De ce Intelepciune si de ce Gnoza
Ce este INTELEPCIUNEA? In esenta, intelepciunea este durere vindecata. Este o intelegere superioara a fiintarii in acord cu gandirea arhetipala a Logosului Creator din care facem parte, intelegere care atunci cand este integrata in experienta de zi cu zi, este capabila sa faca acele conexiuni intre oameni, stari, evenimente si idei care dezvaluie, subliniaza, clarifica, intregesc, ascensioneaza fiinta.
Ce este GNOZA? As spune ca este un amestec de fizica, metafizica, experienta de viata si psihologie la un loc. Adica realism si umanism, stiinta si filozofie, toate intr-un singur curent teoretic si practic de cunoastere a Sinelui si Lumii.
Ce anume diferentiaza intelepciunea de gnoza - din moment ce exista un teritoriu comun destul de vast pe care cele doua il impart? Am putea considera intelepciunea ca fiind mai mult intuitiva, in timp ce gnoza preponderent concreta. Insa combinandu-se, cele doua ramuri ofera fiintei care le acceseaza o putere interioara capabila sa conecteze persoana in mod decisiv la orice dinamica si fenomenologie creationala din aceasta lume si mai departe.
Intelepciunea din spatele epicului vietii
Viata aceasta se termina prin moarte pentru toata lumea. Nimeni nu scapa. Nasterea inseamna din start o condamnare la moarte. Dar nu trebuie sa fie doar atat. Un drum intre nastere si moarte poate fi solicitant, vibrant, creativ, dramatic, imprevizibil, simbolic, feeric.
Indiferent ce urmeaza dupa moarte sau ce a fost inaintea nasterii tale aici, tu ai de demonstrat tie si vietii ca nimic nu este degeaba. Nimeni nu a mai gandit vreodata aceleasi ganduri, nimeni nu a mai simtit aceleasi emotii si nu a mai traversat vreodata aceleasi evenimente ca tine. De aceea o poveste de viata este un context creational unic, ce reclama o doza nespus de mare de atentie si vigilenta ca sa nu ajunga sa se iroseasca fara o realizare semnificativa (in plan interior si exterior). In plus, nimeni nu va putea veni cu solutii mai potrivite la problemele si provocarile vietii tale decat acelea pe care ti le poti gasi tu singur.
Putem alege sa dormim si sa dam vina pe altii ca dormim SAU putem alege sa ne asumam responsabilitatea de a fi aici si sa depunem eforturile necesare pe calea dezvoltarii noastre personale, socio-profesionale, spirituale. Avem nevoie pentru asta sa invatam sa avem rabdare dar si tenacitate, sa fim intelegatori dar si fermi, sa ne cunoastem mai bine pe noi si sa invatam mai multe despre realitatea vietii noastre si a lumii in care ne-am nascut. Avem nevoie sa ne culti-vam atentia si luciditatea, bunul simt si flexibilitatea, taria si blandetea de-o potriva. Avem nevoie sa trezim in noi puterea, compasiunea si intelepciunea. Dupa care sa le aducem pe toate in aceasta lume in felurile si pe caile numai de noi stiute, dupa chipul si asemanarea fiecaruia, realizand lucrarea vietii noastre aici.
Omul ignorant in raport cu cele doua curente de spiritualitate planetara
Zona de influenta si de actiune legitima a caii negative a fost si va continua sa ramana multimea ignoranta si adormita. Totusi as dori sa nuantez acest aspect cu privire la ignoranta maselor: in masura in care societatea, adica noi toti, pretindem de la omul de langa noi tot ce ne trece prin cap ca putem pretinde fara sa oferim NIMIC la schimb (de la compasiune pana la cunoastere si resurse), preocupandu-ne doar de propriile probleme fara sa incercam sa aducem in manifestare mai multa disponibilitate si mai multe oportunitati acolo unde este nevoie de ele si unde putem contribui, ne mai miram de ce planeta geme de atata tristete, mizerie, suferinta, boala, moarte?
Personal am avut la un moment dat viziunea a ceea ce inseamna un lider la varf al curentului negativ. Este un individ care foarte probabil nu a zambit cu adevarat nici macar o data in toata viata lui, dar care, pe cat este de rece vizavi de tot ce il inconjoara, pe atat este de angrenat in ceea ce are de infaptuit potrivit legilor, regulilor si menirilor caii sale.
Dincolo insa de o mai mica sau mai mare determinare a celor care deja se afla ancorati pe calea pozitivitatii sau a negativitatii intr-un stadiu mai mult sau mai putin avansat, in zona de mijloc se regasesc multimile indiferente si inerte, care nu se predispun la a fi miscate si pe care nimic nu le misca. Aici totul se traieste secvential si ceea ce anima oamenii sunt adesea cele mai de suprafata dinamici. Ultimele mode, circul, barfa si cancanul, ipocrizia, gafa si injuria, teribilismul si distractiile fara noima, lipsa de responsabilitate, non actiunea si non implicarea, ingurgitarea informatiei de-a gata si de-a valma, filozofia cu iz de cinzeaca spirituala, toate acestea sunt pseudo-valorile de care se lasa guvernati cei multi din zona de masa.
Citeste in continuare despre situatia omului ignorant »
Ce inseamna cu adevarat ceea ce zicem si facem
- “Nu am stiut!” se traduce adesea prin “Nu m-am obosit sa aflu!”
- “Nu am putut!” inseamna de cele mai multe ori “Mi-a fost lene sa caut o solutie!”
- “Nu inteleg!” ar fi mai corect spus “N-am chef sa gandesc acum!”
- “Am uitat!” este formula de acoperire pentru “Nu mi-a pasat suficient!”
Fericirea si nefericirea privite din perspectiva intelepciunii
Cum ajungem sa ne simtim mizerabil
Majoritatea dintre noi pretindem ca vrem sa fi fericiti - sa avem experiente de viata implinitoare, sa ne bucuram de momentele noastre speciale cu cei apropiati, sa daruim si sa primim atentie si grija, dragoste si afectiune. In mod ciudat insa, unii dintre noi gandesc, vorbesc si actioneaza de parca ar urmari in mod special opusul, si anume sa reuseasca sa se simta cat mai mizerabil cu putinta. Cum definim MIZERABILUL? Ca fiind acea stare de spirit generatoare de actiuni care nu produc mai multa armonie in mintea si-n sufletul nostru, nu au drept consecinta o cunoastere superioara a lucrurilor, nu incorporeaza in ele creativitate si nu antreneaza progres individual si social. Asadar, daca aspiri in secret la a-ti face viata mizerabila - cam care ar fi cele mai sigure strategii de o aduce in acest punct?
Sinteza de bune practici in directia fericirii noastre
Fericirea este o stare de spirit catre care toata lumea doreste sa acceada. Totusi fericirea nu se poate instala in simturile omului si in viata lui fara o predispozitie catre anumite criterii de stil de viata, care tin atat de gandurile cat si de actiunile noastre. FERICIREA este o disciplina a Sinelui. Ea nu ajunge sa se manifeste pana cand nu ajungem sa intelegem si sa aplicam, in felul nostru, propriu si personal, as putea spune unic, principii, atitudini si abordari care sa conduca, intr-o perioada de timp mai lunga sau mai scurta, la rafinarea dezideratelor vietii noastre si incadrarea lor intr-un context mai general, intr-o armonie a lucrurilor aflata mai presus de propria persoana, de unde devenim capabili sa atragem si sa generam valoare, bunastare, evolutie si progres, nu doar pentru noi, ci pentru o lume intreaga.
Iubirea sanatoasa
Un novice a intrebat candva un intelept: "Ce este mai important? Sa iubesti sau sa fii iubit?". Inteleptul a raspuns: "Ce este mai important pentru o pasare? Aripa stanga sau aripa dreapta?".
A iubi pe cineva in cadrul unei relatii nu inseamna a accepta orbeste orice pune sau nu pune celalalt in relatie. Iubirea sanatoasa de altul e o fateta a iubirii sanatoase de sine. Atata timp cat, fiind intr-o relatie care implica sentimente de dragoste, nu te ingrijesti atat de ceea ce oferi cat si de ceea ce primesti, cat timp nu-ti pasa atat de celalalt cat si de tine, nu cred ca esti in iubire, ci intr-o iluzie, intr-o credinta oarba despre iubire, intr-o utopie.
Puritatea sentimentelor de iubire in sens de consacrare unilaterala si deplina unui alt Sine este un fenomen care nu exista in aceasta dimensiune a fiintarii. Ceea ce poate sa existe aici este un fericit balans intre simtire si ratiune, menit sa tina iubirea vie si diafana dar totodata ancorata in concret: o iubire in care feedback-ul, energia, jocul, flirtul sunt prezente, se manifesta, vibreaza, circula in ambele sensuri, ducandu-ne fara doar si poate in directia consacrarii fata de celalalt fara a neglija totusi sursa consacrarii, adica pe noi insine.
Citeste in continuare despre aspectele iubirii sanatoase »
Invatatorii si ghizii timpurilor noastre
Am sesizat citind literatura spirituala (vorbesc de cea de o calitate cel putin satisfacatoare), o parte luminoasa - as putea spune semnificativa - in energia si informatia provenita de la diversi autori, insa am sesizat de-o potriva si o parte intunecata, ce tine in primul rand de neglijarea afectelor. Afectele sunt - in propria mea viziune si acceptiune despre viata - motorul ascensiunii pe calea spirituala de esenta pozitiva. Reprimarea / negarea / disimularea / controlul afectelor sunt practici si abordari care tin de paradigma negativa a existentei fiintei, constand in exercitarea controlului mai mult sau mai putin draconic fata de orice fenomen - stare, fiinta sau eveniment.
O chestiune importanta care ma trimite cu gandul catre latura intunecata din energia si informatia transmisa de acesti autori / invatatori / ghizi este aceea ca ei interactioneaza in plan subtil cu diverse "entitati spirituale" care le transmit adesea ce obiective sa aiba in vizor, cum sa priveasca anumite lucruri, ce decizii sa ia. O entitate pozitiva dintr-o dimensiune superioara care a integrat cunoastere / iubire / intelepciune in structura sa de lumina, indiferent cu ce solicitari va fi intampinata, nu va da niciodata verdicte despre ce e bine si ce e rau, despre ce ar trebui sa creada si de la ce ar trebui sa se abtina cu ganditul / simtitul / facutul cel care intreaba. Spiritualitatea pozitiva autentica incurajeaza dezvoltarea individuala si sociala pe calea explorarii ingenue a situatiilor de viata cu care fiecare ne confruntam.
Citeste in continuare despre aspectele mai putin luminoase ale unor ghizi si invatatori »
Autoiluzionarea generatoare de penitenta si martiriu
Valorizarea propriului Sine ar trebui sa fie prezenta in fiecare situatie si conjunctura de viata, inclsuiv pe Calea Pozitiva, nu doar pe Calea Negativa. Intr-adevar, in cadrul curentului pozitiv, valorizarea propriului Sine este aplicata pentru toata Creatia, devenind un act universal de valorizare a Sinelor.
Martiriul SARACIEI, martiriul NEDATULUI REPLICII POTRIVITE intr-un context care o cere, MARTIRIUL RENUNTARII la un act de JUSTITIE sau la o decizie care TE IMPLINESTE, toate acestea de dragul unei benevolente habotnice care se uita sa ii absolve pe altii de propriile lor umbre si examene cu existenta intr-un moment in care stima si respectul de sine iti cer o atitudine compasiva si decisiva cu privire la propriul Eu, nu fac altceva decat sa adanceasca ratacirea, distorsiunea, durerea si dizarmonia individului care incearca sa acceada la mai multa putere si stralucire in propria viata AUTOFLAGELANDU-SE. Cu alte cuvinte, munca si efortul puse in slujba unor ratiuni irelevante pentru implinirea dezideratelor fiintelor (inclusiv ale propriei fiinte), il indeparteaza pe adeptul Caii Serviciului Orientat Catre Altii de un drum eficient al cresterii spirituale si autorealizarii. Altfel spus, folosirea liberului arbitru in directia unor alegeri mecaniciste, facute dintr-o ambitie incrancenata, rigida, tributara unor credinte oarbe despre bine si rau, care nu apeleaza forul interior si ratiuni superioare de A FI, determina ca alegerea facuta cu prea multa daruire sa devina datorie karmica si sa constituie un parcurs de viata dureros, dar nu dureros doar fizic sau emotional, ci si DUREROS DE IRELEVANT din punct de vedere al realizarilor in planul vietii personale, sociale si ultimativ spirituale ale fiintei auto-martirizate.
Fara conceptualizarea mentala si rafinarea psiho-emotionala oferite de practicile meditative si atitudinile introspective, fiinta tinde sa devina complet distrasa de repetitia grosolana a tot felul de convingeri si obiceiuri de cea mai proasta calitate, in timp ce lectii esentiale de constiinta tind sa orbiteze undeva la periferia campului perceptual, fara a fi confruntate, analizate, distilate, reasezate in raport cu o viziune de ansamblu a ceea ce vrem sa fim si sa devenim.
Sacrificiul de Sine si povestea Christica
Martiriul poate fi adesea lucrarea iubirii fara aportul intelepciunii. In lipsa unei gandiri mature care sa completeze empatizarea cu cei in numele carora ne sacrificam, genul de lucrare in care cineva se sacrifica pentru unul sau pentru mai multi poate foarte usor sa cada intr-o forma extrema de simpatie, de-a dreptul habotnica, nicidecum contrabalansata de ratiunea conform careia disparitia fiintei din planul fizic lasa fara ajutor si indrumare multe alte fiinte care intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat ar fi putut sa beneficieze de prezenta mai degraba decat de absenta celui din al carui sacrificiu nu se intelege si nu se castiga mare lucru.
Exista insa in diferite perioade de timp din istoria omenirii cate o poveste teribila a sacrificiului suprem. Daca punem in balanta beneficiile acestui sacrificiu cu beneficiile unei potentiale ramaneri in existenta a fiintei nesacrificate, e posibil sa descoperim ca apelul la intelepciune este imperios necesar sa-l aspecteze pe cel la compasiune - in ideea unei realiste consfintiri a oportunitatii sacrificiului sau inutilitatii lui.
Voi face o pleodoarie in cazul celui mai cunoscut sacrificiu din istoria spirituala a umanitatii: ISUS CHRISTOS.
Citeste in continuare despre aspectele faptice si de paradigma ale povestii Christice »
Metafora Matrixului si a Zionului
Sa ne aducem aminte de scena finala din filmul Matrix Revolutions (al treilea film al trilogiei), cu Neo ajungand in centrul de comanda al masinilor unde i se ofera sansa sa acceseze Matrixul si sa obtina un armistitiu in favoarea oamenilor pe care Matrixul ii vana, contra sansei Matrixului de a scapa de un virus informatic ce ameninta sa-i distruga intreaga structura. Matrix-ul era sistemul software prin care masinile comunicau, se organizau si controlau oamenii din culturi. Virusii care napadisera Matrixul erau chiar creatiile Matrix-ului, folosite initial pe post de gardieni/santinele. Aceste creatii, printr-o auto-imbunatatire in timp, ajung sa actioneze independent de restul sistemului si impotriva lui, asemenea unei mutatii care se auto-replica la nesfarsit atacand structura din care a luat nastere si urmarind sa puna stapanire pe ea, ca expresie a slabiciunilor unui sistem devenit mult prea complicat, mult prea intortocheat, de neinteles si de necontrolat, incat din moment in moment riscul cel mai mare este al prabusirii sub propria greutate.
In acest timp, Zion-ul, ultimul oras, adapost si avanspost al oamenilor liberi, este atacat salbatic si rezista cu greu asaltului masinilor care l-au impresurat din toate partile si il distrug bucata cu bucata, aproape fara speranta.
Citeste in continuare despre metafora Matrixului si a Zionului »
Parabolele lui Isus. Adevarul ca poveste.
Andrei Plesu: "Iisus nu este un animator popular euforic. Iubirea lui pentru cei multi nu este o forma de idolatrie si nu propune o lanceda doctrina populista. Invatatorul nu e dispus sa-si menajeze, neconditionat, invataceii."
Comentariu: Marile cunostinte si intelegeri nu sunt prelegeri de memorat, ci experiente de traversat si de integrat corp-minte-suflet. Contactul cu insondabilul nu se realizeaza prin reproducerea mecanica a cuvintelor invatatorului. Insondabilul isi are rolul si rostul lui in ecuatia vietii la scara planetara, universala si ultimativ creationala, tocmai de aceea legile planului tridimensional nu permit accesul la insondabil in lipsa unei calatorii extrem de personale catre orice poate insemna el. Motivul? Un acces neconditionat la totul si orice ar anula lucrul individual cu propria constiinta, a carei maturizare este necesar sa se produca progresiv si ingenuu, prin aspiratie personala si efort asumat in directia confruntarii cu misterul si provocarile vietii in materie.
Andrei Plesu: "Mantuitorul nu poate vocifera ca un inger exterminator, dar nu e nici un predicator blajin, un distribuitor neglijent de indulgente."
Comentariu: Taria si blandetea detin de-o potriva locul lor bine definit in economia creatiei.
Citeste in continuare despre parabolele lui Isus »
Dialog cu propria constiinta despre puterile paranormale
M-am trezit la un moment dat ca ma intreb: oare vreau eu sa pot sa transform plumbul in aur doar gandindu-ma la acest lucru? Dar sa zbor? Dar sa nu mai trebuiasca sa mai mananc si sa mai dorm niciodata? Sau sa nu ma mai doara nimic si sa nu mai am nici un fel de probleme.
Primul ranspuns, instinctiv, a fost “DA, cum sa nu?!” Apoi am stat un pic si m-am gandit mai bine.. daca toate aceste lucruri le-as putea face incepand din acest moment, ce stimulente as mai avea eu sa ajung sa-mi bat capul cu aspectele de maturitate ale gandirii si simtirii fiintei mele? Nu as fi decat o forta bruta, capabila sa indoaie linguri si sa zboare prin aer. Trist! Apoi mi-a aparut o noua intrebare: De ce imi trebuie MATURITATE? Raspunsul care mi-a venit instinctiv: Ca sa pot sa fiu FERICIT.
Apare o noua intrebare.. "Nu poti fi fericit fara sa-ti complici existenta, doar jucandu-te cu puteri nesfarsite pe care sa le poti folosi oricum ti-ai dori?" Raspuns categoric: NU. Constiinta din ce in ce mai prezenta in proces parca se bucura instinctiv de acest raspuns si ma intreaba promt: DE CE? Hmm... buna intrebare. De ce nu as vrea putere nesafarsita ci mai mult sau mai putin complicatii, uneori chin, alteori zbatere, toate acestea pentru a palpita la temperaturi interioare altfel de neatins? De ce? Pentru ca adancimea aceea de perceptie este o lume complexa, inedita, fascinanta, surprinzatoare. Dintr-un astfel de univers, dintr-o lume cu atat de multe nuante se poate naste extanzul de FOND si nu doar bucuria de FORMA.
Citeste continuarea discutiei cu propria constiinta despre puterile paranormale »
Frumusetea si fiorul jocului planetar al dualitatii
N-ai dezmierda, de n-ai sti sa blestemi,
Surad numai acei care suspina,
Azi n-ai iubi, de n-ar fi fost sa gemi,
De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.
Si daca singur rana nu-ti legai,
Cu mana ta, n-ai unge rani straine.
N-ai jindui dupa un colt de rai,
De n-ai purta un strop de iad in tine.
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
Radu Gyr
Poemul surprinde binecvantarile dramei intampinate cu gratie.. anume ca, intr-un fel sau altul, povestile noastre au darul de a ne face complecsi. Atunci cand suntem complecsi, viata devine mai bogata si mai nuantata, orice lucru inseamna mai mult, frumusetea este mai frumoasa, relatiile sunt mai intense, fiecare moment este valoros iar noi avem sansa sa devenim o versiune stralucitoare a noastra. Atunci cand traim astfel ajungem sa lasam in urma nu doar amintirea suferintei si durerii, ci si o experienta de viata unica si totodata remarcabila. Caci cel mai pretios lucru pe care l-am primit in dar de la aceasta existenta sunt momentele de zi cu zi pline de intelesuri si semnificatii menite sa ne provoace sa deschidem usi care poate altfel nu ar putea fi deschise nicicand.
A munci cu intelepciune pentru graduarea in cea de-a 4-a densitate
Este foarte important sa te preocupe ce lasi in urma ta dupa o viata 3D, nu doar sa tintesti graduarea in 4D cu minimum de merite. In general o gandire care priveste totul ca pe o acumulare de bonusuri karmice tine de o lacomie spirituala si de frica de a nu fi batut de soarta, nu de impulsul realizarii unor lucruri nemairealizate prin mijlocirea propriei constiinte, a propriei prezente unice si irepetabile in aceasta lume din acest spatiu-timp. O astfel de abordare nu poate avea efect de graduare. Pentru ca nu contine o doza suficient de mare de integritate. Integritatea este despre a face lucruri pentru care te dai, corp-minte-suflet, din pura constiinta, doar pentru ca ajunge sa conteze ce lasi in urma ta si nu pentru ca te vede cineva (un guru spiritual, unul financiar sau insusi Dumnezeu in calitate de binevoitor sef si deschizator al portilor Raiului). Nu doar a face niste lucruri este punctul cheie al testului de graduare, ci a trezi constiinta personala a facerii lor. Acesta este permisul de intrare in lumile 4D.
Confederatia Galactica, gruparea Orioniana si comunitatea venusiana Ra
Comunitatea Ra, prin intermediul transmisiunilor de tip channeling ale Carlei, vine cu niste cifre deosebit de interesante despre spiritualizarea globala valabile la nivelul anilor 1980 - atunci cand comunicarile au fost realizate: la momentul respectiv comunitatea Ra era solicitata in plan subtil pentru sprijin si suport de aproximativ 350.000 de fiinte de pe Pamant. Per total, comunitatile din intreaga Confederatie Galactica in care este inclusa planeta noastra erau chemate - pe specificuri si particularitati - de un total de 630.000.000 de fiinte de pe Terra. Comunitatea Ra concluzioneaza pe marginea acestor cifre ca este vorba de o chemare mareata pe care toti cei din Confederatie o percep ca si cum o puternica tristete si in acelasi timp o aspiratie majora le cere intensiv sprijinul, serviciul si asistenta.
In ceea ce priveste nivelele dimensionale de existenta ale grupurilor de fiinte din Confederatia Galactica din care facem parte, Ra mentioneaza ca densitatea fiintelor si lumilor care alcatuiesc acest grup variaza. Per ansamblu, sunt aproximativ 30 de civilizatii implicate in actuala Confederatie despre care discutam, civilizatii aproape fara exceptie multi-planetare, incluzand aproximativ 500 de planete din 7 sisteme solare din galaxia noastra, inclusiv sistemul nostru solar si planeta Pamant. Foarte putine sunt din densitatea a 3-a, mult mai multe dintr-a 4-a si a 5-a, si cateva dintr-a 6-a. Exista multe alte confederatii in Galaxia Calea Lactee dar aceasta este confederatia in care este implicata planeta Pamant si sistemul nostru solar alaturi de comunitatea Ra. Este o adevarata confederatie nu in sensul ca membrii ei arata, gandesc sau se comporta la fel, ci in sensul ca toti deservesc fiinte, grupuri si societati aflate in diferite stadii evolutive mai mult sau mai putin avansate pe Calea Pozitiva a Serviciului Orientat catre Altii.
Citeste in continuare despre organizarea lumilor care ne impacteaza de la distanta »
Jocuri civilizationale
Pe Pamant, in civilizatia umana de densitatea a treia de la acest moment de timp, o entitate poate sa invete fie prin suferinta, in mod inconstient si fara sa stie ca face acest lucru, fie poate invata in timp ce este constienta ca invata, urmand in mod activ o cale si o metoda. Daca fiinta urmareste constient, metodic, disciplinat, sistematic, ascensiunea evolutiva pe Calea Serviciului Orientat catre Altii, este foarte posibil ca entitatea sa isi accelereze in mod considerabil cresterea iar acest lucru sa se intample cu mult mai putina durere decat prin loviturile sortii aferente invatarii inconstiente.
Densitatea a 3-a a existentei este densitatea ALEGERII. Pentru prima data suntem pusi in fata unor dinamici de evenimente care trebuie sa conduca la o alegere cat se poate de asumata si atestata prin gand-cuvant-fapta intre Serviciul Orientat catre Altii sau Serviciul Orientat catre Sine. Ulterior, aceasta alegere va fi slefuita in dimensiunile superioare ale existentei. Insa aici, in 3d, pentru prima data, acea forma statuara reprezentand alegerea noastra este forjata in foc. Este dimensiunea celei mai mari intensitati a experientei (si cea mai scurta ca durata din toate cele 7 dimensiuni ale calatoriei noastre creationale). Mai departe, in dimensiunile superioare de la 4D in sus, are loc nuantarea si imbogatirea experientei dobandite PRIN ALEGERE aici, in 3D.
Fiecare Logos doreste sa asigure prin experienta creationala careia ii da nastere o explorare cat mai semnificativa a Creatorului de catre Creator. De aceea, fiecare planeta si fiecare sistem solar sunt logosi gazduind experiente ale mintii arhetipale galactice si universale in cadrul careia fiecare sub-logos isi contureaza extrem de viu si de bine diferentiat propria sa experienta. Din randurile comunitatii Ra s-au intrupat entitati (complexe corp-minte-suflet) in lumi logoice corespunzatoare unor zone cosmice extrem de indepartate de noi - din aceasta galaxie si din alte galaxii. Comunitatea Ra povesteste ca experienta traita de fiintele din alte Logosuri zdruncina capacitatile de reprezentare ale fiintelor acestui Logos cu privire la dinamicile civilizationale din oricare alt loc. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare Logos isi stabileste cadrul si scenariul propriilor experimente creationale cu o atat de mare varietate si unicitate in comparatie cu oricare alt Logos din galaxie si din univers, incat subtilitatile mintii arhetipale creatoare particularizate pentru fiecare Logos in parte sunt aproape de neimaginat de catre un alt Logos. De aceea experienta fiintelor-calator prin variate lumi din acest univers sub forma de complexe intrupate corp-minte-suflet este cu adevarat un mister, o provocare si o lectie fascinanta de cunoastere, ce nu poate fi cuprinsa cu gandirea si simtirea fiintei tridimensionale activand punctual pe o anumita sfera planetara.
Atunci, acum si in general..
Despre Lemuria si Atlantida
Comunitatea Ra povesteste prin intermediul transmisiunilor de tip channeling ale Carlei Rueckert ca, din toate societatile care s-au succedat pe planeta noastra in ultimele 3 cicluri de viata tridimensionala a cate 25.000 de ani fiecare, nici unele dintre acestea nu au ajuns sa fie intr-atat de stralucitoare precum civilizatiile din Lemuria si Atlantida. Lemuria se pare ca a existat in primul din cele 3 cicluri, pe o zona continentala din actualul Ocean Pacific, avand drept caracteristica distinctiva ablitatile acestei populatii de a forma complexe sociale puternice (filmul Avatar poate fi considerat o evocare destul de fidela a unitatii sufletelor poporului lemurian, capabil sa aiba acces la o viata traita in armonie cu natura si, pe cale de consecinta, plina de miracole). Atlantida - societate care a existat pe o zona continentala din actualul Ocean Atlantic - a ramas in memoria planetei datorita vastelor sale realizari tehnologice, expresie a unei dezvoltari de ordin mental la care noi, cei de azi, doar cel mult visam.
Folosirea tehnologiei in procesele civilizational-evolutive
Daca urmarim scrierile preponderent ezoterice care documenteaza instoria planetara si, mai departe, a sistemului solar, observam doua tipuri de entitati 3D care se misca si evolueaza in paralel: una preponderent orientata in directia disciplinelor Sinelui, alta mai mult inspre intelegerea stiintifica si tehnologica, dezvoltandu-se in paralel cu aceasta. Fara doar si poate, uzul si beneficiile tehnologiilor sunt sursa de confort si de progres al civilizatiilor pe calea degrevarii de sarcini neplacute si repetitive care pot frana un avans spiritual eficient. Insa utilizarea tehnologiei exclusiv pentru manipularea a ceea ce este in afara Sinelui reprezinta un lucru de un cu mult mai mic ajutor pe drumul evolutiei decat munca de cunoastere si explorare in paralel cu orice alta realizare a complexului corp-minte-suflet. Pentru entitatea disciplinata, toate lucrurile ajung sa vina catre aceasta in mod natural si firesc, atata timp cat ea nu-si uita conditia spirituala, indiferent de conditia sa materiala.
Creatia ca succesiune de octave sau de Universuri
La inceputul acestei Creatii-Univers 7 dimensionale pe care am putea-o numi octava a evolutiei (a 8-a treapta fiind cea a Creatorului din care s-a produs DESPRINDEREA lumilor - produs al mintii creatoare), comunitatea Ra isi aminteste ca erau disponibile doar acele cunostinte si abilitati care fusesera mostenite ca si recolta din anterioara octava creationala (anteriorul Univers multidimensional). Despre Creatia anterioara acesteia, sau universulul paralel 7 dimensional precedent celui in care ne gasim, comunitatea Ra stie la fel de putine lucruri ca si despre octava care urmeaza actualei octave (universul paralel 7 dimensional care se construieste pe baza experientei si cunoasterii recoltate la nivel octavic din actualul).
Logosuri creatoare
Atunci cand vorbim de Logosi Creatori vorbim de sisteme devolutionale din Timp-Spatiu care pregatesc ascensiunea evolutiva a Logosilor Creatie din Spatiu-Timp. Practic Galaxia pe care o vedem pe cer in actualul nostru Spatiu-Timp este un logos de tip Creatie avand asociat un Logos Creator pe care nu-l vedem deoarece se afla in Timp-Spatiu - zona hartilor si planurilor evolutive ale fiintelor din Spatiu-Timp. Sistemul nostru solar este un sub-logos Creatie al acestei Galaxii, planeta este un sub-sub-logos Creatie a sistemului solar, iar ansamblul individual corp-minte-suflet este un sub-sub-sub-logos de tip Creatie asociat sferei planetare. Logosurile incorporeaza experienta creationala a sublogosurilor si invata ultimativ prin ele. Macroconstiinta logoica reprezentata de structura galactica in care ne aflam este o constiinta complexa care insumeaza intr-un ansamblu multidimensional constiinta tuturor partilor ei fara de care nu ar putea fi ceea ce este.
Se pune intrebarea daca acesti Logosi au deja o polaritate pozitiva sau negativa atunci cand se dezvolta unii din altii.. Comunitatea Ra ne spune ca evolutia fiintei in Spatiu-Timp este cea care desemneaza de-a lungul calatoriei creationale polaritatea fiecarui logos in parte. Logosii Creatori Timp-Spatiu ofera in stadiu de potential ambele variante, Logosii Creatie Spatiu-Timp fac propriu zis alegerile in cadrul experientelor din planul tridimensional, in urma carora se consfinteste de la un anumit punct incolo orientarea pozitiva sau negativa a sistemului de cunoastere oferit de structura cosmica planetara, stelara sau galactica.
Gardienii spirituali din zona noastra de existenta
Conform informatiilor receptionate de Carla in timpul transmisiunilor comunitatii Ra, exista mai multe tipuri de fiinte spirituale cu rol de gardian pe zona noastra tridimensionala de existenta si devenire:
- Gardienii Pamantului (aceste fiinte supravegheaza influxul de suflete de orientare pozitiva, respectiv negativa, in sfera planetara).
- Gardienii Confederatiei Galactice (aceste fiinte supravegheaza implementarea programelor de evolutie planetara in conexiune cu evenimentele galactice).
- Gardienii din Lumile Angelice (aceste fiinte sunt cele care aduc solutii acolo unde hartile evolutive se impotmolesc, populatiile ajung sa dispere, sufletele se pierd in propriile increngaturi de drumuri sau planurile logoice au nevoie de ajustari care sa le faca mai blande, mai eficiente sau pur si simplu mai bine racordate la dinamicile de evenimente din realitatile spatiu-timp).
Evolutia dimensionala in contextul existentei vãlului si in lipsa lui
Exista o filozofie pe alocuri deosebit de subtila asociata instaurarii vãlului, respectiv lipsei anterioare a lui din Universul cunoscut. Au existat si continua sa existe in Creatie lumi care nu beneficiaza de aceasta relativ nou introdusa paradigma evolutiva, adica VÃLUL UITARII MEMORIEI SUFLETULUI pe nivelul tridimensional de existenta. Conform complexului social de fiinte generic numit Ra, lumile fara vãl sunt unipolare, avand ca si unica directie de dezvoltare curentul existential pozitiv sau Serviciul Orientat catre Altii. Calea Negativa de raportare la existenta este consecinta introducerii Vãlului. La fel si conceptul de liber arbitru al entitatilor tridimensionale. Inainte de vãl, liberul arbitru, in sensul existentei unei a doua optiuni de atitudine si viziune, diametral opusa binelui, nu a existat. Intreaga creatie era polarizata pozitiv, isi cunostea memoria sufletului, traia in pace si nu avea prea multe dileme, cu atat mai mult variante antagonice de a reactiona la evenimente si de a intelege lucrurile prin puterea contrastului. Odata cu introducerea vãlului si pierderea memoriei sufletului, s-a instaurat si curentul negativ ca mod alternativ si posibilitate legitima de raportare la existenta, in sensul aparitiei unei a doua optiuni de viata nicicand prezenta anterior in Creatie si care aparent contrazicea caracterul integrativ, armonic si benevolent al Creatorului. Cu toate acestea, vãlul a fost introdus nu ca legitate separata a Creatiei - in contradictie cu iubirea si armonia universala - ci ca o distorsiune la ele, la Legea lui Unu, urmand a fi experimentata iubirea in separatie si mai apoi apoi reintegrata in legea unica. Aceasta distorsiune era interpretarea iubirii sub forma de sentiment manifestat ca IUBIRE DE SINE si nu ca IUBIRE A SINELOR. A luat nastere astfel varianta opusa tuturor fenomenelor cunoscute pana atunci in dinamicile Creationale, adica o varianta alternativa de cunoastere a Creatorului prin detasare si distantare de tot ce nu este EU, aducand cu sine provocari nemaintalnite, dintre care cea mai mare era un autentic liber arbitru oferit tuturor fiintelor - eficient, matur, dramatic prin insasi faptul ca era purtator de consecinte in functie de raportarea la Creatie si la Creator desemnata de fiecare ca fiind reprezentativa pentru el. Noul liber arbitru, asociat cu vãlul uitarii si cu posibilitatea de a opta pentru partea intunecata a dinamicilor creationale sau pentru partea luminoasa a lor, a reprezentat o modalitate de evolutie accelerata si complexa a fiintelor, fie pe o cale spirituala a pozitivitatii, fie pe una a negativitatii, in cadrul noului context creational dual.
Citeste in continuare despre multiplele implicatii ale existentei vãlului »
Creatia ca nucleu si esenta
Legea lui Unu
Exista o lege metafizica ce sta la baza existentei Universului si din care deriva toate celalalte, Legea lui Unu. Aceasta lege afirma:
Creatorul tuturor lucrurilor este in fiecare, este in orice, este unul si este unic. Toate celelalte legi sunt distorsiuni ale acestei legi, importante pentru ca mintea creatoare sa ajunga sa se cunoasca pe ea in cele mai diverse si mai neasteptate moduri. Calea Pozitiva si Calea Negativa sunt fiecare dintre ele distorsiuni ale acestei legi a lui Unu. Prin intermediul lor, legea unica ajunge sa se diferentieze in nenumarate aspecte si nuante pentru a putea fi experimentata intr-un context limitat, din care, ulterior, constientizandu-se fragmentarile si limitarile, cazurile particulare si simplificarile, experienta sa se reintregeasca progresiv pana cand toate redevin una. Nu exista alternativa la Legea lui Unu. Totul pleaca din ea si se intoarce la ea.
Indicat ar fi ca distorsiunile dezvoltate si acumulate in procesele perceptuale din timpul incarnarilor sa fie vazute ca responsabilitati de ajungere prin intermediul lor mai aproape de legea unica. Privite mai degraba ca provocari si nu ca limitari, integrarea lor intr-o constiinta extinsa - individuala si de grup - devine posibila si reprezinta singurul motiv al Creatiei de a continua sa existe astfel. Incapacitatea de a face acest lucru genereaza in timp, la nivel de individ si de societate, lipsuri si neajunsuri, intuneric si colaps, suferinta si moarte.
Practica meditatiei in acord cu Legea lui Unu
Din punctul meu de vedere, meditatia ar trebui practicata si este in mod normal conceputa pentru a te ajuta sa iti joci cu maiestrie rolul activ pe scena vietii, sa fii mai apt si mai ager in ceea ce priveste insusirea lectiilor de constiinta mai mult sau mai putin dificile, simple sau complexe, din spatele evenimentelor de zi cu zi. Meditatia nu este conceputa pentru a te izola, pentru a te sustrage, pentru a te incuraja sa te dezici de ceea ce ai de implinit aici si acum in favoarea unor prieteni imaginari sau a unor ganduri persistente despre locuri si timpuri din care nu faci parte. Meditatia in mod ideal ar trebui folosita pentru a ne revela profunditatea si aplicabilitatea in viata de zi cu zi a urmatoarelor directive universale de existenta si devenire:
- Faptul de a sti ca radacinile noastre sunt in unicul CREATOR al tuturor lucrurilor.
- Faptul de a sti ca suntem copiii LOGOS-ului Creator din aceasta regiune a galaxiei care ne-a plasmuit aici, in acest sistem solar, pe aceasta planeta, dupa chipul si asemanarea sa.
- Faptul de a sti ca existam in aceasta lume cu scopul de a ne face propria noastra ALEGERE spirituala.
Evangheliile gnostice. Deslusirea marilor adevaruri ale vietii.
In decembrie 1945 un taran arab a facut o descoperire arheologica extraordinara in Egiptul central: 52 de scrieri din primele secole ale erei crestine, inclusiv o colectie de evanghelii crestine complet necunoscute pana la momentul respectiv. In afara de "Evanghelia dupa Toma" si "Evanghelia dupa Filip", descoperirea incude „Evanghelia Adevarului” ca si „Evanghelia catre egipteni” care este prezentata ca fiind "Cartea Sacra a Marelui Duh". Un alt grup de texte este compus din scrieri atribuite adeptilor lui Isus, cum ar fi „Cartea secreta a lui Iacob”, „Apocalipsa lui Pavel”, „Epistola lui Petru catre Filip” si „Apocalipsa lui Petru”.
Varietatea larga a textelor merge de la evanghelii secrete, poeme si descrieri cvasi-filosofice ale originii universului, pana la mituri, magie si instructiuni rituale. O parte din ele sustin ca prezinta traditii despre Isus care sunt secrete, ascunse de "cei multi", de ochiul profan. Acesti crestini misteriosi sunt cunoscuti astazi drept GNOSTICI, de la grecescul „gnosis”, tradus prin "cunoastere". Insa Gnosis NU ESTE o cunoastere preponderent rationala. Limba greaca face distinctie intre cunoasterea stiintifica sau rationala („El stie matematica”) si cunoasterea prin observatie sau experienta personala directa („El ma cunoaste”), care este GNOSIS. Pentru gnostici termenul de cunoastere este similar INTUITIEI, intrucat gnosis implica un proces intuitiv de auto-cunoastere. Si a-ti cunoaste Sinele, sustineau ei, inseamna a cunoaste natura universului si destinul uman. Conform invatatului gnostic Teodotus, care a scris in Asia Mica intre anii 140 si 160, gnostic este o persoana care a ajuns sa inteleaga cine a fost si ce a devenit, unde se afla si incotro se indreapta, din ce a fost slobozita, ce este nasterea si ce este re-nasterea.
Citeste in continuare despre GNOZA »
Complexele Corp-Minte-Suflet in Spatiu-Timp si Timp-Spatiu
IIn timp ce in Spatiu-Timp nu este posibil sa determini cursul evenimentelor ci doar sa lucrezi la corectarea distorsiunilor perceptuale prin rafinarea alegerilor, abordarilor si atitudinilor in raport cu dinamicile creationale traversate, in Timp-Spatiu, este imposibil sa corectezi distorsiunile in cadrul vreunei dinamici dar poti sa vezi imaginea de ansamblu, sa analizezi, sa sintetizezi, sa vindeci traumele experientei din Spatiu-Timp, sa alegi sectoarele de experienta viitoare, necesar a fi aprofundata in urmatoarele intrupari si, nu in ultimul rand, sa iti ierti Sinele ca nu a reusit sa integreze mai multa cunoastere in cadrul experientei incarnationale desfasurate in Spatiu-Timp.
Avantajul zonei de Timp-Spatiu este fluiditatea viziunii generale asupra lucrurilor.
Avantajul zonei de Spatiu-Timp este ca, lucrand in intunericul uitarii, acompaniati doar de lumina propriei disponibilitati de a cunoaste, putem intelege dezechilibrele si distorsiunile in detaliu si facem asta in cadrul unei experiente in care descoperim lucruri pe care nu le stiam dinainte, facem conexiuni de care nu aveam idee anterior, trezim la viata abilitati pe care nu le-am mai avut, ajungand astfel sa progresam in mod ingenuu si autentic catre nivele tot mai rafinate ale intelegerii fenomenelor din Creatie.
La sfarsitul unei vieti in Spatiu-Timp, intreaga cunoastere si experienta dobandita este esentializata si merge in Timp-Spatiu, unde totul este analizat si desfasurat inainte si inapoi pentru o cat mai buna sintetizare a ceea ce s-a realizat si respectiv a ceea a ramas de realizat.
Citeste in continuare despre atributele Spatiu-Timp si Timp-Spatiu ale fiintei umane »
Totalitatea Sinelui. Sufletul sau Sinele Mai Inalt. Devolutia si Evolutia 7D-1D-7D
Totalitatea Sinelui este o macro-identitate a noastra diferentiata direct din Creator, pe nivelul creational cel mai inalt si mai general, 7D. Aceasta nu este o identitate izolata, de sine statatoare, ci o regasim intercalata, inclusa ori interpusa printre alte macro-identitati corespunzatoare lucrurilor, persoanelor, ideilor si evenimentelor care au legatura directa sau indirecta cu tot ce inseamna experienta proprie in cadrul actualei octave creationale. Totalitatea Sinelui este acel ASPECT CREATIONAL PRIMORDIAL din care deriva toate experientele noastre in asociere cu toate fiintele cu care ne-am intalnit si ne vom intalni vreodata, de la emanarea noastra din Creator pana la resorbirea inapoi in Creator ca si complex constient autorealizat care a parcurs integral octava propriei fragmentari si recompuneri. Totalitatea Sinelui este un conglomerat creational extrem de amplu, aspatial si atemporal, o diferentiere primara printre multe alte diferentieri primare ale bucatilor de Creatie din Creatorul lor.
Totalitatea Sinelui este prima faza a exteriorizarii Creatorului in diferite forme de manifestare ce alcatuiesc Creatia sa. Este fenomenul nasterii propriuzise a Creatiei sub forma de unitati de constiinta primordiala emanate direct din Creator ca si continuturi info-energetice vaste. Totalitatea Sinelui poate fi considerata o naveta-mama intruchipand o macro-constiinta creationala ce-si construieste propriile harti, planuri si cai de explorare efectiva a lumilor carora le da nastere, ajungand astfel sa se cunoasca pe sine prin prisma experientelor traversate. Asemenea navei mama, aceasta deleaga parti din ea - sau module specifice - sa indeplineasca diferite sarcini pe diferite niveluri ale experientei, in timp ce naveta mama ramane in asteptare si proceseaza toate cunostintele dobandite prin intermediul activitatii partilor sale. Totalitatea Sinelui este o emanatie 7D ce ramane activa pana cand toate celalalte sub-emanatii ale sale de pe nivele dimensionale mai joase si-au indeplinit rolul si rostul lor pe acele nivele, in asa fel incat, in mod progresiv si gradual se reintorc la naveta mama, Totalitatea ajungand sa parcurga astfel, de la intreg la fragment si inapoi, de la fragment la intreg, ciclul creational complet 7D-1D-7D.
Citeste in continuare despre cum sunt construite fiintele in Creatia multidimensionala »
Arborele Vietii in actuala octava creationala
Arborele Vietii reprezinta modul in care este gandita actuala octava creationala (actualul univers multidimenional din care facem parte). El reveleaza mintea arhetipala a Creatorului cu privire la implementarea Creatiei sale pentru acest Univers in care ne-am nascut si in cadrul caruia evoluam. Emularea jonctiunii Creator-Creatie prin diferentierea Timp-Spatiu si Spatiu-Timp a experientei creationale, are rolul de a controla si in acelasi timp de a mentine autentic modul in care Creatorul se descopera pe sine in cadrul propriei Creatii.
TIMP-SPATIUL este planul raspunzator pentru construirea tiparelor calatoriei, cel care divizeaza, imparte si organizeaza totul de la mare la mic. SPATIU-TIMPUL sau felul in care facem propriu-zis parte din calatorie este contextul in care interactionam ca bucata cu alte bucati din afara noastra pentru a creste din aproape in aproape, de la mic la mare, de la fragment la intreg, revenind, incarcati de cunoastere, de unde am plecat cu mult timp in urma.
Pana cand nu se formeaza complet Timp-Spatiul aferent tuturor dimensiunilor corespunzatoare viitoarelor noastre experiente din lumile materiei, Spatiu-Timpul nu se activeaza ci ramane in stare de potential, incognoscibil, nemanifest, latent. El exista doar ca destinatie finala, sub forma Logosurilor de tip Creatie care suntem noi cei din viitor asteptand sa ajungem acolo pe calea unei experiente doveditoare urmand sa inceapa la un moment dat de la nivelul celor mai mici fragmente de materie si energie aflate la baza existentei universului fizic.
Cand toate caramizile din Timp-Spatiu au fost asamblate, se da drumul la experienta din Spatiu-Timp. Se incepe cu aparitia noastra in Creatie ca structuri fizice de tip energie/materie si de acolo se continua cu un intreg proces constand in diferentierea structurilor animate ( animale si umane) iar mai departe a vietii tot mai inteligente si mai constiente de sine in forme de o complexitate pe care mintea tridimensionala nu o poate concepe. Saga creationala este o epopee inimaginabil de ampla despre devolutie si evolutie, o epopee individuala si de grup in care hartile misterioase ale devenirii fiecaruia dintre noi se intersecteaza de o infinitate de ori cu hartile tuturor celorlalti, desi in plan concret noi nu vedem acest lucru si nu putem alege decat un singur traseu la un moment dat.
Citeste in continuare despre structura Creatiei cunoscuta drept Arborele Vietii »
Armonizarea centrilor energetici si perceptia integrativa. Starea de armonie in lumile 3D
Armonia inseamna ca totul se intampla intr-un continuum implinitor in cadrul caruia lumea este intr-o miscare fara goluri, lipsuri sau blocaje, efectul este mai aproape de cauza, lantul cauza-efect este mai cursiv si mai clar, legile universului concura nemijlocit la fericirea si stralucirea lumii aflate in armonie. Cantitatea de necunoscute este mai mica, timpul de manifestare mai scurt, rezultatul mai coerent si mai amplu, mai stabil si mai evident.
Cu cat suntem mai departe de armonie, cu atat se creeaza mai multa karma, am putea sa-i mai spunem cauza si efect defalcate in timp si spatiu. Apare temporalitatea, partialitatea, segmentarea intregului, descompunerea in directii si intensitati.
Starea de armonie are incorporata in ea puterea intrinseca de a misca si potrivi lucrurile. In armonie, evenimente, fiinte, stari, vibreaza la unison, se suprapun in sincronicitati, decurg firesc unele din altele, determinare si consecinta de-o potriva. Armonia ca stare de constiinta nu lasa nimic pe dinafara, modalitatile sale de exprimare sunt nenumarate si includ pana si cele mai nesemnificative si minimaliste procese.
Este foarte important ca munca spirituala de cunoastere si ascensionare catre Armonie sa se deruleze atat la nivel de teorie cat si de practica. Una fara alta nu se poate. Lectura, discursul, principialul fara aplicabilitate in dinamica lucrurilor nu conduce la accesarea sferelor de Forta si Gratie ale Armoniei. Iar dinamica fara o investigare a teoriilor din spatele fenomenelor se reduce la "o alergatura febrila si contraproductiva intre o presupusa armonie si alta".
Manifestari ale armoniei in viata de zi cu zi
Armonia relationala
Armonia nu inseamna a fi neglijent cu tine in timp ce le faci altora pe plac. Armonia se cultiva atat fata de propria persoana cat si fata de toate celalalte fiinte, chiar daca asta poate insemna mai mult tarie decat blandete atunci cand celalalt o ia razna si nu mai poate fi confruntat decat prin limbajul tariei.
Adesea faptul de a confrunta pe cineva cu tarie si fermitate este confundat cu violenta. Violenta fizica sau verbala este acea stare din care nu faci altceva decat sa intri cu bocancii in spatiul altcuiva, intr-un mod nelegitim, emanand pretentii si recurgand la constrangere, in timp ce confruntarea este in general o stare de constiinta inalta in care arati ca iti pasa, ca esti dispus sa negociezi, ca vrei sa te implici constructiv dar ca astepti aceleasi lucruri si din partea cealalta. Poti sa te aperi de violenta, poti sa confrunti taios si incisiv, dar violenta folosita ca unealta-scop a constrangerii si pedepsirii altora tine de incapacitatea celui care o practica de a-si fi rezolvat propriile neajunsuri si limitari, frustrari si dereglari.
Armonia relationala se invata, se perfectioneaza, se traieste progresiv, urmand a fi atestata de fiecare data cand evenimentele din mediul inconjurator sunt intampinate cu un grad tot mai ridicat de constiinta spirituala. Armonia nu este un dat. Ea trebuie apelata in toate situatiile de la nivel de intentie, adusa la nivel de concept, simtita la nivel de emotie si apoi aplicata la nivelul dinamicilor materiale prin fapta imputernicita de intentia, conceptul si sentimentul angrenate in armonie.
Armonia civilizationala
Au existat si exista in continuare pe planeta diferiti lideri si aspiranti ai unor curente culturale si/sau spirituale care spera sa gaseasca scurtaturi catre stari interioare si conjuncturi exterioare foarte diferite de acelea cu care ne confruntam in prezent. Ei isi doresc, poate in mod sincer, sa propulseze fiinta umana catre noi orizonturi, insa adesea nu reusesc sa intuiasca nivelul de complexitate pe care il presupune munca de transformare - individuala si de grup - avand ca rezultat alinierea cu noi trairi, fiintari, lumi si fenomene civilizationale.
Munca spirituala inseamna dobandirea unei fine auto-cunoasteri si transpunerea ei in practica. Iar cu cat timpul in care se aprofundeaza si se aplica aceasta cunoastere este mai mult si mai bine folosit, cu atat devine mai pertinenta si mai articulata capacitatea de exprimare, de afirmare si de impactare cu solutii a unui intreg spatiu planetar.
Din punctul meu de vedere, in munca spirituala nu exista scurtaturi, nu exista termene, nu au ce cauta graba si competitia. Singura competitie este cea cu tine insuti. Instrumentele cu care se lucreaza sunt aspiratia, onestitatea, mobilizarea, temporizarea. Este necesara cultivarea COERENTEI (adica intelegerea si bunul simt) precum si a CONSECVENTEI (insemnand disciplina progresiva). Doar astfel putem reusesti cu sanse destul de mari sa ne apropiem de Armonie, adica treptat, natural, temeinic, in propriul ritm. Pe masura ce o experienta personala semnificativa este acumulata, ea poate fi mai apoi diseminata.
Despre dinamicile armonice de camp zero
Energia si starea perceptuala de camp zero
Creatia alimentata de armonie implica lucrul cu o noua stare de constiinta: constiinta punctului de echilibru, a campului perceptual unificat de polaritate 0 sau constiinta de camp zero. Forta si Gratia se intrepatrund admirabil in constinta de camp 0. Intr-o astfel de constiinta nu exista drama asa cum o stim azi. Acest nou tip de constiinta este alimentat de triunghiul armoniei - confruntativitate, responsabilitate, preferentialitate - si se manifesta la nivel de intentie, concept, sentiment, in corpurile cauzal, mental si emotional superior. Este constiinta non conflictuala, non reactiva, non invaziva a concretizarii lucrurilor dincolo de limitarile de moment.
Tehnologiile de camp zero ale viitorului
O aplicabilitate importanta a noii constiinte de camp 0 vor putea fi tehnologiile de camp 0 sau accesarea, captarea si utilizarea in orice domeniu a energiei tesaturii Spatiu-Timp comandata de starile de constiinta inalta. Aceste tehnologii vor putea manipula o energie potential nelimitata provenind din "vidul" care impregneaza tot ce exista in univers. O noua fizica, noi legi, o alta intelegere a realitatii, cu totul alte implicatii. Insa pana acolo ar trebui puse bazele unei perspective armonice de ansamblu asupra fortelor si fenomenelor care ne guverneaza existenta fizica si metafizica de-o potriva.
Drumul catre sferele de forta si gratie ale armoniei ne cere sa acceptam mai inainte de toate ideea unei energii abundente existente pretutindeni in Univers, dincolo ideologiile in care am fost educati cu privire la lipsa si limitare. Propunandu-ne sa accesam prin experienta personala directa, de la intentionare pana la manifestare, abundenta si bunastarea care exista atat ca legitate cat si ca fenomen manifest in Universul din care facem parte, ne predispunem catre intalnirea in aceasta viata cu realitatea abundentei.
Energia libera, abundenta fara sacrificiu, este mai inainte de toate o problema de auto-educare si rafinare a perceptiei. Atata timp cat vom considera ca nu meritam, nu putem sau nu suntem siguri daca sa incercam si altceva decat ce am fost invatati, e putin probabil ca o sa ne pice din cer.
Stiinta care converge catre Armonia Vietii
Doctorul in stiinte Beverly Rubick a remarcat ca limbajul si metodele folosite de stiinta actuala sunt invazive si violente, nenaturale si distrugatoare: se sparg atomii si se ucid organisme, se blocheaza cursurile unor fluvii imense si se deregleaza ecosisteme intregi in numele unei energii asa zis ecologice, se extrag bogatiile subsolului pana cand se deregleaza complet energetica si bio-dinamica unor regiuni intinse, se asociaza Bing Bang-ul cu o explozie si nu cu o expansiune progresiva, iar asta face parte inca din abordarea fizicii, chimiei si biologiei predate in scoli. Tehnologiile si teoriile high tech sunt produsele unei stiinte mecaniciste, tributara inca haosului si hazardului, un fel de a considera natura un obiect mecanic, pasiv, lipsit de viata si constiinta, separat de lumea oamenilor si aflata la dispozitia lor oricand si oricum. Noua stiinta va intelege ca TOTUL ESTE VIATA ce se cere respectata ca atare, indiferent in ce forma si sub incidenta caror legi se desfasoara. Eliminand din ecuatia asa zisei bunastari exploatarea, sacrificiul si goana dupa profit, portile abundentei universale se deschid si raman deschise, dand nastere unei lumi guvernate de legi si realitati despre care in mod intentionat am fost instruiti sa credem ca nu exista.
Citeste in continuare despre societatea viitorului »
Importanta experientelor tridimensionale pentru intreaga noastra calatorie creationala
Cu totii ne incepem vietile ca bebelusi orientati in serviciu fata de sine. Plangem pentru mancare si pentru atentie si nu ne oprim decat atunci cand ni se ofera. Primul nostru contact cu gandirea in serviciu fata de altii poate fi la sugestia parintilor de a ne imprumuta jucariile si celorlalti copii. De la acest punct al intalnirii cu etica, ne croim drum catre anii maturitatii cantarind intre ceea ce este folositor pentru noi si ceea ce este folositor pentru altii, alegand clipa de clipa cum sa ne comportam.
Din moment ce dinamicile sunt complexe in societatea noastra si nu exista situatii in alb si negru ci foarte multe culori si nuante, provocarea este sa ne gasim intelegerea noastra, motivatiile noastre si calea noastra de a le combina eficient pentru a progresa pe drumul spiritualitatii. Densitatile mai inalte pe care le vom traversa ulterior in experienta noastra creationala isi fac treaba si functioneaza pe baza polaritatii pozitive sau negative acumulate in acest plan dimensional - 3D - supranumit PLANUL ALEGERII.
Alegerea pe care o facem aici clipa de clipa este asadar IMPORTANTA nu doar pentru aceasta viata sau pentru acest ciclu de vieti tridimensionale ci pentru toate vietile pe care le vom traversa in urmatoarele 3 densitati creationale. Aceasta poate fi ultima noastra viata aici inainte ca procesul recoltarii in 4D sa aiba loc si ar trebui sa ne motiveze sa facem tot ce putem mai bine pentru a cumula prin gand-cuvand-fapta suficienta lumina polarizata incat aceasta sa poata deschide pentru unii din noi fie poarta noului Pamant 4D pozitiv, fie poarta unei alte planete 4D negativ, fie calea catre intoarcerea ACASA a fiintelor calator venite aici in misiune spirituala din spatiile superior dimensionale, de regula 6D. Stiind asta, fiecare zi ne poate parea cu atat mai pretioasa cu cat ne cunoastem deja sensurile si scopurile, precum si ce ne asteapta la capatul unei vieti traite inteligent si responsabil.
Contribuie financiar..
Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.
Experiente de cunoastere..
Pentru cel care citeste..
Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.
Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.
Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!
Contact..
Autor: Eduard IrimiaLocatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com
Din invataturile altora..
- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” ~ Joseph Campbell
- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield
- "O tara de oi cere un guvern de lupi."
~ Edward R. Murrow
- "Cand pierzi ceva, nu pierde lectia."
~ Dalai Lama
- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." ~ OSHO
- "Cei slabi nu pot sa ierte, iertarea este atributul celor puternici." ~ Mahatma Gandhi
- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." ~ Abraham Lincoln
- "E necesar sa deprinzi un nou mod de a gandi pentru a manifesta un alt mod de a fi."
~ Mariane Williamson
- "Cel mai mare esec nu este faptul ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." ~ Leon Adama
- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Calmul este bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." ~ Andrei Plesu
- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect."
~ Lyssa Royall
- "Transformarea personala are efecte globale. Pe masura ce progresam, progreseaza si lumea. Revolutia care va salva lumea este in mod ultimativ una personala." ~ M. Williamson
- "Opusul dragostei nu este ura, este indiferenta. E apatia. Este sa nu-ti pese catusi de putin."
~ Leo Buscaglia
- "Exemplul personal nu este principalul lucru care ii capaciteaza pe altii, este singurul lucru care o poate face. El reprezinta diferenta dintre a avea o idee despre cale si a merge pe cale.''
~ Albert Schweitzer
- "Religia reprezinta credinta oarba in experienta altcuiva. Spiritualitatea inseamna sa ai propria ta experienta." ~ Deepak Chopra
- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat." ~ Melanie Joy
- "Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!"
~ Prof. Dr. Ana Aslan
- "Iubirea o lasi sa arda pana la capat, ca o lumanare. Nu o stingi brusc daca vrei sa ai sufletul impacat." ~ Ileana Carstea
- "Un om trebuie sa fie suficient de matur ca sa-si recunoasca greselile, destul de destept ca sa invete din ele si indeajuns de tare ca sa le indrepte!" ~ Alphonse Allais
- "Caracterul unui om nu se arata in momentele de confort, ci in cele de schimbari si controverse." ~ Martin Luther King
- "Cele mai intunecate locuri din iad sunt rezervate acelora care isi mentin neutralitatea in vremuri de criza morala." ~ Dante Alighieri
- "Lucrurile de care esti cu adevarat pasionat nu sunt intamplatoare, ele sunt chemarea ta."
~ Fabienne Frederickson
- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann
- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti."
~ Gina Senarighi
- "Grosolania este imitarea puterii de catre persoanele slabe." ~ Eric Hoffer
- "Omul intelept nu spune tot ce gandeste dar ce spune, gandeste." ~ Aristotel
- "Nu exista revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii." ~ Nelson Mandela
- "Intotdeauna pare imposibil, pana cand se intampla." ~ Nelson Mandela
- "Adevarata ignoranta nu este absenta cunoasterii ci refuzul de a o dobandi."
~ Karl Popper
- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak
- "Fara deviere de la norma lucrurilor, progresul nu este posibil." ~ Frank Zappa
- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant
- "O lume diferita nu poate fi construita de oameni indiferenti." ~ Peter Marshall
- "Nu conteaza prea mult ce privesti, conteaza intotdeauna ce vezi." ~ Henry Thoreau
- "Avem nevoie de o revolutie globala. Dar aceasta trebuie sa fie o revolutie a constiintei."
~ John Kennedy
- "Singuratatea nu inseamna sa nu ai oameni in jurul tau. Inseamna sa nu ai cu cine sa impartasesti lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine." ~ Carl Jung
- "Raiul pe Pamant este o alegere pe care o avem de facut, nu un loc pe care il avem de gasit."
~ Wayne Dyer
- "Viata ta este mesajul tau catre lume. Ai grija sa fie unul inspirat." ~ Lorrin L. Lee
- "Cat timp exista abatoare, vor exista razboaie, campuri de lupta si sange varsat."
~ Leo Tolstoy
- "Integritatea inseamna sa actionezi corect si moral chiar si atunci cand nimeni nu este atent la ce faci." ~ C. S. Lewis
- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez
- "Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinte." ~ Proverb Chinezesc
- "Viata este cel mai dificil examen. Multi il pica pentru ca incearca sa-i copieze pe altii. Ei nu stiu ca fiecare are in fata propriul lui set de intrebari si probleme." ~ intelepciune contemporana
- "O intindere uriasa de apa nu poate scufunda un vapor atata timp cat nu patrunde in interiorul vaporului. In mod asemanator, negativitatea unei lumi intregi nu te poate dobori atata timp cat veghezi si nu o lasi sa patrunda in interiorul tau." ~ intelepciune contemporana
- "Lucreaza pentru cauze, nu pentru aplauze. Traieste pentru a exprima, nu pentru a impresiona. Nu dispera sa-ti faci prezenta remarcata, fa-ti doar absenta simtita."
~ intelepciune contemporana
- "Adevarul este rezervat acelora care au curajul sa puna la indoiala toate lucrurile despre care au fost invatati." ~ intelepciune contemporana
- "Alcoolul nu este raspunsul la nici o intrebare. El doar te face sa uiti intrebarile."
~ intelepciune contemporana
- "Esti liber sa alegi. Dar nu esti liber de consecintele alegerilor tale."
~ intelepciune contemporana
- "Uita-te in oglinda. Aceasta este singura ta concurenta." ~ intelepciune contemporana
- "Nu ai nevoie de religie pentru a-ti construi moralitatea. Daca nu esti o persoana morala, atunci duci lipsa de compasiune si empatie, nu de religiozitate."
~ intelepciune contemporana
- "Cele 3 principii de baza ale dinamicilor de viata tridimensionala:
1 - Ceea ce credem, manifestam.
2 -
Ceea ce simtim, atragem.
3 -
Ceea ce intreprindem, devenim."
~ intelepciune contemporana
- "5 pacate capitale: bogatie fara munca, placere fara constiinta, ratiune fara emotie, politica fara principii, comert fara moralitate."
~ Mahatma Ghandi
- "Esti ceea ce alegi sa devii." ~ Carl Jung
- "Omul obisnuit se adapteaza lumii. Omul exceptional persevereaza in a incerca sa adapteze lumea la el insusi."
~ George Bernard Shaw
- "Experienta nu este ce ti se intampla, ci ceea ce faci cu ce ti se intampla."
~ Aldous Houxley
- "Evita sa grabesti lucrurile care au nevoie sa creasca." ~ intelepciune contemporana
- "In viata obtii ceea ce ai curajul sa ceri."
~ Oprah Winfrey
- "Tot ce trebuie sa decidem este ce sa facem cu timpul care ni s-a dat." ~ J. R. Tolkien
- "Intotdeauna exista un mic adevar in fiecare AM GLUMIT, putina cunoastere in fiecare NU STIU, un pic de emotie in fiecare NU-MI PASA si putina durere in fiecare SUNT BINE."
~ intelepciune contemporana
- "Consideri ca aventura este periculoasa? Incearca rutina. Este letala." ~ Paulo Coelho
- "N-o sa ajungi vreodata la destinatie daca te opresti sa arunci cu pietre in fiecare caine care latra pe marginea drumului."
~ Winston Churchill
- "Sa-ti cunosti propriul intuneric este cea mai buna metoda de a te descurca in intunericul altora." ~ Carl Jung
- "Nu bagajul te doboara, ci felul in care il cari."
~ Lena Horne
- "Cand simti ca vrei sa renunti, gandeste-te ce te-a facut sa incepi."
~ intelepciune contemporana
- "Nu poti trece oceanul daca nu ai curajul sa pierzi din vedere tarmul."
~ intelepciune contemporana
- "Ceea ce vedem este adesea doar o mica parte din ceea ce se intampla de fapt."
~ intelepciune contemporana
- "Nu bagajul te doboara ci felul in care il cari."
~ Lena Horne
- "Cand simti ca vrei sa renunti, gandeste-te ce te-a facut sa incepi."
~ intelepciune contemporana
- "Mediocrii sunt usor de identificat. Ei nu admira, nu aproba, nu incurajeaza, ci doar neaga, refuza si contesta." ~ Octav Bibere
- "Nimic nu dispare pana cand nu ne invata ceea ce avem nevoie sa stim." ~ Pema Chodron
- "Refuza sa-ti cobori standardele doar pentru a te adapta celor ce refuza sa si le ridice pe ale lor."
~ intelepciune contemporana
- "Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele." ~ Osho
- "Durerea este aceeasi pentru toate creaturile. De ce cred unii oameni ca durerea lor este diferita?" ~ intelepciune contemporana
- "Disciplina inseamna sa alegi intre ce-ti doresti acum si ce-ti doresti cel mai mult."
~ intelepciune contemporana
- "Inainte ca o revolutie sa inceapa in strada, ea trebuie sa se petreaca in minte."
~ intelepciune contemporana
- "Excesul e primejdios in orice domeniu: in avantare ca si in infranare, in rispa ca si in cumpatare." ~ Voltaire
- "Diferenta fundamentala dintre o persoana obisnuita si un razboinic este ca razboinicul priveste totul ca pe o provocare, in timp ce omul obisnuit priveste orice lucru ca pe o binecuvantare sau ca pe un blestem."
~ intelepciune conmporana
- "La ce i-ar folosi unui om sa castige intreaga lume daca isi pierde sufletul? Asta este oferta pe care o face piramida puterii tuturor celor care ii cad in mreje. Caci prietenia Diavolului nu e un lucru de care sa poti scapa doar pentru că te-ai hotarat la un moment dat ca parca n-ai mai vrea-o." ~ intelepciune conmporana
- "Mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, cu fiecare pas atent facut pe scara pe care ne-am hotarat sa urcam, vom realiza ca suntem aici ca sa scriem istorie."
~ intelepciune conmporana
Experiente de cunoastere..
Motto..
Sunt un om viu.
Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain.
Abia am timp sa ma mir ca exist, dar
ma bucur intotdeauna ca sunt.
Nu ma realizez deplin niciodata,
pentru ca
am o idee din ce in ce mai buna
despre viata.
Ma cutremura diferenta dintre mine
si firul ierbii,
dintre mine si lei,
dintre mine si insulele de lumina ale stelelor.
Dintre mine si numere,
bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3.
Iau in serios iarba,
iau in serios leii,
miscarile aproape perfecte ale cerului...
Inscrie-te pentru noutati..
Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro
Multumire..
Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.
Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.
Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!
Experiente de cunoastere..
Modul optim de lecturare..
Deoarece proiectul FortaSiGratie ofera informatii neobisnuite, interconectate si diversificate, este recomandata parcurgerea materialului in ordinea sectiunilor (de la stanga la dreapta), respectiv in ordinea articolelor existente in cadrul fiecarei sectiuni (de sus in jos). Fiecare bucata de continut are un rol important si unic in intreaga tesatura a comunicarii. Accesarea ordonata a compozitiilor favorizeaza integrarea informatiilor intr-o viziune rafinata si de ansamblu.