Cateva notiuni despre Succes si Fericire

De cele mai multe ori nu avem clar in minte ce inseamna pentru noi succesul, daca el exista cu adevarat sau este doar un concept, un procent, un grafic, un target. Nu intelegem cum apare si mai ales nu intelgem unde se plaseaza el pe o scara a nevoilor si a valorilor cvasi-nesfarsita. Nici macar nu stim daca Succesul ca fenomen este Cauza sau Efect. Si daca da, cauza a ce si efect a ce? De aceea avem nevoie de cateva intrebari la care sa ne oferim raspunsuri cat mai exacte pentru a intelege natura succesului, de unde vine si incotro se duce si ne duce.

Asadar:

- Realizarea targetului de vanzari inseamna succes?
- Sau a fi iubit de oameni inseamna a avea succes?
- Sau poate amandoua?
- Includem si o casnicie, familie, copii?
- Daca acesta e succesul, atunci mai putem fi tristi odata ce l-am atins?
- Daca ajungem totusi sa fim tristi, inseamna ca succesul nostru nu ne implineste pe deplin?
- Iar daca succesul nu ne implineste si nu exclude tristetea, apare intrebarea: ne dorim Succesul? Sau ne dorim altceva?

FERICIREA. NE DORIM SA FIM FERICITI. INSA ESTE FERICIREA O CAUZA SAU UN EFECT?

Daca privim Succesul ca fiind suma tuturor rezultatelor favorabile intr-un domeniu sau altul, putem presuspune ca Succesul ne conduce implicit la Fericire? Sau, in baza consideratiilor de mai sus, ordinea fireasca este aceea ca ne propunem sa mergem in acele directii de viata desemnate ca reprezentative in constiinta noastra, asadar generatoare de fericire, iar simplul fapt de a merge pe drumul implinirii lor alimenteaza starea de fericire si conduce la succes?

Hai sa incercam in felul acesta si sa vedem incotro de indreptam..

Un demers catre o viata meritorie si implinitoare

Daca privim succesul ca fiind mobilizarea finalizata cu rezultate favorabile intr-o directie sau alta de viata si cariera, se poate considera ca performanta si implicit succesul inseamna:

- Sa fii sanatos
- Sa obtii venituri suficiente incat sa nu duci lipsa de nimic
- Sa fii validat, recunoscut la nivelul meritelor tale
- Sa intretii relatii cu oameni interesanti, atragatori, complecsi, provocatori
- Sa te misti in voie prin lume
- Sa beneficiezi de timp liber atunci cand ti-l doresti si iti este necesar
- Sa ai acces la informatii valoroase, sa poti sa te auto-educi
- Sa realizezi ceva semnificativ la capatul unei vieti traite astfel

Desigur, succesul inseamna toate aceste lucruri, dar.. ACESTE LUCRURI SUNT EFECT. NU SI CAUZA.

De ce sunt efect? Care este cauza?

Sunt efect pentru ca atunci cand ni se intampla ele reprezinta succesul reputat de noi ca urmare a tututor gandurilor, vorbelor si faptelor noastre. Ele sunt confirmarea/ validarea/ reflectarea abordarii noastre la nivel de gand, cuvant, fapta vizavi de evenimente, lucruri, planeta, noi insine si toti ceilalti oameni. Practic sunt efectul atitudinii noastre inspirate fata de viata. O astfel de atitudine nu lasa nimic pe dinafara, nu neglijeaza, nu exclude, nu minimalizeaza. Ea cauta sa confrunte tot, sa inteleaga tot si sa integreze tot. Acest lucru nu se poate intampla decat dintr-o stare de impacare cu sine si cu viata dublata de o stare de implicare constienta in interactiunea sine-lume, insemnand o stare de fericire launtrica.


Fericire si Succes

Am explicat mai devreme ca inainte de a avea Succes ar trebui ne gasim cumva Fericirea de a-l obtine (aceasta fiind atitudinea de fond) iar Succesul o va urma (el fiind efectul / consecinta asupra careia nu lucram in mod direct, ea doar ni se intampla).

Sa evaluam acum directiile pe care ar trebui sa ne focalizam pentru a ne cultiva starea de Fericire:
- Putem fi pe deplin fericiti fara sanatate? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara resurse materiale? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara prieteni/prietenul? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara educatie si fara a exista in armonie cu alte fiinte? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara timp cu noi insine? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti cand nu intelegem legile care ne guverneaza existenta? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti atunci cand totul in jur se degradeaza? Nu.

In cazul acesta faptul de a ne propune sa bifam TOATE aceste directii pe agenda vietii inseamna mai inainte de toate o impacare cu sine si cu lumea in care ne-am nascut, practic o sursa de fericire, asadar de motivatie si mobilizare pentru toti pasii urmand a fi facuti in directia succesului nostru. Inseamna ca nici o componenta a sistemului nostru de valori nu va fi lasata pe dinafara si toate componentele se vor sustine si vor interactiona unele cu altele pentru a crea o stare de implinire interioara neconditionata de materializarea in prealabil a succesului, insa menita sa ne conduca, pe cale de consecinta, catre o forma sau alta de succes.


Ajungerea la esenta

Hai sa restrangem la cateva categorii generale obiectivele de mai sus..

In toate scolile de dezvoltare personala se spune ca tot ce creaza omul exista prin analogie cu ceea ce a creat deja natura. O astfel de analogie putem sa facem asociind obiectivele de mai sus unor categorii corespunzatoare sistemelor anatomo-fiziologice ale corpului uman:

- Sistemul Imunitar: resursele materiale, sanatatea noastra, timpul liber.
- Sistemul Hormonal: relatiile, relatia.
- Sistemul Nervos: educatia, intelegerea legilor existentei, spiritualitatea.

Toate aceste 3 sisteme sunt interconectate si nici unul nu poate exista fara celalalt. Bine intretinute fiecare si impreuna, acest tandem poate aduce MAGIA intamplarii lucrurilor deosebite in viata omului.

Pe aceasta structura primara de 3 sisteme interconectate se pot face multe observatii cu privire la intelegerea corecta a fericirii noastre. De exemplu:

- A fi SPIRITUAL nu inseamna a fi SARAC, cum a fi PUSTNIC sau CAST nu inseamna a fi si SPIRITUAL.
- A fi un LIDER generator de nou nu vine implicit la pachet cu a fi si un bun MANAGER a ceea ce este, la fel cum a fi MANAGER nu inseamna ca esti automat si un LIDER.
- A avea o FAMILIE nu te face automat mai MORAL decat unul care nu o are sau mai MERITUOS in privinta mostenirii pe care tu o lasi generatiilor viitoare.
- A INTELEGE LEGILE nu conduce in mod implicit la A TRAI MAI BINE de pe urma lor; acest lucru este posibil doar in cazul in care te si predispui la utilizarea legitatilor si mecanismelor pentru ridicarea standardului material, emotional, conceptual, spiritual dintr-un context, insemnand ca esti o persoana nu doar educata si educabila, ci si proactiva si energica in sensul impactarii corespunzatoare a mediului inconjurator.
- A NU INTELEGE si A NU SIMTI LEGILE dar a lucra pentru un mai bine personal sau social, te predispune la a face greseli in a obtine acest bine, fapt conducand la eforturi foarte mari pentru a-l pastra sau, asemanator legendei mesterului Manole, pentru a reconstrui ziua ceea ce se prabuseste noaptea.


 


Si ca sa intelegem un pic mai bine lucrurile... Vrei sa schimbi oamenii fara sa lucrezi la sistemul de valori? Vei sa iei asupra ta situatiile de viata indezirabile ale altora fara a cantari asupra contributiei fiecaruia de ajungere acolo? Visezi sa retrasezi harta lumii fara intelegerile si faptele care legitimeaza acest lucru? Atunci fii pregatit sa platesti pretul: viata ta. Zbatere, lupta, efort colosal. Fericirea? Nu cred cred ca vei mai avea timp s-o intalnesti. Precum armatele care joaca orbeste dupa cum le canta comandantul, ca forta bruta de interventie si atat. Pretul platit? Epuizare, degradare, sange, groaza, moarte. Adica cea mai joasa treapta a existentei umane.

A venit timpul sa intelegem ca lucrurile pot sta si altfel. Trebuie doar sa abordam existenta de la un nivel superior de simtire, intelegere si mobilizare. Mult mai aproapiat de planul cauzal. Penduland mai apoi pe fir intre cauzalitatile cele mai fine si efectele cele mai dense, experimentam libertatea de a fi si de a crea, sau, cum imi place mie sa spun, adevarul din spatele afirmatiei “it doesn’t have to be like that”. Iesim astfel treptat din cosmarul colectiv, incepem sa co-cream fericirea, o diversificam pe masura ce o impartasim, ca parte a unui proces menit sa o faca universal valabila pentru oricine se predispune la randul sau la intretinerea si perpetuarea ei. In acest fel avem acces la un parcurs evolutiv ascensional si, chiar daca uneori intr-un mod inevident, experimentam succesul, reusim sa construim autosustentabil, ajungem sa putem creste si sa putem inflori, nu doar la nivel de individ, ci si ca societate si civilizatie.


 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu
Pentru a preveni subscrierea automata de comentarii de catre programe-robot, te rugam sa introduci textul din imagine in caseta alaturata. Comentariul va fi trimis doar daca textul corespunde imaginii.
»

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert, James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut nu foarte indepartat in cea de-a 3-a densitate (in spatiul tridimensional in care ne aflam in momentul de fata si noi), reusind sa evolueze fara prea mari greutati pana actualmente in cea de-a 6-a densitate, in planurile superior dimensionale ale planetei Venus din sistemul nostru solar. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale spirituala de esenta pozitiva, fiind totodata o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care personal il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Acestea pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Multumesc lui Jim si Carlei, lui Gary si Lanei pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” - Joseph Campbell

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume." - Michael J. Scofield

- "O tara de oi cere un guvern de lupi." Edward R. Murrow

- "Cand pierzi ceva, nu pierde lectia." - Dalai Lama

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." - Leonardo Da Vinci

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." - OSHO

- "Cei slabi nu pot sa ierte, iertarea este atributul celor puternici." - Mahatma Gandhi

- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." - Abraham Lincoln

- "Tot ce exista implica o ratiune de a fi.'' - M. Eminescu

- "Cel mai mare esec nu este cel ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." - Leon Adama

 

 Viata ca un puzzle, cel mai rodnic mod de a trai 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro