urmand sa inceapa la un moment dat de la nivelul celor mai mici fragmente de materie si energie aflate la baza existentei universului fizic.

Cand toate caramizile din Timp-Spatiu au fost asamblate, se da drumul la experienta din Spatiu-Timp. Se incepe cu aparitia noastra in Creatie ca structuri fizice de tip energie/materie si de acolo se continua cu un intreg proces constand in diferentierea structurilor animate (animale si umane) iar mai departe a vietii tot mai inteligente si mai constiente de sine in forme de o complexitate pe care mintea tridimensionala nu o poate concepe. Saga creationala este o epopee inimaginabil de ampla despre devolutie si evolutie, o epopee individuala si de grup in care hartile misterioase ale devenirii fiecaruia dintre noi se intersecteaza de o infinitate de ori cu hartile tuturor celorlalti, desi in plan concret noi nu vedem acest lucru si nu putem alege decat un singur traseu la un moment dat
.

Pe bucla Timp-Spatiu care este o bucla de dezasamblare sau descendenta, Creatorul se predispune sa devina Creatie, in timp ce pe bucla Spatiu-Timp care este o bucla de asamblare sau ascendenta, Creatia se predispune sa devina Creatorul. Procesul privit de la nivel macro este fara doar si poate indelungat, modular si secvential. La nivel micro, insa, Creatia diferentiata din Creator in decursul unor procese de miliarde de ani, apare si dispare ca structura de o infinitate de ori intr-o clipa datorita faptului ca insasi existenta sub orice forma cunoscuta se reduce la pulsiuni periodice de informatie si energie dinspre sursa (Creatorul) inspre produsul manifestarii/ exteriorizarii sale (Creatia) dupa tiparele existente a ceea ce vedem ca a evoluat pana in zilele noastre din aproape in aproape in decursul unei foarte indelungate istorii. Totul se petrece la o frecventa atat de ridicata incat ne da senzatia de veridicitate si continuitate in timp a Universului material. Aceasta poate fi considerata oscilatia primordiala intre existenta si non existenta a tot ceea ce vedem, insasi fenomenul care alimenteaza iluzia si prin care Creatorul asigura persistenta experientelor creationale conform tiparelor evolutive active.

Iata, schematic si sintetic, imaginea de ansamblu a jocului pe care il jucam aici, simplitatea si profunzimea procesului in care suntem direct implicati, claritatea si in acelasi timp misterul vietii in actuala octava creationala, vorbindu-ne despre noi in termeni de miliarde de ani si fractiuni de secunda.

Ca sa intelegem mai bine, vom avea in vedere definitiile urmatoare:

Infinitatea inteligenta: Creatorul, sursa, starea de potential a tuturor lucrurilor, vasta si tacuta totalitate din care se nasc oricare si toate fenomenele.
Energia inteligenta: Potentialul manifest al infintatii inteligente de a crea realitati exterioare pe baza de unitate, iubire si armonie.
Creatia: Universuri si lumi nascute din energia inteligenta.
Jocul creational: Dinaminca de miliarde de ani, purtatoare de scop si sens, a intregii lucrari creationale, emanand din Creator si intorcandu-se inapoi la el.

Pentru a descrie vizual si etapizat aspectele enuntate, am construit imaginea de mai jos, pe care am numit-o Arborele Vietii aferent dinamicilor din actuala OCTAVA Creationala (actualul univers multidimenional in care ne gasim). Arborele Vietii se prezinta in felul urmator:

>> VEZI POZA la marimea originala - 6126 x 3885 pixeli

Se poate spune ca:

- Diferentierea Creatiei din Creator are loc prin mijlocirea liberului arbitru al Creatorului.
- Interactiunea intre oricare parti ale Creatiei primordiale are la baza iubirea ca legitate.
- Crearea realitatilor duale se realizeaza ulterior creatiei primordiale, pe baza de Lumina polarizata, reprezentand o expresie a iubirii modelate diferentiat de liberul arbitru creational, care cauta astfel sa se inteleaga mai bine pe sine prin excluderea si mai apoi regasirea unor aspecte esentiale ale creatiei primordiale.

Creatia primordiala poate fi vazuta ca o forma-gand extrem de complexa emanata din Creator, prin exercitarea liberului sau arbitru. Divizarea acesteia in Timp-Spatiu si Spatiu-Timp genereaza Logosuri Creatoare si Logosuri Creatie care vor interactiona intre ele prin intermediul iubirii ca legitate, folosindu-si la randul lor liberul arbitru mostenit de la Creator pentru a concepe si tranzita eficient planurile experientei. Manifestandu-si liberul arbitru in contextul iubirii din care sunt parte integranta, logosurile primordiale ajung sa conceapa metode prin care sa evidentieze diferite aspecte particulare ale acestei iubiri prin disocierea sa in diferiti poli ai experientei. Apare astfel prima treapta a jocului polaritatii, alcatuita din lumina variat polarizata (esenta negativa si esenta pozitiva a vietii).

Aspectul interior reprezentat de ramurile de Timp-Spatiu din Arborele Vietii reflecta partea de gandire arhetipala a fiintei noastre creatoare care are rolul de a planifica, prin divizare de la mare la mic, intregul proces ce urmeaza sa aibe loc ulterior, ca si evolutie, de la mic la mare, in Spatiu-Timp, avand menirea de a ne determina sa evoluam de la cea mai neinsemnata forma de constiinta materiala catre fiinta complexa din Spatiu-Timp care urmeaza sa devenim la cel mai inalt nivel, 6D superior. Asadar cine planuieste acest traseu este gandirea arhetipala Timp-Spatiu a Totalitatii fiintei noastre sau Sinele nostru Timp-Spatiu de tip Logos Creator.

De partea cealalta se afla aspectul exterior sau partea noastra de fiinta din Spatiu-Timp care are rolul de se transfera pe Sine, mai mult sau mai putin, de nenumarate ori, in lumile materiale 1D-6D, croindu-si drum, din aproape in aproape, prin realitatea fizica, de-a lungul fabuloasei calatorii proiectate in Timp-Spatiu. Fiinta din ce in ce mai complexa de tip Spatiu-Timp care devenim pe masura ce ne expansionam ca prezenta si constiinta in lumile materiei, poate fi considerata in orice moment ca fiind partea arhetipala de tip Spatiu-Timp a Totalitatii fiintei noastre sau Sinele nostru Spatiu-Timp de tip Logos Creatie, asteptand sa devenim el.

Galaxiile, sistemele stelare, sorii, planetele si entitatile de pe sferele planetare sunt toate Logosi in Logosi din alti Logosi, atat in Timp-Spatiu (unde activeaza ca Logosi Creatori) cat si in Spatiu-Timp (unde activeaza ca Logosi Creatie). Apare astfel destul de evident ca Timp-Spatiul si Spatiu-Timpul sunt o jonctiune intretesuta care emuleaza Creatorul si Creatia, adica insasi jonctiunea originara de la care a inceput totul. Emulatia este reprodusa mai redus ori mai amplu in functie de nivelul din spectrul creational pe care se desfasoara jocul.

Asa se explica si faptul ca atunci cand cerem ajutor, ghidare si asistenta prin meditatie sau rugaciune, Sinele Mai Inalt stie lucruri pe care noi nu le stim, pentru ca acolo, in zona superioara a planului 6 dimensional totul este deja stiut, ineditul si inefabilul experientei constand in cunoasterea dobandita ca urmare a trairii efective a experientei drumului, ales din multele drumuri posibile, catre ceea ce este deja acolo, in 6D superior, drum pe care nimeni, niciodata, nu a mai mers.

Logosul Creator se IMPLINESTE prin punerea la dispozitia Logosului Creatie a planurilor calatoriei sale moment de moment, in timp ce Logosul Creatie se IMPLINESTE prin alegerea si parcurgerea ingenua a unei variante de drum din cele puse la dispozitie de Logosul Creator.

Pe bucla de retur din Spatiu-Timp (cea pe care ne aflam in prezent ca fiinte intrupate), avem de-a face, in mod diferentiat, cu urmatoarele caracteristici aferente fiecarei dimensiuni specifice ascensiunii noastre evolutive:

1D – Elementaritate (momentul aparitiei caramizilor creationale si existenta lor efemera sau de durata pe masura ce calatoria prin Universul fizic se intampla sub forma de materie si energie)
2D – Senzorialitate (planul in care organismele alcatuite din materie si energie se diferentiaza de restul mediului inconjurator si dezvolta instincte de supravieturie, de apartenenta la grup / specie si de multiplicare)
3D – Directionalitate (sentimentul profund al necesitatii unei alegeri intr-un ocean de experienta care inunda fiinta si ii solicita o abordare atenta si lucida inspre consacrarea fie catre polul compasiv al experientei, fie catre cel autoritarist, fenomen care activeaza constiinta spirituala a fiintei din Spatiu-Timp)
4D – Sincronicitate (experimentarea orientarii spirituale alese in dimensiunea anterioara de catre grupuri de fiinte armonizate prin intermediul aceluiasi tip de polaritate spirituala)
5D – Modularitate (lumina intens polarizata aduce in planul experientei fiintelor de pe acest nivel o cunoastere esentializata a uneia din cele doua polaritati fundamentale, fie pozitiva, fie negativa)
6D – Integralitate (toate variantele de a exista converg printr-o experienta intensa si unica de constientizare intr-o formula integrata, fara polaritate, stabilita / fixata / implementata inca de la inceputurile calatoriei creationale, avand la baza iubirea ca legitate)
7D – Eternitate (Timp-Spatiul se contopeste cu Spatiu-Timpul pana cand Timpul se desface de Spatiu si Spatiul se desface de Timp, astfel incat totul ajunge sa se intample aici intr-o stare a existentei aspatiala si atemporala, fara marime si fara durata, neingradita de nici un fel de limite)
8D – Singularitate (diincolo de orizontul evenimentelor, gaura alba / gaura neagra, volum creational infinit mic cu masa spirituala infinit mare; aici Creatia este intentionata de Creator si directionata catre inceputul ciclului sau de manifestare 7D-1D-7D, respectiv aceeasi Creatie, dupa ce a parcurs ciclul, este resorbita inapoi in Creator la finele unei calatorii de miliarde de ani)


 

Din punct de vedere practic, Arborele Vietii poate fi privit in mai multe feluri, ma refer la modurile principale, esentiale, in care acesta poate sa reflecte atat la nivel micro cat si la nivel macro ceea ce avem de inteles si de facut.

Arborele Vietii ne arata faptul ca exista o DEVOLUTIE de la un nivel incipient, un fel de DEZASAMBLARE in elemente din ce in ce mai mici, mai disparate, in fragmente, a Creatiei, si o REASAMBLARE, o EVOLUTIE inapoi la ceea ce este Creatia ca esenta. Aceasta devolutie urmata de evolutie este explicabila prin faptul ca in felul acesta constiinta creationala ajunge sa se inteleaga mai bine pe ea prin prisma elementelor componente prin care ajunge sa se manifeste, a relatiei dintre ele si a ceea ce inseamna trairea in acord cu o particica si nu cu intregul. In momentul in care concepe lantul fragmentarii si densificarii sale, Mintea Creatoare se gandeste "cum ar fi sa.." iar in momentul in care se reasableaza de la fragment la intreg redevenind esenta, ea traieste efectiv acel "cum ar fi".

As vrea sa vorbesc de unul dintre aspectele cele mai importante ale Arborelui, aspectul care predomina pe aproximativ doua treimi din structura sa si care practic ii justifica existenta: jocul polaritatilor.

Conceptul de polaritate este un concept se pare nou pentru aceasta octava creationala, pentru universul in care traim in prezent. In universul anterior - acceptand si considerand faptul ca exista o serie de universuri inlatuite in care experienta dintr-un univers reprezinta sursa de proiectie a unei experiente noi, imbogatita si inbunatatita, in universul imediat urmator - daca luam in considerare acest lucru putem spune ca aceasta plasmuire a realitatii prin intermediul polaritatilor este elementul de noutate al universului in care noi traim in prezent. De aceea, fiind un element de noutate si bazandu-se pe experienta anterioara din universul pe baza caruia s-a urmarit construirea unui astfel de model, putem sa ne punem intrebarea si sa intelegem ce anume vine din experinta anterioara si ce anume aduce in plus actuala experienta creationala. Din experienta anterioara se pare ca vine ideea de MISCAT si MISCATOR, de Logos Creatie si Logos Creator, de emulare a Creatorului si Creatiei sale insasi in interiorul Creatiei prin intermediul fiintelor create care devin astfel parte creatoare si parte creata, parte miscatoare si parte miscata, un programator si un implinitor al calatoriei creationale. Sunt aspectele prin care Creatorul ajunge sa se experimenteze pe sine in cadrul Creatiei sale atat ca elaborator SAU potentiator al experientei creationale cat si ca implinitor sau semnificator al acesteia.

Dar de aici in actuala experienta creationala s-a creat un arhetip nou si anume disocierea Creatiei in polaritati, elaborarea la un nivel si mai mare de finete a ceea ce inseamna Potentiatorul si Semnificatorul calatoriei creationale. Nu mai este doar un miscat si-un miscator, un creat si-un creator, de la ele porneste o adevarata structura de straturi divizate in zone antagonice, de contrast, pentru experienta creationala. Aici avem de-aface cu disocierea in polaritati.

Polaritatile sunt un lucru mai fin decat ne-am putea imagina. Desigur, putem spune bine vs. rau, alb vs. negru. Totusi, daca observam cu foarte mare atentie Arborele inainte si dupa disocierea in polaritati, vom vedea la un moment dat ca pe nivelul al 6-lea, al Metacunoasterii, nivelul fara polaritate, nivelul constiintei si creatiei de camp zero, acolo totul este integrat. Si cum am putea defini aceasta integrare? Am folosit cuvantul consensual - "consfintirea caracterului consensual a tot ce se naste din Creator si ajunge sa interactioneze in cadrul Creatiei sale" - adica nivelul acela este corespunzator iubirii ca legitate. In momentul in care asumam faptul ca acolo totul este integrat, este consensual, este imbinat intr-o armonie desavarsita, Creatia de la acel nivel vrea sa se experimenteze pe sine si atunci isi pune intrebarea: cum ar putea sa se inteleaga mai bine pe ea insasi in conditiile in care are deja implementate in cadrul ei un Sine Logos Creat si un Sine Logos Creator prin care unul determina si altul implineste? Pentru ca aceasta Creatie isi pune problema unei determinari si a unei impliniri la un nivel de specificitate si detaliu nemaiantalnit in experienta creationala de pana la acest univers. Prin urmare, nivelul de profunzime dorit se creaza prin diferentieri ale dinamicilor creationale pe polaritate pozitiva, respectiv pe polaritate negativa.

E necesar sa intelegem ce inseamna nu doar diferentierea, cat necesitatea acestei diferentieri. In momentul in care vorbim de iubire, integrare, consensualitate la nivelul 6D si privim apoi la aspectul pozitiv unde avem compasiune, generozitate, iarasi consens si valorizare, ne intrebem prin ce difera cele doua, de ce discutam de polaritate cand totul era deja prezent la nivel de integrare, la nivel de legitate a iubirii.

Pai, din momentul in care privim la nivelul 5D pe ramura pozitiva a sa, unde ca si aspect interior prevaleaza intelepciunea generozitatii si privim si pe ramura negativa de la acelasi nivel 5D unde gasim ca si aspect interior intelepciunea suprematiei, realizam ca aceste distorsiuni a ceea ce mai sus era o unitate armonica desavarsita, nu au sens sa existe decat una in prezenta celeilate. Pot asadar exista ori ambele aspecte, ori niciunul. Nu putem defini aspectul pozitiv din zona de polaritate a structurii arborelui in lipsa aspectului negativ. Concret, intelepciunea generozitatii: generozitatea nu are sens sa existe decat in contextul existentei unui termen antagonic - si anume tendinta de suprimare, de acaparare. Aceasta dorinta de acaparare opusa generozitatii da un sens acestei generozitati, o ajuta sa inteleaga ce este ea prin prisma a ceea ce nu este. In felul acesta ajunge Metacunoasterea de la nivelul 6D sa disocieze in cele 2 aspecte prin care ea se poate intelege mai bine pe sine: creaza fragmentare pe doua directii antagonice prin care da sens unor termeni pe care nu-i putea defi la nivelul imediat superior. La nivelul 6D nu are sens sa discutam despre generozitate. Acolo totul este disponibil, totul este iubire, totul este integrat. Generozitatea este un termen care apare doar ca urmare a inventarii unui alt termen care o ingradeste, care i se opune.

De aceea partea pozitiva din existenta, oricat cat ar suna de asemanatoare cu nivelul 6D al integrarii, este totusi o polaritate, nu are un nivel de universalitate ca la nivelul 6D al Metcunoasterii. Generozitatea este un aspect limitat al aspectului perfect integrat al iubirii. Practic iubirea se delimiteaza ca sa se inteleaga pe ea. Cum? Printr-o redefinire a ei cu ajutorul unui aspect delimitat de insasi existenta unui contraaspect al sau. Prin urmare, apare in mod evident in acest caz faptul ca nivelul 5D este o distorsiune, o reductie a nivelului 6D, la fel cum nivelul 4D este o reductie, o distorsiune a nivelului 5D si o distorsiune inca si mai mare pentru nivelul 6D fata de cum era nivelul 5D.

In momentul in care percepem aceasta dualitate in mod corect si corespunzator, urmatoarea discutie care se impune este despre nuantarea a ceea ce in cultura si traditia de secole s-a cosiderat a fi eterna batalie dintre bine si rau. Aceasta batalie a binelui cu raul pe care o vedem azi reprezentata in atatea opere de creatie ale timpurilor mai mult sau mai putine moderne, de la fresce pana la baze de date intregi de poze fantastice in care laitmotivul acestei lupte este infatisat in fel si chip, ne poate face sa credem ca o parte o pune pe cealalta. Nu a fost vorba niciodata de lucrul acesta, a fost vorba doar de acest plan al ALEGERII in care fiecare trebuie sa aleaga intre bine si rau in functie de niste conditii exterioare in care intervin ambele curente, cu dinamici de evenimente specifice. Se creeaza astfel un joc creational specific exclusiv panului 3D, in care mintea poate sa-ti fie plina de ganduri agresive sau manipulative, la fel cum mintea poate ajunge sa-ti fie plina de ganduri de mobilizare in directia unui tel, a unui ideal aflat in serviciu fata de altii, in care crezi si in a carei directie esti dispus sa mergi pana la capat.

Sesizam asadar in primul caz o influenta a curentului de negativitate asupra mintii omului tridimensional iar in cazul celalalt vorbim de o influenta a curentului de pozitivitate asupra aceleiasi minti si perceptii. Problema noastra aici este SPRE CE NE PREDISPUNEM, spre ce alegem sa ne indreptam prin eforturi constiente si sustinute moment de moment? Curentul de negativitate asteapta sa te ia in posesie, la fiecare clipa de neatentie si de superficialitate si de nepasare si de indolenta si de ignoranta. In partea cealalta ti se ofera variante de a munci de asa natura - munca - incat sa realizezi la un moment dat cum stau lucrurile in aceasta lume si cum pot sa stea cu propria ta contributie adusa la starea lucrurilor. Este momentul in care alegi mai degraba un parcurs pe paradigma pozitiva decat un sclavagism urmat de o tendinta agresiva de dominatie a ceea ce mai devreme te-a dominat pe paradigma negativa. Sunt asadar doua abordari complet diferite si, din acest punct de vedere, sunt cunva indreptatite sa existe acele reprezentari ale luptei binelui cu raul. Dar aceasta lupta a binelui cu raul, repet, nu are loc in momentul in care te-ai trezit, are loc atunci cand esti adormit, intr-un moment - oricare ar fi el - dintr-un parcurs civilizational 3D incipient sau de mijloc.

Atunci cand am ajuns intr-o zona superioara a trairilor si dinamicilor civilizationale 3D, acolo lucrurile sunt deja destul de clare iar alegerile se fac prin intarirea a ceea ce deja am ales, prin participarea la dinamicile unei societati in care in nici un caz nu ne mai batem cuie in cap, in maini si in picioare. Violenta, constrangerile de tot felul, ambitiile prostesti reprezinta practici de tip Ev Mediu. Iar Evul mediu a reprezentat o perioada de groaznica ratacire, de intuneric maxim datorat unor neglijente, unor neintelegeri majore in contextul evenimentelor de zi cu zi in care cu totii am fost atat cauza cat si efect. Nu este nici o glorie in a tot evoca o astfel de conditie umana facand inca un film, doua, noua despre cum ne ciuruim de gloante sau cum ne taiem gaturile si dupa aceea ne dam premiu la Cann pentru cea mai buna drama a anului. Ok, o fi cea mai buna drama a anului, estetica uratului, fabulosul mizerabil din vietile noastre si din lumea asta, in care noi ne complacem, si culmea, chiar reusim sa traim! Nu este nici o glorie in asta, o glorie este in a reusi sa-ti depasesti conditia limitata si sa treci la urmatorul nivel!

Acum este momentul sa schimbam un pic registrul, pentru as vrea sa intervin chiar pe Arbore si sa vorbesc despre cateva lucruri absolut fantastice despre care arborele ne arata ca se intampla cu noi..

Asadar.. fiind la origine si in esenta noastra o manifestare a Creatorului ca fiinta creata, Totalitatea Sinelui adica, este normal sa manifestam acest lucru la randul nostru intr-un mod cat mai complet si mai relevant in cadrul experientei creationale. Totalitatea Sinelui poate fi inteleasa si ca o forma gand, manifesta, a Creatorului, extrem de complexa, care urmareste sa-si realizeze propria complexitate prin plasmuirea unui act creational de proportii epice.

In primul rand cum ai putea sa realizezi natura complexitatii? Pai defalcand experienta pe diferite grade de intensitate si de complexitate si la diferite nivele de marime: de la un ansamblu foarte foarte mare de forme-gand pana la fragmente foarte mici a ceea ce recompune intr-un final ansanblul respectiv.

Prin urmare, odata aparuti in Creatie ca si Totalitatea Sinelui, ne individualizam la randul nostru in aspect Creator (sinele 6 D superior din Timp-Spatiu), respectiv in aspect Creat (sinele 6D superior din Spatiu-Timp). Aceasta individualizare a Totalitatii Sinelui emuleaza insasi procesul originar de care am vorbit mai devreme al desprinderii Creatiei din Creator sub forma unui aspect individualizat al sau. Asadar, o parte din noi va activa sub forma de Logos Creator - sinele superior din Timp-Spatiu - intentionand asemenea creatorului derularea unei experiente creationale. Care? Aceea din Spatiu-Timp. Cum? Prin proiectarea ei in detaliu pana la nivelul celor mai marunte fragmente ale sale. In conditiile acestea, o alta parte, aspectul de Logos Creat reprezentand sinele superior din Spatiu-Timp este partea care va parcurge efectiv din aproape in aproape calatoria creationala, calatoria proiectata in Timp-Spatiu, drumul inapoi catre Sursa, de la fragment la intreg.

Practic acea calatorie din Timp-Spatiu a avut drept consecinta descompunerea a ceea ce putem considera ca fiind Logosul Creator, partea noastra de fiinta care gandeste la cum ar fi sa devina o multime de bucati si o multime de posibilitati, iar apoi, o alta parte, mai exact Logosul Creatie, implineste aceasta experienta a existentei ca bucata, prin tranzitarea tuturor nivelelor care s-au creat atunci cand procesul proiectarii fragmentarii s-a intamplat, adica prin tranzitarea tuturor nivelelor dimensionale 1D-6D. Asadar, drumul acesta inapoi la Sursa de la fragment la intreg este parcurs de sinele din Spatiul-Timp prin tranzitarea tuturor nivelelor dimensionale 1D-6D, a ciclurilor de vieti aferente fiecarui nivel si a incarnarilor succesive din cadrul aceluiasi ciclu. In acest proces, parte din constiinta sinelui 6D superior Spatiu-Timp este permanent transferata catre instantele sale de la nivelele Spatiu-Timp inferioare dimensional, aferente momentelor de timp si nivelelor calatoriei creationale. Cu cat nivelul dimensional este unul aflat mai inspre zonele incipiente ale evolutiei, cu atat mai putina constiinta va fi transferata. Cu cat calatoria avanseaza catre grade de complexitate tot mai mari ale experientei creationale aferente dimensiunilor Spatiu-Timp superioare, cu atat va fi transferata si manifestata mai multe constiinta.

Cele doua tipuri de constiinta (Logo Creator din Timp-Spatiu si Logos Creatie din Spatiu-Timp) comunica intre ele si converg una in alta, nu sunt unitati disparate si de sine statatoare. Datorita faptului ca de la un nivel incipient al existentei integrate a fiintei din Spatiu-Timp si a fiintei din Timp-Spatiu se creaza mai multe planuri ale experientei care practic reprezinta diviziuni, simplificari, destructurari a ceea ce initial era integrat, era unitar, face ca atat fiinta din Timp-Spatiu cat si fiinta din Spatiu-Timp, sa interactioneze pe fiecare nivel dimensional ca bucati, astfel incat putem spune in momentul in care suntem pe un palier 3D corespunzator actualului nivel, ca sinele din Spatiu-Timp, actualul noi, este o bucata din ceea ce este sinele din Spatiu-Timp in dimensiunea sa originara, acolo in 6D Superior. Mai mult, asa cum exista un Spatiu-Timp 3D, exista si un Timp-Spatiu 3D. Asa cum exista un Spatiu -Timp 4D Pozitiv, exista si un Timp-Spatiu 4D pozitiv corespunzator acestuia. Be bucla negativa, de asemenea.

Vom defini realitatea curenta, tridimensionala (3D), cea pe care o cunoastem si din care facem parte sub forma de fiinta intrupata, ca fiind realitatea Spatiu-Timp sau realitatea fizica. Aceasta realitate are 3 dimensiuni ale spatiului si o singura dimensiune a timpului, ceea ce inseamna ca aceasta realitate fizica este acel gen de realitate in care ne putem misca in oricare din cele 3 directii spatiale si suntem imobilizati intr-un singur punct de timp la un moment dat, prezentul, acum-ul. Asadar aici timpul nu poate fi accesat decat in momentul prezent, odata trait acest moment el nu mai poate fi reprodus sau retrait niciodata caci devine un trecut ireversibil la care nu mai avem acces pentru a schimba nimic. Iar ulterior momentului prezent, timpul devine iarasi o fantomatica holograma mai mult sau mai putin lipsita de substanta si oricum inaccesibila, constand cel mult in ipotetice anticipatii ale unei versiuni de prezent care s-ar putea manifesata si pe care alegem sa le numim in mod sugestiv, viitor. Acesta este deci Spatiul-Timpul, cel pe care-l cunoastem, in care traim si in care suntem constieti de noi insine asa cum stim ca suntem in prezent.

Vom defini realitatea vietii si constiintei de dincolo de corpul fizic, realitatea paralela a fiintei noastre spirituale tridimensionale, cea pe care uneori ne-o amintim ca urmare a experientelor din preajma mortii, ca fiind realitatea Timp-Spatiu sau realitatea metafizica. Aceasta realitate are 3 dimensiuni ale timpului si o singura dimensiune a spatiului. Ceea ce inseamna ca aceasta realitate este de asa natura incat ne putem misca in oricare dintre cele 3 directii temporale, examinand simultan tot ce s-a intamplat, se intampla si se va intampla pe diferite bucle de timp (trecutul, prezentul si viitorul fiind accesibile instantaneu in orice ordine si din orice directie) aflandu-ne insa intr-o stare de omniprezenta spatiala, nepercepand in mod nesar miscarea ca fiind din punctul A in punctul B, ci pe noi ca fiind mai degraba intr-o superpozitie vis-a-vis de orice lucru sau dinamica pe care le dorim supuse atentiei. Aceasta superpozitie poate fi interpretata prin faptul ca realitatea metafizica nu este despre activitati, manevre, deplasari, ci mai degraba este despre o concluzionare, analizare, sintetizare prin observarea dinamicilor din Spatiu-Timp prin care am trecut, la care am participat, pe care le-am traversat ca fiinta intrupata.

Experientele din pragul mortii sunt ferestrele prin care uneori ajungem sa conectam cele 2 realitati, Spatiu-Timpul cu Timp-Spatiul. Trecand un pic dincolo si revenind inapoi aici, avem posibilitatea sa ne dam seama cam despre ce este vorba si cum arata lumea cealalta. Si sa avem si o dovada a faptului ca dincolo se intampla lucruri si se intampla intr-un mod foarte diferit de ceea ce cunoastem ca se intampa aici. Descrierile deja cunoscute ale acestor experiente sunt cam toate la fel. Dar am sa incerc sa fac o sinteza..

Cei care sunt pe punctul de a trece pragul acuza adesea dureri puternice sau pur si simplu simt ca vor muri. Ei sunt adesea intr-o stare de criza la care asista si alte persoane, de cele mai multe ori personal medical. La un moment dat medicii constata ca persoana respectiva a intrat in incapacitate de functionare cerebrala, asta insemnand ca, teoretic, creierul este mort. Totusi pacientul ii aude pe medici in momentul in care il declara mort. Respectivul pacient isi paraseste corpul si se priveste de undeva de sus. El aluneca apoi printr-un tunel indreptandu-se catre o lumina stralucitoare. Moment in care absolut orice fel de durere dispare. Acolo ajunge intr-o lume foarte placuta, intalneste adesea figuri cunoscute - rude, prieteni - cu care are un dialog extrem de creativ. Apare o entitate luminoasa la un moment dat care ii transmite celui in cauza un sentiment de nesfarsita iubire si deplina fericire. Multi descriu aceasta entitate ca pe ceva asemanator Divinitatii. Respectivul isi vede intreaga viata intr-o fractiune de secunda prin fata ochilor. Si nu numai ca reuseste sa-si revada viata ci si sa inteleaga ceea ce a trait pana in prezent, la un nivel de densitate a informatiei - raportata la perioada de timp in care aceasta informatie este supusa analizei - extraordinar de mare (nivel al densitatii) si extraordinar de mica (perioada de timp). Respectivul isi vede asadar intreaga viata prin fata ochilor, analizeaza, intelege niste aspecte importante pentru el, trage anumite concluzii si, la un moment dat, entitatea luminoasa ii transmite mesajul ca nu a venit inca timpul de a parasi lumea fizica si de a se reintalni cu lumea de dincolo intr-un mod irevocabil, definitiv, in sensul de a nu mai reveni la viata pamanteana, de a-si incheia socotelile aici si acum. Asadar, entitatea il trimite inapoi. Omul parcurge traseul pe care a ajuns acolo inapoi catre corpul lui fizic iar la un moment dat se trezeste, isi revine si isi aduce aminte aceasta experienta.

Iar acum ca am reusit sa definim ce presupun cele doua diviziuni prin care am fost conceputi sa existam partial intr-o lume, partial in cealalta, atat ca parte de constiinta care se gandeste la cum ar fi sa, cat si parte de constiinta care participa nemijlocit la actul propriu-zis al acestei calatorii despre cum ar fi, este cazul sa intram mai in adancime in acest fenomen al acestor doua diviziuni de tip Spatiu-Timp si Timp-Spatiu, pornind de la nivelul originar al diseminarii Creatiei din Creator pana la cel mai mic fragment la care ajungem sa existam ca si Creatie si intorcandu-ne ulterior inapoi catre Sursa.

Ce reprezinta de fapt aceasta calatorie? Ce se ascunde in spatele ei? Cum este ea parcursa raportata la cele doua dimensiuni ale fiintarii?

Propun sa privim din punct de vedere al faptului ca ambele entitati de tip Sine Superior sunt lasate sa spunem MOSTENIRE de Totalitatea Sinelui ca sursa si destinatie a calatoriei noastre creationale prin lumile tot mai fragmentate si ulterior polarizate. Inseamna ca sinele superior din Spatiu-Timp suntem noi cei din viitor deveniti ceea ce am fost meniti sa devenim la capatul unei indelungate calatorii minutios proiectate de catre Sinele Superior din Timp-Spatiu, calatorie aducatoare de beneficii extraordinare la nivel de cunoastere.

Mai exact.. Undeva, o parte din noi (Sinele din Timp-Spatiu) a gandit din aproape in aproape o calatorie fabuloasa in care am intrat la nivel de bucati (Sinele Spatiu-Timp 1D). Atat de mici si atat de putini constiente de sine incat la inceputul evolutiei noastre ne astepta un dans creational de miliarde de ani menit sa ne transforme treptat dintr-o multime de atomi intr-o prezenta extrem de vasta si de articulata. O prezenta care traversand rand pe rand toate planurile creationale, va fi ajuns la un moment dat o structura identificata ca fiind chiar sinele nostru 6D Superior din Spatiu-Timp care a urmarit in toata aceasta perioada ca NOI sa devenim EL. Este un altfel de a spune ca noi cei din prezent muncim ca sa devenim noi cei din viitor. Dar aceasta munca nu este una batuta in cuie, prescrisa si nedeviabila de la o unica solutie si singura posibilate a intamplarii ei. Nu. Este o munca proiectata la nivel de harta, asadar sub forma unor drumuri posibile. De catre cine? De catre sinele 6D superior din Timp-Spatiu de tip Logos Creator care cu asta se ocupa. Logosul Creatie este practic sinele superior din Spatiul-Timp a carui constiinta este tranferata progresiv in calatorie, crescand ca si amplitudine a manifestarii pe masura ce parcurge calatoria, pe unul din nenumarate drumuri disponibile, posibile, puse la dispozitie conform hartii, pana cand manifestarea capata o densitate spirituala intr-atat de mare prin afirmarea unei constiinte intr-atat de ample incat, ceea ce percepem a fi NOI devine insasi fiinta originara din Spatiu-Timp care a calatorit de fapt in toata aceasta perioada, din ce in ce mai putin fragmentat, pentru a se regasi la un moment dat pe ea insasi perfect reintregita, in forma in care a fost plasmuita de Totalitatea Sinelui (lasata mostenire) si, in plus, imbogatita cu experienta efectiva a unei calatorii incredibil de vaste, generatoare de metacunostere, pe cai nu doar ingenue ci mai ales unice in toata Creatia. Lucru absolut fascinant!

Cand se va ajunge urcand treapta cu treapta scara experientei si evolutiei la nivelul de integrare si autorealizare lasat mostenire de Totalitatea Sinelui (prin divizarea sa originara in aspect creat si aspect creator menite sa isi construiasca si sa isi implineasca singure propria devolutie si evolutie creationala) atunci se incepe recompunerea Totalitatii ca si ultima treapta experientiala necesara implinirii octavei.

Fiecare nivel dimensional este o experienta in sine, atat interioara cat si exterioara, atat pentru Sinele Superior din Timp-Spatiu cat si pentru Sinele Superior din Spatiu-Timp. Sinele Superior din Timp-Spatiu a proiectat harta calatoriei si acorda asistenta intre doua intrupari (densificari) succesive Sinelui Superior din Spatiu-Timp - cel care calatoreste propriu zis. Se implineste, in acest fel, pas cu pas, scopul si sensul calatoriei din punct de vedere al nivelului 6D superior. Care ar putea fi acela? Pai am putea sa-i spunem: nasterea unei sincronicitati. Ce ar putea sa insemne aceasta sincronicitate incat sa si intelegem ceva din ea? Ar putea sa insemne urmatorul lucru: ca aceasta sincronicitate este o afinitate care se dezvolta progresiv, prin cunoastere, intre cele doua sine, atat cantitativ cat si calitativ, din punct de vedere al faptului ca ele ajung sa se inteleaga atat de bine unul prin celalalt cu ajutorul experientei colaborative a devolutiei si evolutiei, incat identitatile lor lasate mostenire de Totalitatea Sinelui ajung sa convearga natural una in cealalta, redevenind unica entitate, atat Creatie cat si Creator, care este Totalitatea Sinelui din 7D Superior din care au fost diferentiate si pe care acum ajung sa o recompuna de la sine.

La acest nivel experiential ultimativ se pare ca isi face aparitia fenomenul de tip Gaura Neagra, constand in acumularea unei mase spirituale infinit mari in raport cu un volum al manifestarii infinit mic, ceea ce inseamna ca a inceput procesul retragerii complete din actuala Octava Creationala - inapoi in Creator - a fiintei autorealizate. O fiinta autorealizata in aceasta octava creationala va renaste ulterior, nu se stie cand si cum, in urmatoarea octava, imediat superioara celei actuale. Aceasta octava urmatoare va avea in mod necesar la baza constructiei si organizarii sale experienta cumulata prin intermediul octavei curente. Aparitia fiintei ca Totalitate in noua octava, dupa ce, in prealabil, s-a reintegrat in Creator, se va intampla printr-un fenomen diametral opus disparitiei sale din actuala, prin urmare un proces de tip Gaura Alba, derulabil la scara cosmologica in noul Univers multidimensional.

Si inainte sa inchei as mai vrea sa mai adaug un lucru: daca urmarim la nivelul 7D din ce este practic compusa Totalitatea Sinelui, acolo practic insasi Timp-Spatiul si Spatiul-Timpul, aceasta tesatura universala de fizic si metafizic, nu erau create. Ele s-au desprins ulterior si au creat ceea ce noi cunoastem ca fiind universul nostru material in care ne traim episoade dupa episoade de experiente incarnationale si celalalt univers, sa-i spunem spiritual, in care avem ocazia sa examinam etapele de cunoastere si experienta pe care le-am parcurs aici. In momentul in care aceste doua realitati si insasi ingredientele fundamentale din care ele sunt constituite - spatiul si timpul - nu erau create, nu putem vorbi de o existenta a Universului, nu putem vorbi de o existenta a materiei, nu putem vorbi de perceptia temporala sau spatiala asupra experientei, oricarei experiente.

Drumul acesta de la intreg la fragment si inapoi de la fragment la intreg, este o calatorie la niste dimensiuni pe care ni le putem cel mult imagina intr-un mod extrem de redus fata de amploarea la care ele se desfasoara. Amploarea aceasta la care se intampla lucrurile este provocarea primordiala si ultimativa pe care calatoria creationala ne-o adreseaza.


 

Imi plac mult urmatoarele versuri ale lui Eminescu din "Scrisoarea 1". Acestea reusesc sa surprinda - in cel mai metaforic si esentializat mod cu putinta - fenomenul SINGULARITATII urmat de procesul diseminarii din Creator a intregii plasmuiri creationale:

“La-nceput, pe când fiinta nu era, nici nefiinta,
Pe când totul era lipsa de viata si vointa,
Când nu s-ascundea nimica, desi tot era ascuns...
Când patruns de sine insusi odihnea cel nepatruns...
Fu prapastie? Genune? Fu noian intins de apa?
N-a fost lume priceputa si nici minte s-o priceapa,
Caci era un intuneric ca o mare far-o raza,
Ce nici de vazut nu fuse si nici ochi care s-o vaza.
Umbra celor nefacute nu-ncepuse-a se desface,
Si in sine impacata stapânea eterna pace.

Cand deodat-un punct se misca... cel dintâi si singur. Iata-l
Cum din Haos face Muma, iara El devine Tatal.
Punctu-acela in miscare, mult mai slab ca boaba spumii,
E stapânul fara margini peste marginile lumii.
De-atunci negura eterna se desface in fasii,
De atunci rasare lumea, luna, soare si stihii...
De atunci si pâna astazi colonii de lumi pierdute
Vin din sure vai de haos pe carari necunoscute
Si in roiuri luminoase izvorând din infinit,
Sunt atrase-n viata asta de un dor nemarginit." 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 

Din invataturile altora..


- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Calmul este bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." ~ Andrei Plesu

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect."
~ Lyssa Royall

- "Transformarea personala are efecte globale. Pe masura ce progresam, progreseaza si lumea. Revolutia care va salva lumea este in mod ultimativ una personala." ~ M. Williamson

- "Opusul dragostei nu este ura, este indiferenta. E apatia. Este sa nu-ti pese catusi de putin."
~ Leo Buscaglia

- "Exemplul personal nu este principalul lucru care ii capaciteaza pe altii, este singurul lucru care o poate face. El reprezinta diferenta dintre a avea o idee despre cale si a merge pe cale.''
~ Albert Schweitzer

- "Religia reprezinta credinta oarba in experienta altcuiva. Spiritualitatea inseamna sa ai propria ta experienta." ~ Deepak Chopra

- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat."~ Melanie Joy

- "Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!"
~ Prof. Dr. Ana Aslan

- "Iubirea o lasi sa arda pana la capat, ca o lumanare. Nu o stingi brusc daca vrei sa ai sufletul impacat." ~ Ileana Carstea

- "Un om trebuie sa fie suficient de matur ca sa-si recunoasca greselile, destul de destept ca sa invete din ele si indeajuns de tare ca sa le indrepte!"~ Alphonse Allais

- "Caracterul unui om nu se arata in momentele de confort, ci in cele de schimbari si controverse." ~ Martin Luther King

- "Cele mai intunecate locuri din iad sunt rezervate acelora care isi mentin neutralitatea in vremuri de criza morala." ~ Dante Alighieri

- "Lucrurile de care esti cu adevarat pasionat nu sunt intamplatoare, ele sunt chemarea ta."
~ Fabienne Frederickson

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti."
~ Gina Senarighi

- "Grosolania este imitarea puterii de catre persoanele slabe." ~ Eric Hoffer

- "Omul intelept nu spune tot ce gandeste dar ce spune, gandeste." ~ Aristotel

- "Nu exista revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii." ~ Nelson Mandela

- "Intotdeauna pare imposibil, pana cand se intampla." ~ Nelson Mandela

- "Adevarata ignoranta nu este absenta cunoasterii ci refuzul de a o dobandi."
~ Karl Popper

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak

- "Fara deviere de la norma lucrurilor, progresul nu este posibil." ~ Frank Zappa

- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant

- "O lume diferita nu poate fi construita de oameni indiferenti." ~ Peter Marshall

- "Nu conteaza prea mult ce privesti, conteaza intotdeauna ce vezi." ~ Henry Thoreau

- "Avem nevoie de o revolutie globala. Dar aceasta trebuie sa fie o revolutie a constiintei."
~ John Kennedy

- "Singuratatea nu inseamna sa nu ai oameni in jurul tau. Inseamna sa nu ai cu cine sa impartasesti lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine." ~ Carl Jung

- "Raiul pe Pamant este o alegere pe care o avem de facut, nu un loc pe care il avem de gasit."
~ Wayne Dyer

- "Viata ta este mesajul tau catre lume. Ai grija sa fie unul inspirat." ~ Lorrin L. Lee

- "Cat timp exista abatoare, vor exista razboaie, campuri de lupta si sange varsat."
~ Leo Tolstoy

- "Integritatea inseamna sa actionezi corect si moral chiar si atunci cand nimeni nu este atent la ce faci." ~ C. S. Lewis

- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez

- "Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinte."~ Proverb Chinezesc

- "Viata este cel mai dificil examen. Multi il pica pentru ca incearca sa-i copieze pe altii. Ei nu stiu ca fiecare are in fata propriul lui set de intrebari si probleme." ~ intelepciune contemporana

- "O intindere uriasa de apa nu poate scufunda un vapor atata timp cat nu patrunde in interiorul vaporului. In mod asemanator, negativitatea unei lumi intregi nu te poate dobori atata timp cat veghezi si nu o lasi sa patrunda in interiorul tau." ~ intelepciune contemporana

- "Lucreaza pentru cauze, nu pentru aplauze. Traieste pentru a exprima, nu pentru a impresiona. Nu dispera sa-ti faci prezenta remarcata, fa-ti doar absenta simtita."
~ intelepciune contemporana

- "Adevarul este rezervat acelora care au curajul sa puna la indoiala toate lucrurile despre care au fost invatati." ~ intelepciune contemporana

- "Alcoolul nu este raspunsul la nici o intrebare. El doar te face sa uiti intrebarile."
~ intelepciune contemporana

- "Esti liber sa alegi. Dar nu esti liber de consecintele alegerilor tale."
~ intelepciune contemporana

- "Uita-te in oglinda. Aceasta este singura ta concurenta." ~ intelepciune contemporana

- "Nu ai nevoie de religie pentru a-ti construi moralitatea. Daca nu esti o persoana morala, atunci duci lipsa de compasiune si empatie, nu de religiozitate."
~ intelepciune contemporana

- "Cele 3 principii de baza ale dinamicilor de viata tridimensionala:
1 - Ceea ce credem, manifestam.
2 - Ceea ce simtim, atragem.
3 - Ceea ce intreprindem, devenim."

~ intelepciune contemporana

- "Esti ceea ce alegi sa devii." ~ Carl Jung

- "5 pacate capitale: bogatie fara munca, placere fara constiinta, ratiune fara emotie, politica fara principii, comert fara moralitate."
~ Mahatma Ghandi

- "Omul obisnuit se adapteaza lumii. Omul exceptional persevereaza in incercarea de adaptare a lumii la el insusi."
~ George Bernard Shaw

- "Experienta nu este ce ti se intampla, ci ceea ce faci cu ce ti se intampla."
~ Aldous Houxley

- "Evita sa grabesti lucrurile care au nevoie sa creasca." ~ intelepciune contemporana

- "In viata obtii ceea ce ai curajul sa ceri."
~ Oprah Winfrey

- "Tot ce trebuie sa decidem este ce sa facem cu timpul care ni s-a dat." ~ J. R. Tolkien

- "Incepe de unde esti. Foloseste ceea ce ai. Fa ceea ce poti." ~ intelepciune contemporana

- "Cand te duci seara la culcare
Si-ti pui o mana sub obraz
Sa te intrebi cu-ngrijorare
Ce am facut eu oare azi?

O zi trecuta fara fapte
Care sa-ti fi ramas in minte,
In viata ta e ca o noapte
Sau ca un basm fara cuvinte.

E ca si cum n-ai fi trait
Si ti-ai pierdut o zi din viata,
Si soarele s-ar fi oprit
Cazut in somn de dimineata."

~ Demostene Botez

- "Educatia nu inseamna memorarea faptelor ci mai degraba antrenamentul mintii sa gandeasca." ~ Albert Einstein

- "Daca nu poti sa gasesti un grup a carui constiinta se potriveste cu a ta, creeaza tu grupul." ~ Neale Donald Walsch

- "Oamenii care stralucesc din interior nu au nevoie de lumina reflectoarelor."
~ intelepciune contemporana

- "A putea sa fii singur este esential pentru a putea fi impreuna cu altcineva. Cand am invatat sa fim singuri, putem fi cu altii fara a-i folosi pe post de surogate pentru singuratatea noastra."
~ Bell Hooks

- "Daca nu-ti place un lucru, schimba-l. Daca nu-l poti schimba, schimba-ti atitudinea!"
~ Maya Angelou

- "Adesea oamenii urasc adevarul. Din fericire, adevarului nu-i pasa."
~ Larry Winget

- "Secretul vietii este sa fii complet angajat in ceea ce traiesti aici si acum. Si in loc sa numesti asta munca, sa realizezi ca este joc."
~ Alan Watts

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro