Legea Universala a Ritmului sau alternanta lipsa-abundenta

Alternanta “lipsa/abundenta” vine pe fir karmic sub o forma mai blajina sau mai categorica, in functie de nivelul de puritate a caii (fie pozitiva, fie negativa) atins de individ si respectiv cerut de la individ de catre Sinele mai Inalt ca expresie a evolutiei sale. Alternanta lipsa - abundenta poate fi considerata acea ciclicitate prin care fiintele isi invata lectiile existentei 3D sau isi implinesc o menire in diverse reprize de suisuri si coborasuri. Privind atent, intuitia, inteligenta si bunul simt pot surprinde urmatoarele aspecte si delimitari:

- Lectiile si invataturile Bunastarii sunt reflectate in alternanta Saracie/Bogatie. Calea pozitiva are de invatat pe acest segment al experientelor de viata pretuirea si cultivarea bunastarii in folosul tuturor fiintelor, in timp ce calea negativa invata despre acumularea de putere si control prin diferenterea accesului la bunastare cu ajutorul unor mecanisme tot mai elaborate de repartizare inechitabila a resurselor, expresie a controlului si suprematiei unui individ asupra altor indvizi.

- Lectiile si invataturile Dorintei se reflecta in contrastul Placere vs. Privatiune. Calea pozitiva are de invatat compasiunea de dincolo de obiectul afectiunii, capacitatea de a trata o relatie de dragoste nu doar senzorial, ci si cu respect si recunostinta, in timp ce calea negativa are de invatat controlul atasamentului, a carui existenta si traire este justificabila si acceptabila doar in contextul in care slujeste si sustine jocul de putere din viata individului.

- Lectiile importante ale Parteneriatului sunt puse in scena prin alternanta cantitatii si calitatii relatiilor socio-profesonale. Calea pozitiva (Serviciul Orientat catre Alti) are de invatat lectia parteneriatelor reciproc avantajoase, care au la baza atat pretuirea si valorizarea propriei persoane cat si a tuturor celorlalti implicati in asociere. Calea negativa (Serviciul Orientat catre Sine) experimenteaza lupta pentru control si suprematie, perfectand relatiile cointeresate, in cadrul carora, chiar daca aparenta este una de reciproca deservire, indivizii urmaresc pe fond parcursul care deserveste cel mai bine propriul interes.

- Lectiile angrenajului generic pe o calea spirituala fie pozitiva, fie negativa sunt de regula reflectate in alternanta Sanatate/Boala. Bolala poate aparea pe oricare dintre cai ca expresie a nealinierii in gand-cuvant-fapta a individului cu principiile specifice unei cai sau celeilalte, la fel cum o sanatate debordanta poate ajunge sa fie manifestata atat de indivizi de pe calea pozitiva, cat si de pe cea negativa, prin alinierea cu aceste principii. S-ar putea spune totusi ca predispozita catre boala este mai pronuntata pe calea pozitiva decat pe cea negativa, motivele de ordin cauzal fiind adesea legate de o anumita dezvoltare a intelegerii si compasiunii fata de orice forma de suferinta intalnita sau provocata, indiferent ca este vorba de o suferinta mentala, emotionala, fizica, a unor fiinte sau a unui intreg complex social de fiinte. Per ansamblu starea de sanatate sau de boala are legatura cu stimularea individului de a progresa eficient pe calea aleasa, fapt datorita caruia sunt necesare anumite ajustari in procesul de constientizare pentru care boala este mesagerul si catalizatorul. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com