Interactiunea dintre lumina si campurile gravitationale ale obiectelor ceresti

O curiozitate / paradox: desi fotonii nu au masa, lumina este afectata de gravitatie. Ea este atrasa in interiorul gaurilor negre de gravitatia enorma existenta dincolo de orizontul evenimentelor - acea linie circulara imaginara de demarcatie din interiorul unei gauri negre dincolo de care nici un corp avand masa si nici macar lumina nu mai poate scapa gravitatiei uriase a vortexului.

Daca MATERIA (corpurile grele si orice particula purtatoare de masa) este influentata de gravitatie, totusi cum explicam acest lucru in cazul cuantelor de lumina CARE NU AU MASA, a fotonilor?

Conform modelului curent al fizicii cuantice, gravitatia este cea care leaga efectiv spatiul si timpul intr-o tesatura cosmica fara gauri, intreruperi, sincope. Lumina intotdeauna va calatori intr-o directie dreapta (pe drumul cel mai scurt) intre doua puncte ale acestei tesaturi. Cand lumina trece pe langa un corp masiv (avand o masa foarte mare), ea continua sa circule in linie dreapta pe suprafata tesaturii universale spatiu-timp, insa datorita faptului ca aceasta suprafata spatiu-timp se contorsioneaza in jurul corpului cu masa mare, drumul luminii intre doua puncte din spatiu apare contorsionat sau curb.

Daca obiectul cosmic poseda o masa tinzand catre infinit, precum in cazul gaurilor negre unde materia tinde sa fie redusa la volum 0 si masa densitate infinita, atunci curvatura spatiu-timp este atat de pronuntata, incat cea mai scurta cale dintre doua puncte A si B devine o bucla de vortex care se adanceste la infinit si din care, odata ajunsi pe marginea ei, indiferent ca suntem lumina sau materie, nu vom mai putea iesi afara. Lumina este in mod direct afectata de prezenta gaurilor negre si a corupurilor masive in general, insa nu de atractia gravitationala a lor de genul celei pe care o resimtitm noi pe pamant, ci de curvatura spatiu-timp pe care gravitatia intensa o genereaza in tesatura universului.

Pe distante macrocosmice, LUMINA prin Univers nu de deplaseaza uniform si rectiliniu, ci in felul urmator:

 


Comentarii (2)

COMENT. #1 - Irina

Cand un corp material intra intr-o Gaura Neagra, nu capata masa infinita, e o aberatie, s-ar destabiliza metrica Universului. Acel corp sufera de fapt doua transformari, si anume:

Faza a)- se transforma in energie.
Faza b)- se transforma in informatie.

Pe baza acestor faze de transmutare / conversie, prin acceleratie torsionica superluminica, e pompat apoi in alta locatie de Univers, fie corespunzand aceleiasi realitati metrice si reluandu-si forma initiala, fie in alta realitate si avand o forma sintonica dimensional respectivei realitati noi.

08/19/2015 - 03:09

 

COMENT. #2 - Eduard

Am spus masa, corect era densitate. Sunt destul de apropiate in perceptia cu cele 5 simturi notiunile de masa si densitate, desi din punct de vedere al marimilor fizice ele sunt doua lucruri diferite. Asadar, dat fiind ca densitatea = masa / volum, o gaura neagra avand un volum infinit mic are prin urmare o densitate infinit mare.

In ceea ce priveste itinerariul materiei (devenita info-energie) dincolo de singularitate, am rezerve serioase asupra modului de prezentare.

08/19/2015 - 16:34

 

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu
Pentru a preveni subscrierea automata de comentarii de catre programe-robot, te rugam sa introduci textul din imagine in caseta alaturata. Comentariul va fi trimis doar daca textul corespunde imaginii.
»

 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 

Din invataturile altora..


"Daca s-ar baza toti pe premiza ca lucrurile unanim acceptate sunt si adevarate, nu ar mai exista speranta de progres."
~ intelepciune contemporana

"In principal sunt doar doua greseli pe care poate ajunge sa le faca cel aflat pe drumul catre adevar: prima este sa nu mearga pana la capat, a doua este sa nu inceapa." ~ Buddha

 

 

Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro