Centrii energetici ai omului in context Spatiu-Timp si Timp-Spatiu

O definitie destul de riguroasa a conceptului de corp energetic o gasesc ca fiind aceea conform careia structura energetica a fiintei reprezinta constructia subtila care conecteaza esenta noastra din Timp-Spatiu cu fiinta vie si constienta care suntem in Spatiu-Timp. Acest corp energetic pe care il avem acum este cel ce leaga forma noastra de existenta Spatiu-Timp, cu planurile Timp-Spatiu 1D-7D care ne infuzeaza, ne informeaza si ne coordoneaza experienta curenta. Corpul energetic ne penetreaza corpul fizic si este inseparabil de el de-a lungul intregii noastre vieti.

In spiritul observatiilor de mai sus, putem spune ca chakrele sunt proiectii ale semintelor de constiinta cauzala 1D-7D la nivelul constiintei efective asociate fiintei noastre din acest Spatiu-Timp 3D. Toate nivelele 1D-7D din Timp-Spatiu proiecteaza ceva din esenta lor la nivelul 3D al fiintei noastre din Spatiu-Timp.

Chakrele devin din aceasta perspectiva punti de conexiune intre un set de atribute de constiinta din Timp-Spatiu si manifestarile lor din Spatiu-Timp. Astfel, chakrele se dovedesc a fi portaluri complexe de interconectare intre cele doua lumi, intre actuala fiinta care suntem in Spatiu-Timp si fiinta noastra din Timp-Spatiu.

Atributele de CONSTIINTA (dinamica perceptuala) si caracteristicile de EXISTENTA DIMENSIONALA (dinamica materiala) aferente fiecarui centru energetic sunt importante pentru intelegerea pasilor fiintei in calatoria sa creationala. In acest sens voi incerca sa redau mai jos, cat mai sintetic si mai elocvent, aceste atribute si caracteristici pentru fiecare nivel in parte.Nivel Dimensional
 
Centru Energetic
 
Atribut de Constiinta
 
Manifestare Dimensionala
 
1D Muladhara Eu exist  


Lumina ca si combustibil creational = zona caramizilor creationale, a materialului brut de tip radiatie si magnetism prin modelarea si suportul caruia pot lua nastere in timp forme de experienta creationala oricat de complexe si de rafinate.

2D Swadhisthana Eu doresc  


Lumina in curs de individualizare = autoafirmarea bucatilor de creatie si delimitarea lor tot mai pronuntata de restul mediului creational (organisme vegetale si animale) in paralel cu experientele traversate din ce in ce mai specific de catre fiecare bucata in parte.

3D Manipura Eu intreprind  


Lumina in curs de organizare = persistenta ca individualitate (EGO) intr-un proces intensiv de cunoastere, capabil sa angreneze fiinta (pe acest nivel - omul) intr-o dinamica a participarii deliberate, coerente si consistente la actul creational, fie pe calea inductiva (in serviciu fata de altii), fie pe calea reductiva (in serviciu fata de sine).

4D Anahata Eu iubesc  


Lumina in curs de aliniere si realiniere cu iubirea consacrata Sinelui / Sinelor = crearea si acordarea complexelor sociale de fiinte conform cu una din cele doua modalitati de cunoastere alese pe nivelul 3D: in Serviciu Fata de Altii sau in Serviciu Fata de Sine.

5D Vishuddha Eu clarific  


Lumina intelegand natura existentei sale ca fiind consecinta dinamizarii iubirii primordiale de catre liberul arbitru creational = derularea experientei polaritatii prin diferentierea, tensionarea si energizarea planurilor experientei la un nivel esentializat; variate aspecte limitate sintetizate direct din iubirea originara sunt puse intr-un context de cunoastere prin opozitie si contrast maxim.

6D Ajna Eu integrez  


Iubirea ca legitate = consfintirea caracterului perfect integrat si consensual, a tot ce se naste din Creator si ajunge sa interactioneze in cadrul Creatiei sale.

7D Sahashrara Eu sunt  


Liber Arbitru Creational = intentionarea Creatiei si diseminarea ei din Creator; reintregirea Creatiei si intoarcerea sa inapoi in Creator la sfarsitul unui cliclu creational complet.


 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro