Dinamica vietii in materie

Dinamica lucrurilor este procesul emanciparii fiintei-suflet prin intermediul evenimentelor traversate in lumile materiei. Fara dinamica nu poate avea loc procesul de capacitare a fragmentului de constiinta care suntem fiecare din noi inspre o intelegere a lucrurilor pe care nu am mai avut-o nicicand. Dinamica este suma tuturor experientelor prin care investigam si ne afirmam viziunea mai mult sau mai putin implinitoare vizavi de problemele pe care ni le ridica existenta. A lua contact atat cu partea teoretica, de paradigma, a unei inedite experiente de viata (ultimativ spirituale), cat si cu partea practica, viscerala, a resimtirii acesteia, reprezinta cele doua fatete ale unei aceleiasi monede: jocul cosmic al emanciparii fiintelor. Intelegerea atat prin simtire cat si prin ratiune este experienta completa a calatoriei fragmentelor de constiinta (fiintelor-suflet) in lumile mai mult sau mai putin dense ale Creatiei, pentru a dobandi complexitate, pentru a deveni fiecare ceea ce si-a propus la inceputul calatoriei.Evolutia fiintelor pe ierarhii de complexitate

Cand privim cu atentie si bun simt la complexitatea evolutiva existenta la scara universala, pe care unii o considera intamplatoare iar altii incearca sa o reduca la o insiruire de formule matematice menite sa structureze cumva asa zisul haos neluand insa in considerare nenumaratele implicatii ale existentei unei forme de constiinta la nivelul fiecarui proces si al tuturor impreuna, realizam ca ar fi perfect posibil sa examinam totul din punct de vedere stiintific, insa atunci viata noastra ca oameni nu ar mai avea nici un sens si nici un motiv de a mai exista in forma in care o cunoastem azi. Ar fi ca si cum am descrie o simfonie a lui Beethoven ca variatia presiunii unei unde si o strangere de mana ca un contact dintre doua suprafete cu proprietati diferite. Doar pentru atat, insa, nu am avea nevoie sa fim oameni. Ar fi de ajuns sa existam ca unde si suprafete.

Citeste in continuare despre ierarhiile de complexitate ale fiintelor »
Procesul intruparilor de-a lungul evolutiei in cea de-a 3-a densitate

Tiparele intruparilor de la inceputul densitatii a treia ale complexului corp-minte-suflet incep in intuneric, deoarece, imediat dupa intrarea in aceasta dimensiune a experientei, senzatia resimtita este cea a unui somn adanc, dublat de uitare si o debusolare extrem de persistenta. Densitatea a 3-a este singurul plan al fiintarii in care apare uitarea de sine, pierderea identitatii, ratacirea existentiala. Este necesar ca o entitate de densitatea a 3-a duala sa uite, sa se rataceasca, sa dispere cautand, pentru ca mecanismele confuziei sa activeze liberul arbitru spiritual.

Entitatea proaspat graduata din lumea 2D incepe ciclul 3D in toata inocenta sa. Ea incearca instinctiv sa faca parte dintr-un grup prin intermediul caruia sa reuseasca sa se conserve si pentru a carui existenta sa se lupte. Entitatea devine treptat constienta ca totusi mai are si alte nevoi, care nu privesc exclusiv supravietuirea fizica si apartenenta la grup: nevoia de camaraderie, nevoia de a rade, nevoia de a intelege mediul inconjurator. Aceasta este prima treapta a trecerii de la realitatile animale la cele perfect umane.

Citeste in continuare despre intruparile in lumea 3D din care facem parte »Cum definim un "complex al memoriei sociale"

O fiinta-om de pe aceasta planeta este un complex individual corp-minte-suflet. Un complex social corp-minte-suflet (un grup de indivizi) devine un complex al memoriei sociale (o entitate sociala), atunci cand intregul grup incepe sa fie orientat corp-minte-suflet intr-o aceeasi directie, facand pasi importanti pe o aceeasi cale, privind catre un acelasi orizont, de esenta fie pozitiva, fie negativa. Intr-un astfel de grup orientat, spre exemplu, pozitiv, prin gand-cuvant-fapta, toata cunoasterea este disponibila in toate momentele tuturor entitatilor din acesta societate.

Despre polaritate, recolta si graduare

Polaritatile si munca de graduare la densitatea a 4-a


Conform transmisiunilor comunitatii Ra, oamenii acestor timpuri beneficiaza de o nemaintalnita oportunitate la sfarsitul vietii lor aici, concretizabila in functie de meritele spirituale acumulate: aceea de a fi recoltati in urmatorul plan al existentei creationale, imediat dupa moartea lor. Este o treapta superioara, foarte diferita de ceea ce am experimentat in ultimii 24.000 de ani in planul tridimensional de existenta. Conform informatiilor receptionate prin channeling de la membrii acelei Confederatii Galactice care include si sistemul notru solar, noi, oamenii, ca fiinte spirituale, ne intrupam in aceasta lume tridimensionala de foarte multe ori in decursul unui ciclu evolutiv de 24.000 de ani, acumuland polaritate pozitiva sau negativa si pregatindu-ne in toata aceasta perioada pentru examenul de graduare (sau recoltare) catre nivelul dimensional superior, densitatea 4D a Creatiei, pe ramura exclusiv pozitiva sau exclusiv negativa a sa.

Citeste in continuare »

Specificitatile proceselor de polarizare si recoltare


Fiecare experienta planetara generatoare de polaritate este consistenta si este unica. Pe Pamant, pentru ca individul sa ajunga la nivelul de polarizare necesar recoltarii fiintei catre urmatorul nivel de lumi si experiente creationale (nivelul 4D), exista procese si proceduri diferite pentru adeptii fiecarui curent spiritual in parte. Entitatile negative au in general nevoie de conflagratii pe regiuni intinse si de politici coercitive cu impact masiv, practic implicand control si dominatie de o amploare si o complexitate suficient de mare pentru a se atinge nivelul de polaritate negativa impus ca prag de graduare pe Calea Serviciului Orientat catre Sine. Entitatile pozitive, pe de alta parte, au nevoie de o ampla empatizare cu insuficientele, dramele si limitarile existentei de zi cu zi pentru a gradua pe Calea Servicului Orientat catre Altii. Fiintele recoltate vor petrece apoi sute de milioane de ani intrupandu-se in densitatile a 4-a si mai apoi a 5-a pentru a evolua exclusiv pe curentul ales in 3D.

Citeste in continuare »

 

Vãlul uitarii. Cicluri si epoci ale dinamicilor de evolutie planetara.

Multi dintre noi am simtit adesea nevoia sa ne raportam la ceva mai inalt, dincolo de material, dincolo de predictibilul situatiilor de viata imediate, dincolo de ceea ce stim cu certitudine despre noi si universul inconjurator. Acel inefabil, acea nevoie de apartenenta la o constiinta cu mult mai cuprinzatoare, la o realitate superioara cu mult mai potenta si mai armonioasa, la o lume de fiinte mai intelegatoare decat am fost noi vreodata cu viata si cu noi insine. Totusi, acest DINCOLO, acest spatiu magic in care ne-am dorit de atatea ori sa intram cat suntem inca aici, in acest corp, pe aceasta planeta, in aceste timpuri in care facem fata cu greu tuturor provocarilor vietii de zi cu zi, cu tot cu lipsa de raspunsuri sau de solutii, acel diafan de dincolo de materie pe care ne-am dorit sa il accesam de atatea ori, CONTINUA sa se ne PROVOACE de la DISTANTA, ramanand intr-o zona accesibila doar partial si cu mult efort, trimitandu-ne sporadic semne care sa-i ateste existenta in relatie cu noi dar mentinandu-se in tot acest timp cumva intangibil vizavi de orice incercare a cuiva de a gasi scurtaturi prin existenta, salvari servite de-a gata, de genul obiectelor facatoare de minuni, locurilor in care legile actualei existente se suspenda, elixirurilor magice si pansamentelor tuturor ranilor pe care le-am capatat in urma unor parcursuri dureroase de viata tridimensionala, ce sa mai vorbim de civilizatii extraterestre avansate rezolvitoare ale tuturor problemelor, crizelor si dificultatilor devenirii noastre.

Adesea ne-am pus intrebarea daca de undeva, din inalt, cineva sau ceva chiar priveste la toate problemele noastre. Iar daca intr-adevar o face, de ce ramane acolo cand ar putea veni aici pentru a vorbi cu noi, pentru a ne alina suferintele, pentru a ne da tot ce ne trebuie, pentru a ne transborda corpul, mintea si sufletul catre oaze de bunastare izvorate din prea plinul Creatiei?

Raspunsul la aceasta intrebare are legatura cu scopul Creatiei si cu felul in care este organizata si functioneaza pentru a deservi acest scop. Lucrarea Logosurilor Creatoare care o alimenteaza si o guverneaza pe diferite nivele, se aliniaza cu scopul si cu intentiile Creatorului tuturor lucrurilor. In acest sens, menirea masinariei genetice a vietii tridimensionale (constructorul vietii vegetale, animale si umane cu tot cu interactiunile specifice dintre fiinte) nu este aceea de a crea de-a gata forme de viata perfecte, aflate intr-o miscare uniforma, imaculata si lina, dintr-un loc etern melodios, curat si pur, pe care constiinta sa il populeze pentru a petrece o vreme intr-un fabulos deliciu de forme si dinamici perfecte.

Citeste in continuare despre vãlul uitarii si epocile planetare »
Caracteristici ale lumilor 4D

Reprezentari 4D in terminologia si acceptiunea 3D


Dincolo de pregatirea stiintifica sau lipsa ei, dimensiunea 4D este un concept dificil de abordat. Descrierea in cuvinte a ceva ce nu am experimentat niciodata in viata nu poate sa fie facuta decat prin analogia cu termeni si notiuni din actuala realitate tridimensionala, ca si reductie, deformare sau distorsiune a realitatii superior dimensionale.

E ca si cum ai incerca sa explici cum arata o culoare cuiva care nu poate sa vada. Cum este albastrul? Dar rosul? Cum ne fac sa ne simtim aceste culori atunci cand le privim? Ce mesaje ne transmit? Cu ce obiect / idee / stare / senzatie se pot asocia ca si tentativa de reprezentare a lor? Putem sa spunem ca un albastru este asociat senzatiei de rece, pe cand rosul este o culoare care induce caldura, febrilitate, pasiune? Mai mult de atat ce am putea spune? Orice am spune, nu vom putea decat sa reducem experienta vizuala a culorilor la un nivel de simt care nu a fost niciodata proiectat pentru a surprinde in mod acurat culoarea.

Citeste in continuare »

Incursiune in dinamicile lumilor 4D


In cea de-a 4-a densitate valul din 3D este ridicat, fiinta isi recapata memoria sufletului si este constient angrenata in alegerea pe care a facut-o in planul tridimensional: Serviciul Orientat catre Altii sau Serviciul Orientat catre Sine. Fiintele celei de-a 4-a densitati pozitive sunt telepate, isi comunica direct gandurile, stralucesc si iubesc. Armonia este cuvantul de ordine si o dorinta intensa de a servi pe celalalt si comunitatea. Corpurile sunt pline de viata si radiaza energia iubirii. Este un plan al compasiunii si al intelegerii tristetii celei de-a 3-a densitati. O lume in care se regaseste unitatea in diversitate, in sensul ca in lumile 4D pozitiv, desi diferentele dintre indivizi sunt pronuntate deoarece este incurajata exprimarea creativa individuala, toate aceste diferente sunt permenent armonizate si reintegrate intr-o constiinta de grup. De partea cealalta, conditiile de pe o planeta gazduind o civilizatie 4D negativ includ formarea si persistenta tiparelor de manipulare a informatiei si energiei in acord cu raporturile de putere dintre entitati.

Citeste in continuare »

 

Karma si liberul arbitru ca si cauzalitate a lucrurilor

Se povesteste ca dupa ce fabuloasa civilizatie atlanta s-a scufundat in ocean in urma cu aproximativ 12.000 de ani, Egiptul antic a fost prima civilizatie in care s-a cladit o scoala spirituala in cadrul careia multe din sufletele atlante au avut ocazia sa vina si sa isi continue ascensiunea evolutiva, finalizandu-si lectiile de viata neterminate de pe vremea existentei continentului atlant. O scoala a carei cunoastere se spune ca o depasea cantitativ si calitativ pe a oricareia din prezent. Se povesteste ca aceasta scoala a fost condusa la apogeul ei de catre atlantul Toth care, odata cu realizarea sa spirituala, a ramas cunoscut in istoria antica drept Hermes, autorul unor idei esentializate asupra realitatii, pe care acesta si-a cladit ulterior scoala spirituala. Una din afirmatiile atribuite lui Toth Hermes mi-a atras atentia in mod deosebit. Este un enunt care se refera la karma si legi, la cauza si efect, afirmand: "Orice cauza are efectul sau. Orice efect are cauza sa. Totul se intampla conform legilor. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa de legi".

Citeste in continuare despre karma si liber arbitru »Realitatea fizica Spatiu-Timp vs. Realitatea metafizica Timp-Spatiu

Vom defini realitatea curenta, tridimensionala, cea pe care o cunoastem si din care facem parte la nivel de fiinta intrupata, ca fiind realitatea Spatiu-Timp sau realitatea FIZICA. Aceasta realitate are 3 dimensiuni ale spatiului si o singura dimensiune a timpului. Ceea ce inseamna ca in aceasta realitate fizica ne putem misca in oricare din cele 3 directii spatiale si suntem imobilizati intr-un singur punct de timp: prezentul, acum-ul. Timpul nu poate fi accesat decat din momentul prezent, odata trait acest moment el nu mai poate fi reprodus sau reiterat niciodata caci devine un trecut ireversibil la care nu mai avem acces pentru a schimba ceva, pentru a recrea un context inca o data si de la inceput. Iar ulterior momentulului prezent timpul devine iarasi o fantomatica holograma lipsita de substanta si la fel de inaccesibila, constand cel mult in ipotetice anticipatiuni ale unor versiuni de prezent care s-ar putea manifesta si pe care alegem sa le numim, in mod sugestiv, viitor.

Vom defini realitatea vietii si constiintei de dincolo de corpul fizic, realitatea paralela a fiintei noastre spirituale tridimensionale, cea pe care uneori ne-o amintim ca urmare a experientelor din preajma mortii sau a starilor modificate de constiinta din unele transe ori sesiuni de tip chanelling, ca fiind realitatea Timp-Spatiu sau realitatea METAFIZICA. Aceasta realitate are 3 dimensiuni ale timpului si o singura dimensiune a spatiului. Ceea ce inseamna ca in aceasta realitate ne putem misca in oricare din cele 3 directii temporale (examinand simultan tot ceea ce s-a intamplat, se intampla si se va intampla pe diferite bucle de timp, asadar trecutul, prezentul si viitorul fiind accesibile instantaneu, in orice ordine si din orice directie) si respectiv ne aflam intr-o omniprezentza spatiala, nepercepand in mod necesar miscarea ca fiind din punctul A in punctul B ci pe noi ca fiind mai degraba intr-o superpozitie vizavi de orice lucru sau dinamica pe care le dorim supuse atentiei. Aceasta superpozitie poate fi interpretata prin faptul ca realitatea metafizica nu este despre activitati, manevre sau deplasari ci mai degraba despre analiza, sinteza, concluzionare si maturizare prin examinarea dinamicilor din lumile Creatiei de tip Spatiu-Timp, prin care trecem, am trecut sau vom trece ca fiinta intrupata.

Centrii energetici ai omului in context Spatiu-Timp si Timp-Spatiu

O definitie destul de riguroasa a conceptului de corp energetic o gasesc ca fiind aceea conform careia structura energetica a fiintei reprezinta constructia subtila care conecteaza esenta noastra din Timp-Spatiu cu fiinta vie si constienta care suntem in Spatiu-Timp. Acest corp energetic pe care il avem acum este cel ce leaga forma noastra de existenta Spatiu-Timp, cu planurile Timp-Spatiu 1D-7D care ne infuzeaza, ne informeaza si ne coordoneaza experienta curenta. Corpul energetic ne penetreaza corpul fizic si este inseparabil de el de-a lungul intregii noastre vieti.

In spiritul observatiilor de mai sus, putem spune ca chakrele sunt proiectii ale semintelor de constiinta cauzala 1D-7D la nivelul constiintei efective asociate fiintei noastre din acest Spatiu-Timp 3D. Toate nivelele 1D-7D din Timp-Spatiu proiecteaza ceva din esenta lor la nivelul 3D al fiintei noastre din Spatiu-Timp.

Chakrele devin din aceasta perspectiva punti de conexiune intre un set de atribute de constiinta din Timp-Spatiu si manifestarile lor din Spatiu-Timp. Astfel, chakrele se dovedesc a fi portaluri complexe de interconectare intre cele doua lumi, intre actuala fiinta care suntem in Spatiu-Timp si fiinta noastra din Timp-Spatiu.

Atributele de CONSTIINTA (dinamica perceptuala) si caracteristicile de EXISTENTA DIMENSIONALA (dinamica materiala) aferente fiecarui centru energetic sunt importante pentru intelegerea pasilor fiintei in calatoria sa creationala. In acest sens voi incerca sa redau, cat mai sintetic si mai elocvent, aceste atribute si caracteristici pentru fiecare nivel in parte.

Citeste in continuare despre atributele centrilor energetici »
Corpurile de diferite densistati ale fiintei umane in lumea materiala

Corpul Fizic = ceea ce cunoastem, fizicul uman cu toate structurile sale anatomo-fiziologice.

Corpul Eteric (Vital) = esenta energo-informationala imediata a tuturor organelor si sistemelor corpului fizic; banca de date a dinamicilor energetice care preced manifestarile fizice; o imagine fidela in plan subtil a ceea ce suntem ca structura materiala.

Corpul Emotional = universul afectelor, sentimentelor si starilor sufletesti, de la cele imediate, concrete, pana la cele mai rafinate, fara subiect si fara context.

Corpul Mental = spatiul ideilor, conceptelor si convingerilor; mintea care pe de-o parte descifreaza rational fenomene concrete din realitatea cotidiana, pe de alta parte functioneaza intuitiv, abordand intr-o maniera simbolica fenomenologii abstracte, putin tangibile, tinand de aspecte inevidente din realitatea Spatiu-Timp sau chiar de aspecte din realitatea Timp-Spatiu.

Corpul Cauzal = spatiul vectorilor de forta ai dinamicilor mentale, emotionale, bio-energetice si fizice, actionand ca predispozitie, determinism, curent de manifestare pentru acele realitati interioare si exterioare care se impun experimentate in vederea limpezirii experientei Sufletului in lumile materiei.

Ceea ce este cu adevarat interesant sunt doua lucruri:

1. La nivelul fiecarui corp exista proiectii energetice ale tuturor celorlalte corpuri. Din punct de vedere al centrilor energetici, se poate spune ca Muladhara este proiectia la nivelul corpului fizic a corpului ETERIC, Svadhisthana este proiectia la nivelul corpului fizic a corpului EMOTIONAL, Manipura este proiectia la nivelul corpului fizic a corpului MENTAL, in timp ce toti centrii energetici superiori - Anahata, Vishuddha, Ajna si Sahashrara - constiuie proiectii la nivel fizic ale corpului CAUZAL.

2. Corpurile nu sunt separate unele de altele, ele se imbina si se intersecteaza, asemenea unor invelisuri care nu doar comunica intre ele ci se si includ unele pe altele.

Citeste in continuare despre perpetuarea dinamicilor in cele 5 planuri »Starea de constiinta in raport cu centrii energetici

A trai doar pe primii 3 centri sau a trai pe ceilalti 4 reprezinta invariabil o sursa de suferinta, neajunsuri, limitare, dezechilibru.

Atunci cand esti axat mult prea mult pe atributele centrilor inferiori (adica pe primii 3 centri energetici), esti prins in materialitate. Pe acest nivel, suferinta, drama si limitarea acapareaza campul constiintei si nu exista adancimi ale perceptiei care sa indulceasca durerea psihica, neajunsul si lipsa. Este nivelul la care armonia planurilor superioare nu poate fi simtita, adusa in manifestare, inoculata in planul concret al experientei, deoarece atitudinea fata de evenimente nu integreaza gratia in campul perceptual. Lucrurile la acest nivel se limiteaza la EU EXIST (de cele mai multe ori), EU DORESC (uneori), EU INTREPRIND (rareori).

Pe de alta parte, atunci cand centrii superiori sunt cei care domina existenta individului ramanand deconectati intr-o masura semnificativa de centrii inferiori, persoana este adesea perceputa de cei din jur ca fiind “rupta de realitate”, “cu capul in nori”, “agasanta si ciudata”. Ce inseamna acest lucru? E destul de simplu: neavand racordaje solide intre cele doua realitati (subtila si concreta), adica un mod de a se raporta la realitatea superior dimensionala prin prisma celei tridimensionale si viceversa, persoana in cauza este perceputa ca o umbra palida bantuind prin existenta.

Citeste in continuare despre starile de constiinta asociate centrilor energetici »Constiinta sferelor planetare

Dupa cum vom vedea si in detalierile ulterioare, planetele sunt entitati spirituale complexe / fiinte constiente care exista pe diferite nivele dimensionale de autorealizare, in Spatiu-Timp si Timp-Spatiu. Pamantul este o planeta care a dezvoltat pana in prezent structuri de materie inteligenta din mai multe densitati ale calatoriei creationale: densitatea 1 (structuri primare de materie si energie - solide, lichide, gazoase, plasmatice, radiante sau magnetice), 2D (organisme botanice / plante, respectiv zoologice / animale - adica entitati care se raporteaza in procesul evolutiv la o constiinta colectiva aferenta speciei sau unui subgrup dintr-o specie) precum si fiinte 3D (fiinte umane inzestrate cu o serie intreaga de capacitati cognitiv-comportamentale care le fac apte de un parcurs evolutiv individualizat). In acest moment planeta dezvolta pentru prima data in istoria sa nivelul de constiinta si corpul planetar aferente densitatii 4D pozitiv, fapt care impacteaza toate dinamicile din densitatile deja existente (1, 2 si 3) de pe actuala sfera planetara. Practic, odata ce planeta a intrat procesul de formare a complexului planetar de densitatea a 4-a - urmand sa poata gazdui viata si civilizatie 4D pozitiv - viata 3D care mai exista si va mai exista pe suprafata 3D a planetei va fi puternic infuzata de atributele de constiinta ale curentului 4-dimensional de polaritate pozitiva.

Comunitatea Ra ne informeaza prin intermediul mesajelor de tip channeling ale Carlei, despre faptul ca in galaxia noastra exista in jur de 67 de milioane de planete care au dezvoltat lumi inteligente intr-una sau mai multe din densitatile 1D-7D. Statistic, aproximativ 17% dintre aceste planete sunt constiente in densitatea 1 si au dezvoltat forme de viata inteligenta 1d, un procentaj de 20% merg pana in a doua densitate si sustin forme de viata inteligenta 2d, un alt procent de 27% au facut saltul in cea de-a 3-a densitate si gazduiesc forme de viata constienta 3d, 16% au avansat pana la cea a 4-a densitate, 6% se plaseaza in cea de-a 5-a densitate iar restul de 16% vibreaza in 6d si mai sus.

Alegerea. Ce inseamna si cat este de importanta

Decizia cu privire la a lasa constient din ceva pentru a creste in altceva (cu pretul unor eforturi mai mari sau mai mici de a merge in directia stabilita) inseamna ALEGERE in sens spiritual. Aceasta presupune traversarea in mod asumat a unor experiente relativ ample, neintelese in momentul incipient al intalnirii cu ele, dar aflate pe un fagas propriu de lamurire. La capatul unui episod mai mult sau mai putin laborios al experimentarii si clarificarii, procesul alegerii constiente ne poate scoate la un liman la care n-am mai iesit niciodata, de la care lucrurile nu vor mai fi nicicand asa cum au mai fost. In acest proces cauti oportunitati, nu scuze, devii motivat, nu manipulat, alegi sa fii de folos, nu o persoana folosita, excelezi, nu concurezi.

Indiferent de starea incipienta sau avansata a unui astfel de parcurs, se pune intrebarea: detii resurse, cunoastere, inteligenta, viziune? Ce alegi sa faci cu ele? Decizi sa le pui in slujba cultului sinelui, a separatiei si elitismului, asadar treci de partea jocurilor de putere si implinesti menirea caii negative supunandu-te in acelasi timp rigorilor sale? Sau alegi sa te mobilizezi in slujba unei pozitivitati care induce si valorizeaza, care invita fara sa forteze, care iti reclama contributia la ceea ce aceasta lume ar putea sa fie si inca nu este, predispunandu-te la o experienta individuala si sociala in serviciu fata de altii?

Dinamici individuale si sociale

Dezvoltarea personala, societatea si curentele spirituale


Mare parte a traditiilor mistice de pe Pamant pastreaza convingerea ca sinele individual trebuie anihilat, eradicat precum o boala, iar lumea materiala ar trebui cel putin ignorata, desconsiderata, pentru ca individul sa poata ajunge la Nirvana sau, asa cum mai este ea decodificata in acceptiunea unora, la starea de iluminare. Care este rolul adecvat al individualitatii omului si al activitatilor lui lumesti in contextul experientei sale de viata tridimensionala? Dat find ca actualul nivel de existenta este considerat planul ALEGERII intre o cunoastere de esenta pozitiva si una de esenta negativa, orientarea pozitiva sau negativa a entitatii se dezvolta prin afirmarea in planul material a unor alegeri care pun fiinta preponderent in serviciu fata de sine sau preponderent in serviciu fata de altii. In spiritul acestei afirmatii, pe oricare dintre cai este neindicat sa condamni sau sa-ti renegi tendintele, aspiratiile, potentialul, chemarea. Cei care sunt cu adevarat neajutorati sunt cei care nu-si fac alegerile, care prefera sa nu auda si sa nu vada, repetand aceleasi tipare de negare la nesfarsit fara a avea nici cea mai mica intentie de a iesi din repetitie si din tipar.

Citeste in continuare »

Realitatea planetara in contextul evolutiei fiintelor


Negativitatea ca si curent spiritual implica lucrul constient cu firea umana in sensul specularii slabiciunilor ei. La randul sau, pozitivitatea spirituala implica emanciparea fiintei la nivel individual si de grup prin afirmarea in viata de zi cu zi unor valori umane avand la baza compasivitatea.

Inconstienta atrage inconstienta. Ea nu este nimic altceva decat o forma de a fi esentialmente incoerenta. Aceasta nu poate fi plasata in nici o tabara, dar folosirea sa este in avantajul fortelor negative prin faptul ca stimularea inconsistentei din oameni produce o amanetare, o legare a celor care savarsesc cu nonsalanta abuzuri de zonele de sclavie de la temelia lumii intunericului.

Esenta caii de putere negative nu se traduce ultimativ in avioane private, ci in suflete cumparate prin tentatii oferite in directia savarsirii de abuzuri. Aceasta este in fapt diferenta dintre AVERE si PUTERE pe calea negativa a Serviciului Orientat catre Sine.

Citeste in continuare »

 

Caracteristicile existentei pe fiecare zona de polaritate

Se pun in continuare 3 intrebari legitime:

1. Care este greul ramanerii in zona relativ neutra de ignoranta / indolenta / indiferenta ?
2. Care este greul Caii Negative?
3. Care este greul Caii Pozitive?

De intelegerea raspunsurilor la aceste intrebari depinde iesirea din adormire si, mai departe, eficientizarea drumului ascensional pe o cale spirituala sau pe alta. Raspunsurile nu sunt doar o teorie pura ci reflecta realitatea, avand aplicabilitate imediata in viata de zi cu zi.

Citeste in continuare despre caracteristicile zonelor de polaritate »Caracteristicile unei civilizatii planetare mixte (pozitiv - negativ)

Pe o planeta tridimensionala mixt polarizata, dezechilibrul inspre:

- prea multa NEGATIVITATE produce o stare apasatoare si tensionata individuala si generala, distrugere periodica si constanta prin lupta si razboi, inaccesibilitatea resurselor, inflationarea egourilor, pierderea masurii si a sensului spiritual al lucrurilor.
- prea multa POZITIVITATE, in schimb, produce stagnare si plictiseala, pseudo-valori, evolutie lenta, lipsa provocarilor, inertie, visare, plafonare si autoiluzionare.

Intensificarea experientei prin suprapunerea celor doua polaritati in acelasi spatiu-timp face ca evolutia sa poata avea loc atat pe orizontala cat si pe verticala, eficient si determinant pentru fiecare jumatate in parte.

Am sesizat de-a lungul timpului faptul ca destul de multa lume este preocupata de modul de organizare a diferitelor structuri planetare de orientare negativa. Nu este rau acest lucru, dar ducerea sa intr-o zona mult prea mult disecata, adesea impanzita cu detalii morbide, fara importanta strategica, semnificatii spirituale si putere transformatoare pentru cel care citeste, deturneaza munca ingenua pe care o au de facut in aceste timpuri reprezentantii curentului de orientare pozitiva. Pentru a surprinde ceea ce consider eu a fi esential cu privire la structurile intunecate care au luat cu asalt planeta, m-am hotarat sa realizez o lucrare menita sa trateze in detaliu aspectele care conteaza cu adevarat: Societatile secrete - Masoneria, sistemul de minciuna planetara - Alternative. Mai multe informatii despre persoane, moduri de operare, nivele de implicare, altele decat cele deja oferite, nu consider ca au prea mare insemnatate pentru cel care, aflat in Serviciu fata de Altii, nu are de imbratisat o calea a Puterii, Controlului si Suprematiei asupra semenilor lui, ci a Compasivitatii, Creativitatii si Disponibilitatii fata de semeni. Alte valori, cerinte, legi, abordari, provocari SPECIFICE fac obiectul Caii Serviciului Orientat catre Altii. Sunt realizari fara numar care asteapta sa fie bifate pe zona de polaritate pozitiva a existentei pentru a ne permite luxul sa ne batem capul mai mult decat e cazul cu lucrarile si mecanismele celeilalte cai.

Cicluri evolutive in planul de existenta 4D

Comunitatea Ra ne informeaza ca durata medie a unei singure vieti petrecute in 4D Spatiu-Timp este de 90.000 de ani. La fel ca in 3D, si in acest plan exista multiple intrupari, insa durerea fizica in sens de suferinta a trupului nu mai este aproape deloc prezenta aici (unul dintre putinele momente in care poate aparea fiind la trecerea in nefiinta a corpului 4D). Cu toate acestea, exista in zona 4D - ca si agenti catalitici evolutivi – suferintele mental-emotionale si cele cu implicatii profund spirituale (de altfel mult mai prezente in 4D negativ decat in 4D pozitiv). Un ciclu de evolutie in 4D pana la o eventuala graduare in 5D este de aproximativ 30 de milioane de ani terestri. Recolta este o functie ce tine integral de maturizarea complexului social 4D pe liantul compasiunii (pentru 4D pozitiv), respectiv al controlului (pentru 4D negativ), exprimarea unitara, coerenta si congruenta fiind ceruta la nivelul intregii comunitati de fiinte care gradueaza in 5D toate odata la sfarsitul unuia sau a mai multor cicluri de intrupari si evolutie 4D.

Comunitatea Ra ne mai spune
ca vehicolul fizic (corpul) 4D nu poate fi considerat similar celui tridimensional, elementele sale constituente - compozitia si structura - fiind foarte diferite.

Citeste in continuare despre ciclurile evolutive din 4D »Fiintele calator din lumile superior dimensionale

In cadrul transmisiunilor prin chanelling ale Carlei (autoarea Materialului Ra), se vorbeste despre numarul mare de fiinte-calator (suflete din dimensiunile superioare) intrupate aici, in 3D, pe Pamant, pentru a contribui la indrumarea acelor oameni care au adresat Creatiei chemari - la nivel de constiinta - catre un mai bine individual si general si care doresc sa progreseze in cautarile si realizarile lor pe calea spirituala de esenta pozitiva, in serviciu fata de altii. Contributia acestor fiinte calator ajuta implicit ca recolta de suflete din actualul ciclu de existenta 3D in ciclul de existenta imediat superior - 4D - sa fie una cat mai mare. Dintre acesti calatori, se mentioneaza ca putini coboara din planul 4-dimensional sau 5-dimensional. Majoritatea calatorilor provin din planul de existenta 6-dimensional, din zonele nepolarizate ale Creatiei.

Pentru a servi la un nivel atat de jos vibrational comparativ cu nivelul evolutiv la care ei se afla, calatorii coborati in lumile 3D au nevoie sa-si lucreze mintea si afectele spre a-si desfasura misiunea fara a sfarsi prinsi in sistem, coplesiti de povestile interminabile ale dualitatii si ale dramei oamenilor din 3D care nu pot sau pur si simplu nu vor sa evolueze. Calatorii au nevoie sa faca diferenta dintre chemarea celor aflati in nevoie si lamentarile lor, dintre depasirea limitelor si pastrarea precautiei, dintre curaj si nesabuinta, au nevoie sa inteleaga nuantele fine ale problemelor - legitimand sau nu initierea de actiuni ajutatoare la nivel individual si global. Pentru a putea ramane in acest plan, ei au nevoie sa inteleaga si sa simta prin intermediul constiintei lor 3D un cumul de legitati subtile dupa care lucrurile functioneaza in aceasta lume si mult dincolo de ea.

Citeste in continuare despre fiintele calator din lumile tridimensionale »Abilitati si calitati corect intrebuintate

Speranta din Cutia Pandorei


Fiinta aceea micuta, firava, numita Speranta, care a iesit in urma tuturor stihiilor din cutia Pandorei atunci cand aceasta a fost deschisa, are un corespondent la nivelul dinamicilor lumii noastre tridimensionale. Corespondentul acesta este aspiratia, visul, nazuinta.

Cu asta vii in realitatea tridimensionala aflata sub vãl. Acesta este darul cel mai de pret, samburele purtator de sansa reala in aceasta realitate a uitarii si fragmentarii. Acesta este pe fond declansatorul tuturor transformarilor cu adevarat importante.

Citeste in continuare »

Magia


Magia este stiinta si practica ce tine de cultivarea capacitatilor de accesare a ceea ce este dincolo de campul imediat al constiintei, putem sa-i spunem subconstient sau putem sa-i spunem domeniul realitatilor extinse de dincolo de vãl. Cu ocazia participarilor la diferite activitati pe teme spirituale, am observat faptul ca se incearca adesea conectarea la sferele subtile in scopul obtinerii de inlesniri pe variate contexte si probleme, venite sub forma de trairi, sugestii sau energii "salvatoare", curgand intr-un mod suspect de binevoitor peste cel care cauta sa iasa cu orice chip dintr-o problema existentiala.

Citeste in continuare »

 

Cele 4 creiere ale omului

1. Instinctul de supravietuire, psihologia de tipul LUPTA sau FUGI, PROCREEAZA sau DISPARI, MANANCA sau MORI sunt toate perceptii ale realitatii de la nivelul creierului REPTILIAN, cel mai vechi creier al omului. Acesta este creierul mostenit din zona regnului animal in baza caruia omul devine capabil sa supravietuiasca vicisitudinilor si agresiunilor mediului inconjurator, sa faca fata pericolelor si amenintarilor la adresa integritatii sale corporale.

2. Dorintele si emotiile care tin de afectivul imediat, de ceea ce vrem sa dobandim, sa posedam, agrearea placutului si respingerea neplacutului, intampinarea vietii in termeni de cerere si oferta fac parte din gama trairilor resimtite si decodate la nivelul creierului LIMBIC – acesta fiind urmatorul salt calitativ al perceptiei din lantul trofic din care face parte si omul  (ca specie aflata in plin proces de rafinare si transformare).

3. Toate tipurile de stiinte ce tin de o raportare abstracta la un context interior (stari) sau extrerior (evenimente derulate in plan social, profesional, personal) - apar si se dezvolta pe nivelul NEOCORTEXULUI. Aici se codifica si se decodifica acele concepte mentale menite sa ne inradacineze in aceasta existenta sub aspectul ideologiilor si axiomelor despre lume si viata.

4. Viziunea mitica asupra vietii, contactul cu realitatile subtile, inevidente, aflate in spatele dinamicilor cotidiene, dincolo de povestea imediata ce rezulta din epicul lucrurilor, sesizarea intuitiva a Marelui Joc al existentei din care facem parte si ale carui deziderate sunt lectii de constiinta si nu doar miscari de trupe, toate acestea tin de o perceptie rafinata asupra devenirii noastre ca fiinta cosmica, a carei prezenta in acest spatiu-timp este puratoare de scop si sens spiritual. Acest gen de atribute ale perceptiei devin active de la nivelul celui mai nou si mai sofisticat tip de creier - PREFRONTALUL.

Citeste in continuare despre cele 4 tipuri de creiere ale omului »Fiinta umana - constructie interioara si exterioara atent proiectata si predestinata

Daca am privit vreodata cu atentie si onestitate la lumea din jurul nostru, am putut observa, cu siguranta, faptul ca fiecare individ este o creatie unica, purtand cu el ceva specific lui si numai lui. Am putut sesiza ca relatiile dintre indivizi sunt de nereprodus, ca fiecare din noi, prin modul sau de manifestare, prin afecte, prin credinte si ideologii, talente si capacitati potentiale sau manifeste, interactioneaza cu mediul inconjurator in mod diferit, fiind un mixt a carui complexitate rezida in insasi ingredientele si unicitatea mixturii. Aceasta este constatarea empirica la nivel de efect, de lume tridimensionala, cu privire la creatia numita OM, insa daca mergem mai departe cu observarea fenomenului unicitatii, putem ajunge sa percepem individul ca pe o constructie atent proiectata si predestinata sa exploreze viata intr-un anume fel, doar al lui, in cadrul caruia este invitat sa isi exercite intr-un anumit grad - mai mare sau mai mic - liberul sau arbitru.

De ce suntem atat de unici si de zdravan "plantati" intr-o realitate atat interioara (a gandurilor si afectelor noastre, nuantabile de la om la om), cat si exterioara (a evenimentelor si situatiilor de viata influentabile de la caz la caz), realitate pe care numai muncind din greu o putem modela spre satisfactia si implinirea noastra? Si de ce putem face asta numai atunci cand inlocuim resemnarea placida, revolta oarba sau misionarismul utopic cu un amplu proces introspectiv vizavi de talentele si directiile in care ne vedem capabili, dornici si indreptatiti sa mergem pe drumul vietii?

Citeste in continuare despre omul ca proiect si predestinare »
Incursiune in dinamica situatiilor de viata favorabile si nefavorabile

Atunci cand suntem de ceva timp intr-o situatie de viata favorabila, ajungem de regula sa nu ne mai gandim de ce suntem acolo, ce ne invata acel drum, ce se ascunde in plan subtil in spatele derularii respectivului scenariu de viata, ca si sursa potentiala de maturizare a fiintei. Totusi, in situatiile nefavorabile, acolo unde suferinta isi face simtita prezenta, devenim dinamizati de reactia la durere. Asadar suntem mai predispusi sa facem ceva intr-un scenariu care implica existenta durerii, decat in acela unde curg rauri de lapte si miere. Iar cand apare durerea, apare si o bifurcatie, o rascruce de drumuri care ne pune in fata unei alegeri. Putem alege sa ne razbunam pe mijlocitorul unei situatii de viata nefavorabile in spiritul Serviciului Orientat catre Sine (blamand sau atacand dreptul la existenta al acelei fiinte pe care o consideram raspunzatoare pentru ceea ce ni s-a intamplat), ori putem alege sa evaluam problema din punct de vedere al acelor aspecte care conduc catre actiuni din sfera Serviciului Orientat catre Altii (unde raspunsul nostru vizavi de situatie tine cont atat de propria durere cat si de mesajul pe care gandurile, vorbele si actiunile noastre l-au transmis si continua sa il transmita mai departe unei lumi intregi, sub aspectul unui apel universal la evolutie si progres, atat interior cat si exterior).

Multitudinea de situatii de viata posibile sau probabile este incorporata in asa numitul program cauzal al fiintei, fiind accesata o varianta sau alta in functie de bagajul spiritual acumulat pana in prezent, de aspectele care se cer lamurite, precum si de liberul arbitru manifestat moment de moment antrenand consecinte intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.

Pe Calea Serviciului Orinetat catre Altii sunt multe lectii de invatat in situatii de viata care tin atat de lipsa, neajuns, cat si de abundenta, bunastare..

Lipsurile


In zona lipsurilor, a privarii de anumite lucruri, unii pot avea de invatat empatizarea cu anumite genuri de suferinta si cu persoanele aflate intr-o astfel de suferinta, in timp ce altii iau pentru prima data contact cu insasi ideea de suferinta pe care sunt predispusi sa o provoace lor insisi sau altor fiinte fara a constientiza insasi realitatea existentei suferintei. Unii trebuie sa invete legea moderatiei, a temperarii exceselor intr-o directie sau alta, atunci cand se intampla sa exceleze unilateral intr-un domeniu uitand de nenumaratele aspecte ale relatiei cu ei insisi si cu mediul inconjurator care tin de acele actiuni si sfere de interes pe care aleg sa le neglijeze. O categorie sa-i spunem "mai aparte" e menita sa descopere antidoturi sau mecanisme de iesire din suferinta si din lipsa pe care, eventual, sa fie in stare sa le impartaseasca si altora. O lectie importanta a zonei lipsurilor este dobandirea curajului, a inspiratiei si puterii de a interactiona cat mai eficient si mai relevant cu acei oameni mult mai avuti, mai influenti, mai experimentati, adica mult mai realizati din punct de vedere material, socio-profesional sau spiritual.

Abundenta


In zona de abundenta avem si aici de invatat lectii nu doar importante ci chiar esentiale: empatia cu cei slabi, modestia in privinta propriilor realizari (intretinuta de constientizarea diversitatii si complexitatii vietii, a provocarilor existentei si nuantelor infinite ale acestora), generozitatea si rabdarea cu cei mai putin inzestrati sau realizati - putem include aici soferul, portarul, femeia de serviciu sau tanarul adolescent rebel fara cauza. In zona de abundenta mai avem de invatat despre utilizarea eficienta a resurselor, despre respectul pentru orice forma de viata (oameni, animale, plante, minerale, Planeta). Tot aici invatam sa intretinem corectitudinea si disciplina, intelegem necesitatea lor, ne imbunatatim conceptul de fericire personala prin intampinarea evenimentelor vietii cu rigurozitate si responsabilitate - fata de noi insine si fata de tot ce ne inconjoara. Ajungem sa cultivam parteneriate, aliante si relatii reciproc avantajoase, gasim raspunsuri la probleme, concepem si implementam solutii aducatoare de progres in diferite domenii, devenim propriul exemplu de un mai mult si mai bine cat mai general si mai universal.

Alternanta lipsuri - abundenta sau Legea Universala a Ritmicitatii este cel mai intens resimtita la nivele relativ scazute de manifestare si traire constienta. Cu cat actul de constiinta si constientizare este mai redus sau daca fiinta si-a propus un salt spectaculos de constiinta in viata curenta, cu atat lectiile bazale ale existentei sunt pe un curs de lamurire care cere contraste puternice, chiar izbitoare, intre o experienta si alta.

Citeste in continuare despre ciclicitatea lipsa - abundenta » 

Curentele de gandire de la baza dinamicilor sociale

Dinamicile sociale sunt fundamental create si intretinute prin intermediul curentelor de gandire (acele concepte si stari pe care le adoptam ca realitate interioara, generatoare de actiuni si efecte la nivelul realitatii exterioare - mai mult sau mai putin persistente). Curentele de gandire pot fi ale individului sau ale diferitelor asocieri dintre indivizi. Daca mintea individului este in mod constant angrenata in informatie negativa, individul ajunge sa sufere transformari de personalitate si caracter atat la nivel ideologic, cat si afectiv si relational, reflectand negativitatea in cantitatea si calitatea infaptuirilor sale din planul fizic. Gandurile se concretizeaza in actiunile fiintei si, mai departe, in efectele acestor actiuni, atat cele vazute (la nivel fizic) cat si cele nevazute (la nivel karmic).

Spunea extrem de sugestiv Paulo Coelho: "La inceput a existat doar o infima cantitate de injustitie in lume, dar fiecare din cei care au aparut ulterior au adaugat partea lor, gandind despre aceasta ca este doar o mica si neinsemnata parte. Si uite, azi, la ce s-a ajuns." As mai adauga in continuare ca o parte insemnata a lumii actuale continua sa gandeasca si sa actioneze in acelasi mod, modificand insa scuza: "La cat de multa injustitie exista deja, ce mai conteaza inca una in plus?".

Citeste in continuare despre curentele de gandire generatoare de realitate fizica »

 


Comentarii (2)

COMENT. #1 - Vilculescu Ioana

Ascensiunea noastra este asigurata de existenta cotidiana a unor slujitori fideli recomandati de pedagogie: "Tin sase slujitori credinciosi/ Ei m-au invatat tot ce stiu/ Numele lor este: Cine?, Ce?, De ce?, Cand?, Unde?, Cum?", insa in reusita educatiei adultilor contributia dumnevoastra este covarsitoare, prevenind aspectele negative din dinamica sociala!

09/06/2022 - 09:09

 

COMENT. #2 - Eduard

Ai spus ceva extrem de riguros (si universal) intr-o mini-parabola foarte frumoasa si pe intelesul tuturor!

09/07/2022 - 02:24

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Pentru cel care citeste..


Menirea acestui proiect este sa inspire si sa trezeasca setea de adevar si de cunoastere. Sa motiveze pe fiecare in parte sa cerceteze mai departe acele aspecte ale existentei care il preocupa cu adevarat. Sa trezeasca dorinte si initiative de sustinere a libertatii, dreptatii si calitatii vietii pe planeta. Sa ofere directii potentiale de progres pline de scop si sens.

Indiferent cine esti tu, cel care citeste, nu prelua implicit ce scrie aici sau in oricare alta parte. Confrunta aceste informatii cu bunul tau simt interior. Experimenteaza aceste lucruri in viata ta, adopta-le, ajusteaza-le sau renunta la ele pe masura ce iti largesti orizonturile. Poate ca te-ai nascut si ai fost educat in tot felul de dogme pe care le exersezi de zeci de ani. Dar pe drumul acela ai tot fost. Stii unde duce, stii unde se opreste, stii foarte bine ca nu-ti mai ofera de o buna perioada de vreme nimic nou care sa-ti satisfaca aspiratia spre mai mult, mult mai mult.

Opreste-te acum si schimba. Ia-ti ce ai tu nevoie de aici si intra pe o noua cale a ta, inca o data si de la inceput. Fa cativa pasi pe acest nou drum. Vezi cum te simti. Confrunta provocarea. Permite povestii sa se deruleze. Urmareste fiecare pas facut si alege-l curajos pe urmatorul. Interiorizeaza experienta. Te simti mai viu? Misterul te incita? Perspectiva te invioreaza? Daca da, atunci da-ti voie sa vezi cat de adanca este vizuina iepurelui!

 

Evolutia personala prin negativitate vs. pozitivitate 


Modul optim de lecturare..


Deoarece proiectul FortaSiGratie ofera informatii neobisnuite, interconectate si diversificate, este recomandata parcurgerea materialului in ordinea sectiunilor (de la stanga la dreapta), respectiv in ordinea articolelor existente in cadrul fiecarei sectiuni (de sus in jos). Fiecare bucata de continut are un rol important si unic in intreaga tesatura a comunicarii. Accesarea ordonata a compozitiilor favorizeaza integrarea informatiilor intr-o viziune rafinata si de ansamblu.

 

 
 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
Mai multe informatii: Despre autor
E-mail: fortasigratie@protonmail.com

 Ajutorul primit, consecinta spirituala a celui oferit 


Din invataturile altora..


- "Pestera în care îti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti.” ~ Joseph Campbell

- "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."~ Michael J. Scofield

- "O tara de oi cere un guvern de lupi."
~ Edward R. Murrow

- "Cand pierzi ceva, nu pierde lectia."
~ Dalai Lama

- "Timpul este suficient pentru oricine îl foloseste." ~ Leonardo Da Vinci

- "Libertatea este responsabilitate. Daca tu nu-ti asumi responsabilitatea, o va face altcineva pentru tine. Atunci devii sclav." ~ OSHO

- "Cei slabi nu pot sa ierte, iertarea este atributul celor puternici." ~ Mahatma Gandhi

- "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." ~ Abraham Lincoln

- "Cel mai mare esec nu este faptul ca ai gresit, ci acela ca nu ai incercat." ~ Leon Adama

- "A te purta ca si cum viata este o pasnica livada inflorita inseamna a te muta, nating, intr-o utopie. Calmul este bun, pretuirea bunei-dispozitii e legitima, dar adoptarea neconditionata a unui perpetuu si bovin suras e o forma de insuficienta mentala." ~ Andrei Plesu

- "Transformarea personala are efecte globale. Pe masura ce progresam, progreseaza si lumea. Revolutia care va salva lumea este in mod ultimativ una personala." ~ M. Williamson

- "Opusul dragostei nu este ura, este indiferenta. E apatia. Este sa nu-ti pese catusi de putin."
~ Leo Buscaglia

- "Exemplul personal nu este principalul lucru care ii capaciteaza pe altii, este singurul lucru care o poate face. El reprezinta diferenta dintre a avea o idee despre cale si a merge pe cale.''
~ Albert Schweitzer

- "Religia reprezinta credinta oarba in experienta altcuiva. Spiritualitatea inseamna sa ai propria ta experienta." ~ Deepak Chopra

- "A te educa pe tine nu inseamna ca esti prost intr-o prima faza. Inseamna ca esti suficient de inteligent incat sa iti dai seama ca sunt teribil de multe lucruri de invatat." ~ Melanie Joy

- "Iubirea o lasi sa arda pana la capat, ca o lumanare. Nu o stingi brusc daca vrei sa ai sufletul impacat." ~ Ileana Carstea

- "Un om trebuie sa fie suficient de matur ca sa-si recunoasca greselile, destul de destept ca sa invete din ele si indeajuns de tare ca sa le indrepte!" ~ Alphonse Allais

- "Cele mai intunecate locuri din iad sunt rezervate acelora care isi mentin neutralitatea in vremuri de criza morala." ~ Dante Alighieri

- "Lucrurile de care esti cu adevarat pasionat nu sunt intamplatoare, ele sunt chemarea ta."
~ Fabienne Frederickson

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann

- "Imagineaza-ti ca intr-o zi va trebui sa explici animalelor din crescatorii si abatoare de ce sunt acolo, traind mizerabil de la nastere pana la moarte. Ce le vei spune?"
~ intelepciune contemporana

- "Omul intelept nu spune tot ce gandeste dar ce spune, gandeste." ~ Aristotel

- "Nu exista revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii." ~ Nelson Mandela

- "Intotdeauna pare imposibil, pana cand se intampla." ~ Nelson Mandela

- "Adevarata ignoranta nu este absenta cunoasterii ci refuzul de a o dobandi."
~ Karl Popper

- "Totul se schimba atunci cand incepi sa emiti propria ta frecventa de ganduri, mai degraba decat sa o absorbi pe a celorlalti, cand incepi sa amprentezi Universul cu propriile intentii, mai degraba decat sa fii amprentat de tot ce este in jur." ~ Barbara Marciniak

- "Fara deviere de la norma lucrurilor, progresul nu este posibil." ~ Frank Zappa

- "Infruntarea adevarului este o munca grea. Adevarul te va elibera, dar mai intai trebuie sa induri suferinta nasterii sale."
~ Iyanla Vanzant

- "O lume diferita nu poate fi construita de oameni indiferenti." ~ Peter Marshall

- "Nu conteaza prea mult ce privesti, conteaza intotdeauna ce vezi." ~ Henry Thoreau

- "Avem nevoie de o revolutie globala. Dar aceasta trebuie sa fie o revolutie a constiintei."
~ John Kennedy

- "Singuratatea nu inseamna sa nu ai oameni in jurul tau. Inseamna sa nu ai cu cine sa impartasesti lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine." ~ Carl Jung

- "Raiul pe Pamant este o alegere pe care o avem de facut, nu un loc pe care il avem de gasit."
~ Wayne Dyer

- "Viata ta este mesajul tau catre lume. Ai grija sa fie unul inspirat." ~ Lorrin L. Lee

- "Cat timp exista abatoare, vor exista razboaie, campuri de lupta si sange varsat."
~ Leo Tolstoy

- "Integritatea inseamna sa actionezi corect si moral chiar si atunci cand nimeni nu este atent la ce faci." ~ C. S. Lewis

- "Viziunea fara actiune este visare. Actiunea fara viziune este cosmar." ~ Proverb japonez

- "Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinte." ~ Proverb Chinezesc

- "Viata este cel mai dificil examen. Multi il pica pentru ca incearca sa-i copieze pe altii. Ei nu stiu ca fiecare are in fata propriul lui set de intrebari si probleme." ~ intelepciune contemporana

- "O intindere uriasa de apa nu poate scufunda un vapor atata timp cat nu patrunde in interiorul vaporului. In mod asemanator, negativitatea unei lumi intregi nu te poate dobori atata timp cat veghezi si nu o lasi sa patrunda in interiorul tau." ~ intelepciune contemporana

- "Lucreaza pentru cauze, nu pentru aplauze. Traieste pentru a exprima, nu pentru a impresiona. Nu dispera sa-ti faci prezenta remarcata, fa-ti doar absenta simtita."
~ intelepciune contemporana

- "Adevarul este rezervat acelora care au curajul sa puna la indoiala toate lucrurile despre care au fost invatati." ~ intelepciune contemporana

- "Alcoolul nu este raspunsul la nici o intrebare. El doar te face sa uiti intrebarile."
~ intelepciune contemporana

- "Esti liber sa alegi. Dar nu esti liber de consecintele alegerilor tale."
~ intelepciune contemporana

- "Uita-te in oglinda. Aceasta este singura ta concurenta." ~ intelepciune contemporana

- "Nu ai nevoie de religie pentru a-ti construi moralitatea. Daca nu esti o persoana morala, atunci duci lipsa de compasiune si empatie, nu de religiozitate."
~ intelepciune contemporana

- "Cele 3 principii de baza ale dinamicilor de viata tridimensionala:
1 - Ceea ce credem, manifestam.
2 - Ceea ce simtim, atragem.
3 - Ceea ce intreprindem, devenim."

           ~ intelepciune contemporana

- "5 pacate capitale: bogatie fara munca, placere fara constiinta, ratiune fara emotie, politica fara principii, comert fara moralitate."
~ Mahatma Ghandi

- "Esti ceea ce alegi sa devii." ~ Carl Jung

- "Omul obisnuit se adapteaza lumii. Omul exceptional persevereaza in a incerca sa adapteze lumea la el insusi."
~ George Bernard Shaw

- "Experienta nu este ceea ce ti se intampla, ci ceea ce faci cu ce ti se intampla."
~ Aldous Houxley

- "Evita sa grabesti lucrurile care au nevoie sa creasca." ~ intelepciune contemporana

- "In viata obtii ceea ce ai curajul sa ceri."
~ Oprah Winfrey

"Cei mai multi oameni nu vor sa stie adevarul. Ei vor doar asigurari ca ceea ce isi imagineaza ca stiu este adevarul."
~ intelepciune contemporana

"Cel mai curajos lucru este sa gandesti singur." 
~ Coco Chanel

"Maestrul este intotdeauna discipolul." 
~ Robert Kiyosaki

 

Interactiunile dintre persoane variat polarizate 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro
 

 Viata ca un puzzle, cel mai rodnic mod de a trai 


Multumire..


Sunt recunoscator pentru acest proiect tuturor invatatorilor mei: sfatuitori, ghizi, inspiratie, transpiratie, suferinte, bucurii, viata.

Informatiile cu privire la evolutia in cele 7 densitati si felul in care suntem conectati cosmologic la Creatie si la Creator pornesc de la datele oferite prin chanelling grupului Don Elkins, Carla L. Rueckert si James McCarty de catre complexul memoriei sociale Ra, o comunitate de fiinte care sustin ca au existat intr-un trecut indepartat in forma tridimensionala, pe suprafata planetei Venus din sistemul nostru solar. In timp, se pare ca aceste fiinte au reusit sa-si ridice vibratia si sa ascensioneze pe baza de merite spirituale catre planuri de existenta superior dimensionale. Comunitatea Ra s-a dezvoltat si a evoluat pe o cale de esenta pozitiva, fiind o comunitate orientata inspre dobandirea unor intelegeri rafinate ale dinamicilor creationale, precum si inspre gasirea celor mai potrivite cai de transmitere acurata a unor astfel de informatii acelora care au cea mai mare nevoie de ele: in prezent, actuala umanitate.

Don Elkins, Carla si James si-au consacrat 3 ani din viata acestui chanelling - pe care il consider ca fiind revelator si revolutionar, cel mai consistent si mai acurat chanelling care s-a realizat in istoria cunoscuta a omenirii. Carla a compilat intr-un final intregul material in 5 volume sugestiv intitulate: Legea lui Unu - Materialul Ra. Ele pot fi gasite alaturi de multe alte resurse online si materiale inrudite pe site-ul fundatiei sale, LLResearch.org. Le multumesc celor 3 autori pentru contributia lor nepretuita la redactarea si raspandirea acestui material informativ unic!

 
 

Experiente de cunoastere.. 


Motto..


Sunt un om viu.
Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain.
Abia am timp sa ma mir ca exist, dar
ma bucur intotdeauna ca sunt.

Nu ma realizez deplin niciodata,
pentru ca
am o idee din ce in ce mai buna
despre viata.

Ma cutremura diferenta dintre mine
si firul ierbii,
dintre mine si lei,
dintre mine si insulele de lumina ale stelelor.
Dintre mine si numere,
bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3.

Iau in serios iarba,
iau in serios leii,
miscarile aproape perfecte ale cerului...

Nichita Stanescu