Principiile spirituale ale bunastarii si prosperitatii

Este important sa intelegem ca in vremurile in care ne aflam, ceea ce actuala existenta cere de la noi (dincolo de supravietuire) este reorganizarea gandurilor, vorbelor si faptelor noastre in jurul unui nucleu de valori care sa deserveasca in mod constant si definitoriu o cale spirituala.

A vrea sa te bucuri de succesul si fericirea ce deriva din a fi pe o cale a gandirii si manifestarii de esenta pozitiva neintelegand si nerespectand regulile jocului conform principiilor acestei cai, saboteaza fiinta si ii suprima sustinerea din spatiile cauzale de care are nevoie pentru a progresa catre succes si fericire. A putea sa joci acest joc al lumii intr-un fel doar al tau, a castiga prin gand-cuvant-fapta respectul si afectiunea celor inteligenti si entuziasti, a lasa in urma ta locuri si situatii incarcate de scop si sens, a face in asa fel incat macar si o singura fiinta sa fi avut sansa la o existenta implinitoare pentru ca tu ai trait, ASTA inseamna sa fi avut SUCCES la capatul unei vieti generatoare de FERICIRE pe calea spirituala de esenta pozitiva!

Pentru individul afirmandu-se inspre polul pozitiv al existentei, drumul catre propria bunastare va avea permanent in vedere ca bunastarea personala sa alimenteze si sa dezvolte bunastarea generala. Indiferent ce proiecte alegem sa sustinem, in ce afaceri decidem sa ne implicam si cu ce persoane/ organizatii ajungem sa colaboram, daca dorim dezvoltare personala si sociala, rezultate, satisfactii, stabilitate si continuitate, datoria noastra la fiecare pas facut este sa ne asiguram ca prin ceea ce gandim, prin ceea ce transmitem ca mesaj si prin ceea ce infaptuim, venim nu doar in sprijinul nevoilor personale de implinire si afirmare, ci si in sprijinul nevoilor acelora care doresc sa avanseze la randul lor catre o conditie mai implinitoare a existentei lor pornind de la satisfacerea trebuintelor de baza ale corpului (siguranta locativa, energetica si alimentara), precum si a trebuintelor de baza ale spiritului (acesul la informare, la exprimare si la miscare). Atata timp cat aceste demersuri nu sunt vizate constant si continuu, este o chestiune de timp pana cand edificiul pe care ne cladim ascensiunea ziua se va prabusi noaptea (indiferent sub ce forma se va manifesta prabusirea, din multitudinea de posibilitati).

De partea cealalta, reprezentantii curentului spiritual de polaritate negativa isi gasesc motivatiile vietii si ale propriilor actiuni in nevoile si dorintele care tin de suprematia individuala fata de orice fenomen. Eforturile care se cer facute pe calea negativa a devenirii umane constau in cooptarea liberului arbitru a cat mai multor suflete intr-o lucrare de control si dominatie a tot ce nu este suficient de pozitivizat, stralucitor, determinant. Individul polarizat negativ ii va manipula pe cei din jur, promovand prin gand-cuvant-fapta nevoia si legitimitatea de a-i inrobi pe altii in numele acumularii si dovedirii propriei puteri, a propriilor abilitati de a controla oameni, stari, evenimente si idei. Autoritatea absoluta reprezinta succesul si satisfactia suprema pe o astfel de cale.

In momentul in care vorbim despre prosperitate, vorbim despre eforturile care se cer facute pentru a o dobandi in acord cu specificul caii spirituale pe care am ales sa avansam catre aceasta prosperitate. Pe calea de esenta negativa ne vom lupta pentru avere si putere cu toti cei care urmaresc la randul lor dobandirea acestor lucruri intr-un mediu concurential caracterizat de multa ostilitate si falsitate, in care pestele cel mare inghite pe cel mic si nu exista scrupule. Pe calea de esenta pozitiva ne vom lupta pentru afirmarea valorilor umane aducatoare de armonie, prin mijlocirea carora nimeni nu castiga ceva in detrimentul altcuiva.

Per ansamblu va trebui sa ne gandim cum putem raspunde nevoilor celor din jur cel putin in aceeasi masura in care intentionam sa raspundem propriilor noastre nevoi. Va fi necesar sa intelegem ca noul concept dupa care se ghideaza abundenta din existenta noastra este despre a genera beneficii (sau macar perspectiva lor) pentru alte fiinte, similar cu cele pe care le generam pentru noi in orice domeniu de activitate care ne priveste si ne implica. In momentul in care am inteles asta si suntem pregatiti sa facem eforturile necesare pentru a directiona valoare si bunastare catre tot ce ne inconjoara, atunci vom primi de la existenta bucata noastra de valoare si bunastare.


 


Calitatile spirituale si infaptuirile materiale sunt de-o potriva la fel de importante si se alimenteaza unele pe altele, fiind interconectate in ecuatia vietii, chiar daca acest lucru nu este evident tot timpul. O viata implinitoare ne invita sa nu excludem nici un moment materialitatea din spiritualitate si spiritualitatea din materialitate.

Unora li se pare greu sa infuzeze cu spiritualitate viata generatoare de bunastare materiala pe care o exerseaza de zeci de ani. Altora li se pare dificil sa aduca factorul material in mijlocul unei vieti preponderent spirituale pe care o intretin de tot atata vreme. A invata cum sa lucrezi cu ambele aspecte asigura cele mai mari sanse de acces la succes si fericire, atat in planul trairilor interioare cat si al realizarilor exterioare.

Din punctul meu de vedere lucrurile nu sunt atat de dificile pe cat pot parea la prima vedere atata timp cat avem grija sa facem apel la virtutiile mintii si sufletului in confruntarea cu provocarile planului material, in timp ce realizarile concrete pe care le obtinem in planul material sa le punem in slujba crearii de noi premise ale dezvoltarii virtutiilor aferente planului spiritual. Un astfel de circuit biunivoc de informatie si energie intretinut si imbunatatit permanent este cel care ne poate facilita cel mai bine accesul la prosperitate si abundenta ca si consecinta a procesului de rafinare si atestare a constiintei umane.


 


Pe calea pozitiva a evolutiei fiintelor, se pune intrebarea: care ar fi mai exact VIRTUTIILE ce se cer puse la treaba pentru a CREEA un curent de BUNASTARE menit sa ofere o imagine in oglinda a DEZVOLTARII si ATESTARII lor?

 ► In primul rand INTEGRITATEA demersurilor noastre catre progres si evolutie. Este crucial pentru a putea face parte dintr-un curent benevolent de bunastare materiala si spirituala sa ne raportam la ceilalti cu aceeasi toleranta si totodata exigenta cu care ne raportam la noi insine. Prin asta demonstram ca ne pasa de implicatiile actiunilor noastre cu mult dincolo de propria persoana. Intelegem astfel ca a merge inainte este un lucru simplu, in schimb ce lasam in urma e dificil. Ne asumam responsabilitatea pentru ce am ales, ajungem sa ne pese de implicatiile alegerilor noastre la fiecare pas pe care il facem si la fiecare pas pe care ii indrumam pe altii sa il faca. Ne deschidem astfel catre curentul benevolent de bunastare universala si ne acordam si reacordam cu el.

 ► In al doilea rand conteaza FLEXIBILITATEA mintii si sufletului. A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat. De aceea este necesar sa-ti dai voie sa cercetezi aspecte necunoscute ale acestei vieti si lumi, sa incerci lucruri noi, sa te lasi surprins. Ignoranta creeaza drame. Insa ignoranta nu inseamna absenta cunoasterii, ci refuzul de a o dobandi. Tocmai de aceea avem nevoie sa fim deschisi la minte si la suflet, pentru a putea supune atentiei noastre acele oportunitati care poate au fost tot timpul sub ochii nostri, noi fiind cei neacordati pe frecventa necesara pentru a le putea receptiona si valorifica intr-un mod corespunzator.

 ► O a treia trasatura care se cere scoasa la lumina si afirmata este CURAJUL. Curajul nu inseamna absenta fricii, inseamna a considera altceva ca fiind mai important decat frica. De cele mai multe ori, comportamentele de evitare produc pe termen lung stagnarea. Pe masura ce imbatranesti, iti consolidezi reactiile de frica pana la punctul in care ti-e greu sa-ti imaginezi ca ai mai putea trai fara ele. Ajungi sa iti iei temerile in serios: ele devin a doua ta natura, cat se poate de reala pentru tine. Te cuibaresti astfel intr-o viata care sa te tina la distanta de orice provocari: o casnicie stabila desi nefericita, o slujba care nu presupune asumarea de riscuri dar totusi neimplinitoare, un venit sigur dar insuficient. Apoi iti rationalizezi comportamentul: ai o familie de intretinut (deci nu poti sa-ti asumi riscuri), esti prea batran pentru o reorientare profesionala (deci nici o sansa de un ban in plus), nu poti sa slabesti fiindca esti gras din cauza genelor (si oricum e prea tarziu pentru asta). Un an, cinci, zece ani au trecut si in tot acest timp viata ta nu s-a schimbat.

In spatele scenei, insa, realizezi ca se petrece un fenomen diferit.. Vocea aceea mica din strafundul mintii iti aminteste ca nu asta este viata pe care vrei s-o traiesti. Vocea interioara iti sopteste ca vrea mai mult, mult mai mult.. Vrea sa prosperi, sa intretii relatii excelente, sa-ti aduci corpul in cea mai buna forma, sa inveti lucruri noi, sa calatoresti in jurul lumii, sa ai prieteni minunati, sa-i ajuti pe cei care au nevoie de ceea ce ai tu de oferit, sa realizezi ceva semnificativ. Vezi daca poti condensa mesajul din acea voce intr-un un singur cuvant sau doua. Ce-ti spune sa faci? Vorbeste. Scrie. Danseaza. Demisioneaza. Fa sport. Vinde. Schimba. Treci mai departe. Intreaba. Invata. Lupta. Iubeste. Iarta.

E in regula daca nu vezi cum ai putea sa accesezi vreodata lucrul respectiv. Dar nu nega nici un moment ca il vrei, ci cauta sa-l integrezi in constiinta ta ca pe adevarul tau. Iesi din starea de negare. Treci in starea in care admiti: “Vreau cu adevarat acest lucru, dar mi se pare ca in momentul de fata nu am capacitatea de a-l obtine”. E perfect sa vrei un lucru pe care nu ai idee cum il poti dobandi. Si e aproape sigur ca, la un moment dat, daca ti-l doresti cu adevarat, il vei putea avea. Dar pentru inceput inceteaza sa te mai minti pe tine ca de fapt nu-l vrei.

Dupa acest moment de constientizare este necesar sa trecem la a intreprinde 2 tipuri succesive de actiuni:

- Prima actiune este sa adunam mai multe cunostinte si abilitati in domeniul care face obiectul temerilor noastre. Confruntarea directa a temerilor poate fi utila, dar daca teama se bazeaza in mare masura pe lipsa priceperii, putem intr-o prima instanta sa reducem sau sa eliminam teama prin dobandirea de informatie pretioasa si prin educare.

- Cea de-a doua actiune este analoga antrenamentului progresiv cu greutati. Incepem cu greutati pe care le putem ridica dar care reprezinta o provocare pentru noi, ca mai apoi sa ne antrenam cu greutati din ce in ce mai mari pe masura ce devenim mai puternici. Aceasta este ierarhia fricilor noastre. Iar ordinea in care confruntarile vor elimina fricile una cate una este de la cea mai mica la cea mai mare.

Sa zicem ca lucrezi in prezent ca si avocat de divorturi, dar curajul si vocea sufletului iti spun ca va trebui sa abandonezi pana la urma ocupatia aceasta intemeiata pe relatii ostile. Te vezi mai degraba ajutand cu pasiune oamenii sa-si managerieze relatiile defectuoase. In calitate de avocat de divorturi nu iti dai seama cum ai putea sa devii un factor de armonizare a relatiilor dintre oameni, in timp ce, in partea cealalta, nu vezi un mod de a trai din cariera cea noua, cel putin nu imediat. E o falie mult prea mare intre noua viziune si realitatea practica.

 ► Aici intervine o alta calitate a mintii si sufletului care se cere exersata: capacitatea de A TRAI IN PARADOX. Incepe sa-ti dezvolti noul eu permitand vechiului eu sa traiasca in paralel pentru un timp. Ce se va intampla este ca iti vei dezvolta priceperea in noua ta preocupare si pana la urma vei fi capabil sa te intretii din asta, sa te dedici schimbarii si sa ii inspiri si pe altii sa (se) schimbe, chiar daca nu stii cum s-o faci imediat si in viata ta mai exista inca vechiul drum. Poate ca nu ai nici cea mai vaga idee in momentul de fata cum sa procedezi, ce sa faci mai intai, in ce fel sa abordezi lucrurile pe termen scurt, mediu si lung ca sa reusesti sa te stabilizezi pe noul drum. Sfatul meu este sa incepi prin a face ceea ce este necesar si posibil, iar la un moment dat te vei pomeni realizand imposibilul. Incepe cu primul pas, vezi unde te duce, fa-l curajos pe urmatorul, fii atent la elementele noi care apar de-a lungul acestui parcurs inedit si ia decizii din aproape in aproape folosindu-ti de-o potriva ratiunea si simtirea.

 ► Nu in ultimul rand vom avea nevoie de multa RABDARE si TENACITATE. Rabdarea este de aur si nu degeaba se spune acest lucru. Rabdarea are legatura cu permisiunea acordata experientei sa se deruleze, ca parte a unui proces transformator. Iar tenacitatea este o forma activa de rabdare, prin care nu ajungem sa ne resemnam in fata provocarilor, ci ramanem conectati creativ la tot ce ne aduc ele si la tot ce putem face moment de moment pentru ajungerea mai devreme sau mai tarziu la obiectivele stabilite, asemenea unui suvoi de apa care sapa stanca la radacina pana cand isi croieste drum prin miezul ei.


 


Odata stabilite calitatile pe care urmeaza sa le afirmam, vom avea nevoie sa identificam acele CONTEXTE EXTERIOARE care sa ne faciliteze ajungerea la obiective in cele mai bune conditii.

Adesea mjloacele prin care ajungem sa ne realizam un vis nu sunt cele traditionale, clasice, conventionale. Avem nevoie sa indentificam la fiecare pas cele mai potrivite persoane si cele mai rezonante situatii cu mintea si sufletul nostru. Apoi sa ne co-cream realitatea in acord cu ele. Avem nevoie de asemenea sa identificam acele aspecte din viata de zi cu zi care se opun visului nostru si sa incetam sa mai investim in ele mai mult decat strictul necesar de timp, energie, resurse.

Iar unul dintre cele mai importante fenomene care saboteaza visul de libertate al oricarui intreprinzator este dependenta lui de o intreprindere clasica, acel tip de intreprindere in care un furnicar de oameni produce in numele unei entitati (corporatia) variate produse si servicii care odata valorificate pe piata aduc corporatiei capitaluri uriase in timp ce resursa umana este recompensata invers proportional cu beneficiile entitatii pe care o deserveste. Afacerile clasice nu permit omului de rand accesul la resursele de care are nevoie sa se dezvolte (timp, stari, energie, bani) pentru a se putea consacra unui tel, unui ideal, implicand libertatea de a alege si de a intelege unde vrea sa fie, cu cine si de ce.

Poate ca scopul nostru este sa fim parte activa dintr-o mega structura sau poate ca vrem sa cream ceva doar al nostru, de la inceputul inceputului, care sa fie dupa chipul si asemanarea noastra. Orice am alege, asigurarea unei pozitii din care sa putem negocia oricand ideile si proiectele noastre altfel decat in genunchi, ar trebui sa fie primul si cel mai important pas al oricaror demersuri pe care ajungem sa le intreprindem. A ne amaneta exclusiv deciziei altora despre cum e mai bine sa ne traim viata si cat avem voie sa beneficiem din tot ce am produs vreodata este, aproape fara exceptie, o consfintire tacita a prizonieratului corpului, mintii si sufletului nostru.

Inca de la nasterea pe aceasta planeta, multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva simte placere prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca orice altceva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea, respectul si sansa la care visam, atunci toata viata noastra poate fi despre dragoste, respect, sansa.

Prin urmare avem nevoie sa depistam si sa valorificam oportunitati. Chiar daca acestea nu au legatura directa cu obiectivele si scopurile noastre, ele pot fi parghii prin intermediul carora ni se ofera sansa de a face pasi importanti catre o libertate si o putere de creatie din ce in ce mai mare.


 


Comentarii (2)

COMENT. #1 - Tonca

Excelent material! Imi place foarte mult! Recunostinta infinita!

04/13/2021 - 20:29

 

COMENT. #2 - Eduard

Ma bucur ca aceasta contributie a mea conteaza si ajuta!

04/14/2021 - 03:24

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere..



 


Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere



 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare



 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” ~ Joseph Campbell

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." ~ Leonardo Da Vinci

- "Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!"
~ Prof. Dr. Ana Aslan

- "Caracterul unui om nu se arata in momentele de confort, ci in cele de schimbari si controverse." ~ Martin Luther King

- "Lucrurile de care esti cu adevarat pasionat nu sunt intamplatoare, ele sunt chemarea ta."
~ Fabienne Frederickson

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti."
~ Gina Senarighi

- "Intotdeauna pare imposibil, pana cand se intampla." ~ Nelson Mandela

- "Fara deviere de la norma lucrurilor, progresul nu este posibil." ~ Frank Zappa

- "Esti ceea ce alegi sa devii." ~ Carl Jung

- "Nu conteaza prea mult ce privesti, conteaza intotdeauna ce vezi." ~ Henry Thoreau

- "Integritatea inseamna sa actionezi corect si moral chiar si atunci cand nimeni nu este atent la ce faci." ~ C. S. Lewis

- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez

- "Esti liber sa alegi. Dar nu esti liber de consecintele alegerilor tale."
~ intelepciune contemporana

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak

- "Omul obisnuit se adapteaza lumii. Omul exceptional persevereaza in a incerca sa adapteze lumea la el insusi."
~ George Bernard Shaw

- "Daca esti in cautarea persoanei care-ti poate schimba viata, priveste-te in oglinda!"
~ Roman Price