Starea de constiinta in raport cu centrii energetici

A trai doar pe primii 3 centri sau a trai pe ceilalti 4 reprezinta invariabil o sursa de suferinta, neajunsuri, limitare, dezechilibru.

Atunci cand esti axat mult prea mult pe atributele centrilor inferiori (adica pe primii 3 centri energetici), esti prins in materialitate. Pe acest nivel, suferinta, drama si limitarea acapareaza campul constiintei si nu exista adancimi ale perceptiei care sa indulceasca durerea psihica, neajunsul si lipsa. Este nivelul la care armonia planurilor superioare nu poate fi simtita, adusa in manifestare, inoculata in planul concret al experientei, deoarece atitudinea fata de evenimente nu integreaza gratia in campul perceptual. Lucrurile la acest nivel se limiteaza la EU EXIST (de cele mai multe ori), EU DORESC (uneori), EU INTREPRIND (rareori).

Pe de alta parte, atunci cand centrii superiori sunt cei care domina existenta individului ramanand deconectati intr-o masura semnificativa de centrii inferiori, persoana este adesea perceputa de cei din jur ca fiind “rupta de realitate”, “cu capul in nori”, “agasanta si ciudata”. Ce inseamna acest lucru? E destul de simplu: neavand racordaje solide intre cele doua realitati (subtila si concreta), adica un mod de a se raporta la realitatea superior dimensionala prin prisma celei tridimensionale si viceversa, persoana in cauza este perceputa ca o umbra palida bantuind prin existenta. Adesea o astfel de persoana evita sa isi faca simtita prezenta deoarece nu reuseste sa-si manifeste individualitatea printr-o stare vitala, decisiva si coeziva, capabila sa isi stabileasca si sa isi urmareasca niste obiective clare in existenta. Persoanele care aspira la stari inalte dar nu au fundamentul unor experiente solide pe primele 3 chakre, vorbesc adesea pe deasupra lucrurilor, dau exemple din carti despre cum se traieste viata, sunt labile emotional, evita sa isi afirme punctul de vedere si considera ca atitdudinea detasata pana la abrutizare fata de oameni si lucruri, pasivitatea lipsita de initiativa, non implicarea dusa la extrem este calea catre iluminare. Aceste persoane sunt adesea adepte ale sloganului “Dumnezeu e mare. Isus e mare. Eu nu trebuie sa mai fac nimic”. Aproape ca le aud spunand “Eu nu trebuie nici macar sa ma obosesc sa mai gandesc”. A sta in lotus - inert, anchilozat si apatic - este o practica incetatenita printre adeptii neglijarii lumii materiale in numele unei asa zise iluminari spirituale.

In acest context, cum arata interconectarea celor doua lumi si o viata traita unitar in cadrul ambelor zone de-o potriva? O sa raspund printr-o metafora: “De ce exista furtunile? Datorita pasiunii Cerului pentru Pamant.”

Intr-un cuvant: Daca tot suntem aici, pe Pamant, de ce sa neglijam aceasta viata, pe aceasta planeta, in aceasta lume, fiind cu ochii doar la Cer? Si daca tot ne dorim cu ardoare Cerul in viata noastra pamanteana, de ce sa ne izolam de el plonjand intr-o rutina zilnica ingrozitoare pana cand ajungem sa nu-l mai percepem? Fara conexiunea dintre Cer si Pamant cadem in apatie. Atunci potentiala noastra existenta furtunos de proaspata ajunge sa fie o palida adiere de aer statut.

A nu interconecta cele doua sfere, desparte incercarile Pamantului de inefabilul Cerului.

PAMANTUL spune: vino sa traiesti in forta aici si adu cu tine gratia de dincolo. Iar CERUL spune: mergi sa te umpli de seva Pamantului si ia cu tine diafanul meu nesfarsit. Cand in constiinta omului ambele jumatati se intalnesc – Pamantul de la baza existentei umane (Muladhara, Svadhisthana, Manipura) si cerul de deasupra lui (Anahata, Vishuda, Ajna, Sahashrara) - se intampla o alchimizare in urma careia, printre multe alte realizari, ajungem sa unificam in constiinta noastra conceptele CRESTERE ECONOMICA, FERICIRE PE CAP DE LOCUITOR, CONSERVAREA BIOSFEREI, VALORI SPIRITUALE aflate cu mult dincolo de planul imediat al intamplarii lucrurilor.
 Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 

Din invataturile altora..


- "Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele." ~ Osho

"O barca este in siguranta in port. Totusi nu pentru asta au fost facute barcile." 
~ intelepciune contemporana

"Meritul nerecompensat descalifica o lume intreaga, recompensa nemeritata o ucide! Avem nevoie de radacini si de aripi deopotriva, de merite si de recunoasterea lor ca sa cladim universuri intregi!"
~ intelepciune contemporana