Corpurile de diferite densitati ale fiintei umane. Firul cauza-efect al densificarii lectiilor Sufletului.

Corpul Fizic = ceea ce cunoastem, fizicul uman cu toate structurile sale anatomo-fiziologice.

Corpul Eteric (Vital) = esenta energo-informationala imediata a tuturor organelor si sistemelor corpului fizic; banca de date a dinamicilor energetice care preced manifestarile fizice; o imagine fidela in plan subtil a ceea ce suntem ca structura materiala.

Corpul Emotional = universul afectelor, sentimentelor si starilor sufletesti, de la cele imediate, concrete, pana la cele mai rafinate, fara subiect si fara context.

Corpul Mental = spatiul ideilor, conceptelor si convingerilor; mintea care pe de-o parte descifreaza rational fenomene concrete din realitatea cotidiana, pe de alta parte functioneaza intuitiv, abordand intr-o maniera simbolica fenomenologii abstracte, putin tangibile, tinand de aspecte inevidente din realitatea Spatiu-Timp sau chiar de aspecte din realitatea Timp-Spatiu.

Corpul Cauzal = spatiul vectorilor de forta ai dinamicilor mentale, emotionale, bio-energetice si fizice, actionand ca predispozitie, determinism, curent de manifestare pentru acele realitati interioare si exterioare care se impun experimentate in vederea limpezirii experientei Sufletului in lumile materiei.

Ceea ce este cu adevarat interesant sunt doua lucruri:

1. La nivelul fiecarui corp exista proiectii energetice ale tuturor celorlalte corpuri. Din punct de vedere al centrilor energetici, se poate spune ca Muladhara este proiectia la nivelul corpului fizic a corpului ETERIC, Svadhisthana este proiectia la nivelul corpului fizic a corpului EMOTIONAL, Manipura este proiectia la nivelul corpului fizic a corpului MENTAL, in timp ce toti centrii energetici superiori - Anahata, Vishuddha, Ajna si Sahashrara - constiuie proiectii la nivel fizic ale corpului CAUZAL.

2. Corpurile nu sunt separate unele de altele, ele se imbina si se intersecteaza, asemenea unor invelisuri care nu doar comunica intre ele ci se si includ unele pe altele.

Sa dezvoltam aceste observatii conectand cele cinci corpuri la cele doua realitati: realitatea fizica Spatiu-Timp in care existam actualmente impreuna cu experientele noastre materiale punctuale, respectiv realitatea metafizica Timp-Spatiu in care ne pregatim si analizam experientele din lumile materiei. Putem din start sa observam ca tot ce tine de predispozitie, de anumite linii determinante de viata si destin vine pe fir cauzal din realitatea Timp-Spatiu. Aceste directive se densifica din ce in ce mai mult pana cand ajung sa fie confruntate la nivel de realitate fizica prin aspectele de tip ideologie, emotie si energie vitala.

Pentu a vizualiza si intelege procesul, vom analiza exemplul infiriparii de la nivel de cauzalitate spirituala (pana la trairea efectiva in materie) a lectiei Sufletului identificabila prin termenul generic "dorinta patimasa". Vom urmari traseul densificarii in dinamica fizica a contextului cauzal. Vom remarca dinamicile de la fiecare nivel si vom trage cateva concluzii de bun simt cu privire la variate aspecte ale fenomenului. Studiul este facut din perspectiva evolutiei pe Calea Pozitiva a Serviciului Orientat catre Altii, care nu urmareste sa ingradeasca trairile interioare pentru a se auto-controla eficient sau pentru a controla o alta fiinta, ci sa-si observe liber aceste trairi dintr-o stare de acceptare, cautand sa le inteleaga dinamica din punct de vedere al limitarilor pe care aceasta dinamica le implica, precum si al provocarilor pe care ajunge sa le adreseze perceptiei, prin prisma confruntarii cu limitele si depasirii lor.

► La nivelul corpului cauzal: Dorinta patimasa isi are originea in corpul cauzal; este o confruntare insuficient limpezita a Sufletului cu materia pe care corpul cauzal o creeaza din nou si din nou pana cand lectia este invatata, in sensul integrarii sale intr-o intelegere mai complexa, mai elaborata, mai armonioasa. Cauzalul este nivelul spiritual al fericirii sau suferintei. Ai murit depresiv si plin de regrete, vei cunoaste aceleasi depresii si regrete intr-o viata urmatoare pentru a integra intr-o intelegere superioara, mai apropiata de armonie si universalitate, aspectele dizarmonioase pe care inca le aduci in manifestare sub forma depresiei si resentimentelor. Cand ai reusit integrarea unei dorinte patimase intr-o realitate mai armonioasa a fiintei, in acel moment ai trecut clasa, dorinta devenind preferinta. Cu aceasta ocazie fiinta trece de pe corpul cauzal inferior care genereaza sevrajul si suferinta, boala si drama, pe corpul cauzal superior, conducandu-si intr-o buna masura actiunile pe sectorul respectiv de existenta si ne mai fiind condusa de ele. Constrangerea cauzala ne mai fiind necesara, si conditiile de viata se schimba, reflectand acest lucru.

► La nivelul corpului mental: Urmarind mai departe procesul de aducere in manifestare a dorintei patimase ce se vrea limpezita, la nivelul corpului mental incepe sa se densifice firul cauzal determinant al acestei experiente, prin predispunerea individului la anumite forme de dezvoltare mentala si conjuncturi exterioare generatoare de credinte, ideologii sau constructii informationale specifice lectiei care trebuie invatate. Pe acest nivel se țese practic structura mentala din care deriva constructiile mai dense de la urmatoarele nivele. Dorinta patimasa care in planul cauzal era doar un deziderat al Sufletului, incepe sa prinda cheag in dinamica materiala prin acele curente mentale - individuale si de grup - care se nasc tocmai din necesitatea de a ancora fiinta cat mai bine in experienta lamuririi. Nivelul mental este unul pur informational, conceptual, ideologic, primul in ordinea cronologica a densificarii cauzei. Atunci cand conceptul alimentand dorinta patimasa a devenit un concept aferent unei preferinte care nu dispera, se poate spune ca fiinta tridimensionala si-a ridicat perceptia de pe mentalul inferior pe mentalul superior, acolo unde imaginea de ansamblu primeaza si aduce cu sine o putere superioara de cuprindere mentala, o noua cunoastere, posibilitati noi de exprimare si de creatie.

► La nivelul corpului emotional: Mergand mai departe pe firul aducerii lectiilor sufletului in dinamica materiala 3D, constatam ca dorinta migreaza din concept in emotie densificandu-se si mai tare atunci cand continutul informational de la nivel mental devine traire afectiva la nivelul corpului emotional. Aici energia poate sa fie deja atat de compacta, incat o pronuntata dizarmonie se poate resimti ca si blocaj intr-un mod extrem de acut, somatizand rapid pana la nivelul corpului fizic, ca durere sau boala. Dorinta transcensa ca preferinta se manifesta la nivelul corpului emotional prin deplasarea punctului de perceptie din emotionalul inferior, reactiv, catre cel superior, creativ, acolo unde anteriorul sevraj al neajunsului devine incantarea aferenta demersurilor intreprinse catre materializarea lucrului dorit, indiferent cat de restrictiv ar putea parea contextul tridimensional de moment. Totusi incantarea si relaxarea sufleteasca nu pot prinde radacini atata timp cat la nivel mental nu s-a elevat conceptul, nu s-a umblat la constructia informationala care alimenteaza reactivitatea, sevrajul, nevroza. Iar in plan mental vom vedea faptul ca un tipar sau un blocaj nu pot fi destructurate prin autosugestionare sau reprimare, ci cu ajutorul proceselor de introspectare si moarte arhetipala in drama si limitare petrecute intr-o zona a constiintei ce tine de sfera miticului. Acest MITIC are legatura cu sesizarea corespondentei EVENIMENT EXTERIOR - ATITUDINE INTERIOARA - ACTIUNE EXTERIOARA, adica perceperea situatiei de criza ca pe o ETAPA DE POTENTIALA INALTARE prin raspunsuri din ce in ce mai elaborate la stari si la evenimentele asociate acestora. Planul MITIC de abordare a realitatilor cotidiene poate fi considerat Planul Inaltarii Personale. Se ajunge lucrand astfel la esentializarea dramelor si declansarea unui amplu proces de transformare a lor pe firul gand-cuvant-fapta abordat dintr-o perspectiva holistica, de ansamblu, si nu doar din punct de vedere al unui episod dramatic, punctual, neinclus intr-un context mai general al viziunii si devenirii noastre. De abia cand putem sesiza miticul din spatele evenimentelor si situatiilor vietii de zi cu zi, pe firul cauza-efect blocajul mental se dizolva, puseul emotional se aplaneaza, sanatatea se imbunatateste, actiunile noastre se eficientizeaza si genereaza efecte favorabile, lucrul dorit adesea materializandu-se aparent din senin intr-o forma sau alta.

► La nivelul corpului eteric-vital sunt stocate toate matricile energetice premergatoare proceselor de la nivelul corpului fizic si realitatilor materiale. La acest nivel se pot sesiza inclusiv predispozitiile prin care legea universala a rezonantei ne pune in contact cu exact acele fiinte, evenimente si stari menite sa ne reflecte lectiile pe care le avem de invatat conform propriului program cauzal. De la nivelul corpului eteric, un terapeut senzitiv si bun interpret al fenomenologiilor bioenergetice imediate, poate anticipa cu o rata de succes destul de buna boala, accidentul, dezastrul, esecul, dar si succesul, reusita, vocatia, talentul, poate vedea cum victima isi atrage agresorul si agresorul isi atrage victima sau cum se prefigureaza in viata omului o schimbare majora catre noi orizonturi de destin.

► La nivelul corpului fizic vorbim de toate sistemele anatomo-fiziologice ale corpului uman precum si de realitatea pur materiala a evenimentelor si situatiilor de viata in mijlocul carora ne aflam. Daca ne raportam la viata exclusiv de pe acest nivel, atunci lucrurile ne pot parea complet fragmentate, independente si separate unele de altele, sesizandu-se foarte greu sau deloc felul in care ele sunt de fapt interconectate si foarte bine determinate.

Observam ca nu abordarea bioenergetica este cheia ultima la probleme sau cu atat mai mult interventia in forta la nivel fizic. De fapt cei mai neputinciosi oameni sunt cei care se raporteaza strict la energia lor bruta sau la corpul lor. Bineinteles ca orice mijloace, la orice nivel, ajuta. Iar interventia bioenergetica sau fizica poate fi de mare ajutor in situatii de criza, salvand vieti la propriu. Insa perceptia emotionala, mentala si cauzala dezvoltata si rafinata progresiv deschide poarta celor mai potente si abundente manifestari creative ale fiintei. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro
 
 

Din invataturile altora..


- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat." ~ Melanie Joy

- "Adevarata ignoranta nu este absenta cunoasterii ci refuzul de a o dobandi."
~ Karl Popper

- "Religia reprezinta credinta oarba in experienta altcuiva. Spiritualitatea inseamna sa ai propria ta experienta." ~ Deepak Chopra