Realitatea planetara in contextul evolutiei fiintelor

Negativitatea ca si curent spiritual implica lucrul constient cu firea umana in sensul specularii slabiciunilor ei. La randul sau, pozitivitatea spirituala implica emanciparea fiintei la nivel individual si de grup prin afirmarea in viata de zi cu zi unor valori umane avand la baza integritatea.

Inconstienta atrage inconstienta. Ea nu este nimic altceva decat o forma de a fi esentialmente incoerenta. Un astfel de fenomen nu poate fi plasat nici intr-o tabara si nici in alta, dar folosirea sa este in avantajul fortelor negative prin faptul ca stimularea inconsistentei din oameni produce o amanetare, o legare a celor care savarsesc cu nonsalanta abuzuri de zonele de sclavie de la temelia lumii intunericului.

Esenta caii de putere negative nu se traduce ultimativ in avioane private, ci in suflete cumparate prin tentatii oferite in directia savarsirii de abuzuri. Aceasta este in fapt diferenta dintre AVERE si PUTERE pe calea negativa a Serviciului Orientat catre Sine.

Ofertarea cu tentatii este un proces care se intampla in lumea noastra la diferite nivele de amploare si de subtilitate. Nimeni nu scapa de el, print sau cersetor. Odata muscata momeala si abuzul savarsit ca urmare a imbratisarii tentatiilor oferite, trauma pe care raul facut o genereaza in jur este o energie cu efect de bumerang, care la nivel subconstient intuneca si mai tare mintile slabe ale indivizilor alunecati fara discernamant pe panta abuzului. Omul indolent, indiferent si adesea impertienent, care urla pe stadion, incaseaza comisioane oneroase in derularea de afaceri inselatoare si pagubitoare pentru altul sau pentru comunitate ori se inroleaza in armatele lumii cu nonsalanta - asadar provenind cu precadere din zona de masa, unde predomina ca fenomen social goana frivola dupa recunoasteri, placeri si beneficii personale acumulate fara noima si fara doctrina - odata alegand sa abuzeze direct sau indirect alte fiinte, este prins in felul acesta intr-o schema a deservirii curentului de negativitate planetara caruia s-a oferit, devenind, in diferite grade, atat in aceasta viata cat si dincolo de ea, material de uz, abuz si manevra pentru persoane si structuri cu mult mai determinate si mai abile sa gestioneze negativitatea in folosul propriu, pe contexte si situatii din care cu greu subiectii mai pot iesi.

Fiindca nu pot sa nu amintesc de relatia cu fratii nostri necuvantatori (animalele si, in general, biosfera - ca fiinte de o alta formatie decat omul, alaturi de care coexistam), interactiunea cu natura pe caile negativului se reflecta in actiuni implicand supunerea regnurilor, in timp ce pozitivitatea, ca si curent spiritual, se manifesta ca si comuniune cu regnurile si suport benevolent reciproc.

Adevarata munca a liderilor Caii Negative este sa ia cu asalt multimile superficiale, inconstiente si nearticulate, transformandu-le in MASE FOLOSIBILE si FOLOSITE, pline pana la refuz de titluri, diplome si recunoasteri despre cat de mult le valideaza sau le invalideaza sistemul fiecare miscare (in loc sa fie forul interior al fiecaruia cel care sa valideze sau sa invalideze insasi sistemul). Esenta acestei cai este una spirituala - deci avand suport din planurile cauzale - in litera si spiritul curentului negativ care se legitimeaza pe sine ca instrument al tentatiei, falsitatii, acapararii si posedarii mintilor si sufletelor slabe, neatente, ignorante si egoiste, care ingurgiteaza pe toate cate li se dau fara a se predispune catre cel mai mic efort de investigare si intelegere a consecintelor de dincolo de planul imediat.

Adevaratii lideri ai Curentului Spiritual Negativ sunt o lume restransa, inaccesibila de la nivel profan si independenta de orice cadru public la care au acces masele, in pofida tuturor aparentelor cum ca ar fi altfel. Si, aproape fara exceptie, cei care sunt perceputi drept lideri nu sunt mai mult decat niste simple marionete in mainile celor carora li s-au amanetat, fara ca macar acest lucru sa fie sesizabil de catre cei mai multi.

Pe de alta parte, un curent autentic de pozitivitate planetara va oferi optiunile sale de sondare si experimentare a vietii si realitatii intr-o maniera generatoare de armonie si progres, dar nu va incerca sa convinga pe nimeni de adevarul acestor optiuni sau de felul in care sunt manifestabile si atestabile prin gand-cuvant-fapta. O cale pozitiva autentica va sustine eforturile de afimare a unei atitudini benevolente vizavi de orice demers social si planetar catre progres si evolutie dar nu va interveni in dreptul la ignoranta, indolenta si indiferenta al celor mai tristi si mai dezinteresati dintre noi. Curentul de pozitivitate planetara va incerca tot timpul sa ofere semintele unei cunoasteri avand la baza INTEGRITATEA tuturor celor care se predispun catre asta. De asemenea va incerca sa repare daunele pe care lipsa de educatie si de stralucire a celor care nu si-au facut inca alegerea la un nivel suficient de articulat continua sa le lase asupra planetei si asupra celorlalte fiinte aflate aici. Insa niciodata curentul pozitiv de existenta nu va salva de la un parcurs existential neasumat pe cel care, in urma unor alegeri adesea neinspirate, fara viziune si fara ideologie, a hotarat ca fiind edificatoare pentru el complacerea in abuz, nepasare, lipsa de inteligenta si de moralitate, alegand cararile batatorite, usuratice si teribiliste, impreuna cu toate consecintele care decurg de aici. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor
 


Din invataturile altora..


"Este nostima usurinta cu care oamenii rai cred ca toate le vor iesi bine." ~ Victor Hugo