Evolutia fiintelor pe ierarhii de complexitate

Cand privim cu atentie si bun simt la complexitatea evolutiva existenta la scara universala, pe care unii o considera intamplatoare iar altii incearca sa o reduca la o insiruire de forme si formule menite sa structureze cumva asa zisul haos dar care nu iau in considerare nenumaratele implicatii ale existentei constiintei la nivelul fiecarui proces si al tuturor impreuna, realizam ca ar fi perfect posibil sa examinam totul din punct de vedere stiintific, insa atunci viata noastra nu ar mai avea nici un sens si nici un motiv de a mai exista in forma in care o cunoastem azi. Ar fi ca si cum am descrie o simfonie a lui Beethoven ca variatia presiunii unei unde si o strangere de mana ca un contact dintre doua suprafete cu proprietati diferite. Doar pentru atat, insa, nu am avea nevoie sa fim oameni. Ar fi de ajuns sa existam ca unde si suprafete.

1D – COMPLEXUL Corp
Se manifesta atunci cand materia si energia se diferentiaza din vidul creational si se stabilizeaza la nivelul planului fizic, ajungand in timp sa formeze diferite structuri ordonate. Este o etapa extrem de lunga in care materia si energia interactioneaza continuu si se transforma pe parcursul unor procese complexe, menite sa aseze o intreaga regiune de univers intr-o formula atat de coerenta si de concreta incat sa permita la un moment dat existenta unor experiente creationale cu mult mai interesante decat fizica si chimia de la nivelul primordial.

Cand structurile de materie ajung sa formeze combinatii ordonate si stabile de elemente chimice (macro-molecule), diferite forme de asociere a lor capata pentru prima data o constiinta care le permite sa se individualizeze in cadrul planului fizic ca si complex animat diferentiat de restul mediului inconjurator. Apare astfel o noua forma de existenta in cadrul Creatiei din Spatiu-Timp, facand trecerea de la 1D la 2D.

2D – COMPLEXUL Corp-Minte
Aceasta este fiinta vegetala / animala perfect diferentiata de celelalte fiinte si fenomene din Creatie, detinand o structura corporala proprie, o forma de metabolism, precum si un sistem reproducator.

Un astfel de complex corp-minte este de fapt o afirmare a complexului corp (compus din materie ordonata si inanimata), din punct de vedere al individualizarii sale clare in cadrul mediului creational din care face parte, odata cu indeplinirea unor functii specifice (un anumit mod de procesare a informatiei si energiei, perpetuarea tiparului corporal propriu), toate acestea avand menirea sa ii confere entitatii astfel diferentiate accesul la cai de explorare a Creatiei tot mai sofisticate, cu implicatii tot mai mari la nivel de constiinta individuala si de grup in Spatiu-Timp.

Un proces de interactiune specifica intre organisme biologice perfect diferentiate de restul mediului inconjurator este capabil sa puna in evidenta o relationare unica dintre un organism si toate celelalte organisme care nu sunt el. Incep sa se creeze astfel legaturi si relatii intre elemente disparate care ajung sa se perceapa unele pe altele intr-un mod ce impune procese de constientizare tot mai complexe la nivelul planului fizic, prin interactiunea dintre entitati. Este o etapa lunga a calatoriei creationale in care aparitia si disparitia speciilor este parte integranta din procesul afirmarii constiintelor din zona de existenta 2D prin experiente relevante si definitorii in sensul explorarii si afirmarii lor.

Cand fiintele vegetale/animale dezvolta tendinte de individualizare suficient de pronuntate pentru a se afirma in moduri care le scot cumva din zona predefinita de aptitudini si comportamente specifice speciei sau grupului, atunci, pentru prima data, se creeaza premisele intregirii complexului corp-minte 2D cu un nou si definitoriu mod de a exista in Spatiu-Timp. Practic fiintele 2D mai fac un pas evolutiv major si avanseaza catre urmatorul nivel creational de experienta si existenta..

3D – COMPLEXUL Corp-Minte-Suflet
Aceasta este dimensiunea existentei si experientei umane. La trecerea din 2D in 3D entitatea graduata (poate fi si un suflet-grup) primeste o identitate spirituala in plan fizic pe care o are de afirmat pe un drum al EGO-ului evoluand de la o forma simplista de personalitate pana la forme ale afirmarii personale care integreaza fiinta intr-un curent spiritual universal stimuland nuantarea intensa a individualitatii. Omul are mult de muncit pentru a deveni constient de componenta suflet in cadrul propriei sale individualitati. La un moment dat, in cadrul experiente sale tridimensionale, omul are de facut alegerea care sa-i ateste maturizarea complexului corp-minte-suflet si sa activeze portalul de acces catre urmatoarera etapa a calatoriei sale creationale (etapa supranumita 4D): afirmarea unei profunde orientari in Serviciu fata de Altii sau a unei orientari similare in Serviciu fata de Sine. 


Comentarii (0)

Nume

E-mail (nu se publica online)

Comentariu
Pentru a preveni subscrierea automata de comentarii de catre programe-robot, te rugam sa introduci textul din imagine in caseta alaturata. Comentariul va fi trimis doar daca textul corespunde imaginii.
»


 
 

Contribuie financiar..

Existenta unei astfel de lucrari presupune o investitie continua de timp, inspiratie si energie in cercetare si dezvoltare. Sustinerea financiara de care are nevoie acest proiect poate asigura consacrarea deplina a eforturilor depuse inspre aducerea in manifestare a unei noi cunoasteri, capabila sa interconecteze in mod benefic toate aspectele care ne guverneaza existenta si care conteaza cu adevarat.

 


Experiente de cunoastere.. 


 Despre nevoi si aducerea lor in manifestare 


Contact..

Eduard IrimiaAutor: Eduard Irimia
Locatie: Bucuresti, Romania
E-mail: contact@fortasigratie.ro
Mai multe informatii: Despre Autor

 Asumarea - practica spirituala si sursa de putere 


Inscrie-te pentru noutati..

Adresa ta de e-mail:


Adaugare e-mail  Stergere e-mail


Pentru a evita ca mesajele sa ajunga in SPAM,
iti recomand sa adaugi la contactele din contul tau de e-mail adresa info@fortasigratie.ro