Cateva notiuni despre Succes si Fericire

De cele mai multe ori nu avem clar in minte ce inseamna pentru noi succesul, daca el exista cu adevarat sau este doar un concept, un procent, un grafic, un target. Nu intelegem cum apare si mai ales nu intelgem unde se plaseaza el pe o scara a nevoilor si a valorilor cvasi-nesfarsita. Nici macar nu stim daca Succesul ca fenomen este Cauza sau Efect. Si daca da, cauza a ce si efect a ce? De aceea avem nevoie de cateva intrebari la care sa ne dam raspunsuri cat mai exacte pentru a intelege natura succesului, de unde vine el si incotro se duce si ne duce.

Asadar:

- Realizarea targetului de vanzari inseamna succes?
- Sau a fi iubit de oameni inseamna a avea succes?
- Sau poate amandoua?
- Includem si o casnicie, familie, copii?
- Daca aceasta e succesul, atunci mai putem fi tristi odata ce l-am atins?
- Daca ajungem totusi sa fim tristi, inseamna ca succesul nostru nu ne implineste pe deplin?
- Iar daca succesul nu ne implineste si nu exclude tristetea, apare intrebarea: ne dorim Succesul? Sau ne dorim altceva?

FERICIREA. NE DORIM SA FIM FERICITI.

Daca privim Succesul ca fiind suma tuturor rezultatelor favorabile intr-un domeniu sau altul, putem presuspune ca Succesul ne conduce implicit la Fericire? Sau, in baza consideratiilor de mai sus, ordinea fireasca este aceea ca ne propunem sa fim Fericiti in acele directii de viata care ne intereseaza, ne atrag si ne implinesc, iar Succesul urmeaza acest demers?

Hai sa incercam in felul acesta si sa vedem incotro de indreptam..

Un demers catre o viata de calitate

Daca privim Succesul ca fiind mobilizarea finalizata cu rezultate favorabile intr-o directie sau alta de viata si cariera, se poate considera ca Performanta si implicit Succesul inseamna:

- Sa fii sanatos
- Sa obtii venituri suficiente incat sa nu duci lipsa de nimic
- Sa fii validat, recunoscut la nivelul rezultatelor tale
- Sa intretii relatii cu oameni diversi, interesanti, atragatori, complecsi
- Sa te misti in voie prin lume
- Sa beneficiezi de timp liber atunci cand ti-l doresti si iti este necesar
- Sa ai acces la informatii valoroase, sa poti sa te auto-educi

Desigur, succesul inseamna toate aceste lucruri, dar.. ACESTE LUCRURI SUNT EFECT. NU SI CAUZA.

De ce sunt efect? Care este cauza?

Sunt efect pentru ca atunci cand ni se intampla ele reprezinta insasi Succesul reputat de noi ca urmare a tututor gandurilor, vorbelor si faptelor noastre. Ele sunt confirmarea/ validarea/ reflectarea abordarii noastre la nivel de gand, cuvant, fapta vizavi de evenimente, lucruri, planeta, noi insine si toti ceilalti oameni. Practic sunt efectul atitudinii noastre mai mult sau mai putin inspirate fata de viata. O astfel de atitudine nu lasa nimic pe dinafara, nu neglijeaza, nu exclude, nu minimalizeaza. Ea cauta sa confrunte tot, sa inteleaga tot si sa integreze tot.


Fericire si Succes

Am spus mai devreme ca pentru mai inainte de a avea Succes ar trebui ne cultivam cumva Fericirea (aceasta fiind atitudinea de fond) iar Succesul o va urma (el fiind efectul / consecinta asupra careia nu lucram in mod direct, ea doar ni se intampla).

Sa evaluam acum directiile pe care ar trebui sa ne focalizam pentru a ne cultiva starea de Fericire:
- Putem fi pe deplin fericiti fara sanatate? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara resurse materiale? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara prieteni/prietenul? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara educatie si fara a exista in armonie cu alte fiinte? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti fara timp cu noi insine? Nu.
- Putem fi pe deplin fericiti cand nu intelegem legile care ne guverneaza existenta? Nu.

In cazul acesta faptul de a ne propune sa fim fericiti in TOATE aceste directii SIMULTAN inseamna primul si cel mai important pas facut in directia succesului nostru. Inseamna ca nici o componenta a sistemului nostru de valori nu va fi lasata pe dinafara si toate componentele se vor sustine si vor interactiona unele cu altele ducandu-ne in directia Fericirii Noastre si, pe cale de consecinta, a unui Succes AUTOSUSTENTABIL.


Ajungerea la esenta

Haideti sa restrangem la cateva categorii generale obiectivele de mai sus..

In toate scolile de dezvoltare personala se spune ca tot ce creaza omul exista prin analogie cu ceea ce a creat deja natura. O astfel de analogie putem sa facem asociind obiectivele de mai sus unor categorii corespunzatoare sistemelor anatomo-fiziologice ale corpului uman:

- Sistemul Imunitar: resursele materiale, sanatatea noastra, timpul liber.
- Sistemul Hormonal: relatiile, relatia.
- Sistemul Nervos: educatia, intelegerea legilor existentei, spiritualitatea.

Toate aceste 3 sisteme sunt interconectate si nici unul nu poate exista fara celalalt. Bine intretinute fiecare si impreuna, acest tandem poate aduce MAGIA in viata omului.

Pe aceasta structura primara de 3 sisteme interconectate se pot face multe observatii cu privire la intelegerea corecta a fericirii noastre. De exemplu:

- A fi SPIRITUAL nu inseamna a fi SARAC, cum a fi CAST nu inseamna a fi si SPIRITUAL.
- A fi un LIDER iubit de oameni nu vine implicit la pachet cu a fi si un bun MANAGER, la fel cum a fi MANAGER nu inseamna ca esti automat si un LIDER.
- A avea o FAMILIE nu te face automat mai MORAL decat unul care nu o are sau mai MERITUOS in privinta mostenirii pe care tu o lasi generatiilor viitoare.
- A INTELEGE LEGILE nu conduce in mod implicit la A AVEA MULTI BANI; acest lucru este posibil doar in cazul in care te si predispui la utilizarea legitatilor si mecanismelor pentru ridicarea standardului material de viata intr-un context, insemnand ca esti o persoana nu doar educata si educabila, ci si proactiva si energica.
- A NU INTELEGE si A NU SIMTI LEGILE dar a lucra pentru bani, te predispune la a face greseli morale in a-i obtine, acest lucru conducand la eforturi foarte mari pentru a-i pastra sau, asemanator legendei mesterului Manole, pentru a reconstrui ziua ceea ce se prabuseste noaptea.


 


Si ca sa intelegem un pic mai bine lucrurile... Vrei sa schimbi oamenii fara sa le atingi sufletul? Vei sa reversezi cu forta situatii de viata indezirabile? Vrei sa-ti disciplinezi copiii cu forta? Visezi sa retrasezi harta lumii cu forta? Fii pregatit in acest caz sa platesti pretul: viata ta. Zbatere, lupta, efort colosal. Fericirea? Nu cred cred ca vei mai avea timp de ea. Precum armatele care intra intr-o astfel de hora. Pretul platit? Suferinta, epuizare, sange, groaza, moarte.

A venit timpul sa intelegem ca lucrurile pot sta si altfel. Trebuie doar sa abordam existenta de la un nivel superior de simtire, intelegere si mobilizare. Mult mai aproapiat de planul cauzal. Mergand apoi pe fir de la cea mai fina cauzalitate pana la efectul concret cel mai dens, experimentam libertatea de a fi si de a crea sau, cum imi place mie sa spun, adevarul din spatele afirmatiei “it doesn’t have to be like that”. In felul acesta iesim treptat din cosmarul colectiv, incepem sa ne cream fericirea, reusim din ce in ce mai bine sa o diversificam, sa o facem universal valabila. Avem acces la un parcurs ascensional, experimentam succesul, reusim sa construim o lume autosustentabila, ajungem sa putem creste si sa putem inflori, atat individual cat si global.


 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” - Joseph Campbell

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume." - Michael J. Scofield

- "O tara de oi cere un guvern de lupi." Edward R. Murrow

- "Cand pierzi ceva, nu pierde lectia." - Dalai Lama

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." - Leonardo Da Vinci

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." - OSHO

- "Cei slabi nu pot sa ierte, iertarea este atributul celor puternici." - Mahatma Gandhi

- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." - Abraham Lincoln

- "Tot ce exista implica o ratiune de a fi.'' - M. Eminescu

- "Cel mai mare esec nu este cel ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." - Leon Adama

 

 Viata ca un puzzle, cel mai rodnic mod de a trai 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro