Interactiunea dintre lumina si campurile gravitationale ale obiectelor ceresti

O curiozitate / paradox: desi fotonii nu au masa, lumina este afectata de gravitatie. Ea este atrasa in interiorul gaurilor negre de gravitatia enorma existenta dincolo de orizontul evenimentelor - acea linie circulara imaginara de demarcatie din interiorul unei gauri negre dincolo de care nici un corp avand masa si nici macar lumina nu mai poate scapa gravitatiei uriase a vortexului.

Daca MATERIA (corpurile grele si orice particula purtatoare de masa) este influentata de gravitatie, totusi cum explicam acest lucru in cazul cuantelor de lumina CARE NU AU MASA, a fotonilor?

Conform modelului curent al fizicii cuantice, gravitatia este cea care leaga efectiv spatiul si timpul intr-o tesatura cosmica fara gauri, intreruperi, sincope. Lumina intotdeauna va calatori intr-o directie dreapta (pe drumul cel mai scurt) intre doua puncte ale acestei tesaturi. Cand lumina trece pe langa un corp masiv (avand o masa foarte mare), ea continua sa circule in linie dreapta pe suprafata tesaturii universale spatiu-timp, insa datorita faptului ca aceasta suprafata spatiu-timp se contorsioneaza in jurul corpului cu masa mare, drumul luminii intre doua puncte din spatiu apare contorsionat sau curb.

Daca obiectul cosmic poseda o masa tinzand catre infinit, precum in cazul gaurilor negre unde materia tinde sa fie redusa la volum 0 si masa densitate infinita, atunci curvatura spatiu-timp este atat de pronuntata, incat cea mai scurta cale dintre doua puncte A si B devine o bucla de vortex care se adanceste la infinit si din care, odata ajunsi pe marginea ei, indiferent ca suntem lumina sau materie, nu vom mai putea iesi afara. Lumina este in mod direct afectata de prezenta gaurilor negre si a corupurilor masive in general, insa nu de atractia gravitationala a lor de genul celei pe care o resimtitm noi pe pamant, ci de curvatura spatiu-timp pe care gravitatia intensa o genereaza in tesatura universului.

Pe distante macrocosmice, LUMINA prin Univers nu de deplaseaza uniform si rectiliniu, ci in felul urmator:

 


Comentarii (10)

COMENT. #1 - Irina

Cand un corp material intra intr-o Gaura Neagra, nu capata masa infinita, e o aberatie, s-ar destabiliza metrica Universului. Acel corp sufera de fapt doua transformari, si anume:

Faza a)- se transforma in energie.
Faza b)- se transforma in informatie.

Pe baza acestor faze de transmutare / conversie, prin acceleratie torsionica superluminica, e pompat apoi in alta locatie de Univers, fie corespunzand aceleiasi realitati metrice si reluandu-si forma initiala, fie in alta realitate si avand o forma sintonica dimensional respectivei realitati noi.

08/19/2015 - 03:09

 

COMENT. #2 - Eduard

Am spus masa, corect era densitate. Sunt destul de apropiate in perceptia cu cele 5 simturi notiunile de masa si densitate, desi din punct de vedere al marimilor fizice ele sunt doua lucruri diferite. Asadar, dat fiind ca densitatea = masa / volum, o gaura neagra avand un volum infinit mic are prin urmare o densitate infinit mare.

In ceea ce priveste itinerariul materiei (devenita info-energie) dincolo de singularitate, am rezerve serioase asupra modului de prezentare.

08/19/2015 - 16:34

 

COMENT. #3 - Adrian Gheorghe

Nu mai insistati cu explicarea mecanismului gravitatiei prin metafora relativista a curbarii spatiului geometric, vid, gol, sec. Spatiul geometric nu este material plastic sa se curbeze. Spatiul fizic este materializat de oceanul eteric, materia primordiara nestructurata dinamic, materie care se comporta ca un fluid perfect, fara densitate, fara coeziune, fara inertie si fara elasticitate si de acea este insesizabil. Dar prezenta lui este dovedita de forta de inertie care apare din interactiunea substantei cu spatiul fizic, forta care striveste corpurile la impact. Mecanismul fortei gravitationale functioneaza pe principiul aspiratorului. Structurile dinamice ale substantei, se comporta ca niste aspiratoare centrifugale care creaza un flux eteric de aspiratie inspre substanta. Fluxul eteric de aspiratie al substantei, creeaza in spatiu depresiunea (golul de spatiu) in care aluneca substanta (masele). De exemplu substanta planetei noasre aspira in fiecare secunda cam 10^16 m^3 de eter. Eterul, care materializeaza spatiul fizic, este aspirat cu viteza foarte mica, pe langa axa de rotatie a particulelor, prin sectiune mare si este refulat cu viteza foarte mare prin sectiuni foarte mici pe la periferie. Raportul dintre viteza de aspiratie a eterului si viteza de refulare a eterului este dat de constanta gravitationala g. La nivel macroscopic constanta gravitationala g, determinata prin experimente de tip Cavendisch, reflecta raportul intre sectiunea totala generatoare a campului gravific si sectiunea integratoare a campului gravific. La nivelul nucleonilor constanta gravitationala g_n reflecta raportul intre sectiunea de aspiratie a eterului si sectiunea de refulare a eterului si are valoarea g_n= 8*epsilon0=8/(4*pi*k). Unde k este constanta interactiunilor electrice. Acest fapt arata ca gravificul este derivat din campul electric.

02/24/2019 - 16:49

 

COMENT. #4 - Eduard

E o teorie interesanta, dar este extrem de criptica si imposibil de verificat. Cel putin pentru mine. Intrebare: ce inseamna din formula expusa "8*epsilon0=8"? Mai exact ce reprezinta epsilon si ce reprezinta 0=8?

02/25/2019 - 00:20

 

COMENT. #5 - Gheorghe Adrian

Dl. Eduard

Trebuie sa-mi cer scuze, fiindca din neatentie am scris definitia lui G exact invers. Adica g-ul este dat, la nivel macroscopic, de raportul dintre suprafata integratoare (pe care se aduna toate contributiile de camp gravific) si suprafata (sectiunea) totala (data de suma tuturor sectiunilor generatoare de camp gravific din volumul corpului) generatoare de camp gravific. Iar la nivelul nucleonilor g_n este dat de raportul intre sectiunea de refulare a eterului si sectiunea de aspiratie a eterului. g_n=8/(4*pi*k) = g+5,7%. Aici 1/(4*pi*k) este epsilon0 (= permitivitatea electrica a vidului). In care k este factorul interactiunilor electrice k=9*10^9 [(N*m^2)/(C^2)]

Formulele prin care se deduce valoarea lui g_n se gasesc intr-un fisier postat pe astronomy.ro la sectiunea de fizica. O verificare simpla a acestei teorii ar fi data de explicarea faptului ca fluxul mareic al oceanului planetar are aceeasi amplitudine si pe fata indreptata spre Luna si pe partea opusa. O confirmare a fluxului eteric de aspiratie al planetei ar fi data de experimentul Pound-Rebka.

03/03/2019 - 14:16

 

COMENT. #6 - Eduard

Cand spuneti suprafata integratoare va referiti la suprafata unui corp 3D?

Cand definiti sectiunea totala generatoare de camp ca fiind suma sectiunilor generatoare de camp din volumul corpului aveti si o metoda de a identifica numarul acestor sectiuni potential infinite ca numar?

Cand scrieti g_n = g + 5,7% va referiti la g-ul Pamantului (acceleratia gravitationala in campul gravitational al Pamantului, care are valoarea de 9,8 m/s^2)? Si cand scrieti 5,7% ar trebui sa spuneti si din ce. Doar 5,7% nu inseamna nimic.

In alta ordine de idei, puteti infirma sau confirma prin intermediul cunostintelor dvs. (teoretice si practice) urmatoarea constatare despre care mi-a scris un domn acum aproximativ 3 ani? Redau textul interpelarii: "De curind, cu ajutorul unor experimente, am obtinut dovezi ca centrul magnetic pamintesc este cel care intretine fortele permanente ale magnetilor permanenti. Un alt experiment scoate clar in evidenta cum sunt intretinute de cimpurile magnetice miscarile de rotatie si de revolutie ale tuturor planetelor din sistemul solar interior."

03/04/2019 - 00:36

 

COMENT. #7 - Gheorghe Adrian

Dl Eduard
Este regretabil faptul ca nu pot sa corectez greselile de redactare. Am scris din neatentie G-ul cu litera mica si se confunda cu acceleratia gravitationala g. G este constanta interactiunilor gravifice. Si din rationamentele mele rezulta ca este fizic un adimensional adica este doar un numar. Si am postat pe -astronomy.ro- rationamentul prin care se gaseste semnificatia fizica a lui G=6,67*10^-11 [(N*m^2)/(Kg^2)]=ad. Pe modelul cilindric inelar al nucleonilor se gaseste ca factorul gravific nuclear Gn ar fi egal cu 8*epsilon0. Si este cu 5,7% mai mare decat factorul G macroscopic determinat prin experimentul lui Cavendisch. La modelul cilindric inelar al nucleonilor se ajunge urmarind consecintele pe care le produce identitatea dimensionala masa-sarcina [M]=[Q]. Identitatea aceasta, daca nu este inclusa in sistemul teoretic al fizicii, este respinsa categoric de toti savantii nostri. Savanti care nu-si fac deloc timp sa verifice argumentele teoretice ale acestei asertiuni.

03/04/2019 - 13:57

 

COMENT. #8 - Gheorghe Adrian

Dl Eduard
1) Cand spun suprafata integratoare spun suprafata sferica in care este inchisa masa, sursa generatoare de camp gravific. Suprafata care limiteaza corpul in spatiu.
2) Se aduna masele tuturor nucleonilor din componenta masei unui corp, considerate ca mici sfere generatoare de camp gravific.
3) Am scris din neatentie factorul gravific neutronic Gn cu litera mica si se confunda cu acceleratia gravifica terestra g. Este regretabil ca nu ne lasa nici-o posibilitate de corectie a erorilor de redactare. Am vrut sa spun ca factorul gravific neutronic Gn este cu 5,7% mai mare decat factorul gravific determinat prin experimentul Cavendisch. Explicatia sta in angrenajul nucleonilor in edificiul nuclear, cand unele sectiuni de refulare dispar prin compensarea fluxurilor de refulare.
4) Dupa mine gravitatia nu are legatura cu campul magnetic. Fiindca in structura campului magnetic sunt circulatii eterice cu viteze mult mai mari decat in structura campului gravific. In campul magnetic apare in plus viteza de translatie a sarcinilor electrice componente ale curentului generator al campului magnetic. Adica H= v*a. Pe cand in campul gravific avem doar acceleratia gravitationala, in cazul Pamantului este notata cu g=9,8 (m/s^2)

03/05/2019 - 10:00

 

COMENT. #9 - Gheorghe Adrian

Dl Eduard
Am mai scris doua mesaje in care raspundeam la chestiunile puse de dumneata. Dar vad ca nu mai sunt postate.

03/06/2019 - 17:24

 

COMENT. #10 - Eduard

Mesajele nu se posteaza automat ci asteapta sa le aprob eu. Am recurs la aceasta solutie, pe de o parte ca sa nu ma umplu de SPAM, pe de alta parte pentru a evita o afisare (chiar si scurta) a prostiilor pe care le debiteaza anumite persoane. Faptul ca mesajele nu sunt editabile, tine de complexitatea pe care programarea unei astfel de facilitati ar presupune-o, dat fiind faptul ca tot ce vedeti in acest site web este facut manual, de mine, fara nici o contributie de munca sau de bani din partea altor persoane. Si ma refer literalamente la TOT: structura, continut, formatare, programare, promovare.

Inteleg ca la formula despre care va intrebam, anume g_n = 8*epsilon0=8/(4*pi*k), de fapt doreati sa scrieti: G_n = 8*epsilon_0 = 8/(4*pi*k).

Iar acolo unde mentionati constanta gravitationala G, nu va refereati la constanta g (acceleratia gravitationala de 9,8 m/s^2).

Cu atat mai mult, nereferindu-va nici la acceleratia gravitationala (g) si nici la greutatea corpurilor (G), un factor sau o constanta ar trebui notate diferit. De exemplu: constanta interactiunilor gravifice ar fi, dupa parerea mea, c_ig, iar factorul gravific nuclear (neutronic) f_gn. In acest fel nu ar mai exista nici un fel de confuzie intre aceste marimi si alte marimi, intrucat reprezentarea simbolica a marimilor noi nu se va suprapune peste a celor vechi (din fizica clasica).

Doriti sa fac eu aceste modificari (sau altele)?

03/07/2019 - 00:37

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu
Pentru a preveni subscrierea automata de comentarii de catre programe-robot, te rugam sa introduci textul din imagine in caseta alaturata. Comentariul va fi trimis doar daca textul corespunde imaginii.
»

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 

Din invataturile altora..


"Daca s-ar baza toti pe premiza ca lucrurile unanim acceptate sunt si adevarate, nu ar mai exista speranta de progres."
~ intelepciune contemporana

"In principal sunt doar doua greseli pe care poate ajunge sa le faca cel aflat pe drumul catre adevar: prima este sa nu mearga pana la capat, a doua este sa nu inceapa." ~ Buddha

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro