Despre autor

Eduard IrimiaNu sunt un fan al autodescrierilor amanuntite, al CV-urilor interminabile si al diplomelor expuse peste tot pe unde se iveste ocazia. Imi place sa ma reinventez, sa surprind si sa fiu surprins. Acest proiect s-a nascut dintr-o astfel de atitudine, caci, probabil, daca m-as fi bazat pe o imagine preconceputa despre norma lucrurilor, acum as fi avut un job ca oricine altcineva si as fi cautat sa fac si eu ce fac si altii. Sau, mai bine zis, as fi fost un alt individ al carui succes s-ar fi consumat pe culoarul ingust al rutinei zilnice, fapt care nu ar mai fi lasat loc unor realizari cuantificabile pe o cu totul alta scara, a valorilor spirituale.

A putea sa joci acest joc al lumii intr-un fel doar al tau, a castiga prin gand-cuvant-fapta respectul si afectiunea celor inteligenti si entuziasti, a lasa in urma ta locuri si situatii incarcate de scop si sens, a face in asa fel incat si alte fiinte sa fi avut sansa la o existenta implinitoare pentru ca tu ai fost aici, ASTA inseamna sa fi avut SUCCES la capatul unei vieti traite deplin!

Iata marea provocare adresata oricui de acest proiect care, din acest loc, continua si pe pagina de Facebook Forta si Gratie, pe pagina personala de Facebook, pe canalul video Forta si Gratie, pe site-ul Fiinta Suverana si pe grupul de Facebook Fiinta Suverana.
 

 

La o astfel de abordare a contribuit in cazul meu si un vis din copilarie-adolescenta care depasea in cantitatea si calitatea trairii orice alt vis. Cred ca l-am avut de 2 ori, sau maxim de 3, pana aproximativ la 18 ani cand am senzatia ca l-am visat ultima data.

Eram in fata unui perete de stanca ce facea parte dintr-un munte imens care se inalta aproape la verticala din luminisul in care ma aflam eu. Muntele era de o culoare inchisa, asemenea granitului, usor lucios, cu striatii si denivelari taioase, mari si clare, care brazdau stanca periodic pe portiuni masive. Nu era doar un munte, ci o entitate, din care emana o vointa puternica. Imi parea ca muntele ma priveste, ca privirea aceea persistenta si nevazuta se uita la mine si totodata prin mine. Din munte radia o prezenta coplesitoare, o imensa forta vitala si o stare de COMPLEXITATE si ARMONIE pe care nu o intelegeam, dar care ma fermeca, ma lasa fara cuvinte, ma atragea iremediabil, atat mental cat si sufleteste, cu toate ca de-abia puteam sa-i rezist ca prezenta in acel loc. Era o forta din alta lume, a carei natura era una profund mistica.

Mai departe imi aduc aminte de luminisul de unde ma uitam in sus la munte ca era inconjurat de o padure deasa. Padurea era de brazi de un verde inchis, tare, care dadea un aer impunator acelui spatiu din vis. Timpul era pe inserate, atmosfera era tacuta, insa pulsa de o vibratie care strabatea fiecare particula de aer si tot ce era in jur.

Pe tot parcursul visului am avut o stare de fericire continua, dar o fericire care venea din alte sfere decat din zona bucuriilor obisnuite, comune, avand un motiv punctual de a exista. Acea traire speciala isi facea simtita prezenta fara ca in vis sa se intample NICI UN EVENIMENT. Iar ca si corespondenta in planul fizic a locului din vis, am asociat vizual acel cadru natural cu masivul Bucegi, mai exact cu acel versant care cand treci cu trenul prin Busteni vezi ca are in varf crucea de pe Caraiman.

Am ramas in urma visului cu o stare de spirit asemenea unei invitatii catre un drum de parcurs aici, in aceasta lume, inspre ceva de acolo, din lumea aceea cu adevarat fara seaman! Chiar si acum, cand rememorez totul pentru a multa oara, ajung sa retrezesc cumva urma lasata in simturi de acel unic eveniment oniric.

Dincolo insa de orice detalii, ceea ce m-a incantat nespus de mult a fost sentimentul SOLEMNITATII, a ceva intr-atat de amplu, de intens, de profund si de complet incat cu greu ii poti face faţă. Simturile noastre limitate rareori pot sesiza o energie de o asemenea maretie. Si totusi, uneori, ni se ofera acces, in mod direct sau indirect, la un crampei din grandiozitatea universala - ca sa nu uitam cine suntem si ce lucruri extraordinare avem de realizat!

Daca ar fi sa transmit cumva mai departe starea extrem de speciala din vis - fascinatia si toata acea solemnitate - cred ca acest videoclip se apropie cel mai mult de trairea avuta..
 Comentarii (16)

COMENT. #1 - Dana Ignat

Am exact acelasi sentiment in fata masivului de piatra purtand in varf Crucea Eroilor de pe varful Caraiman, atunci cand il privesc de-aproape din balconul matusii mele din Busteni. E ceva dincolo de intelegere, dincolo de admiratie, imi taie pur si simplu rasuflarea si nu cred sa existe ceva mai maret pe lume, cu adevarat! Te inteleg Eduard, acum am descoperit acest site si incep sa-l studiez, frumoasa lucrare! Felicitari!

12/02/2016 - 12:10

 

COMENT. #2 - Eduard

Iti multumesc Dana! Cea mai grea incercare pentru actuala forma a site-ului nu mai este informatia continuta, ci faptul de a fi vazuta, de fi stiuta de cat mai multa lume! Informatia deja vorbeste de la sine. Problema este ca trebuie sa aiba si cui. Mi s-a demonstrat in repetate randuri ca audienta exista, dar ca actuala provocare este sa reusesc sa ajung la ea. Muntele acela cu o cruce in varf este pentru minte simbolul contextelor providentiale care fac imposibilul posibil.

12/02/2016 - 18:45

 

COMENT. #3 - Ilari

Salut Eduard, asa cum spunea si Dana si eu am avut parte de imaginea masivului Caraiman purtand in varf Crucea Eroilor, acea imagine vazuta din Poiana Palanca de la marginea Busteniului. Iti taie respiratia si creaza in interiorul individului o forta energetica nebanuita. Herodot cel care a fost supranumit parintele istoriei a spus despre masivul Caraiman ca este centrul energetic al Pamantului.

01/19/2017 - 21:55

 

COMENT. #4 - Eduard

Am trecut o singura data, din intamplare, prin acea poiana si nu credeam ca poate fi adevarat ceea ce vad! Muntii aceia sunt de o forta si de o maiestuozitate care cu greu poate fi asemuita cu ceva! In alta ordine de idei, nu stiu cum ar fi putut Herodot in anii 430 inainte de Christos sa spuna ca a vazut masivul Caraiman, dar se pare ca Herodot cunostea totusi aceasta regiune geografica pentru ca s-a referit in scrierile sale de mai multe ori la traco-geti - dacii contemporani cu el care traiau pe teritoriul Romaniei de azi. Din pacate imaginea zugravita de Herodot in aceasta privinta nu este a unor daci cu o cultura si o civilizatie caracterizata de compasiune si intelepciune benevolenta, ci a unei societati decimate de ritualuri sacrificiale (ma refer la sacrificii umane in toata regula), fanatism religios, betii si orgii. Desigur, existau si lucruri bune, dar despre aceste probleme grave povesteste si Mircea Eliade in Istoria Religiilor sau Nicolae Densusianu in Dacia Preistorica. Prin urmare, mi-ar placea ca macar azi sa pot sa spun - la un moment dat - nu ca omul sfinteste locul dar ca macar il merita!

01/21/2017 - 21:23

 

COMENT. #5 - Serban Stanescu

Eduard...
Te felicit!
Rareori am gasit situri atat de dense, cu o atat de valoroasa informatie CONCENTRATA!
Tot ce spui tu este un strigat de durere, dar o altfel de durere. Un amestec de determinare, al cuiva cu nivel de Constienta aflat minimum pe al patrulea nivel. Ma bucur enorm sa vad ca se misca ceva si se misca in directia buna!
Chiar daca ce spui tu aici se confirma (98% din populatia globului se afla pe primele doua nivele de constientizare), e nevoie doar de inca putin pentru ca lucrurile sa se puna in miscare in directia fireasca.
Am convingerea ferma ca ingrijorarea ta privind audienta este doar partial fondata. Te asigur ca cine REZONEAZA cu tine, cu aceste informatii, le cauta si, mai devreme ori mai tarziu, va ajunge la ele.
Eu deja am recomandat situl. CE efecte va avea asta, e greu de spus. Dar vor veni si de la mine oameni. Sunt convins! :)
Cu mult drag, Serban.

06/10/2020 - 22:18

 

COMENT. #6 - Eduard

Salut Serban

Ma bucur ca ai apreciat in primul rand calitatea si mai apoi cantitatea informatiei! Pentru aceasta calitate si nu neaparat cantitate am muncit cel mai mult, asta insemnand pana la epuizare de multe ori, cu multe sacrificii si renuntari. Ulterior insa mi-am dat seama ca daca standardul de calitate - partial auto-impus, partial impus de conjuncturile de viata aflate deasupra vointei mele - nu ar fi fost acesta, o astfel de prezenta online nu ar fi reusit sa se distinga in peisajul informational extrem de pestrit de care suntem inconjurati din toate partile. Iar cand spun "sa se distinga", nu ma refer neaparat la originalitatea scrierilor, cat la utilitatea lor, la caracterul lor practic menit sa atinga pe cat posibil cel mai inalt nivel de cauzalitate a lucrurilor. Caci la nivelul efectelor toti lucram (asa cum spuneai si tu, suntem cel putin pe primul nivel de constientizare, caci nu avem cum altfel, unii chiar pe nivelul doi). Insa intrebarea care pe mine m-a bantuit mult timp este daca si cand si cum vom incepe sa lucram cu adevarat si pe celalalte nivele, mult mai apropiate de cauzalitate, ca sa putem intr-adevar destructura si restructura ceea ce se impune, atat in planul personal, cat si in cel social. Povestea merge mai departe, pe acest site si pe cele care vor mai urma. Voi posta noutatile semnificative in pagina Evenimente:

https://www.fortasigratie.ro/evenimente.htm

Unele dintre aceste noutati sunt deja pe teava. Nu uita sa arunci un ochi din cand in cand! :-)

06/11/2020 - 02:17

 

COMENT. #7 - NISA

Am convigerea ca ai multi urmaritori in toate postarile tale, ca esti apreciat! CONTINUA!!! Daca treci vreodata prin jud ALBA, viziteaza CHEILE VALISOAREI si ai sa vezi ce senzatie de incarcatura istorica vei trai... Succes!

01/09/2022 - 11:25

 

COMENT. #8 - Eduard

Urmaritorii NU sunt numerosi, in conditiile in care mai mult de jumatate din ei sunt calati pe stiinta, mai exact pe fizica si chimie, deoarece articolele din site ii ajuta sa faca fata mai bine la exemanele de profil din liceu si din facultate. Nu ii pasioneaza nimic in rest. O spun obiectiv dar si cu o oarecare parere de rau, avand in vedere cata metastiinta se afla concentrata in toate celelalte pagini. Dobandirea ei tine de o maturitate spirituala care surclaseaza ca importanta toate celelalte obiective.

Nu am inteles ce-ai vrut sa spui cu "senzatia de incarcatura istorica".

01/09/2022 - 23:14

 

COMENT. #9 - Adrian Paparuz

Felicitari extraordinare pentru blog, Eduard!

Am postat alaturat o povestire care imi apartine si de care mi-am amintit citind despre visul tau, cu muntele. Povestirea mea a fost inspirata, la fel precum aproape intreaga mea opera, de visuri sau iesiri in astral.

Multumesc pentru tot ce oferi, te urmaresc cu inters si entuziasm! Succes!

02/10/2022 - 22:34

 

COMENT. #10 - Eduard

Multumesc si ma bucur ca ti-a placut si ti-a folosit! Ceea ce am urmarit cu aceste pagini de site a fost sa ofer o conexiune a planului material, concret si secvential, cu planul spiritual, al valorilor si principiilor subtile dar determinante care guverneaza materia, o structureaza si o dinamizeaza. Departe de mine gandul unei reverii sau al unui exercitiu de imaginatie. Am pus in acest site si stiinta si metastiinta, tocmai in ideea de a integra intr-un intreg armonios mutiplele aspecte ale unei vieti care cere in fiecare din noi sa devina complexa, unica si plina de realizari, de-o potriva materiale si spirituale.

02/16/2022 - 11:05

 

COMENT. #11 - Mihaela Ciobanu

Buna. Senzatia de maretie in zbor am avut-o cand am ajuns la Varful Omul... Ma bucur ca am gasit intamplator acest site unde tu reusesti sa faci o istorie a lumilor... De fapt cautam niste raspunsuri la ce se intampla cu noi in aceste timpuri si cand am gasit acest site extraordinar, am inteles cat de mult mai am de invatat. Deocamdata am citit din Capitolul "Realitati contemporane". Iti multumesc pentru curaj!

05/19/2022 - 10:08

 

COMENT. #12 - Eduard

Eu insumi inteleg de la o zi la alta cat de mult mai am de invatat, nu atat in ceea ce priveste o meserie sau alta, o tehnica sau o stiinta, cat insasi meta-stiinta vietii, aceea care justifica prezenta noastra in acest spatiu-timp planetar, universal si ultimativ creational. Iar aceasta meta-stiinta a vietii are un singur mesaj pentru noi: evolutia constiintei prin mijlocirea intregului complex corp-minte-suflet. Restul sunt detalii. Iti doresc mult succes pe cale!

05/20/2022 - 04:00

 

COMENT. #13 - Andreea

Buna!

Din curiozitate intreb, ce facultate ai urmat? Sau toate aceste informatii le-ai dobandit studiind singur mai multe domenii?

01/30/2023 - 18:57

 

COMENT. #14 - Eduard

Am terminat ingineria calculatoarelor la Craiova iar anterior sectia de mate-fizica a colegiului Fratii Buzesti din acelasi oras. Materialele publicate aici se datoreaza doar indirect pregatirii din liceu si din facultate - ma refer la partea de stiinta si tehnica. In sensul in care, chiar daca scoala mi-a deschis un culoar generic al lucrului cu aceste concepte si notiuni, doar cu ce am studiat in scoala nu aveam viziunea si intelegerea a ceea ce prezint acum, aici, puteam doar sa pictez formule si sa jonglez cu ele. In ceea ce priveste partea de meta-stiinta din site (zona oculta a functionarii sinelui si lumii in care ne-am nascut), aceasta se datoreaza studiului si experientei strict individuale, asadar necontinuatoare a nici unei scoli pre-existente de asa zisa gandire/ formare/ dezvoltare. Mentionez totusi cele mai bune si mai complexe influente avute asupra mea: grupul Don Elkins, Carla L. Rueckert, James McCarty si lucrarile lor, cercetatoarea Elaine Pagels si lucrarile ei, istoricul documentarist Juri Lina si lucrarile lui.

01/31/2023 - 01:51

 

COMENT. #15 - Pop Magda

Sunt fericita pentru acest site de buna calitate! Multumesc pt. acest efort. Inteleg faptul ca dai exemple din ce te-a inspirat, cum te-ai format, este pretios acest lucru pentru altii... don't stop! Drum drept si lumina!

05/25/2023 - 12:21

 

COMENT. #16 - Eduard

Iti multumesc. A fost ca o gura de aer proaspat!

05/26/2023 - 14:39

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro
 

 

Din invataturile altora..


- "Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!"
~ Prof. Dr. Ana Aslan

- "Inca de la nasterea pe aceasta planeta multi dintre noi suntem conditionati sa credem ca menirea noastra este sa ne sacrificam, sa devenim martiri, sa simtim durere in timp ce altcineva se simte bine prin mijlocirea durerii noastre. Cand insa ajungem sa ne percem pe noi la fel de importanti ca pe oricine altcineva, cand ajungem sa ne oferim atat noua cat si altora dragostea si respectul la care visam, atunci toata viata noastra va fi despre dragoste si respect."
~ Lyssa Royall

- "Transformarea personala are efecte globale. Pe masura ce progresam, progreseaza si lumea. Revolutia care va salva lumea este in mod ultimativ una personala." ~ M. Williamson

- "Exemplul personal nu este principalul lucru care ii capaciteaza pe altii, este singurul lucru care o poate face. El reprezinta diferenta dintre a avea o idee despre cale si a merge pe cale.''
~ Albert Schweitzer

- "Religia reprezinta credinta oarba in experienta altcuiva. Spiritualitatea inseamna sa ai propria ta experienta." ~ Deepak Chopra

- "Lucrurile de care esti cu adevarat pasionat nu sunt intamplatoare, ele sunt chemarea ta."
~ Fabienne Frederickson

- "Nu cauta maretia. Cauta adevarul si le vei gasi pe amandoua." ~ Horace Mann